+1 oy
239 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,190 puan) tarafından
Pogacalarim soğuduktan sonra asla yumuşak olmuyo taş gibi oluyorlar neden bilen var mı malzemelerim de ılık koyuyorum

11 Cevaplar

0 oy
(491 puan) tarafından
Bende aynı dertten muzdaribim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Fırından çıkardıktan sonra uzerını bez ile ört cnm. Mayalanma si Vs güzel oldumu bunlarda önemli. Hamuru ssert yogurulmayacak. Benm yaptığım soğudukca daha yumusack oluyır aslinda
0 oy
(6,455 puan) tarafından
Ustüne nemli bezle ört 
0 oy
(593 puan) tarafından
Yoğurt dan deneyin süt koymayin süt çok sertestirio pogacayi bence 1 bardak süt değilde 4-5 yemek kaşığı yoğurt koyun birazda sıcak su 
0 oy
(4,439 puan) tarafından
Çok un koyma. Ele yapismasin yeter. 
0 oy
(4,426 puan) tarafından
Yağı ne kadar katiyorsunuz acaba ? Bir de ağzı kapalı bir kaba almak gerekiyor üstü açıksa da sertleşiyor.
(1,190 puan) tarafından
Onları yapıyorum ama yine de taş gibi
0 oy
(573 puan) tarafından
Nişasta koyuyor bazıları poğoçaya. Bi kere bende denedim güzel oldu. Ama bidaha deneyip sütsüz yapma niyetindeyim
0 oy
(11,433 puan) tarafından

Bu tarifi dene yine sert olursa sorun sende :D

1,5 paket instant maya

1 su b. Süt

1 su b. Su

1 su b. Sıvıyağ

4 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

5 6 su b. Civarı un

Su ve sütü aynı kapta ısıt el yakmayacak sıcaklığa gelince yoğuracağın leğene al, üstüne instant mayayı at karıştır şekeri de ekledikten sonra eriyene kadar karıştır iyice.

Onlar eridikten sonra yağ yumurta tuz atıp tekrar karıştır. En son unu azar azar ekleyip yumusak bi hamur elde edince 1 saat mayalandırmaya bırak. Ben fırını 50 dereceye 5dk çalıştırıp kapatıyorum hamuru içine koyuyorum yarım saatte mayalanıyor. 

Hamur gelince şekil ver ve 20dk da tepside mayalandır. Tepsi mayası önemli yoksa yine sert olabilir. Sonrasını zaten biliyorsundur :) ben 180 190 derece fırında 25 30dk pişiriyorum. Daha hiç sert poğaçam olmadı

(1,190 puan) tarafından
Buna benzer bir tarif yaptım sanırım sorun bende
(11,433 puan) tarafından
:D Allah allah tam olarak nasıl yapıyorsun. Undan fln mı acaba sabah bi arkadaş paylaşmıştı, meğersem poğaçalarım undan dolayı sert oluyormuş diye
(1,190 puan) tarafından
Şans yok bende herhal
0 oy
tarafından
Acikta kslirda sertlesir cankm beze sar posetin icine koy 
(1,190 puan) tarafından
Kapatıyorum ama yine sert
tarafından
Undan olmasin kiz dun bi post gordum koyden gelen unla yapiyomus sert oluyomus hep
(1,190 puan) tarafından
Ben almiyorumki unun nerden olduğunu bilmyrm
tarafından
Sen ona bi dikkat et bakalim
0 oy
(2,800 puan) tarafından
Fırından çıkar çıkmaz üstüne bi bezi islat sık nemli olsun direk poğaça üstüne ser yumuşacık olacak nemli bez poğaça soğuyana kadar bekletmen yeter 
0 oy
(7,252 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun ki yoğurt sertleştiriyo ben süt kullanıyorum 
(1,190 puan) tarafından
Bende sütle yapıyorum
(7,252 puan) tarafından
Allah Allah içine neler koyuyorsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 338 göst.
10 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Gmzkyashn (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 216 göst.
15 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,435 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 127 göst.
5 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aslsmyr (803 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 278 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,450,117 soru

23,813,249 cevap

317,950 kullanıcı

...