Kayınvalidem beni çağırmadan eltimle tatile gitti, ben mi haksızım?

0 oy
1,370 göst.
önce Diğer kategorisinde (44 puan) tarafından

Kayınbabam kayınvalidem elti kayınbiraderim 4 ü beraber geziye gitmiş Onlarda 4 aylık falan evli daha Ben 4,5 yıllık ikiz oğlum var 34 aylık Bunların fotografını gördüm tabi haliyle sinir oldum İnsan arayıp da beni de davet etseydi ya gelirim gelemem orası benim kararımdı Kimse bana bişey demedi ben arayıp sitem ettim ve son anlarda sinirlendim konuşmalarımda üç beş de laf söyledim Neyse eşime üstün körü anlattım tutturdu gidelim araya soğukluk girmesin Sen abartıyosun falan Manyak adam senden boşancam bile dedi İkiz oğullarım var daha 34 aylık ve 7 haftalık hamileyim Kocamda benden 10 yaş büyük bu arada Ben mi haksızım ya Hep benim bu şekilde üstüme geliyor 

42 Cevaplar

+1 oy
önce (4 puan) tarafından

Bence durduk yere problem çıkarmışsın yani plan yapmışlar ve gitmişler illa bu plana sizi de dahil etmek zorunda değiller 

-Reklam-
+1 oy
önce (354 puan) tarafından

Belki kaynınla eltin çağırdı onları seni çagırmaya mecbur değiller canım bosver

önce (44 puan) tarafından

Bu olayı anlatmam lazımdı ki eşimle bu olaydan ötürü bu şekilde oldu diyebilmem için Ben bu şekilde anlayacaklarını insanların hesap etmedim Olayda haklıyım haksızım o değil mesela bu olaydan ötürü eşimin bana bunu yapmasını sordum Bu olaya cevap verin desem öyle sorarım soru o değil di 

Neyse teşekkür ederim 

önce (1,053 puan) tarafından

İşte bak aşkım kabul etmiyosun böyle bişi uaptigin için zaten esin kixmis. Sana diyorum ki bu sitemi arayıp kaynana değil de oturup eşine yapsyadin konuşup hallolurdu teselli verirdi sana boşver falan derdi. Şimdi eşin de senin durduk yere tavır alıp sitem ettiğini ailesi ile arasının bozulduğunu düşünüp senin üstüne geliyor.simdi senin yapacağın şey eşin ile kayınvalidene gitmek . Daha ılımlı konuşup mevzuyu çözmek 

Eşim hep böyle ama kaç yıldır kaç kere onlar yüzünden bu evde kavga tartışma oldu Bir kere ya Bir kere de sen haklısın annemde öyle yapmasaydı öyle demeseydi yok Ben hani laf sokan kavgacı insan da değilim Olay olsa bişey olsa o an cevabını veremiyorum susuyorum sonra bana dert kalıyo Hani benim sitemim eşime aslında ben annen herşeyimize burun sokarken böyle şeyde haber vermeye tenezzül etmiyo ama ben her şartta koşulda hep alttan alıp giden taraf oluyorum İnsan hiç mi biraz da karım karım demez ya Hamileyim ben senin annenş arayıp hakaret etmedim bize niye haber vermediniz dedim sadece Bu adamın bana bu kadar ağır konuşması bana da ağır değil mi ya 10 yaş küçüğüm gezmeye gideyim kuaföre gideyim derdim yok evimde oturup çocuk bakıyorum ailem vefat etti Arsızlık namussuzluk mu yaptım da bana senden boşanacam diyo Bana haksızlık değil mi sizce eşimin yaptığı hep böyle bu adam çok bunaldım 

önce (1,053 puan) tarafından

Yani ağır konusmaya hakkı yok ve orta yolu bulmalı yani eşini sen tanırsın şimdi ne desem yalan olur git desem ezileceksin . Asla gitme sozunun arkasında dur desem.gene ezileceksin

+1 oy
önce (3,462 puan) tarafından

Gücenmekte haklısın ama senin de onlarla empati kurman gerekir. Şartlarınız bir değil. Senin 2 çocuğun var ve hamilesin. Belki çocukların çok yaramaz onlar için. Belki çocukların yüzünden rahat edemeyeceklerini düşündüler ki organizasyonu yapan eltin ve kaynındır muhtemelen. Anne babalarını çağırmışlar. 

önce (3,462 puan) tarafından

Yine haklısın ama sen dezavantajlısın  canım 3 yaş 2 çocukla geziye gitmek hiç mantıklı değil hatta tehlikelidir. Çocukları koryiuyabilmek için diyorum. Gezmek hep dışarda olmak demek. Çocukları tehlikelerden korumaya çalışmaktan, oraya buraya gitme zarar verme diye mücadele etmekten anın tadını çıkaramazsın. Bu kabak gıbı ortada oldugu için belki söyleme gereği duymamışlardır. Tek araba gidilecekse yer olmadığı içindir falan filan işte. 

Keşke arayıp böyle yapmasaymışsın sessizce mesafe koymayı tercih ederdim ben.a

Teşekkür ederim Benimki benim koyduğum mesafeyi anlamazdı bende mesafe koyucağımı bildirmiş oldum artık :)

önce (96 puan) tarafından

Turla mı gittiler gittikleri yere

Evet Kaynanamın arkadaşı zaten özellikle bu sene çok gezdi maşallah Önceden de gezerdi doğu batı karadeniz heryere de gitmiş zaten Benimki gezmeyi pek seviyo

önce (96 puan) tarafından

Yani iki çocukla ve hamile olduğunuzu düşünerek soylememislerdir. Bu gayet makul ve normal. Fakat hani biz böyle birşey düşünüyoruz sana da gel demeyi düşündük ama gelemezsin diye de düşündük gibisinden bişey söyleyebilirler miydi evet söylenebilirdi ama siz de bu kadar detaycı ve ince misiniz onlara karşı o da önemli. Biraz yeni eltiye kıskançlık gibi olmuş içinde bulunduğunuz duygu durumunu bastiramamissiniz. Devam etmezseniz sorun da kalmaz bence. Giderseniz mesela girgira vurup konuyu kapatabilirsiniz. Dediğiniz gibi ayrim yapmayacak biri ise kayınvalide iş bunu telafi edecektir. 

+1 oy
önce (308 puan) tarafından

Haklida olabilirsin ama neden arayıp konusuyorsun görmezden gelebilirdin

Ayrıca götürmek zorunda degiller

+1 oy
önce (1,231 puan) tarafından

Sana neden haber vermek zorunda ki? Seninki kıskançlık. Kıskançlık da insani bir duygu ama yani arayıp da bana haber vermeden gezmeye gitmişsiniz de denmez yani. 

Kayınvalidem beni hiç aramasın benle görüşmesin umrumda olmaz ama iyilik meleği postuna bürünüp evlatlarımı ayırmam diyosan Üç gün beş gün geçmeden eşime duygu sömürüsü yapıp sürekli çocukları görmek istiyosan Bu kız da sürekli sürekli beni kafası kaldırıyo mudur demiyosan Bu kadar torun meraklısı olup cebinde akrep var gibi harcama yapmaya korkuyosan Gezmeye öbürlerini davet edip beni davet etmiyosa bu bi ayıptır Ben eltimin niye kıskanayım ben abi eşiyim o kardeşinin eşi benden büyük zaten kıskancak yanı yokki Keşke çocuk doğrusa da tamamen alsa üstümden kayınvalidemi 

önce (1,231 puan) tarafından

Valla düşünce yapın çok garip. 

+1 oy
önce (2,095 puan) tarafından

Yani belki kafaları çocuk kaldırmıyor seni kirmamak için söylememişlerdir kim olsa öyle yapardı zaten mecbur değillerki seni çağırmaya benimde küçük çocuğum var çocuklu olanları çağırmadılar tatile gittiler hic alinmadim lafını bile etmedim çünkü açıklama yapmak gibi bi zorunlulukları yok 

+1 oy
önce (266 puan) tarafından

Yorumları okudum verdiğin cevaplara da baktım. Sanırım eşinin ailesiyle bir bağ kurmuşsunuz. Normal zamanda bir şey olduğunda seni de için içine sokuyorlar mecburiyetler vs. Sen de bu bağ sonucunda madem tatile gidildi bize neden haber verilmedi diye sitem etmişsin ve zoruna gitmiş bu durum. Bundan dolayı da samimiyetinlz de var ki kaynananı arayıp açıkça hesap sorabilmişsin. Senin açından bakınca bir sorun yok aslında. Haklı da olabilirsin ama aramak yerine mesafe koyup zamanı geldiğinde dile getirseydin sanki daha iyi olurdu. Ya da bu aslında ders olsun ve çok içli dışlı olmamak gerektiğini anlarsınız. Çok samimiyet olmasa beklenti de azalır ve daha az üzülürsünüz. 

Teşekkür ederim 

+1 oy
önce (66,081 puan) tarafından

yani kirilirsin uzulursun gorunce dersin keske bize de deseydin gelirdik diye de sen git kıskandığıni belli et laf soyle hala kendini haklı gör 

+1 oy
önce (218 puan) tarafından

Evet insan yalandan da olsa nezaketten diye teklif eder diye düşünmüş olabilirsiniz

Ama belki eltiyle baş başa gitmek istemiştir,bunun için ona kızamazsiniz ki

Belki elti de onla başbaşa gitmek istemiştir ,eltiye de kızamazsiniz

Bir de benim anlamadığım benim bildiğim tatiller yalnızken güzeldir,siz neden çağırmadilar diye sitem ediyorsunuz😀

Canım ben zaten gitmezdim Bizi iki çocukla aileyiz deyip her yere çağırır Geziye gideceğini de söyledi mesela ama onların geleceğini neden sakladı Gideceğini söylüyosan bize de biz onlarla gidiyoruz size demedik gelmezsiniz diye desin Buydu benim beklentim Yoksa ben kaynana meraklısı asla değilim İnşallah bana küser de o da beni görmek istemez işime gelir:) Aslında bu olayı üstün körü söyleyip eşimin yine beni ısrarla annesine götürmek istediğini ben dün tartışmışım kadınla haklıyım haksızım ama bi süre bi benim üstüme gelme gitmiycem diyorum Benim adam da 39 yaşında bana bağırmalar çağırmalar Bu da hamile bu benim çocuklarımın annesi demiyo Aslında onu sormak istedim Eşimin bu tavrı normal mi Boçancam da avukata gitcem de Suçum annesine gitmek istememen Daha da geçen hafta gitmiştik her hafta ordayız sağolsun zaten

+1 oy
önce (10,255 puan) tarafından

Senin çocuk var iki tane ondan istememislerdir rahat olamazlar diye hepsi hikaye basbayağı sallamamislae seni ben olsam😂 sattım sene konuşmadım çok kinciyimdir

Teşekkür ederimmm

+1 oy
önce (354 puan) tarafından

wallaha bacım cehennemin en dip köşesine kadar yerleri var boş yere arayıp bı yerlerini kaldırmışsın onlar senin peşinde pervane olsun 

Teşekkür ederim canım

+1 oy
önce (160 puan) tarafından

İyide kucağında 2 tane karnında 1 tane çocuk varken ne tatili oturup çocuklarınla ilgilen gidersin bakalım kaçıyor mu tatil yerleri Mağden onlar 4 aylık evlilikte gitmişler tatile sen nerdeydin 3 sene önce. Sende gidelim deseydin tabi suç senin birde arayıp laf söylemişsin ne hakla milletin huzurunu kaçırıyorusn. Ha şöyle olabilir tüm gün beraberiz bana söylemeden kendileri tatile gitmiş desen neyse ama o da yok. O yüzden boş yere darlamaya gerek yok. Seneye de sen gidersin çocuklarınla

+1 oy
önce (394 puan) tarafından

Haksızsın vallaha parası cebinden mi çıktı. Ay ne kaynana sevdasıymış benimkiler benden uzak olsun diye dua ediyoruz bana karışık parasını benden almadıktan sonra cehneme kadar yollari var 

+1 oy
önce (30 puan) tarafından

Kocam ile sorun yaşamışsın bu olaydan dolayı.Evliliğini tehlikeye sokmamak için aradan çıkar onları.batı ülkelerde kimse kimse ile kafayı bozmaz.herkes çekirdek ailesine bakar

+1 oy
önce (1,742 puan) tarafından

Benim kayın validem cok iyi anlaşırız bu arada cagirmak zorunda degil eltim yok henüz ama olsada gidebilirler beni cagirmak.zoru da degil keza bende eltimi cagirmak zorunda degilim 

+1 oy

Çağırılmadığım için ayrı mutlu olurdum , eşim tuttururdu gidelim diye bende gitmek istemezdim, bu kez evde hengâme çıkardı ve eşim için ailesi bir kez daha değerli olurdu . 

Otur evinde çayını kahveni iç sevdiğin kurabiyeden yap bebiklerinle ye yani sende 

+1 oy

Başlığı değiştirmişsin de sen HATALISIN kusura bakma.

Bir şey paylaşıyorsun çoğunluk eleştirmiş herkese laf yetiştirme peşindesin

Kimse benim ilişkimi bilmiyor değil mi Ben burda 5 yıllık hayatımı dökemem ilişkimi yaşadıklarımı sayfa sayfa anlatamam değil mi Okumasını anlamasını bilmeyen sizin gibi bir çok insan yazdı Ben şu olaydan ötürü eşimle tartıştım ve eşim bana bu şekilde davrandı ben mi haksızım da böyle abartılı bir tepki verdi dedim Gelen giden herkes kaynanamla eltimle olan olay için cevap verdi Be zekası yetmeyenler ben olayı anlatmak zorundayım ki eşimle bu yüzden tartıştık diyebileyim Ben ne sordum millet ne anladı Aklınız yetmediği gibi bir de gelip laf söylüyolar Ne meraklı boş kadınlarsınız millete linç eder gibi söylemlerde bulunuyosunuz Okudun anladın anlamadın cevap vereceksen Haklısınız yada haksızsınız der geçersiniz Bakım bi milletin yazdığına terbiyesiz terbiyesiz yazılar Sonra ben atarladım mı suçlu ben oldum Siz misiniz benim olayımın muhatabı da linçler gibi yazıyosunuz 

Burdaki kadınlar millet bizim mantığımıza uymayan bir şey yazsın da linçleyelim diye hazırda bekliyolar Demekki linç tayfanın başka işi gücü yok Kendi mantığına uymayan bir yazı gelsin de laf sokayım diye bekliyolar Ne kadar terbiyesiz ve seviyesizler Sanki olayın öznesi o da ona yapılmışda Ben zaten buraya bir daha yazı yazmam kimse benim seviyemde değil onu anladım Bu uygulama da ben hamileyim diye ekli Linç tayfada keyfi yani elaleme laf sokmak için onu anladım Küçük insanların küçük zevkleri olur

Tamam işte her konuda haksizsin,birde uzun uzun paragraf yazmama gerek yok .

Hak-sız-sız.

Dediğin gibi eleştiri kaldırmayacaksansa bir daha paylaşım yapma.

Kendi çapında laf sokma derdindesin,kendi çapında ben altta kalmayayim bir şey yazma derdindesin.

Ama hiç demiyorsun bu kadar insan yüzde 99 u beni haksız bulmuş bir durumu gözden geçireyim demiyorsun,tam tersine yazdıkça yazıyorsun .

Ne yapalım yani haksızsin.

Mutlu olacaksan haklısın diyelim ,ama gerçeği istiyorsan haksızsin

Bir kaç gün önce benimde cevap verdiğim bir postta Kayınvalidesi ve görümcesiyle küs olduğunu eşinim onlarla beraber düğüne gittiğini ve onu götürmekte ısrar etmediğini yazmıştı Bir baktım yorumlara herkes linçler gibi aynı bana yaptığınız tarzda işte zaten küssün de ne işin var da bir sürü laflar söylenmiş Bir Allahın kulu da o kadının penceresinden bakmamış bakamamış Aynısını banada yaptınız Bir şey paylaştım Yorum yapabilirsiniz ama kimse hakaret vari konuşamaz Size mantıklı gelmeyebilir ben olsaydım böyle yapmazdım diyebilirsiniz Kimseye linçlemeye kimseyi rencide etmeye kimseye laf sokmaya hakkınız yok Olayın öznesi siz değilsiniz 

Yahu kimse sana hakaret etmesi ,yine uzun uzun yazmışsin.

İnsanlar sana haksızsin dedikçe sen uzun uzun cevaplar veriyorsun,sonra da diyorsunki kimse bana hakaret edemez ,kimse sana hakaret etmesi sadece haksızsın dedik

+1 oy
önce (535 puan) tarafından

Başlığa koptum :))))))

Bir seviyesiz daha gelmesin artık diye yazdım Çünkü postumu silemiyorum İşsiz çokmuş burda Muhtemelen de cahiller Cahil olmasalar Mantığına ters bişey de olsa gelip de hakaret vari linçler laf sokar gibi konuşmaz Olayın öznesi sen değilsin ne demeye bu verdiğin tepki Gebe olmayanların bu uygulamayı neden kullandığı da belli Biri bişey yazsın benim mantığıma ters mi hadi hakaret edeyim de kendi öfkemi ona kusayım Neyse postun silme yöntemi varsa söyleyin ben silemiyorum niye silinmiyo anlamadım

önce (535 puan) tarafından

Engelleyin gitsin. Sorunuzun oldugu yazının altinda göz işareti var uzeri çizgili olan ona tiklayacaksiniz kimse göremeyecek bu postu artik

0 oy
önce (1,947 puan) tarafından

Evet eşin haklı abartıyorsun. Yani gitmişlerse gitmişler bu kıskançlık neden ki 

0 oy
önce (9,556 puan) tarafından

Kırılmakta haklısın ben olsam asla arayıp bir şey demezdim sadece eşime söylerdim yada kayınvalidem ile bir araya gelince söylerdim neden beni ayırdınız diye ama eşinde pek anlayışlı değil sanırım burada sorduğun sorudan tek anlamadığım eşinin yaşı o ne alaka neden yazdın 🤔

Canım kimse beni anlamamış Ben böyle bir olay oldu eşime anlatmak zorunda kaldım ve bana bu şekilde tepki verdi Ben hamile ve iki çocukluyum eşimde benden 10 yaş büyük Hani ailesine haraket yok küfür yok bişey yok Alt tarafı her boka burnunu sokan kaynanam bize haber vermeden kaynım ve kendi arkadaşlarıyla geziye gitmiş bize alo dememiş Bende aradım bize niye alo demedin dedim Eşime anlatınca anneme gidelim küslük olmasın diye ısrar etti gitmek istemeyince bana olduk olmadık kızmaya başladı sinirlendi Eşimin bu tepsikisini hakedecek ne yaptım ben mi haksızım da bu adam bu denli sinirlendi dedim 

Baktım bende herkes herşeyini ortaya döküyo Naıslsa kimse kimseyi tanımıyo Hadi bende yazayım bakalım millet ne dicek dedim Zaten hamilelikten ötürü eşimin tepkisine çok üzüldüm paylaşayım dedim Yazmaz olaydım Anlamadıkları gibi bide sanki kaynanam yada eltim onlar da beni istemiyolar da bana bir sürü laf sokmalar Bu milletin aklı nerde niye böyle linçler gibi yazı yazıyolar algılayamadım 

önce (9,556 puan) tarafından

Bence kayınvalidene küsme bile hiç umursama yok say seni ararsa konuş aramazsa sen arama samimi olma bazı insanlar inan küsmeyi bile hak etmiyor benim gözümde insan sevdiği ve sevildiği kişiye küser kırılır sevmiyor ve sevilmiyorsa umrunda olmaz ben öyle yaparım kimse benden kıymetli değildir senin eşinde pek iş yok boşarım seni demek bu kolay değil bir daha eşine de anlatma zaten anlamıyor sen daha çok üzülüyorsun

+1

Teşekkür ederim 🙏

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kayınvalidem beni çağırmadan tatile gittiğinde nasıl davranmalıyım?
Kayınvalidenizin sizi davet etmediği durumlarda, öncelikle hislerinizi sakin bir anınızda eşinizle paylaşmanız en sağlıklı yoldur. İletişimi koparmamak adına sitem etmek yerine, beklentilerinizi net ve suçlayıcı olmayan bir dille ifade etmek, aile içi gerilimin büyümesini engellemek için atılabilecek en önemli adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Aile içi tartışmalarda eşin taraf tutması nasıl çözülür?
Eşinizin aile içi meselelerde taraf tuttuğunu hissettiğinizde, aranızdaki sınırları belirlemek için profesyonel bir aile danışmanından destek almak süreci kolaylaştırabilir. Özellikle gebelik gibi hassas dönemlerde, eşinizle baş başa kalarak kendi çekirdek ailenizin huzuruna odaklanmanız ve beklentilerinizi ortak bir noktada buluşturmanız gerekmektedir.
Geniş aile ile ilişkilerde sınır ihlalleriyle nasıl başa çıkılır?
Sınır ihlallerinde en etkili yöntem, eşinizle birlikte aile büyüklerine karşı tutarlı ve ortak bir duruş sergilemektir. Kendi aile yapınızı, 34 aylık ikizlerinizin ihtiyaçlarını ve gebelik sürecinizin getirdiği sorumlulukları merkeze alarak, sınırlarınızı nezaketle ama kararlılıkla korumak huzurunuz için kritiktir.
Gebelik ve çocuk bakımı sürecinde aile içi stresle nasıl baş edilir?
Gebelik ve küçük çocuk bakımı yoğun stresli süreçler olduğu için, bu dönemde aile içi çatışmalardan uzak durmak hem sizin hem de bebeklerinizin sağlığı için önemlidir. Stres anında fevri kararlar almaktan kaçınmalı, kendinize vakit ayırmalı ve eşinizle iletişiminizde 'ben' dilini kullanarak duygularınızı ifade etmeye odaklanmalısınız.
Kayınvalide ve elti ile yaşanan tatil gerginliği nasıl aşılır?
Tatil gibi sosyal organizasyonlardaki dışlanmışlık hissini aşmak için, bu durumun sizin kişisel değerinizle ilgili olmadığını anlamak ilk adımdır. Eşinizle bu konuyu tartışırken, tatilin içeriğinden ziyade aile içi birlik ve beraberlik konusundaki ortak beklentilerinizi vurgulamanız, aranızdaki gerginliğin azalmasına yardımcı olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 944 göst.
14 Ağustos 2026 Diğer kategorisinde Birisi_yim (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 3,068 göst.
6 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde DIDO (2,840 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 819 göst.
0 oy
7 cevap 421 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde 242819 (983 puan) tarafından soruldu