0 oy
249 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,422 puan) tarafından

Yani anlamıyorum malzemeleri yazsam yüzde 90 iniz aynı şekilde yapıyordur. Resmen borcamin yarısı yukseliginde oldu kek. Hangi kalıpta yaparsam yapayım kabarmiyor. Klasik tarif dışında bir püf noktası var mıdır? Ev kekini de çok severim ama hiç istediğim gibi olmuyor. 

image

11 Cevaplar

+1 oy
önce (7,038 puan) tarafından

Bütün malzemeler oda sıcaklığında olacak fırının önceden ısıtacaksın un gibi toz malzemeleri eleyerek koyacaksın yumurta ve şekeri üç dakika yüksek ayarda çarpacaksın

Islak kek yaptım bende üzerine çikolata sosu yaptım bide soğuduğu zaman onu dökücem

image

önce (2,422 puan) tarafından

Harika görünüyor.  Elemeden yapıyorum.  Ama eleyince de kabarmiyordu "(

Mesela süt yerine maden suyuda koyabilirsin ben süt olmayınca maden suyu ile yaparım 3 yumurta 1 sb şeker Yarım sb yağ bir adet limon kabuğu rendesi ve suyu bir şişe maden suyu kabartma tozu  vanilya un  kakao bu malzemeleri koyuyorum

-Reklam-
+1 oy
önce (232 puan) tarafından

Kabartma tozu nu en son ekle fazla karştrma 

Ve de fırınınızı önceden ısıtın, borcami atinca açmayn fırını acinca kabarmyo pişene dek 

Hiç açmam cnm. Kabartma tozunu en son koymuyorum 

önce (15,296 puan) tarafından

Hatan bu kabartma tozu en son konur bacı karıştırıp hop fırına ek olarak karbonat çok az

+1 oy
önce (3,087 puan) tarafından

Kabartma tozu hangisi ni kullanıyorsun cnm

Dr oetker cnm

+1 oy
önce (337 puan) tarafından

Firini hemen açma

Koyu yapma unu çok katıp 

Sekerle yumurtayı iyi çırp

Kabartma tozunu en son ekle çırp 

3 yumurta kullan

Yazdıklarından tek fark kabartma tozunu en son koymadım. Diğerleri hepsi aynı 

önce (2,351 puan) tarafından

Aşkoma ek olarak . Kek ne kadar koyu olursa o kadar geç kabarıyor sıvı bırak biraz dediği gibiİki kabartma tozu kullan benimde elim kekte kabarmaz hiç ve mesela baktın pişmiş kapağı aciyosun ya kapat geri 2 dk daha beklet öyle yapınca kabarması inmiyor . 

önce (337 puan) tarafından

Son sözü aşkım söylemiş,  kabartma tozu markası da çok önemli 

+1 oy
önce (129 puan) tarafından

İlk önce fırını açıyorum.Kek malzemelerin oda sıcaklığında olsun. Yumurta ile şekeri iyice çırp. Ben süt yerine yoğurt koyuyorum. Bütün malzemeleri iyice karıştırıp un sonra vanilya en son kabartma tozunu döküp çorba karıştırır gibi değilde dışardan içe doğru karıştırıyorum. 

Borcama koyduktan sonra tezgahta 2-3 kere hafiften vurup içindeki havayı çıkarıyorum. Sonra veriyorum fırına 

+1 oy
önce (579 puan) tarafından

Canım nasıl yaptıgını yazmışsın gördüm cep sodası oluyor mavi pakette bir çay kaşıgı köy oda keki kabartıyo

Cep sopası nedir cnm

önce (579 puan) tarafından

image

bu canım
+1 oy
önce (5,772 puan) tarafından

Valla ne onceden malzemeleri ciksrip ilitirim ne ununu elerim oyle yapinca iyi oluyo diyolar ama hic ugrasmiyorum ben 2 yumurtaylw goz karari sekeri cirpiyorum sut sivi yag ekliyorum goz karari yine vanilya kabartma tozu un ekliyorum unda goz karari kivami istedigim gibi olduysa tamam atiyorum firina 15 20 dkda pisiyo bitti gitti hic ozenmem keke ama hep guzel kabarir lezzetini bilmrm tabi yiyen soylesin onu ha ama ustasindan tarif istersen @-HEMDEM- bacimsu bi el atsin ise 

önce (4,860 puan) tarafından

Canım estağfurullah ustası değilim ama kabartma tozuyla ilgili de sorun olabilir her şeyi normal yapıyorsa.  Bir de kabartma tozu koyunca çok çırpmamak lazım 

Ebet herkes kabartma tozu demis. En son koyup az çarpıcam bir dahakine bakalim

+1 oy
önce (364 puan) tarafından

Bnde iki kabartma tozuyla bol malzemeyle yapsam da kabarmazdi incecik olurdu sonra kaynanam ddi bir kere karbonatla yap karbonatla yaptım şok oldum yillardir kabarmayan kekim kabarmışti ve güzeldi ondan sonra hep kek karbonatla Yapyrm 

önce (7,354 puan) tarafından

Ne kadar karbonat koyuyorsunuz

2 kabartma tozuyla bende denedim yine kabarmadi. Olcun var mi karbonatta

önce (364 puan) tarafından

Yok kekin ununu ele yok nap yok ne bunlar hep boş kabartma tozu sisirmyr karbonat şişiriyor en son bırak herşeyi yap unu son birazr bırak içine bırakıp karıştır daha hamurken sisecegini göreceksin kendi kendine şişiyor tepsiye bırakınca ben onu ayarlaymadim kaynanam ayarlmsti  kaşıık kadar bıraktı ama pastaların karbonati olsn diğeri koku brkyr 

+1 oy
önce (15,296 puan) tarafından

Kabartma tozuna ek olarak çay kaşığı ucu ile karbonat at üzerine de iki damla limon sık. 

Karbonatlı kesin denicem

+1 oy
önce (113 puan) tarafından

Sut yerine yogurt kullaniyorum kabartma tozunu en son koyuyorum bir iki yemek kasigi da ilik su koyarim ben cirparken genelde kabarir. Firindan kaynakli olabilir eski firinimda ne yaptiysam kabarmazdi 

Bak fırın hiç aklıma gelmedi ya

+1 oy
önce (4,034 puan) tarafından

Fırını sürekli açma 

Valla açmıyorum:(

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
+1 oy
4 cevap 138 göst.
+1 oy
4 cevap 166 göst.
16 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (7,354 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 129 göst.
16 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (208 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,454 soru

24,183,823 cevap

336,496 kullanıcı

...