0 oy
236 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Yogurt mayalıycam da bana guzel tutan bı tarıf verır mısınız arkadaslar . Benm yaptıgım genelde tutmuyo

7 Cevaplar

+1 oy
(3,272 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap

Bu tarifle yaparim hep taş gibi olur.
tarafından
Tesekkur ederm canm mayaladm bakalm ınsallah boyle tas gbı olur :)
(3,272 puan) tarafından
Herseye uyduysan olur Allahin izniyle kuzum. Ben ters ceviriyorum kavanozu esime hava atiyorum bak hele bakk babandami yogurtcuydu bee diye ☺️☺️☺️
tarafından
Hadı ınsallah bakalm bende bı hava atatm esıme olursa şayet . Bi beceremedm gıttı valla
-Reklam-
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Tarif olarak veremem çünkü ben herşeyi göz kararı yaparım sadece su öneriyi verebilirim ben mayaladiktan sonra firinliyorum küçük guveclere mayaliyorum sert oluyor ve hiç sulanmiyor
tarafından
Tesekkurler canım
0 oy
tarafından
Isısını güzel ayarlanan lazım ilk önce. Serçe parmağımi üçe kadar sayıyorum hafif yakınca içine iki yemek kaşığı yoğurt koyup iyice karistiriyorum. Sonra üstünü kat kat sarıp 4 5 saat mayalanmaya bırakıyorum. Ondan sonra dolaba katıp ertesi gün açıyorum
tarafından
Tamam canm tesekkür ederm
0 oy
tarafından
Serçe parmağını çok hafif yakması lazım bi gece dursun sonra kapağını aç buzdolabına koy 2 gün de öyle beklesin 
tarafından
Tesekkurler canm
0 oy
tarafından
Probiyotik Maya al derim eczanede çok güzel tutuyoo yani bnim yoğurt makinem var onda yapym ama  muthis
tarafından
Probiyotık maya hic denemedım ama bı sonrakıne alıp deneyım canm bugn yaptım bunu ama bı sonrakını oyle denerm ınsallaj
0 oy
tarafından
Yoğurdun olduğunda buzdolabına kapağı açık bi şekilde 2 saat tut taş gbi olur , daha sonra kapağını kapat
tarafından
Yogurt tutmuyo ıste normalde canm sıvı oluyo ayran gbı. Ama denedm bgun tekrr bakalm olacak mı
0 oy
(3,403 puan) tarafından

Ben birde şu ayrıntıyı yakaladım. Sert kapta tencere vs de yaparsanız daha sert oluyor. Tupper kapta yapıyordum yine güzel ama kap ısınınca gevşiyor o yüzden yoğurt yumuşak oluyor sanırım. 4 sene sonra anca keşfettim :Dta ki mecbur tencerede mayalayana kadar haberim yoktu 

(3,403 puan) tarafından
Hazır yoğurtla güzel olmuyor mümkünse ev yoğurdu, bulamazsan da peynircilerde daha güzel yoğurtlar oluyor. Onla da iyi tutuyor hazıra göre.
tarafından
Tamam canm cok tesekkurler cam kapda mayaladm bende

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 187 göst.
27 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 283 göst.
28 Kasım 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde BideBayilferiha (1,612 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 233 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,368 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 183 göst.
2 Aralık 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,505 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,054 soru

24,081,108 cevap

331,214 kullanıcı

...