+1 oy
113 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (2,628 puan) tarafından

Kızlar uzum yaprağı sarcam ama içi lezzetli olmuyor pek ya tuzsuz ya da yağsız 

Acba nasıl yapıyorsunuz?

4 Cevaplar

+1 oy
önce (5,457 puan) tarafından

Biz kuyruk yağı katıyoruz içine pişirirkende güvecin altına kaburga kemiği döşeriz üstüne de kuru domates kurutulmuş dereotu limon koyarız efsane oluyor 

önce (2,628 puan) tarafından
+1

Tesekkır edrm cnm 

-Reklam-
+1 oy
önce (5,155 puan) tarafından

Yaprak sarmasinda etli yapiyosan salcali sos yapip uzerine dokmen lazim sosun icine bol baharat eklemen sart bi de kuyruk yagi olmazsa olmaz 

Etsiz yapiyosan ic harcina bol salca koycan yagini da bol bol koycan icine de limon sikacan uzerine de tekrar sos yapcan ama bu sefer salcasiz bahartsiz sadece su bol limon tuz ve yine bol zeytin yagi olcak yok ben zeytin yagi kullanamam dersen sivi yagda olur valla zaytin yagi pahali bu devirde ben kullanmam zaten 

önce (2,628 puan) tarafından
+1

Evet asırı pahali cnm bnde kullanmıyorum tesekkır edrm cnm 

+1 oy
önce (4,955 puan) tarafından

soğanı pirinci biraz kavuruyorum. 

zeytinyağlı yaparız biz. soğanı diğer malzemeleri koyup birazcık kavururuz. en son da pirinçle biraz kavurup öyle sarrız. bizim zeytinyağlı İstanbul usulu sadece pirinçten olmuyor ama domates, salça, maydanoz, baharatlar, zeytinyağı 

önce (4,955 puan) tarafından
+1

Üstüne de bol sarımsaklı ekşili naneli bir sos yaparız 

+1 oy
önce (25,953 puan) tarafından

Yağını tuzunu ayarla o zaman canım salçasınıda 1 yemek kaşığı koy bahharatları ekle kavur olur

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 153 göst.
16 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,512 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 123 göst.
16 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 61 göst.
+1 oy
7 cevap 148 göst.

Kategoriler

1,472,300 soru

24,109,542 cevap

332,892 kullanıcı

...