Bence sınır koymadiginiz için öyle canım ,benim oğlumda şımartınca dediklerinin hepsini yapar,hatta daha beterlerinide yapar, genelde ben kızarım ve tavır koyarim ,anne tamam tamam kızma der hemen , daha hiç bagirmadim oğluma mesela kızma derken bağırmaktan vs bahsetmiyorum , ama sınırımı koyarım, ceza veririm mesela ceza dediğim AVM de yemek yerken durmazsan oyun alanına giremezsin yada dondurma yiyemezsin gibi mesela o hareketi yapsa kalktigim gibi eve getiririm ve gerçekten ne oyun alanına girebilir ne dondurma veririm , cezalisin derim inan çok iyi anlıyorlar ,benim bebeğimde o yaşta 3.5 yaşında bazen de havalar ısındı bak uslu durursan dondurma alıcam gibi ödül şeklindede duruyor, ama net olun hata yaptimi mesela net bir şekilde yaptığı hatayı söyleyin ve gerekirse ceza verin, bunu yaptığın için şunu yapamazsin cezalisin gibi ,yani madem durmuyor oyun alininada girmezsin gibi ağlarsa mesela simarikliktan ağlıyorsa isterse kendini yirtsin istediğini yapmam mesela biliyor oğlumda o yüzden ağlama vs taktiğini hiç kullanmaz çünkü simarikliktan ne kadar ağlarsa ağlasın yapmayacağını biliyor , oyun alanına girdi mesela çıkmak istemiyor, ben gidiyorum ister gel ister gelme burda kalırsın diyorum hemen çıkıyor ,bazende gel sakız alıcam ,yada gel oyuncak almaya gidelim derim çıkar gider alir evimize gideriz ,yani direk net bir şekilde ben gidiyorum dedim mi çıkar ağlarsan da bir daha getirmem diyorum susuyor yani ,bak şimdi durmazsan bende şunu yapmam diyorum tamam anne der duruyor , inan anlayacak yaşta sadece sizin sinir koyup baba ve ikiniz aynı net şekilde koyduğunuz sınırı uygulayin yoksa yetişkin olunca hiç önünü alamazsiniz
Sizin bebeğiniz anladığım kadarıyla ipleri eline almış canım size her istediğini ağlayarak yada yaramazlikla yaptiriyor ,sizi daha çok o yönetiyor gibi ,okuduğum postan öyle anladım