0 oy
277 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,450 puan) tarafından

Hangisi daha kullanışlı ve iyi yapanlar deneyenler fikir verir misiniz? Ben hep kaynatarak yaparım biraz domatesim var denemek istiyorum ama önce deneyenlerden fikir almam lazım 

14 Cevaplar

0 oy
önce (5,415 puan) tarafından

kurutularak yapılan daha sağlıklı diye biliyorum. Yüksek ısı kanserojen maddelerin açığa çıkmasına sebep oluyor. 

önce (1,450 puan) tarafından

Tamm canım teşekkür ederim 😊 

-Reklam-
0 oy
önce (3,111 puan) tarafından

Annemler güneşte kurutarak yapsr.daha lezzetli ve rengi koyu olur.renk yapar yemektw.ben yerim yok diye mecbur kaynatıyorum.rengi turuncu oluyor yemeklerde

Teşekkür ederim canım ☺️

0 oy
önce (1,393 puan) tarafından

Ben hep güneşte birakirim

Domatesler süzüldükten sonra direk güneşe mi seriliyor fazla yumuşak oluyor ya kaç günde salça kıvamı alıyor 

önce (1,393 puan) tarafından

Ben ya makine ile çekiyorum.ama genelden kırmızı biberi temizleyip çuvala bırakıyorum ustunede bir kova domates 3 gün bekliyor sonra süzgeçten geçiyorum güneşe bırakıyorum tuzunu atıp bir haftada filan suyunu çekip taş gibi oluyor

Teşekkürr eederim 🌸

0 oy
önce (1,583 puan) tarafından

Yıllarca kuruttum 3 yıldır kaynatıyorum en güzeli kaynatmak zor ama değer 

Hiç kurutmadım ve  kurutma usulü salça yemedim merak ediyorum 

0 oy
önce (5,465 puan) tarafından

Ksynatmaya alisikssn gunes salcasi sana eksi gelir 

Ne kadar ekşi hazır salça kadarsa onu seviyoruz 

önce (5,465 puan) tarafından

Tadi belli olur canim 

Tamm teşekkür ederim 😊 

0 oy
önce (18,666 puan) tarafından

Kaynatılarak olandan hiç yemedim ama benim fikrimce kurutulan daha iyi gibi. Yavaş yavaş kuruyup kıvam olması daha iyi saatler kaynatıp onca ısıya maruz kalmasından iyidir.

Kurutma hiç denemedim bizim  burada herkes kaynatma usulü yapar 2.5 bazen 3 saat kaynatırız 

0 oy
önce (3,917 puan) tarafından

Güneşte kurutulan salacak daha dayanıklı oluyor uzun omurlu yani

Öyle mi saklama  yöntemi ne kurutma usulü salçanın kaynatılan kavanozlanır vakumlanır konserve gibi ama kurutmayı bilmiyorum 

0 oy
önce (315 puan) tarafından

Güneş en lezzetli olan

+1

Deneyeyim Bi kaç gün kalacak ve dikkat edilmesi gereken birşey var mı 

önce (315 puan) tarafından

Valla kayınvalidem annem öyle yapar bilen birine sor gunese atarlar üstüne eski perde arada karistirirlar

Tamm canım teşekkür ederim 😊 

0 oy
önce (1,681 puan) tarafından

Biz hep kaynatarak yaparız bi kere kurutarak yapalım dedik küflendi tadı kötü oldu daha az nemli ve sıcak yerlerde güzel oluyor Marmara bölgesinde olmadı 

Öylemi diyorsun az bir miktarla deneyeyim o zamn çok merak ediyorum 

0 oy
önce (24,040 puan) tarafından

Biber salçası kesinlikle güneşte olan ama domates kaynanma istiyor bence önce kaynatip sonra güneşe sermek lazım yoksa cigimsi bir tat geliyor 

önce tarafından düzenlendi

Hiç pişirip hem kurtulacak mı domates salçası için bu sene biber ile domates karışık kaynattım tadı harika oldu sade biber yapmadım elimdeki kala domatesleri tekrar salça yapmak istiyorum ama kurutma usulü

Güneşte domates salçası çiğ tatta oluyor ilk cigligi alınınca daha güzel oluyor ben iki salçayı yaptıktan sonra karıştırıyorum 1 günde güneşte bekletiyorum mis

Kavanozlayıp saklama nasıl oluyor peki benn sıcakken vakumlatıyorum güneş kurusu nasıl saklanır 

Normal saklanıyor kavanoza ya da bidona basıyorsun bozulma olmuyor Güneş salçası kolay kolay bozulmaz 

Tamam teşekkür ederim 

0 oy
önce (659 puan) tarafından

Kaynatıp yani domatesin suyunu çektirip sonra güneşte iki üç gün günlendirip tuzlarsanız hem tadı güzel hem de hemen bozulmayan salça elde edersiniz. Ben yıllardır böyle yapıyorum. 

Ne kadar kaynatılıyor biz kullanılmamış çuval alırız domatesler salça makinasında çekilir direk içine koyulur 4 saat kadar süzülür fazla suyu çıkar zaten kaynama süresi azalır kurutmaya almak için ne kadar kaynamalı ki 

0 oy
önce (163,475 puan) tarafından

gunesde yapilan tabiki

Onun için dikkat etmem gereken bişe var mı küflendi diyen olmuş 

önce (163,475 puan) tarafından

biz turkiyedeyken yapiyoz sonra buzluk posetlerine koyuyom az az dondurucuda duruyo cikardikdan sonra 2 kasik zeytinyagi gezdir ustune hic bisi olmaz

Tamm teşekkür ederim 😊 

0 oy
önce (221 puan) tarafından

Güneşte yapılan domates hem daha lezzetli hem daha uzun ömürlü oluyor rengi daha koyu oluyor ama kaynatma rengi daha kırmızı ama daha sulu yani cıvık oluyor biz Urfa olduhu için hep kendimiz yaparız bide domates alıştığımız içinde hazır ve kaynatma yemeyiz bide Kaya tuzu sadece kullanmak gerekiyor 

Kaya tuzu ile yapıyoruz kaynatma usulü hazır salça gibi katı oluyor ama  lezzet olarak kurutma hiç yemedim bilmiyorum 

0 oy
önce (1,300 puan) tarafından

Güneşte kurutulan kötü kokuyor ve içine sinek böcek dusebiliyor ne kadar tülbent ortulse de olabiliyor en hijyenik ve lezzetlisi kaynatılan bence. Annem bı kez güneşte kurutmustu ben çocuktum o zaman salçalı hiçbir yemeği yemedim. 1 sene boyunca salcadan kaçtım.

O kadar mı fark ediyor kurutma ile lezzet farkı kafam karıştı domatese de yazık etmek istemem napsam bilemedim 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 239 göst.
0 oy
7 cevap 259 göst.
2 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Gammmze (1,328 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 256 göst.
12 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 293 göst.
20 Şubat 2023 Diğer kategorisinde DilrubaNuR (155 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,065 soru

24,148,839 cevap

334,798 kullanıcı

...