0 oy
74 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (354 puan) tarafından

Merhabalar. Kızlar yıllardır bende yorgunluk haksızlık bitkinlik bıkkınlık vardı. Sürekli kilo alıyorum. İştahım da açık yani . Her neyse. 3 ekim de doktora gittim. D vitaminim ile demirim düşük çıktı. Doktorun verdiği ilaçları kullandım. Faydasını pek görmedim açıkçası. Sonra int den Demir ile D2K3 vitaminini aldım. D vitamini damla. Az biraz kendime gelir gibi oldum. 2 gün önce de magnezyum ile b12 folik asit aldım. B12 folik asit ile b9 vitamini birlikte yani. 

Şimdi ben bu vitaminleri günde ne zaman kullanmalıyım?

Demiri sabah aç karnına.D vitamin damlayı da kahvaltı yaparken ekmeğin üzerine her 10 kg başına 1 damla olarak kullanıyorum. Fakat magnezyum ile b12 yi nasıl kullanacağım hakkında bir bilgim yok.

Aç mi yok mu kullanmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim. 

Bu arada tahlillerde D vitaminim :9 çıktı. Demir de : 12 falandı. 

1 cevap

0 oy
(1,669 puan) tarafından

b complex bende mide bulantisi yapti.d2k3 de oyle. 

sabah demir hapini iciyorum. yarim saat sinra magnezyum complex .  kahvaltimi yaparkan krom pikolinati iciyorum. araogunumu yaparken çinko pikolinati iciyorum. oglen yemeginde b complex iciyorum. ama bulanti yapio cozum bilamadim. d vitaminini sabah kahvaltida icmem gerek ama bulanti yapio diye suan digerlerini iciyorum digerleri bitince b ile d yi beraber kullancam. 

(354 puan) tarafından

Canım bu ilaclari kullanmadan önce göbek çevrende kilo oluyor muydu? Yağlanma yani. 

(1,669 puan) tarafından

aynen . zaten boyle vitamin kullanma aliskanligim normalde hic yok. kilo veremiyorum demirim asiri dusuk ferritinim 4  . bigazima hakim olamiyorum asiri tatli istegi vardi falan. sirf kilo icin basladim takviye kullanmaya yani. suan verebiliyorum kilo cok sukur gobek duz olmaya yaklasti.1 bucuk aydir kullaniyorum .  gerginlik stres ofkelenme. duygu durumu degisikligi azaldi. tatli ihtiyaci azaldi. iradeli sekilde hakim olabiliyorum. krom pikolinat tatli istegini azaltiyor. cinko da oyel

(354 puan) tarafından

Ay inşallah kiiz. 175 boy 93 kiloyum. Zebellah gibi görünüyorum resmen :D inşallah bende faydasını görürüm. Krom pikolinat ile çinko da alayım olmazsa. Valla kıyafet güzel durmiyor üzerimde. Vücut kötü olunca depresyon sinir stres daha çok oluyor. 

Teşekkür ederim yorumun için. Beni sevindirdin. Allah da seni sevindirsin. Kaç gündür kilo vermek ve bu vitaminler ile ilgili araştırma yapmaktan yorulmuştum:)

(1,669 puan) tarafından

wooowwvmasallh o boy ne oyle kizss:)) ay bukadar boyum olsa hic vitaminede gerek yok zayiflarsam tas gibi manken gibi olurum diye dusunup bunun verecegi gaz yeter 😂😂😂 valla ise yarar insallh veriisn

(354 puan) tarafından

Hahaha keşke oyle olsa :) o kiloyu veremeyince insan depresyona giriyo. Daha çok strese girip daha çok yiyor. inşallah veririm kiz

-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 178 göst.
0 oy
4 cevap 131 göst.
22 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Papatya-ya (573 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 36 göst.
6 Kasım 2025 Diğer kategorisinde Ozgegzem (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.