+1 oy
240 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,350 puan) tarafından

Bebekliğinden beri zor bir bebekti. 3.5 5.5 aylar arası geceleri hiç uyumadı diş dönemi desen feryat figan ne yerdi ne içerdi saatlerce aç kalıp ağlardı 2 yaşına kadarda yemedi. Tuvalet eğitimi desen 6 ay inadına altına yaptı. 3.5 yaşında eylülde 4 olacak ama halen kök söktürüyor. Yapı olarak çok mızmız ağlak bir çocuk ve buna daha tahammülüm yok. Hastayım zaten 2 gündür baygın gibiyim mide bulantısı ishal kusma kalkamıyorum yataktan 2 gündür lokma yemedim. 40 dk içinde 3 kere kriz geçirdi birincisi gevrek istedi gayette kendisi alabilir hepsi ulaşabilir durumda benim getirmemi istiyor evim dubleks 10 aylık da kızım var odadan çıktığım gibi krize giriyor küçüğü şuan merdivenlerden küçükle çıkıp alabilecek durumda değilim. Ikinci kriz sebebi esim işe gitti yok işte baba niye işe gitti babayı çok özledim sıkıldım buna ağladı mızmızlandı 10 dk. Üçüncüsü de çişi geldi farkettim tuvalete git dedim çişim yok diyor. 10 dk sonra birde bağırmaya başlıyor anne çişim geldi beni götür (koşa koşa kucağıma alıp her zamanki gibi götürmemi istiyor). Bunun için krize girdi. Arkadaşlar bunlar normal mı ? 5 ay sonra 4 yaşına girecek. Bıktım artık hayattan soğudum agresif sinirli tahammülsüz birine dönüştüm ruh halim hiç iyi değil. Ikinci kızım da çok zor bir bebekti 6 ay sürdü kolikligi hep ağladı saatler boyunca ne yaparsan yap asla susmadı.  Ek gida desen 2 aydır yemiyor iştahsiz durmuyor ne kucakta ne yerde.

9 Cevaplar

+1 oy
(1,524 puan) tarafından

Dümdüz normal çocuk yavrum. 

(4,350 puan) tarafından

Bebekliğinden beri böyle mızmız aglak bir çocuktu. Kardeş geldikten sonra böyle olmadı 

(1,524 puan) tarafından

O zaman senin tepkiyle alakalı. Mesela babamı özledim deyince sen ne tepki verdin hareketlerinle konuşmalarınla detaylıca anlatsana

(4,350 puan) tarafından

Baban şuan ise gitti. Işi bitince gelecek dedim. Babası işe gittiği için ilk kez ağlamıyor bu arada. Her gün aynı senaryo

(6,000 puan) tarafından

Anne stresi anne gerginliği çocuğa yansıyor.  Bunların hepsi bahane ağlamak için. İlgi alaka istiyor 

(4,350 puan) tarafından

Evet bahane zaten gunde 10 kere ağlayacak bir bahane arıyor. 

-Reklam-
0 oy
(807 puan) tarafından

Benim de 4 yaş oğlum saatlerce ağlar susmuyor ağlamaktan uyur o derece susmaz çok zor bir çocuk huyu böyle bilmiyorum belkide sorun bendedir ama ne yapalım gücüm yok artık 

(4,350 puan) tarafından

Bende tükendim

0 oy
(22,042 puan) tarafından

Çok da garip değil. Oluyor böyle şeyler 

(4,350 puan) tarafından

Bizim her gün böyle geçince sabir kalmıyor

0 oy
(2,476 puan) tarafından

Benim kızım da Eylül ayında 4 yaşına girecek. Sürekli bana iş yaptırma hevesi onda da var ama şükür krizleri olmaz. Sürekli anne beni kucağına al, anne beni tuvalete kucağında götür, anne şunu ver, anne bunu getir, anne bunu götür. Ben de diyorum sen kendin yapabileceğin işleri yapacaksın diye. Babası da yanındadır ama ta öbür odaya benden bir şey istemeye gelir. Ben çalışıyorum kızım kreşe gidiyor, acaba beni özlediği için mi yapıyor diye düşünüyorum. 

(4,350 puan) tarafından

Tek cocuk mu krizi yoksa ne güzel benimki gunde 10 kere oturur ağlar

(2,476 puan) tarafından

Evet tek çocuk. Mizacı öyle bizimkinin, bebekken çok mizmizdi. Şimdi de nazlı, mızmız arada ama çok ağlamaz, uzatmaz.

0 oy
(5,762 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun çevrende yardim edecek kimse yok mu biraz yükünü alsalar

(4,350 puan) tarafından

Annem yurtdışında ve yaşlı daha önce 1.5 ay geldi onu çağıramam kayinvalidem dinç 1 saat yolda oturuyor ama torun görmeye zor geliyor. Daha önce küçük kızım kolik oldugu dönemde çok zor durumdayız hiç durmuyor demiştim bi nevi yardıma ihtiyacımız var orda bana dediği yakın olsaydık farklı olurdu (eltim ona yakın ve gece gündüz onlara koştu kızına baktı) ama biz 1 saat mesafedeyiz diye değil yatılıya kalıp yardim etmek torun gelip görmek zor geliyor

0 oy
(1,055 puan) tarafından

4 yaştan bildiriyorum biraz daha normale dönüyor gibi 3,5 yaş berbatti ama dişlerimi sikmaktan ne hale gelmiştim ,sınır çizme konusunda biraz daha baskın davran her dediğini yapma az da olsa sert davran yoksa işin icinden cikilmiyor 

(4,350 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bende asıl sorun burda olduğunu düşünüyorum.  Karakter olarak eşimle yeterince otoriter olamadık kıyamadık derken sınır bilmeyen bir cocuk yetiştirdik. Her şeyi onun yerine yapmamızı istiyor. Tamam bazı konularda benim hatam var mesela yemek yemiyor coook iştahsız bir çocuk yesin diye ben yedirdim 3 yaşına kadar artık oturup kendisi yemek istemiyor. Sen yedir diyor. Bende sürekli peşinde olmaktan tükendim her şeyi biz yapıyoruz yedir giydir soy burda post açmıştım 2.5 yaşında ki bebekler bile kendileri wc ye oturuyormuş benimki 4.5 aÿ sonra 4 yaş olacak halen çoğu şeyi bizim yapmamızı istiyor

0 oy
(22,043 puan) tarafından

Ben oğluma çise kendin git desem evin orta yerine yapar gerisini sen hesap et 

(4,350 puan) tarafından

Tek çocuk galiba tek çocuk olsa kolay zaten ama 10.5 aylık her odadan çıktığınızda feryat figan olan başka bir bebeğiniz olduğunda her odadan çıkmak bir dert. Veya o an küçük memedeyse kucakta uyuyorsa 

0 oy
(4,747 puan) tarafından

Normal, oğlum 4 yaşa girecek 2.5 ay sonra ve resmen oğlun gibi. Ben suyu alamıyorum sen ver, ben çıkartmak istemiyorum kıyafeti sen yap, ceketimi sen çıkart vs vs. Bu aralar huy edindi, sanırım gelip geçici bir gelişim süreci bu da. Bazen hayır diyorum bazen yapıyorum, ne şımartıp sorumluluğu alıyorum ne de tamamen reddediyorum. Orta karar kavga gürültü olmadan idare etmeye çalışıyoruz ama bu aralar sürekli bir inat ve mızmızlık modunda maalesef. 

(4,350 puan) tarafından

Benmde öyle ama son zamanlar değil bebelikten beri inat ve mızmız 

(4,747 puan) tarafından

Benimki de mızmız değil ama çok inatçıdır bu aralar işte dozu arttı, sanırım bizi sınıyorlar ne noktada pes edeceğiz diye. 

0 oy
(22,291 puan) tarafından

Kardeşini kıskanıyo olabilir yeterli ilgiyi görmüyo olabilir senin sakin olman lazım sabırlı olman lazım çocuk işte alıp karşına anlatsan konuşsan dinlemezmi benimkiler tatlı dille ikna oluyor

(4,350 puan) tarafından

Benim kızım maalesef tatlı dilden de anlamiyor kızsan da anlamıyor hep kendim dediği olacak inat bir cocuk. Bebklikten beri öyle. Kardeşten sonra böyle olmadı 

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 575 göst.
+1 oy
1 cevap 78 göst.
6 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mirayin annesi (2,885 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 119 göst.
0 oy
1 cevap 72 göst.

Kategoriler

1,456,778 soru

23,901,176 cevap

322,413 kullanıcı

...