Eltim beni evine hiç çağırmıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
324 göst.
önce Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından

Eltim evi uzak ben kaynanama yakın oturuyom ama o çok uzak  neyse ne zaman kaynanama gelir, benim evimede gelir akşama kadar kalır yemeğini yerler karı koca giderler, misafir Allahın misafiridir gelsinler laf etmem ama  beni hiç evine davet etmez, geçenlerde kaynanamla birlikte onun evine gitcez dedik bunu kaç hafta önce planlamıştık zaten kaynanamla, eltimin evine gitcez diye, neyse gitceğimiz gün yaklaşıyo kaynım annesini arıyo anne seni almaya gelcem bende kaç gün kal diyo, başka sefere  birlikte gelirsiniz diyo,  kaynanamda beni arıyo ben gitcem bidahakine birlikte gideriz dio, çok zoruma gitti o benim evime ne zaman gelse gel diom müsait olmasam bile gel diom ama ben gitcem böle yaptı, kaynanamda altan oluyo yok neymiş aylardır beni çağırıo bizde kal dio bana diye bende gitcem kalcam dio  , burda kim suçlu sizce siz olsaydınız napardınız, ben ona gelcceğimi sölemiştim zaten bide, kaynanamı tek  davet edio

7 Cevaplar

+1 oy
önce (48 puan) tarafından

Bidaha gelcek oldularmı sende aynısı söyle başka zaman gelirsiniz diye kabul etme bazı insanlar böyle

önce (4 puan) tarafından

Aynısını onlara yapsam kaynanam başımıza neler getirir

önce (48 puan) tarafından

Eşin arkanda duracak birisiyse yap gitsin aman 

önce (10,452 puan) tarafından

Kaynanana ne pardon da ev senin evin az kendi degerini bil aynisini yap bakalım nasıl oluyormus . Bu kadar insanlardan korkmayın 

önce (880 puan) tarafından

Kaynanan da gelmesin o zaman. Zaten böyle birini ayırıyor kayiriyorsa üzülmeye hatta kızmaya bile değmez seni yok sayani sen de yok sayacaksın. 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,650 puan) tarafından

Allah aşkına bu kadar değer vermeyin büyütmeyin gözünüzde şunları ya ben hayatta kaynanamı eltimi görümcelerimi aramam hayatta davet etmem nasıllar diye bigün arayıp hatır fln sormam beni aramayani takmam bile kimki onlar sende öyle ol 

0 oy
önce (8,314 puan) tarafından

Sen de kabul etme evine birdahakine

önce (4 puan) tarafından

Evime gelse kapıma ggelse kovayımmı yani, napim ben onun gibi olamıyorum, kapımıza kafirde gelse içeri alın dio misafir Allah'ın misafiri

önce (8,314 puan) tarafından
+1

Allah ın misafiri değil o. Şu kalıplardan çıkın ne demek kim gelirse gelsin içeri alın diyo. Kimse öyle bir şey demiyor. Seni sevmeyeni saymayanı sen de sevip sayma ki değerin düşmesin.

önce (10,452 puan) tarafından

Kesinlikle kisasta hayat vardır 

önce (20,542 puan) tarafından

Hadis mi var varsa sahih mi kim diyor cidden

0 oy
önce (208 puan) tarafından

Sende bidaha kabul etme müsait değilim de bidahakine de . Benimki de gelir kaynanaya bana gelmez aramaz sende gel falan demez evine de cagirmaz bende koydum mesafemi ne ararım ne sorarım ne de çağırırım 

0 oy
önce (118 puan) tarafından

Elti ile samimi olunmaz, sadece merhaba merhaba ne davet et ne evine git. Ben öyleyim sadece kayınvaldem yada görümcemlerin evinde görürsem napıyorsın nasılsın fazlası yok gerekte yok. Gitmemde çağırmamda sadece belli bayramda gidersem giderim yada ramazanda iftarda davet edersek bu sende böyle ol ne gerek ya dost felan olmaz onlar 

0 oy
önce (32,546 puan) tarafından

Başka zaman davet etmem yemekte yapmam müsait değilim başka sefere gelirsin derim ama bu cümleyi de özelikle kurarım 

0 oy
önce (3,836 puan) tarafından

Sen kaynanama göre yaşama sana gelecegi zaman müsait değilim de lafı uzatmadan kapat ben olsam gitmemde evine 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eltim beni evine hiç çağırmıyor, bu durumda nasıl davranmalıyım?
Eltinizin sizi davet etmemesi karşısında öncelikle beklentilerinizi gözden geçirerek aradaki sınırları netleştirmeniz sağlıklı olacaktır. Zorunlu olmayan sosyal ilişkilerde beklentiyi düşük tutmak, hayal kırıklığını azaltır. Kendi evinizdeki misafirperverliğinizi bir zorunluluk olarak değil, kendi tercihiniz olarak görmeye çalışın. Eğer bu durum sizi çok rahatsız ediyorsa, konuyla ilgili duygularınızı doğrudan ancak suçlayıcı olmayan bir dille ifade etmeniz aradaki gerginliği netleştirebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kayınvalidemin eltimin tarafını tutması karşısında ne yapmalıyım?
Kayınvalidenizin tutumu aile içi dengelerde adaletsizlik hissi yaratabilir ancak bu noktada kendi sınırlarınızı korumak en önemli adımdır. Kayınvalidenizle olan ilişkinizde, eltinize karşı hissettiğiniz kırgınlığı yansıtmadan, kendi evinizin düzenini ve huzurunu korumaya odaklanın. Aile içerisindeki çekişmelerde taraf tutulması durumunda, tartışmalara dahil olmayarak veya tepkinizi sakin bir şekilde belirterek süreci yönetebilirsiniz.
Eltim ile aramızdaki iletişim kopukluğunu nasıl aşabilirim?
İletişim kopukluğunu aşmak için ilk adım, beklentilerinizi karşı tarafa net bir şekilde anlatmaktır. Ancak karşı taraf bu diyaloğa kapalıysa, zorlamadan kendi sınırlarınızı koruyarak mesafeli bir saygı ilişkisi kurmak en sağlıklı yoldur. İletişimi düzeltmek adına yapılan ısrarlı çabalar bazen yanlış anlaşılabilir; bu nedenle doğal akışına bırakmak ve kendi kişisel alanınızın huzuruna odaklanmak uzun vadede daha az yıpratıcı olacaktır.
Eltim bana gelip bende kalıyor ama ben gidemiyorum, bu durum neden kırıcıdır?
Bu durum, karşılıklı saygı ve emek dengesinin bozulması nedeniyle kırıcı bir etki yaratır. İlişkilerde tek taraflı çaba veya misafirperverlik, bir süre sonra değersizlik hissine neden olabilir. Sizin gösterdiğiniz misafirperverliğin karşılığını aynı samimiyetle alamamak, aradaki ilişkinin yüzeysel olduğunu ve beklentilerinizin karşılanmadığını gösterir. Bu durumda, kendi verdiğiniz emeği başkası için değil, kendi değerleriniz için yaptığınızı hatırlayarak sınırlarınızı yeniden düzenlemeniz önemlidir.
Görümce veya elti ilişkilerinde sağlıklı sınırlar nasıl belirlenir?
Sağlıklı sınırlar belirlemek için öncelikle kendi sınırlarınızı netleştirin ve gerektiğinde hayır demeyi öğrenin. Eltinizin size gelip kalması konusundaki rahatsızlığınızı, nazik ama net bir dille ifade ederek evinize misafir kabul etme sıklığınızı kısıtlayabilirsiniz. İlişkideki eşitliği korumak adına, karşı taraftan beklentinizi azaltmak ve sadece nezaket kuralları çerçevesinde bir iletişim sürdürmek, aile içi huzursuzluğu minimize etmeye yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 2,777 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde DIDO (2,840 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 1,096 göst.
0 oy
19 cevap 982 göst.
11 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 667 göst.
15 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Ayselaras (597 puan) tarafından soruldu