0 oy
347 göst.
Diğer kategorisinde (2,514 puan) tarafından

Yani anlamıyorum malzemeleri yazsam yüzde 90 iniz aynı şekilde yapıyordur. Resmen borcamin yarısı yukseliginde oldu kek. Hangi kalıpta yaparsam yapayım kabarmiyor. Klasik tarif dışında bir püf noktası var mıdır? Ev kekini de çok severim ama hiç istediğim gibi olmuyor. 

image


11 Cevaplar

+1 oy
(7,655 puan) tarafından

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak fırının önceden ısıtacaksın un gibi toz malzemeleri eleyerek koyacaksın yumurta ve şekeri üç dakika yüksek ayarda çarpacaksın

(7,655 puan) tarafından

Islak kek yaptım bende üzerine çikolata sosu yaptım bide soğuduğu zaman onu dökücem

image


(2,514 puan) tarafından

Harika görünüyor.  Elemeden yapıyorum.  Ama eleyince de kabarmiyordu "(

(7,655 puan) tarafından

Mesela süt yerine maden suyuda koyabilirsin ben süt olmayınca maden suyu ile yaparım 3 yumurta 1 sb şeker Yarım sb yağ bir adet limon kabuğu rendesi ve suyu bir şişe maden suyu kabartma tozu  vanilya un  kakao bu malzemeleri koyuyorum

-Reklam-
+1 oy
(291 puan) tarafından

Kabartma tozu nu en son ekle fazla karştrma 

Ve de fırınınızı önceden ısıtın, borcami atinca açmayn fırını acinca kabarmyo pişene dek 


(2,514 puan) tarafından

Hiç açmam cnm. Kabartma tozunu en son koymuyorum 

(15,852 puan) tarafından

Hatan bu kabartma tozu en son konur bacı karıştırıp hop fırına ek olarak karbonat çok az

+1 oy
(3,234 puan) tarafından

Kabartma tozu hangisi ni kullanıyorsun cnm

(2,514 puan) tarafından

Dr oetker cnm

+1 oy
(489 puan) tarafından

Firini hemen açma

Koyu yapma unu çok katıp 

Sekerle yumurtayı iyi çırp

Kabartma tozunu en son ekle çırp 

3 yumurta kullan

(2,514 puan) tarafından

Yazdıklarından tek fark kabartma tozunu en son koymadım. Diğerleri hepsi aynı 

(2,549 puan) tarafından

Aşkoma ek olarak . Kek ne kadar koyu olursa o kadar geç kabarıyor sıvı bırak biraz dediği gibiİki kabartma tozu kullan benimde elim kekte kabarmaz hiç ve mesela baktın pişmiş kapağı aciyosun ya kapat geri 2 dk daha beklet öyle yapınca kabarması inmiyor . 

(489 puan) tarafından

Son sözü aşkım söylemiş,  kabartma tozu markası da çok önemli 

+1 oy
tarafından

İlk önce fırını açıyorum.Kek malzemelerin oda sıcaklığında olsun. Yumurta ile şekeri iyice çırp. Ben süt yerine yoğurt koyuyorum. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp un sonra vanilya en son kabartma tozunu döküp çorba karıştırır gibi değilde dışardan içe doğru karıştırıyorum. 

Borcama koyduktan sonra tezgahta 2-3 kere hafiften vurup içindeki havayı çıkarıyorum. Sonra veriyorum fırına 

+1 oy
(750 puan) tarafından

Canım nasıl yaptıgını yazmışsın gördüm cep sodası oluyor mavi pakette bir çay kaşıgı köy oda keki kabartıyo

(2,514 puan) tarafından

Cep sopası nedir cnm

(750 puan) tarafından

image

 bu canım
+1 oy
tarafından

Valla ne onceden malzemeleri ciksrip ilitirim ne ununu elerim oyle yapinca iyi oluyo diyolar ama hic ugrasmiyorum ben 2 yumurtaylw goz karari sekeri cirpiyorum sut sivi yag ekliyorum goz karari yine vanilya kabartma tozu un ekliyorum unda goz karari kivami istedigim gibi olduysa tamam atiyorum firina 15 20 dkda pisiyo bitti gitti hic ozenmem keke ama hep guzel kabarir lezzetini bilmrm tabi yiyen soylesin onu ha ama ustasindan tarif istersen @-HEMDEM- bacimsu bi el atsin ise 

(4,946 puan) tarafından

Canım estağfurullah ustası değilim ama kabartma tozuyla ilgili de sorun olabilir her şeyi normal yapıyorsa.  Bir de kabartma tozu koyunca çok çırpmamak lazım 

(2,514 puan) tarafından

Ebet herkes kabartma tozu demis. En son koyup az çarpıcam bir dahakine bakalim

+1 oy
(379 puan) tarafından

Bnde iki kabartma tozuyla bol malzemeyle yapsam da kabarmazdi incecik olurdu sonra kaynanam ddi bir kere karbonatla yap karbonatla yaptım şok oldum yillardir kabarmayan kekim kabarmışti ve güzeldi ondan sonra hep kek karbonatla Yapyrm 

(8,472 puan) tarafından

Ne kadar karbonat koyuyorsunuz

(2,514 puan) tarafından

2 kabartma tozuyla bende denedim yine kabarmadi. Olcun var mi karbonatta

(379 puan) tarafından

Yok kekin ununu ele yok nap yok ne bunlar hep boş kabartma tozu sisirmyr karbonat şişiriyor en son bırak herşeyi yap unu son birazr bırak içine bırakıp karıştır daha hamurken sisecegini göreceksin kendi kendine şişiyor tepsiye bırakınca ben onu ayarlaymadim kaynanam ayarlmsti  kaşıık kadar bıraktı ama pastaların karbonati olsn diğeri koku brkyr 

+1 oy
(15,852 puan) tarafından

Kabartma tozuna ek olarak çay kaşığı ucu ile karbonat at üzerine de iki damla limon sık. 

(2,514 puan) tarafından

Karbonatlı kesin denicem

+1 oy
tarafından

Sut yerine yogurt kullaniyorum kabartma tozunu en son koyuyorum bir iki yemek kasigi da ilik su koyarim ben cirparken genelde kabarir. Firindan kaynakli olabilir eski firinimda ne yaptiysam kabarmazdi 

(2,514 puan) tarafından

Bak fırın hiç aklıma gelmedi ya

+1 oy
(4,228 puan) tarafından

Fırını sürekli açma 

(2,514 puan) tarafından

Valla açmıyorum:(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 145 göst.
+1 oy
4 cevap 153 göst.
+1 oy
4 cevap 182 göst.
16 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (8,472 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 148 göst.
16 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (207 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,489,408 soru

24,343,629 cevap

346,165 kullanıcı

...