+3 oy
589 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (198 puan) tarafından

Benim oğlum 3.5 yaşında ama artık dayanamıyorum bu çocuğun yaptiklarina yaramazlık değil bu daha öte birşey ev temizlerim arkamdan dağıtır yemek yerim yedirmez bişey içeyim derim icirmez AVM ye götürün dedi götürdük yemek yiycem dedi sipariş verdik saksilarin içindeki taşı almış sipariş alan kıza atmaya çalıştı kızdım yaşını sordu kız ismini sordu tebiyesiz cevap verdi küstü bakmaz cevap vermez neyse kalktık kimse rahatsız olmasın diye koştu magazalara girdi elektronik aletleri elliyor vurmaya çalışıyor oyun alanına götürdük çünkü oraya gitmek istedi götürdük gitmiycem diye yerlere yattı çığlık atıyor neyse çıktık bu sefer çıktınız diye ağlıyor yerlere yatıyor sokaklarda tekme atıyor vuruyor elimizi bırakıp kaçıyor dur diyorum durmuyor sokakta oynatiyorum aynı evde tutuyorum aynı evdede yemwk versem bı tokat atıyor heryer berbat oluyo şu içiyor kalanını yere döküyor kumandayı kırmış mutfak kapısının camını bı vurdu kapıyı kırdı artık dayanicak gücüm kalmadı doktora götürdüm hiperaktivite dedi hiçbir öneri veya ilacvermedi bazen aklıma herşey geliyor acaba nazarmi var musallat mi var yoksa hasta diycem değil kaç kere doktora götürdüm hepsi aynı sorun yok diyor bı hocaya götürsem muska filan yazdirsam olurmu lütfen linclemeyin çaresiz kaldım aklıma herşey geliyor bunlar sadece yazdiklarim daha neler var birde hamileyim artık kaldıramıyorum uzun oldu hakkinizi helal edin çok cikmazdayim

20 Cevaplar

+2 oy
(198 puan) tarafından

Lütfen cevap verin 

(198 puan) tarafından

Haklısın canım tunelin ucunu gordumde birde hamileyim korunurken oldu şimdi kara kara düşünüyorum ben ne yapicam diye en azindan bunu büyütür rahat eder bı daha da yapmam diye düşünüyordum şimdi bütün planim programım suya düştü 

(198 puan) tarafından

İnşallah bende toparlarim artık bende gidemiyorum aileme siz gelin diyorum çünkü her gidişim ayrı bir olay

(18 puan) tarafından

Hiç öyle demeyin vala zaman çok çabuk geçiyor inan bir bakıyorsun büyümüşler 

(198 puan) tarafından

Aynen öyle artık iki üç sene daha zor olucak ama sonrasında yine herşey düzene girer inşallah 

(18 puan) tarafından

Aynen sağlıkla buyusunler

-Reklam-
+2 oy
(1,094 puan) tarafından

Gayet normal aktif bir erkek çocuğu belli bir yaş aralığında erkek çocukları böyle olabilir hepsi olmasa da bu şekilde olanlarda bir anormallik söz konusu değildir. Endişelenmeyin aktivite yapın bol bol parka çıkarın oğlum 4 yaşına geldi çok az da olsa eskiye nazaran yavaşladı zamanla sakinlesecek.

(198 puan) tarafından

Ayyy çok teşekkür ederim icime şu serptiniz aktivite yapıyoruz çabuk sıkılıyor parka soğuktan cikaramadim ama artık havalar ısındı götürürüm inşallah biraz daha büyüyünce benim oğlumda sakinleşir 

+2 oy
(6,327 puan) tarafından

Valla ne desem bilemedim benim kızım olduğu için erkek çocuk nasıl olur bilmiyorum. Hiperaktif değilde bence biraz şımarık gibi. Bulunduğun yerde oyun grubu varsa yazdır haftanın bikaç günü gitsin çok iyi gelir sakinleşir. 

(198 puan) tarafından

Oyun grubu var verdimde durmadı orda hemen sıkılıyor zaten genel anlamda hemen biseyden sıkılıyor işi gücü yaramazlık simarikliga gelince evet baya simartildi bugün babası ile konuştum dedim bu böyle olmiycak sınırlar koymamız lazım dedim inşallah düzelir 

(6,327 puan) tarafından

Bu saatten sonra sınır koysanızda dinlemez çünkü öyle alışmış sizi dinlemez. Yabancı birinin koyması lazım o sınırları. Ben kızımı oyun grubuna götürken gelen erkek çocukla vardı dediğin gibi öğretmeni dinlemiyorlardi sürekli dersten çıkmak için ağlıyolardi baska çocuklara vuruyolardi. Gelip gide gide alıştılar. Öğretmenler inisiyatif göstermiyodu çünkü. Yaptığı yanlış bişey varsa kesin dille uyariyordu. Maalesef anne babayı umursamiyolat

(430 puan) tarafından

Bence sınır koymadiginiz için öyle canım ,benim oğlumda şımartınca dediklerinin hepsini yapar,hatta  daha beterlerinide yapar, genelde ben kızarım ve tavır koyarim ,anne tamam tamam kızma der hemen , daha hiç bagirmadim oğluma mesela kızma derken bağırmaktan vs bahsetmiyorum , ama sınırımı koyarım, ceza veririm mesela ceza dediğim AVM de yemek yerken durmazsan oyun alanına giremezsin yada dondurma yiyemezsin gibi mesela o hareketi yapsa kalktigim gibi eve getiririm ve gerçekten ne oyun alanına girebilir ne dondurma veririm , cezalisin derim inan çok iyi anlıyorlar ,benim bebeğimde o yaşta 3.5 yaşında bazen de havalar ısındı bak uslu durursan dondurma alıcam gibi ödül şeklindede duruyor, ama net olun hata yaptimi mesela net bir şekilde yaptığı hatayı söyleyin ve gerekirse ceza verin, bunu yaptığın için şunu yapamazsin cezalisin gibi ,yani madem durmuyor oyun alininada girmezsin gibi ağlarsa mesela simarikliktan ağlıyorsa isterse kendini yirtsin istediğini yapmam mesela biliyor oğlumda o yüzden ağlama vs taktiğini hiç kullanmaz çünkü simarikliktan ne kadar ağlarsa ağlasın yapmayacağını biliyor , oyun alanına girdi mesela çıkmak istemiyor, ben gidiyorum ister gel ister gelme burda kalırsın diyorum hemen çıkıyor ,bazende gel sakız alıcam ,yada gel oyuncak almaya gidelim  derim çıkar gider alir evimize gideriz ,yani direk net bir şekilde ben gidiyorum dedim mi çıkar ağlarsan da bir daha getirmem diyorum susuyor yani ,bak şimdi durmazsan bende şunu yapmam diyorum tamam anne der duruyor , inan anlayacak yaşta sadece sizin sinir koyup baba ve ikiniz aynı net şekilde koyduğunuz sınırı uygulayin yoksa yetişkin olunca hiç önünü alamazsiniz 

Sizin bebeğiniz anladığım kadarıyla ipleri eline almış canım size her istediğini ağlayarak yada yaramazlikla yaptiriyor ,sizi daha çok o yönetiyor gibi ,okuduğum postan öyle anladım 

(198 puan) tarafından

Haklısın canım bende dün babasıyla konuştum bir hata yaptiginda ben arka cikmiyorsam sende çıkma dedim ki hatasını anlasın sinir koymamız lazım çok geç olmadan dedim ager yaramaZlik yaptiginda şunu almam dersen onu alıp gelme dedim bir kaç kez yapar sonra anlar dedim.konustuk karar verdik doğru ipleri gerçekten eline aldı ama benim duzeltmem lazım bu durumu 

+1 oy
(1,453 puan) tarafından

Canım saydığın terbiyesiz cevap verme ve tokat atma şiddet gibi eğilimler dışında geri kalanın hepsi benim kızımda da var hiperaktivite olduğunu düşünmüyorum çocukluk olduğumu düşünüyorum fakat sınırları iyi çizmekte fayda olduğunu da belirtmek isterim biraz sanki her dediği yapılmış gibi

(198 puan) tarafından

Aynen her dediği yapıldı canım acaba simardimi diye düşünüyorum bugun babasiylada konuştum sınırlar koyalım bu böyle olmiycak dedim terbiyesiz konusmayida sokaktakilerden duyuyor anlatmaya çalışıyorum kötü birşey olduğunu söylüyorum inşallah düzelir 

+1 oy
(3,817 puan) tarafından

Benim de oğlum var aşırı hareketli meraklı dışarıda elini zor tutarım bu sandıkların kızım da vardı dışarıda çok ağlardı şimdi 5 yaşında arada yapıyor ama demek istediğim rabbim kolaylık versin size de güçversin yeni nesil duran anlamıyor aslında haklılar eve kapanıyorlar hiçbir şekilde temiz hava su yiyecek alamıyorlar o yüzden bir dr a götürün isterseniz yanlış anlamayın benimkilerde böyle olsa ilk gideceğim yer dr olurdu çünkü elinden geleni yapıyorsun 

(198 puan) tarafından

Sağol canım saydiklarinda haklısın doktora götürdüm bı sorun yok dedi dört  beş kere götürdüm ama yine başka doktora goturucen birde

+1 oy
(3,811 puan) tarafından

Ya açıkçası çocuk bana çok normal geldi tam o yaşlarda bütün çocuklar aynı sizin çocuğunuz gibi. Hiçbir çocuk zaten oyun alanından güle oynaya çıkmaz ya da tamam anneciğim babacığım elinizi tutayım bırakmıyim demez. 2-4 yas arasi biraz boyle geçiyor zaten. Hele bir de erkekler daha bir hareketli oluyor çok kızıyorum ama bir espri var ya erkek çocuğu evde beslenmez diye 😅 gerçekten erkekler daha hareketli oluyor velhasıl bana cocugunuz çok normal geldi sizin yorulmaniz da gayet normal geldi 

(198 puan) tarafından

İçime su serptiniz gerçekten artık bende yoruldum birazda simardi hicmi oturmaz bir çocuk hicmi yorulmaz azıcık otursa bende nefes alicam ama hep peşindeyim kendine zarar verecek diye korkuyorum babasıyla da konuştum biraz sınırlar koyalım dedim bakalım inşallah düzelir 

(3,811 puan) tarafından

Evet sizin için de çocuk için de en iyisi olur. Evden çıkmadan yapacaklarinizi konusun ve aglasa da yerlere de yatsa onun disina çıkmadın inanın 5 6 gün sonra kimin patron olduğunu anlayacak 

(198 puan) tarafından

Evet dün basladik zaten mesela telefon ister 2 gündür asla vermedim eline ağlardı ağladı ağladı ama şu an ağlamıyor oynuyor evde 

(3,811 puan) tarafından

Tebrik ederim inşallah bu süreci çok kolay atlatirsiniz 

(198 puan) tarafından

İnşallah teşekkür ederim 

+1 oy
(8,533 puan) tarafından

Benim kızımda aynı üstüne bir de uyku yok yeme yok deli dana gibi ordan oraya koşuyor. Şu an bile bağırıyor. Ben cesaret edemiyorum ikinci çocuğa sen yine Cesaret etmişsin valla Allah yardımcın olsun 

(198 puan) tarafından

Bana kardeşi olursa onunla oynar uslanir yaninda çocuk olmadığı için böyle dediler aslında pek kulak asmadim ama korundugum halde oldu yani planlı bı gebelik değildi bende kara kara düşünüyorum nasıl baş edicem diye

+1 oy
(946 puan) tarafından

Saçmalama ya hu ne musallatı ne muskası. Çocuğun ilgi istiyor. Sürekli telkin et sakinleşmesini söyle gözlerinin içine bak. Benim oğlum da öyle +sı var -si yok diycem fakat seninkinden tek eksi terbiyesiz kelimesi yok elhamdülillah. Çünkü hiç duymadı. Çok sıkılmış ve evde sıkışmış.. Avmde enerjisini atamaz ki. Yazın bol bol parka çıkar. Minumum çocuk yazın 4 saat kışın ise 2 saat dışarda olmalı. 

(946 puan) tarafından

Çikolata meyve suyu paketli gıdalar bunları kesinlikle verme

(198 puan) tarafından

Evet bunları yeni duydum çok yiyordu  bende azaltıp tamamen biraktirmaya çalışıyor haklısıniz çok zararliymis

(198 puan) tarafından

Bende musallat işini birinden duydum aynı böyleydi bize muska yazdı iyi geldi dedide o yüzden sordum inanın akşama kadar onun peşindeyim hiç oturmuyorum bazen evi yemeği bırakıyorum onunla ilgileniyorum anlatıyorum tamam diyor söz diyor yine aynı ama bence biraz simarttik bu sene parka çok goturucem kışında krese vericem inşallah düzelir 

0 oy
(5,407 puan) tarafından

Yaramaz çocuk davranışları bence artık dur deyin ağlıyor mu bırakın ağlasın yerde tepinerek sürünerek mi ağlıyor bırakın tepinsin yapma oğlum etme oğlum hadi seni şuraya götüreyim hadi gelirsen sana şunu alırım bunu alırım demeyin sınırlar koyun ne çok fazla ilgi gösterin nede çok fazla ilgisiz bırakın ikisinin ortasını bulmanız gerekiyor çok mu enerjik enerjisini atması için cimnastik yada yüzme kursuna götürün parka götürün düşeceğini de bilseniz koşma demeyin bırakın düşsün 

(198 puan) tarafından

Birazda öyle yapicam enerjisini atmasi için işte sokakta deli gibi koşuyor araba çarpar diye korkuyorum ama sınır koymak konusunda bende dün eşimle konustum biz biraz simarttik dedim dediğiniz ağlasa da sizlasada sonunda susucak ama bazı şeylerin belki farkına varır futbola verelim dedik daha küçük 4 yaşında gelin o zaman alalım dedi 6ay sonra 4 yaşında oraya vericez

0 oy
(22,166 puan) tarafından

Bana hiperaktiviteden ziyade davranış bozukluğu gibi geldi. Ama bunu. Teşhisini uzman koyar. Uzmana da gittik diyorsun. Bilemedim. Yani bana normal gelmedi. 4.5 yaş oğlum var. Hiç böyle şeyler görmedim ondan. Yani ağlayıp kendini yerlere atma olur evet ama başkalarına biseyler atma falan bana garip geldi biraz. İstersneiz bı uzmana daha gidin. İyi bı araştırıp da. İnşallah geçer bu davranışlar 

(198 puan) tarafından

İnşallah tekrar arastiricam iyi bir psikiyatri bulursam goturucem bakalım inşallah düzelir 

0 oy
tarafından

Hiperaktivite tanısının tek ilacı ağır spor yada ağır yorulmalardır futbol savunma sporu yüzme gibi yorucu ve hereketli kurslara götürün her gün enerjisini atamadıgı için dışa vurum yaşıyor

(198 puan) tarafından

Evet dediler babası konuştu futbol kulübü ile daha çok küçük 4yasini geçince alırız dediler oaraya yazdiricaz 6 ay sonra  4 olucak

0 oy
(21 puan) tarafından

Sizi korkutmak yada telaşlandırmak istemem fakat hiperaktivite zaten bi davranış bozukluğu yani çocuğun hareketlerini kontrol edememe durumudur , Bizim kulaktan duyma olan çom akıllı yerinde duramama durumu değil yani , ben aslında öğretmenim ve özel eğitim öğrencileri ile çalıştım bi ara gönüllü olarak, onun için bu konuda iyi bir pedegoga danışmanızı tavsiye ederim, benim aynı yaşta oğlum var evet çok hareketli çabuk sıkılıyor fakat kızdığım yada uyardığım zaman duruyor, bu konuyu göz ardı etmemenizi öneririm 😌 Rabbim kolaylıklar versin inşallah 

(198 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim tekrar goturucem bir psikiyatri ye 

0 oy
(176 puan) tarafından

Benim oglumda ayni yeminle acikcasi bunun icin doktora goturmeyi dusunledim cunmu yaramaz yani yaramazliga da cagre yok benimki en sinir oldugum sey biri bisi sordugunda bazen tukuruyor bagiriyor terslyor insanlari ben utanyorum insanlar dicek nasil terbiyesiz ama benim yapabilecegim bisi yok 

(198 puan) tarafından

İşte cqnim qynisi annesi hiç terbiye vermemiş mi buna derler ama  neler konuşuyorum anlatıyorum tamam diyor yine aynı dışarıda bazen öyle krize giriyorki görenler hastami diyor çok üzülüyorum o yüzden götürdüm doktora ama bir sorun yok biraz hiperaktivite peşinde dolasicaksin dediler ama bende artık yoruldum inşallah düzelir 

0 oy
(1,704 puan) tarafından

Dürtü kontrol bozuklugu bes belli. Hiperaktivite de buna eşlik ediyor lakin düstüsel bir çocuk olduğu kesin.

Başka bir piskiyatri ye mutlaka götür yaş ilerledikçe durulacak diyenlere sakın aldanma. Daha da basa çıkılmaz hale geliyor.

(198 puan) tarafından

4  5 kez gotuurdum ama tekrar goturucem çok teşekkür ederim canim bende bekliyorum ama dediğiniz gibi daha fena oluyor tek çaresi doktor

0 oy
(6,279 puan) tarafından

Merhaba cnm benimde kızım geçen sene üç yaşında öyleydi sen nasıl anltyirsun ya öyle yerlere atyirdu yerde taş topluyordu ağaçtaki yaprak için ağlıyordu dyordu kesinlikle elimi tutmayın yerde uzaniyirdu birinin evine gttik mesela oda oda koşardı üc buçuk yaşına kadar çok zorlandım şuan 4, buçuk yaşında biraz akılı olmus ben de psikologa götürdüm doktorun tahtasını yere düşürdü hep ağlama krrzleri sen iki iki buçuk yaşında gorseydin biz büyuk cekyati ters ceviryorduk pirize parmağını sokuyordu kabloları kemiriyordu masaya çıkıp masada zipliyordu hergun dezgaha.cikip.bardaklari duvarlara firlatyordu pencerele çıkıyordu falan ayy dışarda en hızıyla koşardı millet dyirdu Allah sana yardım etsin peygamber sabrı versin dye çok zordu ben kreşe gonderemedim ama geçen sene fulll parka çıkartım.enerjisini atardı artık okulada gdyor braz daha akılı olmuş her konuda tembihliyorum 

(6,279 puan) tarafından

Öyle öyle valaha yine iyi bunsene baya açıldı herşeyi syliyor bizim snfta kadın oğlu 4 yaşında kelime tek konusyor halimize şukredelim yaa bez bağlıyordu annesi

(198 puan) tarafından

Öyle öyle çok şükür  canım bende tanıyorum bizim komşulardan biri çocuğu çok konuşmuyor tek tük tuvaletini söylüyor aslında ama annesi gezmekten eğitim vermiyor çocuğa daha kolay diye bak söylüyor eğitim versne dedim biraz daha bez bağlansın diyor cocugada yazik 4 yaşında oda

(6,279 puan) tarafından

He valaha bizde kızımızı sürekli uyaryoruz ama telefin TV çok izlemek istuor bide yemeğini zorla yedirtiyorum çoğu cocuklqr kaşığı kendisi tutp yiyor benim kız deli etmiş masada bekliyor kendine dyor ayakabimi.sen gydir

(198 puan) tarafından

Vallahi benimkide aynı ben yiycem diyor eline veriyorum kaşığı yemeden bekliyor yada eliyle yiyor diyorum kaşıkla ye hayır diyor o zaman ben yediriyim diyorum kıyamet kopuyor herkes kendi giyiyor kıyafetini ayakkabısını ama bizimki bekliyor ben giydiriyim diye

(6,279 puan) tarafından

Aynı valaha okula yeni gondermeye başladık valah orda besleme koyoruim yemiyor sadce bir meyvesuyu içiyor 10 da kahvaltı ypyoz oda bir iki parça ben veryorim kendisi yemiyor okula gdyor işte 12 buçukta 4 te alıyorum aç kalıyor o saate kadar çok mizmiz durmuyor hiç 

0 oy
(301 puan) tarafından

linclememek mumkun degil

0 oy
(3,276 puan) tarafından

Yeğenim öyleydi suç bizdeydi diye düşünüyorum çünkü hepimiz aşırı şımarttik okula başladı sakin uyumlu bir çocuk oldu 

(198 puan) tarafından

Bizde simarttik sanırım biraz ama artık babasıyla konuştum sınırlar koyalım dedik cildirsada alisicak inşallah okula basliyinca benimkide uyumlu olur çünkü en büyük korkum okul geri gönderirler sürekli şikayet gelir diye

0 oy
(11,665 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım ama tamamen şımarıklık

(198 puan) tarafından

Amin canim olabilir biraz simartildi ama babasiylada konuştum artık sınırlar koyalım cildirsada sonunda alisicak dedim

0 oy
(245 puan) tarafından

Aynısından bendede var bir tane canım üç buçuk yaşında anlattıkların az bizimki geçen bir komşunun oğluyla itisti ayırdım akşamına çocuğun babası bizim evi bastı bicakla başımıza gelmeyen kalmadı yaramazliklari hircinligi yüzünden Ramazan'ın ilk günü iftar vakti adam evi bastı oglni korkuttu bana eşime bıçak çekti neye uğradık bilemedik meğer adam ve karısı belalı tiplermis rabbim korudu bizi evladimizi o gün bugündür sürekli konuşuyorum onunla evde yaramazlık yapbilirsin oyna şimar ama dışarda kimseyle uğraşma diye sürekli konuşuyorum insallh duzelirler o günün korkusu yetti bana yaramazlık yapıyor evde yapsın yeterki iyi olsun zarar vermeden zarar gormeden konuşmaya çalış sende canım üzüldüğünü dile getir 

(198 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım nasıl insanmış o öyle çocuklar itisti diye bicqkla evmi basılır bende söylüyorum her seferinde dışarı çıkarken ayrı anlatıyorum evde otururken ayrı anlatıyorum tamam diyor söz diyor yine aynı akılları tamamen erene kadar böyle peslerinde dolasicaz artık inşallah bir an önce duzelirler 

(245 puan) tarafından

İnsanlar işte canım çocuklar itişti ben ayırdım diye adam oğlunu dovdugumu iddaa etti abisi ve abisinin gelini ordaydi onlar kadın sadece ayırdı bişi yapmadı oğluna demesine rağmen hayır yalan söylüyorsunuz oğlum kadın beni dövdü diyor oğlum doğru söylüyor demiş hala soktayim 12 gün oldu olay olalı hala etkisindeyim yemin ediyorum iki gün yemeden içmeden kesildim daha yeni yeni toplaniyorum ama halada korkuyorum adam ya bişi yaparsa bana oğluma veyada eşime diye bize yakın oturuyorlar çünkü 

(198 puan) tarafından

Aman canım dikkat edin çok dengesiz insan var biraz uzak durun böyle insanların ne yapicagi belli olmaz birşey soylersede pek muhatap olmayın şikayet edersiniz kendinizi bildirmeden

(245 puan) tarafından

Valah canm ben uzak duruyorum ama eşim o adamın  yigeniyle arkadaş uzak dur dediğim halde laf anlatamıyorum eşime canımdan bezdim yemin ediyorum bitir arkadaşlığını bitirmesen bile merhaba merhaba de geç diyorum ama anlamıyorum 

0 oy
(1,796 puan) tarafından

Benim oglumu anlattiniz zannettim bir an. Iki cocugum var sukur ki sagliklilar. Oglum epeyce yordu. 28 aylik iken kardesi dogdu ksianclik ve 2 yas sendromu bir arada hergun birbirinden daha fena. Suan 33 aylik.

Ben okula giderken annem  bakti. Iki kisi baktigimiz icin kurala alisamadi. Bir de ekran vardi. Oglum bebeklikten beri hateketli. Bir dk yerinde durmaz. Gunduzleri ve aksamlari tv unitersi koltuk ve y masasi uzerinde durur. Yemek yemez. Ye.ek yap der sonra be tokum der. Markette pazarda olmicak seyler ister. Oyun parkindan aglayarak cikar. Yuzme kursuna yazdirdik bi iki kere iyi gitti sonra oralarda krize girdi ben havuza girmicem diye. Her gittigimiz yerden krizle doneriz.aksam anneannesi yuruyuse goturdu donerken aglamis eve cikarken. Surekli disarida zaman geciriyoruz sirf hava alsjn enerji atson diye 5 aylik bebegi de alip  surekli disari cikiyoruz. En basiti eve yemek soyledik. 10 dk icinde ikiuc defa kola doktu  masaya psrkeye.  Kiyafet giyip cikarmak , banyo yaoptirmak savas gibi zaten. 

(198 puan) tarafından

Evet evet aynısı hiç fark yok bende dışarı çıkarıyorum sıkılmasın hava alsın diye ama ordada zaptedemiyorum direk eve geliyoruz inşallah duzelirler

(1,796 puan) tarafından

O zamann erkek cocuklari ayni. Bugun eczanede hic lazim olmayan  suluk istedi almadik diye yerlere yatti bagjra bagira agladi

(198 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum erkek çocukları böyle yaramaz galiba

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 105 göst.
+1 oy
9 cevap 245 göst.
0 oy
8 cevap 139 göst.
0 oy
4 cevap 173 göst.

Kategoriler