Kayınvalidem beni çağırmadan eltimle tatile gitti, ben mi haksızım?

0 oy
1,370 göst.
önce Diğer kategorisinde (44 puan) tarafından

Kayınbabam kayınvalidem elti kayınbiraderim 4 ü beraber geziye gitmiş Onlarda 4 aylık falan evli daha Ben 4,5 yıllık ikiz oğlum var 34 aylık Bunların fotografını gördüm tabi haliyle sinir oldum İnsan arayıp da beni de davet etseydi ya gelirim gelemem orası benim kararımdı Kimse bana bişey demedi ben arayıp sitem ettim ve son anlarda sinirlendim konuşmalarımda üç beş de laf söyledim Neyse eşime üstün körü anlattım tutturdu gidelim araya soğukluk girmesin Sen abartıyosun falan Manyak adam senden boşancam bile dedi İkiz oğullarım var daha 34 aylık ve 7 haftalık hamileyim Kocamda benden 10 yaş büyük bu arada Ben mi haksızım ya Hep benim bu şekilde üstüme geliyor 

42 Cevaplar

0 oy
önce (185 puan) tarafından

Benim kaynanam bir ara eltime çok fazla gidiyorsu hatta eltimin annesine felan ve hatta hatta görümcem eltim kaynım kaynanam memlekete gidiyordu ve bize son dk haber verirlerdi bende son dk olduğu için gitmeme kararı alırdım demek ki istemiyorkar diye ve bu konuda üzülsemde takmamaya özen gösteriyordum eşim görsün haksızlığı ben nedersem ara bozuyor olucaktım çünkü şimdi de kaynanam benimle olmak isityor, görümcem hâlâ onunla samimi ama banane ben tek başıma eşim çocuğum olsun yeter bana 

-Reklam-
0 oy
önce (939 puan) tarafından

Kimse kimseyi biryere davet etmek çağırmak zorunda değil 

Biraz agirliginiz oldun yaa cagirmamissa belliki gelmeni istememislerdir, yazmissin bide onlar cagirsin gidip gitmemek bana kalmis, oldu, kimse senin keyfine göre hareket edemez kusura bakma geccen orayı 

önce (44 puan) tarafından

Bir seviyesiz daha geldi Postumu silemiyorum bari millet yazmasın dedim Millet ondanda anlamıyo Tabi işin gücünüz yok yazma dediğim halde yazıyosunuz Kusura bakma geççen orayı derken sen eltim misin kayınvalidem misin ? Kaynanamlar özel bi yere gitmedi geziye kaynım ve kaynanamın bir çok arkadaşı Burda nasıl bir ilişkimiz olduğunu da sayfa sayfa yazamam da Benim sorum da o değildi zaten Eşimle bunolaydan ötürü tartıştık eşim bana bu tepkisi bu olaydan ötürü oldu ben mi haksızım Sonuçta ben kimseye hakaret etmedim küfür etmedim Eşim tepkisini çok abarttı ve ben hamileyim yani Onu sordum Linçleyecek başkasını bulun Sizin seviyenize inemiyecem artık 

önce (939 puan) tarafından

Seviyesiz lafini aynen sana iade ediyorum 

Sana hakaret eden olmadı küfür eden hiç olmadı 

Hakaret ve küfür yok ise ve elestiriye açık postlar acacaksaniz her türlü (hakaret küfür olmamak şartıyla) elestiriye de açık olacaksiniz 

Ha postu silemediysen siteyi arastirip gizlemenin bir yolunu bul bi zahmet var orada postunu gizleyebiliyorsun milletin elestirisine laf edecegine kizacagina buna uğraş hem fikrimizi soruyorsun orada "beni davet etsin gidip gitmemek bana kalmis"minvalinde elestiri getiren cumleler kurup sanane kayınvalidem misin demende ayrı abez 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidem beni çağırmadan tatile gittiğinde nasıl davranmalıyım?
Kayınvalidenizin sizi davet etmediği durumlarda, öncelikle hislerinizi sakin bir anınızda eşinizle paylaşmanız en sağlıklı yoldur. İletişimi koparmamak adına sitem etmek yerine, beklentilerinizi net ve suçlayıcı olmayan bir dille ifade etmek, aile içi gerilimin büyümesini engellemek için atılabilecek en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi tartışmalarda eşin taraf tutması nasıl çözülür?
Eşinizin aile içi meselelerde taraf tuttuğunu hissettiğinizde, aranızdaki sınırları belirlemek için profesyonel bir aile danışmanından destek almak süreci kolaylaştırabilir. Özellikle gebelik gibi hassas dönemlerde, eşinizle baş başa kalarak kendi çekirdek ailenizin huzuruna odaklanmanız ve beklentilerinizi ortak bir noktada buluşturmanız gerekmektedir.
Geniş aile ile ilişkilerde sınır ihlalleriyle nasıl başa çıkılır?
Sınır ihlallerinde en etkili yöntem, eşinizle birlikte aile büyüklerine karşı tutarlı ve ortak bir duruş sergilemektir. Kendi aile yapınızı, 34 aylık ikizlerinizin ihtiyaçlarını ve gebelik sürecinizin getirdiği sorumlulukları merkeze alarak, sınırlarınızı nezaketle ama kararlılıkla korumak huzurunuz için kritiktir.
Gebelik ve çocuk bakımı sürecinde aile içi stresle nasıl baş edilir?
Gebelik ve küçük çocuk bakımı yoğun stresli süreçler olduğu için, bu dönemde aile içi çatışmalardan uzak durmak hem sizin hem de bebeklerinizin sağlığı için önemlidir. Stres anında fevri kararlar almaktan kaçınmalı, kendinize vakit ayırmalı ve eşinizle iletişiminizde 'ben' dilini kullanarak duygularınızı ifade etmeye odaklanmalısınız.
Kayınvalide ve elti ile yaşanan tatil gerginliği nasıl aşılır?
Tatil gibi sosyal organizasyonlardaki dışlanmışlık hissini aşmak için, bu durumun sizin kişisel değerinizle ilgili olmadığını anlamak ilk adımdır. Eşinizle bu konuyu tartışırken, tatilin içeriğinden ziyade aile içi birlik ve beraberlik konusundaki ortak beklentilerinizi vurgulamanız, aranızdaki gerginliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 944 göst.
14 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Birisi_yim (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 3,068 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde DIDO (2,840 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 819 göst.
0 oy
7 cevap 421 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu