0 oy
139 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (755 puan) tarafından

Kızlar 3.5 yaşında bir oğlum var artık size de danışayım çıldırtıyor beni normal mi davraniyor bilmiyorum destek mi almaliyiz acaba diye düşünüyorum artık. 

Çok çok sinirli agresif her şeye kızıyor ama herşeyi sabah kalkınca odama neden Güneş geldi diye kızıyor oyun oynarken kendi kendine oyuncaklarına sinirleniyor bugün dışarı çıktık Arabanın kapısını ben acacaktim sen neden açtın diye sinir krizi geçirdi bagajı ben acacaktim asansörün düğmesine ben basicam herşeye ama herşeye ben diyor evde adım atmaya korkuyroum artık çok öfkeli ve normalde vermiyordum sınırlı vermeye başladım çizgi filmi ama bir ara fazla izledi şimdi canı biraz sıkılsın hemen çizgi film izlicem diye bagiriyor ağlıyor ortalığı yıkıyor bugün yolda yürürken tutturdu cizgi film yavrum yürürken olmaz diyorum yok anlamıyor sokakta bağıra bağıra ağladı millet bize bakıyor artık dışarı çıkmaya utanıyorum korkuyorum 3yas tamam gelişimsel bir durum ama bu kadarı fazla değil mi 

4 Cevaplar

0 oy
önce (1,293 puan) tarafından

Erken ergenliğe girmiş paşa çok normal bu davranışlar 

önce (755 puan) tarafından

Gerçekten normal mi bilmiyorum öfkeyi siniri kızgınlığı çok uçlarda yaşıyor nasıl davranmalıyım bilmiyorum yani bir yerden sonra bende sinirleniyorum evde resmen koca adam gibi bizimle kavga ediyor birde öğrenmiş kızınca artık senin çocuğun değilim diyor :)

Yapma etme demekten vazgeçin şu dönem inatlık pik yapar o yüzden baktınız çıldırıyosunuz görmeyin duymayın oda değiştirin yada baktınız aynı şeyleri yapıyo dikkatini başka yöne çevirin aaa saksının rengi neydi unuttum yada yoldan geçen arabaları sayalım mı gibi🤣

Gerçekten kerem dur kerem yapma kerem sus demekten yoruldum gerçekten haklısın aslında bir durup nefes almam lazım görmemezlikten gelmeliyim ama sürekli öfkeli sürekli bir kriz çıkınca artık hangisini görmezden geleyim bilmiyorum :)

Dediğim gibi inatlık zirve dönemi o yüzden dikkatini dağıt zamanla geçecek inan

Deneyeceğim bunu bende çok sinirleniyorum kendimi sakinlestirmem de zaman alıyor ev sanki mayın tarlası gibi o kadar gergin ki 

-Reklam-
0 oy
önce (5,177 puan) tarafından

Simartmissiniz bizdede var ayni seyler kiyamadik edemedik boule oldular gelisimle alakali illaki ama herseyin ildugu gibi onunda dozunu kacirdilar 

Ya iki tarafta da ilk torun ve tek torun simartildi ama üstüne kardeşi oldu ama 1 yaşına girecek 1 yıldır var yani kardeşi alışması lazım ona da kötü davranıyor nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum bu öfkesi siniri nasıl azalır bildiğin dediği olmasın avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyor görende biri boğazına yapışmış sanır 

önce (5,177 puan) tarafından

AAl bizden de o kadar iki tarafinda ilk ve tek torunu bizim hatamiz belli ama kiyamsdik biz gormedik o gorsun hic biseyde gozu kalmasin kimseden geri kalmasin dedik ne isterse aldik gezdirdik yedirdik icirdik gelisimi iyi olsun diye turlu turlu oyunlar oynattik neler biliyo neler subhaneke dahil bi cok duayi biliyo turkce arapca daha neler neler yani iligili olalim derken kendimize bagimli etmisiz asla kendi oyun kurmayi beceremiyo sonra bize satasiyo sunu istiyorum benimle oynayin ve daga bi suru ornek herseyi ben yapcam gibi gibi cok orneklendiririm ama biz hatamizi fark edip siniri koyduk mesela suan asla araba almiyorum cunku dunya kadar arabasi var yapabilecegi seylere izin veririm kolay kolay hayir demem mesela bugun benimle burun evi dip kose temizledi ama mutfakta yardim etmesine izin vermiyorum bulasik makinasi bosaltsa kirilsa biyerini kesebilir Allah korusun yemek yatim kizartma vardi soylemedi ayip yag sicrayabilirdi vs vs izin vermedim ha hamur yogurursam ona da veriririm o da yogurur ama bugun izin yoktu boyle durumlarda istedigi kadar aglamasina izin veriyorum nerde olursa olsun aglasin ama onun dedigini degil kendi bildigimi yaparim 

Bi kere sey oldu nisanda dogum gubu vardi dedisi dedi ki ne eksigi varsa alin bende valla herseyi var istersen senye gitmeye mont al sezon sonu indirimli olur dedim iyi bakin begenin ben alirim dedim famam dedik gittim magazaya kulakli sikmali degisik bi sapka bulmus alttan sikiyosun kulaklar hateket ediyo oglum gel mont denicez o sapkayi birakip gelmedi bi agladi bi agladi ogurdu aglamaktan kusacak nerdeyse oyle mi oyle sustuktan sonra ciktim eve geldim montu da almadim sapkayi da eve gelene kadar agladi evde bi daha agladi sonra geldi sessizce oturdu horoz seker alcaktik almadik diye ic cekti bende anlattim o sapka senin ihtiyacin degil ki paramiz yoktu sadece monta bakmaya gitmistik zaten almayacaktik gelirken de horoz seker alcaktik ama sen agladigin yaramazlik yaptigin icin alamadin uzgunum dedim baya icerledi bi daha yapmicam dedi babasi yine dayanamadi seker almaya goturdu ama yinede o ona ders oldu ogunden beri hic bisey icin agladigini gormedim disarda 

0 oy
önce (1,979 puan) tarafından

Aslında böyle çocukları hiç telefon ve TV ile buluşturmayacaksın. Benimki de canavar gibi sürekli etrafa ya da bize saldırıyor. Her şeyi atıyor kırıyor  döküyor ben de sinir krizi geçiriyorum bazen. Evde her gun en az ıkı uç defa bağırmış bulunuyorum dayanamıyorum artık çünkü durmuyor etrafa zarar vermeyi bırakmıyor. Bıçaklara çok meraklı tezgaha bırakıyorum ulaşmasın diye sandalye dayıyor ulaşıyor. Buzdolabını bozacak en sonunda aç kapat yapa yapa. Bi de TV'ye alıştırsam  bitmek bilmeyen sinir krizleri geçirecek bılıyorum genelde öyle oluyor çocuklarda. Ben de varsın bana çektirsin diyorum TV açmıyorum 2 yaşında bu arada 

2.5 yaşına kafar bende hiç TV vermedim sonra kısıtlı verdim ama nasıl olduysa ipin ucu kaçtı şimdi ben kesiyorum tvyi ama akıllı velet nerede isteyeceğini biliyor misafirliğe gidiyoruz annemlere kaynanamlara vs gidiyoruz  orada istiyor biliyor milletin içinde ağlarsa illaki biri dayanamaz verir ya izlemesi hadi neyse ama sınırı koyamiyoruz çizgi film diye sokakta bağıra bağıra ağlar mı bir çocuk yürürken çizgi film izlicekmis onu da geçtim sinirlenince gözü bişey görmüyor herşeye herkese zarar veriyor ve herşeye sinirleniyor ya asansörün düğmesine dalginlikla ben bastım nasıl sen basarsın diye binayı ayağa kaldırdı 

önce (1,979 puan) tarafından

Allah kolaylık versin evet bu derece huysuz çocuklara sınır bile kouamıyorsun en ıyısı TV'den uzak tutmak. Iyı ki hiç alıştormadım. Çünkü tahmin ediyorum sınır koydurmaz beni pes ettırınceye kadar ağlar 

0 oy
önce (5,860 puan) tarafından

Tek diyecegim net olucaksiniz. Aman cildirdi aman kendini yere atiyo demicek hayira hayir diceksiniz. Anladigim kadariyla biraz fazla tolere edilmis davranislari ve asiriya kacmis bu sebeple. Hep ben tavirlari sinirsizliktan. Yanlis anlamayin sakin dediklerimi ama cocuktur travma olur vs diye dusundugunuz her durumda cocuk sizi kullanir. Sandiginiz kadar hassas degil cocuklar. Gereksiz biseye agliyosa birakin aglasin umursamadikca o tavirlari azalir.

Haklısın yaptığı simariklik ve sınırı bilmiyor bunu nasil düzelticem bilmiyorum ama şuan herşeye sinirleniyor ofkeleniyor resmen sinir krizi geçiriyor ufacık konularda bile. Ben net olsam bile öyle durumlarda bağıra bağıra ağlıyor ki akıllı çocuk babaanne anneanne evinde istiyor yapamadığını yapmaya çalışıyor biliyor ki onlar dayanamıyor ve evde bir çatışma halı oluyor hep

önce (5,860 puan) tarafından

Birincisi su agliyo bagriyo vs dusuncesinden kurtul. Senin amirin degil cocuk. Aglasin tepinsin birak. Net olacaksin. Boyle yaparak kararinin degismeyecegini soyleyeceksin ve degistirmeyeceksin. En en onemlisi anane babane dede kime sozu geciyosa net dille uyaracaksin yapmamalari icin. Ben ilk cocugumdan beri net sekilde hem cocuga hemde buyuklere bu siniri cektim. Buyugu 7 yasinda kucugu 2 yasinda hala benim dedigimin disina cikilmaz. Kucugu aglar tepinir mesela disarda umursamam. Bisey demeden kucaklar gotururum ya da beklerim basinda. (Buyugu daha uysaldi) yani sakin veya hircin hic farketmez sinir koymak cok onemli.

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 185 göst.
+3 oy
20 cevap 770 göst.
0 oy
2 cevap 129 göst.
+1 oy
9 cevap 310 göst.

Kategoriler

1,472,475 soru

24,111,629 cevap