Hangisi daha kullanışlı ve iyi yapanlar deneyenler fikir verir misiniz? Ben hep kaynatarak yaparım biraz domatesim var denemek istiyorum ama önce deneyenlerden fikir almam lazım
kurutularak yapılan daha sağlıklı diye biliyorum. Yüksek ısı kanserojen maddelerin açığa çıkmasına sebep oluyor.
Tamm canım teşekkür ederim 😊
Annemler güneşte kurutarak yapsr.daha lezzetli ve rengi koyu olur.renk yapar yemektw.ben yerim yok diye mecbur kaynatıyorum.rengi turuncu oluyor yemeklerde
Teşekkür ederim canım ☺️
Ben hep güneşte birakirim
Domatesler süzüldükten sonra direk güneşe mi seriliyor fazla yumuşak oluyor ya kaç günde salça kıvamı alıyor
Ben ya makine ile çekiyorum.ama genelden kırmızı biberi temizleyip çuvala bırakıyorum ustunede bir kova domates 3 gün bekliyor sonra süzgeçten geçiyorum güneşe bırakıyorum tuzunu atıp bir haftada filan suyunu çekip taş gibi oluyor
Teşekkürr eederim 🌸
Yıllarca kuruttum 3 yıldır kaynatıyorum en güzeli kaynatmak zor ama değer
Hiç kurutmadım ve kurutma usulü salça yemedim merak ediyorum
Ksynatmaya alisikssn gunes salcasi sana eksi gelir
Ne kadar ekşi hazır salça kadarsa onu seviyoruz
Tadi belli olur canim
Tamm teşekkür ederim 😊
Kaynatılarak olandan hiç yemedim ama benim fikrimce kurutulan daha iyi gibi. Yavaş yavaş kuruyup kıvam olması daha iyi saatler kaynatıp onca ısıya maruz kalmasından iyidir.
Kurutma hiç denemedim bizim burada herkes kaynatma usulü yapar 2.5 bazen 3 saat kaynatırız
Güneşte kurutulan salacak daha dayanıklı oluyor uzun omurlu yani
Öyle mi saklama yöntemi ne kurutma usulü salçanın kaynatılan kavanozlanır vakumlanır konserve gibi ama kurutmayı bilmiyorum
Güneş en lezzetli olan
Deneyeyim Bi kaç gün kalacak ve dikkat edilmesi gereken birşey var mı
Valla kayınvalidem annem öyle yapar bilen birine sor gunese atarlar üstüne eski perde arada karistirirlar
Biz hep kaynatarak yaparız bi kere kurutarak yapalım dedik küflendi tadı kötü oldu daha az nemli ve sıcak yerlerde güzel oluyor Marmara bölgesinde olmadı
Öylemi diyorsun az bir miktarla deneyeyim o zamn çok merak ediyorum
Biber salçası kesinlikle güneşte olan ama domates kaynanma istiyor bence önce kaynatip sonra güneşe sermek lazım yoksa cigimsi bir tat geliyor
Hiç pişirip hem kurtulacak mı domates salçası için bu sene biber ile domates karışık kaynattım tadı harika oldu sade biber yapmadım elimdeki kala domatesleri tekrar salça yapmak istiyorum ama kurutma usulü
Güneşte domates salçası çiğ tatta oluyor ilk cigligi alınınca daha güzel oluyor ben iki salçayı yaptıktan sonra karıştırıyorum 1 günde güneşte bekletiyorum mis
Kavanozlayıp saklama nasıl oluyor peki benn sıcakken vakumlatıyorum güneş kurusu nasıl saklanır
Normal saklanıyor kavanoza ya da bidona basıyorsun bozulma olmuyor Güneş salçası kolay kolay bozulmaz
Tamam teşekkür ederim
Kaynatıp yani domatesin suyunu çektirip sonra güneşte iki üç gün günlendirip tuzlarsanız hem tadı güzel hem de hemen bozulmayan salça elde edersiniz. Ben yıllardır böyle yapıyorum.
Ne kadar kaynatılıyor biz kullanılmamış çuval alırız domatesler salça makinasında çekilir direk içine koyulur 4 saat kadar süzülür fazla suyu çıkar zaten kaynama süresi azalır kurutmaya almak için ne kadar kaynamalı ki
gunesde yapilan tabiki
Onun için dikkat etmem gereken bişe var mı küflendi diyen olmuş
biz turkiyedeyken yapiyoz sonra buzluk posetlerine koyuyom az az dondurucuda duruyo cikardikdan sonra 2 kasik zeytinyagi gezdir ustune hic bisi olmaz
Güneşte yapılan domates hem daha lezzetli hem daha uzun ömürlü oluyor rengi daha koyu oluyor ama kaynatma rengi daha kırmızı ama daha sulu yani cıvık oluyor biz Urfa olduhu için hep kendimiz yaparız bide domates alıştığımız içinde hazır ve kaynatma yemeyiz bide Kaya tuzu sadece kullanmak gerekiyor
Kaya tuzu ile yapıyoruz kaynatma usulü hazır salça gibi katı oluyor ama lezzet olarak kurutma hiç yemedim bilmiyorum
Güneşte kurutulan kötü kokuyor ve içine sinek böcek dusebiliyor ne kadar tülbent ortulse de olabiliyor en hijyenik ve lezzetlisi kaynatılan bence. Annem bı kez güneşte kurutmustu ben çocuktum o zaman salçalı hiçbir yemeği yemedim. 1 sene boyunca salcadan kaçtım.
O kadar mı fark ediyor kurutma ile lezzet farkı kafam karıştı domatese de yazık etmek istemem napsam bilemedim
1,488,796 soru
24,335,180 cevap
345,827 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın