Kayınvalidem beni çağırmadan eltimle tatile gitti, ben mi haksızım?

0 oy
1,347 göst.
önce Diğer kategorisinde (44 puan) tarafından

Kayınbabam kayınvalidem elti kayınbiraderim 4 ü beraber geziye gitmiş Onlarda 4 aylık falan evli daha Ben 4,5 yıllık ikiz oğlum var 34 aylık Bunların fotografını gördüm tabi haliyle sinir oldum İnsan arayıp da beni de davet etseydi ya gelirim gelemem orası benim kararımdı Kimse bana bişey demedi ben arayıp sitem ettim ve son anlarda sinirlendim konuşmalarımda üç beş de laf söyledim Neyse eşime üstün körü anlattım tutturdu gidelim araya soğukluk girmesin Sen abartıyosun falan Manyak adam senden boşancam bile dedi İkiz oğullarım var daha 34 aylık ve 7 haftalık hamileyim Kocamda benden 10 yaş büyük bu arada Ben mi haksızım ya Hep benim bu şekilde üstüme geliyor 

42 Cevaplar

+13 oy
önce (2,478 puan) tarafından

Anlamadiginiz tek şey şu 

Herkes herkesi heryere çağırmak zorunda degil

önce (44 puan) tarafından

Kayınvalidem iki oğlunu da içtiği suya kadar bu yaşta hala ayırmayan biri ve gelinlerimi de ayırmam diyen biri tabi lafta Bana göre bana haber vermeden o geliniyle geziye gitmesi ayıp Benim annem babam vefat etti kendi memleketimde yalnız kaldım İnsan olup da kaç yıldır bi çay içmeye çay bahçesine bile çağırmış değil Onunla geziye gidip boy boy fotograflar atması ayıp Ne kaynanama ne eltime meraklı değilim yoksa 

önce (2,478 puan) tarafından

Demekki en baştan beri size mesafeli sizde ona göre mesafe koyun ve umursamayin

önce (66,078 puan) tarafından

belki yeni gelin goturmustur. bende ilk evlendigimde iki anneyi geziye goturmustum 

-Reklam-
+12 oy
önce (5,417 puan) tarafından

Elti kıskançlığı bu yaptıgınız

+11 oy
önce (1,690 puan) tarafından

Valla cehenneme kadar yolları var gitsinler bacım umrumda olmaz😂

😁😁😁Haklısınız teşekkürler Ben eşime kızdım zaten ya adam manyak gibi üstüme geliyor 

+6 oy
önce (16,546 puan) tarafından

böyle bir durumda ben aramazdım. sen ortalığı karıştırmışsın. o anlık sinirine yenik düşmüşsün. 

sessiz kalıp uygun anda lagı sokup bitirecektin işi, bir daha da muhatap olmana gerek kalmazdı

ha bu durumda illa seni çağırmaları da gerekmez. belki kaynın organize etti tatili ve kendi eşi anası babasıyla tatil yapmak istedi, çocuk gürültüsü çekmek istemedi 

+6 oy
önce (10,027 puan) tarafından

Yalandan teklif etsinler zaten gitmezdim nedir ya . Gitmiyeceğin belli zaten 2 çocuk ve hamilelik ne gerek var siz her gittiğiniz yere sizde gelin diemi çağırıyorsun

Bu arada eşinle yaş farkı ne alaka araya sıkıştırmışın

Sanane tatlım ne alakaysa alaka Düzgün cevap vermeyecekseniz okumayın yazmayın Bir sürü soru soran var buna da bakmayın Seviyeli olun ya 

Hamile olduğumu bilen yok ve ben iki çocukla her yere gidiyorum Eltimle tanışmaya giderken üç saat uzaklıkta Alllahın dağ köyüne gittik Gezmeye giderken de bi alo gelir misin densin istiyorum belki de giderdim belkide gitmezdim Sonuçta eşimde olucak keyif benimdi İşine geldi mi aileyiz gelceksin İşine gelmedi mi haber bile yok 

önce (10,027 puan) tarafından
+1

Düzgün cvp derken sana destek olmadık die herkese saydırmışsın. Haksız sın bak herkesin ortak düşüncesi ayn

Derdimi paylaştım diyorsunuz ama ortada dert yok kıskançlık fesatlık var bide onay bekliyorsun

Ok canım ok

+5 oy
önce (292 puan) tarafından

Saçma yani kusura bakmayın da yaptığınız şey de kıskançlık bence hem ikiz ogullarim var diyorsunuz üstelik hamilesiniz küçük çocuklarla tatil yapması zor yani bilemedim ne desem..🙄

Zaten gitmem Ben eşimle zaten geziyorum napayım kayınvalideyi de Sorun burda bana haber vermemesi Yalandan da olsa bi sende gelir misin diye sorması

önce (292 puan) tarafından
+1

Bacım herkes gittiği  yere haber vermek ve çağırmak  zorunda da  değil  .. mesele edilecek bi konu değil 

+4 oy
önce (971 puan) tarafından

"Ben eşimle zaten geziyorum" demişsin . Gezerken hiç çağırdın mı? Demekki kaynın çağırmış.  Kuyruk gibi herkesin peşine gitme ve çağırılma zorunluluğunuz yok. Çocuksuz tatil yapıyorlar bide ayak bağı mı etsinler sizi 🤣🤣

önce (7,846 puan) tarafından

Bacım kuyruk deme @Zeynep000099 ve  @K.bra nin o kelimeye alerjisi var sana da sallarlar şimdi aman diyim

Evet Burda bir soru sorduk diye Tanımadığınız insana kuyruk gibi yapışma deme hakkı doğrumuyo Yapacağınız yorumu seviyeli yapın Kayınvalidemin arkadaşı o geziyi düzenleyen kayınvalidem gayet aktif bir insan Birinin çağırıp geziye götürmesini bekleyen yaşlı biri değil Benim arabamın arkasında iki oto koltuğu var arakda yer yok Önede kucağıma otturamıcağıma göre evet onu gezmeye giderken götürmüyorum Ama aynı şekilde kaynımında aracı yok o da götürmüyor Ve kayınvalidem iki oğluna da düşkün İki gelini de lafta ayırmam diyen biri Sürekli çocuklarımı görmek isteyen biri Ben zaten gitmem gidemiceğimi bilsede benim beklentim bizi de arayıp bi sormasıydı Tatile gitmeden önce eşime emir geliyo çocukları getirin diye Ama tatile giderken yalandan da olsa bi sizde gelir miydiniz bile demiyo 

+3 oy
önce (9,241 puan) tarafından

İnsanlar istediği kişilerle istediklere her yere gidebilirler ben bu kafada olduğum için düşüncenizi saçma geldi yani ben bugün eşime hadi anneni babanı alıp bir tatile çıkalım desem ve çıksak eltim böyle düşünüyor olsa saçma gelir çok da umrumda olmaz eltim de kaynanasını alıp benden habersiz her yere gidebilir 😄 

+3 oy
önce (8,488 puan) tarafından

Sana haber vermek zorunda değil kimse. Sen boş yere beklentiye giriyorsun ve kendi kendini dolduruyorsun. Sen onun kızı değilsin o da senin annen değil. Onlar kızım gibidir ayrım yapmam cart curt der herkes her şeyi der zaten. Ama sen bunu ayırabilecek yaşta ve tecrübedesindir diye düşünüyorum.

Ben zaten anlıyorum ama bize yapışık ilişkisi var Bu kadar yapışıksan bu kadar torun meraklısıysan bu kadar evladına da düşkünsen Yalandan da olsa bi sorarsın gelir misin diye hadi sormadım en azından biz böyle böyle geziye gidiyoruz onlarla size demedik çocuklarla gelmezsiniz diye desin bari Demek istediğim bu yani yoksa ne işim olur onlarla 

önce (8,488 puan) tarafından

Aileler de her zaman açık açık söylenip gösterilmese de bir kişi daha ön planda olur ve düşünülür. Siz de bu karşı taraf oluyor. Bu yapışık bağımlı ilişkinin sebebi ise eşin maalesef. Emin ol arkandan her yere de iki çocuk elinde Bir çocuk da karnın da çağırılmayı beklemesin demişlerdir. 

+3 oy
önce (2,196 puan) tarafından

Ben seni anlıyorum aslında kıskançlık falan değilde herşeye rağmen teklif bile edilmemesi hakli haksız bilmem de  ama insan içten içe bı teklif bekliyo zaten gitmezsin oda belli ama isde durum biraz farklı ha arayip sitem etmen yanlış olmuş ama boşver mesafe her zaman iyidir

Benim demek istediğimi anlayan tek kişisiniz teşekkür ederim Anlaşılmak bile şu zamanda zormuş gerçekten Benim koyduğum mesafeyi algılayamıyacağı için Başımda sürekli annesine götüren eş olduğu için birazda yapımdan kaynaklı yüzyüze laf sokma gibi şeylerimde yok Ayıp ettiğini de anlayamıcağı için ki bana ayıp oldu diyorum niye olsun diyo E oldu işte ben bunu ayıp olarak algılıyorum ya O yüzden bari arıyım da öyle anlasın dedim Yoksa dediğiniz gibi hiç aramayıp mesafe koymak en güzeliydi de benimki yüzsüz anlamazdı

Bosver gercekden bende aynı durumun biraz farklisini yaşadım benimki çağrılmamak değildi de yemeye içmeye gelince bana gelirler gezmeye beraber gidiyolar tabiki çağırmak zorunda değil ama bı teklif olsun istiyo insan zaten gitmeyiz iyi sizinkiler sizin arabayla gitmemiş bizimkiler kendileri ayarlayıp bizim arabamizla gezmeye gittiler 😂şimdi benim enayilik dönemi bitti kafam rahat 

Sizin arabayı alıp size teklif etmeden gezmeye mi gittiler Sizinkide kötüymüş ama aşmışsınız herşeyi ne güzel Benim annem babam vefat etti Kayınvalidemle kendini övsün kendini övsünler işte herkes onlara çok iyi desin bilmem ne çok sever Benim arkada aile olmayınca bunun yaptıklarını aaa ne güzel kızıma da şunu yapmışsın sağol diyecek insan yok Eltimin ailesi tam da o şekilde Bi hediye almış ikimize birden sonra dünürü arayıp kızıma hediye almışsında çok sevinmişde çok teşekkür ederiz de Onlardan övgü duycak çünkü beni neynesin :)

Aşmak zorundayiz zaten kimseyle bagrimiz bir değil herkes Kendi ailesiyle kocasıyla çocuğuyla mutlu olsun takma bu kadar kim.ne yapiyosa yapsin Rabbime havale et 

+2 oy
önce (187,763 puan) tarafından

hem davet edilmeyip hemde aramak olmamis hata sizin cagrilmadiniz yere sitem ne alaka

+2 oy
önce (1,579 puan) tarafından

Yani arayıp sitem etmek saçma bir davranış olmuş eltiyi çekememezlik görüyorum giderse gitsinler neyine sinirlendin ? 

+2 oy
önce (6,117 puan) tarafından

Sen haksızsın kimse seni çağırmak zorunda değil. Herkesin kendi hayatı. 

+2 oy
önce (6,516 puan) tarafından

Yani çağırmak zorunda değiller boşuna alınganlık yapmışsın 

+2 oy

Evet haksizsin ne meraklisin heryere kuyruk gibi cagirilmaya çağırmak zorundalar mi herkes kendi istediği ile biryere gidemeyecek mi  hem ikizlerin var tekrar hamilesin belki insanlar sessiz sakin bir tatil arıyordur 

önce (354 puan) tarafından

Ben bu platformda bazı kadınların gerçekten hadsiz konuşmasına sinir oluyorum seni haklı buluyorum ya kadın bi derdini söylemiş doğru yada yanlış haklı yada haksız kuyruk muyruk diyip saygısızca konusmaya ne hakkınız var bazen bende bşy sorduğumda o kadar küstahça konuşuyorlar ki agzımın ayarını zor toparlıyorum siz normal hayatınızda da insanlarla böyle seviyesiz mi konuşuyosunuz öyleyse vah karşınızdaki insana şayet bi gün benim gibi birine denk gelirseniz ayarı size güzel verirler dikkat edin bende sinirlenince inanılmaz ayarsız konuşuyorum özellikle seviyesi bozuklara karşı 

Pardon sen kimsin atladın @Zeynep000099 kuyruk yazdik da kuyruk mu salladin dedin kuyruk gibi yapışmak diye bir ifade kullandik evet ben normal hayatta da böyle seviyesizim senin gibi her ota boka sokuyorum burnumu güzel ayar verirler bilmem ne hayirdir sen ya eskilerdensin belli ki ya kuyruk acin var zipladin geldin yada tesadüf diyelim  bak gene kuyruk dedim tüh laflarına dikkat et seviyesiz hafisz seviyesi bozuk felan  açtırma ağzımı git işine gece gece 

önce (2,700 puan) tarafından

boşver hemşehrim doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış keşke evet sen haklısın senide götürmeleri gerekirdi deseydin.

ben şahsen çocuğum yoksa eltimin ikiz çocuklarıyla tatile gitmeyi istemezdim boş yere arayıp kendini daha küçük düşürmüşsün ne yazık ki keşke yapmasaydın sessiz kalaydın uygum bir zaman da eşin annesine sitdm ederdi 

@veraaa haklısın pohpohlasam benden iyisi yoktu 

önce (354 puan) tarafından

Burnunu bi gün düzeltirler dikkat et benim gibisine denk gelirsin mazallah seni ne gibi burda car car konuşanları ben çok gördüm sadece klavyede konuşuyorsunuz yüze geldim mi diyemezsniz zaten insan olan her yerde insanlığı belli eder ben bugun burda beni kimse görmüyo tanımıyo diye kalkıp o zaman herkese seviyesizce konusup saydırıyım kuş hakkı herseyden önce insan bence dışarda nasılsa insanlara karşı o şekilde olmaşı şayet bugun bi tanıdıgm gelip bana böyle bi dert yansa ben senin gibi konusmam öyle yaparsam karşımdakine de saygım olmaz etrafımda insanda kalmaz 

+2 oy
önce (50,636 puan) tarafından

İki çocuğun var üstelik gebesin her tarakta bezin var ama ayak bağı olmaktan başka bişey değilsin şu durumda senin kendin düşünüp doğru olanın gitmemek cagrilmaman olduğunu kabul etmek ama sen kıskançlık yapıyorsun 2 çocuk ve karnında bebeyle gezmekte ne bilim bacım 

önce (44 puan) tarafından 1 uyarı:
🚩 Diğer

Siz haddinizi bileceksiniz Okuduğunuzu anlamamışsınız gelmişsiniz bana sallıyosunuz bide Terbiyeli seviyeli konuşacaksınız Karşınızda bu şekilde hitap edebileceğiniz bir insan yok Siz bana sallarsanız bende size sallarım canım Sen kimsin de ben sana susucam kibar konuşucam Önce siz bir insana yorum yaparken iyi okuyun anlayın Anlamamışsanızda yorum yapmayın Hadi anlamayıp bi yorumda bulunacaksanızda Üslübunuzu terbiyenizi takınacaksınız 

Ne anlattıysan ona yorum yapılmış eleştiriye açık değilsin post açma ayrıca anlattığın kadar da güzel bir ilişkiniz yok kaynananla yorumlar da da gezme tarzı yerlerde haber etmediğini ifade etmişsin ee o zaman sorun ne şuan ? O gelin 4 aylık onlarla gezmek istemesi gayet normal kalabalık olmak istemediler belki tatillerinde çocuk sesi çekmek istememiş olabilirler sen eleştiri alınca kivirmaya başladın gayet ortada ne anlatmak istediğin olumlu olumsuz 2 yoruma da olmalısın sorunlu bir tip olduğun burdan belli zaten olumsuz yorumlara çıldırıyorsun

Ne yazdığım belli benim Çık yukarı oku bakalım Okuduğunu bu sefer anlamaya çalış Böyle bir olayım oldu kayınvaliemlerle Eşimde ısrarla beni onlara götürmek istiyor Gitmek istemediğim için bu olaydan ötürü Bana bu şekilde laflar söyledi bağırdı Ben haksız mıyım da bana bu şekilde davranıyor dedim Oku bakalım okuduğunu anla Hiç kimse anlamamış Gelen yorumlara cevap verdim Herkese ben onu mu dedim bidaha okuyun dememe zaman kalmadan bir sürü iyi kötü yorumlar geldi Bakın bana çıkın okuyun olur mu ne yazmışım siz ne anlamışşsınız 

önce (1,231 puan) tarafından
+1

Herkes okuduğunu da durumu da gayet iyi anladı, herkes aynı fikirde olup sen hatalısın diyorsa beni eleştirin diye yazmadım deyip herkesi paylaşmaya çalışmak yerine bir oturup düşün herkes eğri de bir sen mi doğrusun diye. Bence kaynananın neden davet etmediği bu post ve yorumlara verdiğin cevaptan bile belli oluyor

Dengesiz bacı boşver hepimizi de aptall ilan etti bayan akıllı 😀😀

+1 oy
önce (236 puan) tarafından

Keşke hiç arayıp sitem etmeseydin ama mesafeni koyardin böyle olmamış 

önce (3,140 puan) tarafından

yani bide gezen gezer sende ona gore davranir mesefe koyardin

önce (236 puan) tarafından

Hııı. Bide ne öyle cümbür cemaat en nefret ettiğim şey 

+1 oy
önce (5,323 puan) tarafından

Bence çok normal gidebilirler eşim plan dışı yapmadığı sürece kimseden beni neden düşünmedi davranışı beklemem , onlarda belki hem çocuk hem hamilelik zor olur diye düşünmüşlerdir hiç aramaman gerekti 

+1 oy
önce (33,189 puan) tarafından

Kayınvalide ile tatile gitmek iyi bir fikir değil bence zaten. İlişkinin mesafesi olmalı samimi olununca b.ku çıkıyor. Ha hoşuna gitmez rahatsız olursun onu anlarım ama arayıp hesap sormak yerine mesafe koymak daha mantıklı bence 

+1 oy
önce (1,053 puan) tarafından

Belki de kaynin ve eltin anne babasını davet etmiştir ha

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidem beni çağırmadan tatile gittiğinde nasıl davranmalıyım?
Kayınvalidenizin sizi davet etmediği durumlarda, öncelikle hislerinizi sakin bir anınızda eşinizle paylaşmanız en sağlıklı yoldur. İletişimi koparmamak adına sitem etmek yerine, beklentilerinizi net ve suçlayıcı olmayan bir dille ifade etmek, aile içi gerilimin büyümesini engellemek için atılabilecek en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi tartışmalarda eşin taraf tutması nasıl çözülür?
Eşinizin aile içi meselelerde taraf tuttuğunu hissettiğinizde, aranızdaki sınırları belirlemek için profesyonel bir aile danışmanından destek almak süreci kolaylaştırabilir. Özellikle gebelik gibi hassas dönemlerde, eşinizle baş başa kalarak kendi çekirdek ailenizin huzuruna odaklanmanız ve beklentilerinizi ortak bir noktada buluşturmanız gerekmektedir.
Geniş aile ile ilişkilerde sınır ihlalleriyle nasıl başa çıkılır?
Sınır ihlallerinde en etkili yöntem, eşinizle birlikte aile büyüklerine karşı tutarlı ve ortak bir duruş sergilemektir. Kendi aile yapınızı, 34 aylık ikizlerinizin ihtiyaçlarını ve gebelik sürecinizin getirdiği sorumlulukları merkeze alarak, sınırlarınızı nezaketle ama kararlılıkla korumak huzurunuz için kritiktir.
Gebelik ve çocuk bakımı sürecinde aile içi stresle nasıl baş edilir?
Gebelik ve küçük çocuk bakımı yoğun stresli süreçler olduğu için, bu dönemde aile içi çatışmalardan uzak durmak hem sizin hem de bebeklerinizin sağlığı için önemlidir. Stres anında fevri kararlar almaktan kaçınmalı, kendinize vakit ayırmalı ve eşinizle iletişiminizde 'ben' dilini kullanarak duygularınızı ifade etmeye odaklanmalısınız.
Kayınvalide ve elti ile yaşanan tatil gerginliği nasıl aşılır?
Tatil gibi sosyal organizasyonlardaki dışlanmışlık hissini aşmak için, bu durumun sizin kişisel değerinizle ilgili olmadığını anlamak ilk adımdır. Eşinizle bu konuyu tartışırken, tatilin içeriğinden ziyade aile içi birlik ve beraberlik konusundaki ortak beklentilerinizi vurgulamanız, aranızdaki gerginliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 944 göst.
14 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Birisi_yim (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 3,068 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde DIDO (2,840 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 819 göst.
0 oy
7 cevap 421 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu