Yani anlamıyorum malzemeleri yazsam yüzde 90 iniz aynı şekilde yapıyordur. Resmen borcamin yarısı yukseliginde oldu kek. Hangi kalıpta yaparsam yapayım kabarmiyor. Klasik tarif dışında bir püf noktası var mıdır? Ev kekini de çok severim ama hiç istediğim gibi olmuyor.
Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak fırının önceden ısıtacaksın un gibi toz malzemeleri eleyerek koyacaksın yumurta ve şekeri üç dakika yüksek ayarda çarpacaksın
Islak kek yaptım bende üzerine çikolata sosu yaptım bide soğuduğu zaman onu dökücem
Harika görünüyor. Elemeden yapıyorum. Ama eleyince de kabarmiyordu "(
Mesela süt yerine maden suyuda koyabilirsin ben süt olmayınca maden suyu ile yaparım 3 yumurta 1 sb şeker Yarım sb yağ bir adet limon kabuğu rendesi ve suyu bir şişe maden suyu kabartma tozu vanilya un kakao bu malzemeleri koyuyorum
Kabartma tozu nu en son ekle fazla karştrma
Ve de fırınınızı önceden ısıtın, borcami atinca açmayn fırını acinca kabarmyo pişene dek
Hiç açmam cnm. Kabartma tozunu en son koymuyorum
Hatan bu kabartma tozu en son konur bacı karıştırıp hop fırına ek olarak karbonat çok az
Kabartma tozu hangisi ni kullanıyorsun cnm
Dr oetker cnm
Firini hemen açma
Koyu yapma unu çok katıp
Sekerle yumurtayı iyi çırp
Kabartma tozunu en son ekle çırp
3 yumurta kullan
Yazdıklarından tek fark kabartma tozunu en son koymadım. Diğerleri hepsi aynı
Aşkoma ek olarak . Kek ne kadar koyu olursa o kadar geç kabarıyor sıvı bırak biraz dediği gibiİki kabartma tozu kullan benimde elim kekte kabarmaz hiç ve mesela baktın pişmiş kapağı aciyosun ya kapat geri 2 dk daha beklet öyle yapınca kabarması inmiyor .
Son sözü aşkım söylemiş, kabartma tozu markası da çok önemli
İlk önce fırını açıyorum.Kek malzemelerin oda sıcaklığında olsun. Yumurta ile şekeri iyice çırp. Ben süt yerine yoğurt koyuyorum. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp un sonra vanilya en son kabartma tozunu döküp çorba karıştırır gibi değilde dışardan içe doğru karıştırıyorum.
Borcama koyduktan sonra tezgahta 2-3 kere hafiften vurup içindeki havayı çıkarıyorum. Sonra veriyorum fırına
Canım nasıl yaptıgını yazmışsın gördüm cep sodası oluyor mavi pakette bir çay kaşıgı köy oda keki kabartıyo
Cep sopası nedir cnm
Valla ne onceden malzemeleri ciksrip ilitirim ne ununu elerim oyle yapinca iyi oluyo diyolar ama hic ugrasmiyorum ben 2 yumurtaylw goz karari sekeri cirpiyorum sut sivi yag ekliyorum goz karari yine vanilya kabartma tozu un ekliyorum unda goz karari kivami istedigim gibi olduysa tamam atiyorum firina 15 20 dkda pisiyo bitti gitti hic ozenmem keke ama hep guzel kabarir lezzetini bilmrm tabi yiyen soylesin onu ha ama ustasindan tarif istersen @-HEMDEM- bacimsu bi el atsin ise
Canım estağfurullah ustası değilim ama kabartma tozuyla ilgili de sorun olabilir her şeyi normal yapıyorsa. Bir de kabartma tozu koyunca çok çırpmamak lazım
Ebet herkes kabartma tozu demis. En son koyup az çarpıcam bir dahakine bakalim
Bnde iki kabartma tozuyla bol malzemeyle yapsam da kabarmazdi incecik olurdu sonra kaynanam ddi bir kere karbonatla yap karbonatla yaptım şok oldum yillardir kabarmayan kekim kabarmışti ve güzeldi ondan sonra hep kek karbonatla Yapyrm
Ne kadar karbonat koyuyorsunuz
2 kabartma tozuyla bende denedim yine kabarmadi. Olcun var mi karbonatta
Yok kekin ununu ele yok nap yok ne bunlar hep boş kabartma tozu sisirmyr karbonat şişiriyor en son bırak herşeyi yap unu son birazr bırak içine bırakıp karıştır daha hamurken sisecegini göreceksin kendi kendine şişiyor tepsiye bırakınca ben onu ayarlaymadim kaynanam ayarlmsti kaşıık kadar bıraktı ama pastaların karbonati olsn diğeri koku brkyr
Kabartma tozuna ek olarak çay kaşığı ucu ile karbonat at üzerine de iki damla limon sık.
Karbonatlı kesin denicem
Sut yerine yogurt kullaniyorum kabartma tozunu en son koyuyorum bir iki yemek kasigi da ilik su koyarim ben cirparken genelde kabarir. Firindan kaynakli olabilir eski firinimda ne yaptiysam kabarmazdi
Bak fırın hiç aklıma gelmedi ya
Fırını sürekli açma
Valla açmıyorum:(
1,489,408 soru
24,343,629 cevap
346,165 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın