+1 oy
231 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (262 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızım" tıka "anne kayınvalideme diyor. Oda tuturmuş bak bak bna" öteki anne" diyor diye. Kızım 1 yaşından 2 yaşa kadar herkese anne diyordu babasına bile. Biraz biraz düzeldi kayinvalidem pek hoşlanmasada ona baba anne dedirtmeyi ên sonunda öğretebildik. Yanlız kızım kayınvalideme anne dedikce asla düzeltmez efendim kızım efendim annem derdi. Şimdi de öteki anne cıktı. Sinir oluyorum cünkü hic bi anneliğin ne kendime nede kızıma göremedik Bi cift corap bile almayan baba anne nasil kendini annesi olduğuna kendini tatmın ediyor anlamiş değilim. 

4 Cevaplar

+1 oy
(4,258 puan) tarafından

Çok yazım hatası var . Ne dediğin anlaşılmıyor . Tekrar düzenleyebilir misin?

(262 puan) tarafından

Doğru acele yazdım. Tekrar okuyunca fark ettim düzeltim. Umarım şimdi anlaşılıyordur.

(4,258 puan) tarafından

Hiçbir nene diyeyim kendine anne diye çocuğu düzeltmez. Bu beklentiye girme. Benim kızım 2.5 yaşına kadar bana dede dedi . Bir şey olmaz . Daha küçük büyüdükçe demez babaanne der.

-Reklam-
+1 oy
(1,279 puan) tarafından

Para dökmekle mi anne olunuyor ? Torununa para harcayan iyi harcamayan yada harcayamayan kötü mü? Bu arada yaptığı yanlış ama anneligini görmedik deyince bu laf bı itici geldi bana. 

(262 puan) tarafından

Mesele burda para dökmesi değil yapmacık davranması kendine anne dedirtıp konu komşuya akrabaya bak bu denli ilgili alakalıyım dedirtmeye getirtecek. Bi cift coraptan kastım ise sevmesine sever ama zorlu kısımlarına asla katlandığını görmedim o yuzden yapmadığı anneliği yapmış gibi davranmasın bırak her şey rayında gitsin baba annesiysen baba annesi olarak görün. 

(1,877 puan) tarafından

Parası varsa toruna harcamiuorsa evet kötü oluyor. 

(1,279 puan) tarafından

Niye anası babası babaanneye güvenip mi çocuk yapıyor? O çocuğun bakımından anne baba sorumlu. Bu yazan kişiyi tenzih ediyorum ama para harcayamayacaksa kimseye güvenip çocuk yapmasınlar. Beklentiye girerlerse hayal kırıklığı çok olur. Ne paralar döken ama bı gram sevgi vermeyen insanlar var. Parayla sevgi ölçmekte yeni moda oldu sanırım 

(262 puan) tarafından

Bnim eşim tek cocuk vê onların İlk torunu kayınvalidem şuan bozmaya kalksa net 500 binden fazla yastık altı altınları var Rabim iki katını 3 katını versin gözüm zere parasında değil. Sırf annemdir diye değil annem kayınvalidemin yerinde olsaydı gene olan tarafı konuşurdum. Yeminle annem toki evlerin bodrom katında kirada kalıyorlar her gittiğimde ila patık olsun yelek olsun örmüş oluyor üstelik bu onun cocuklarının  7 ci torunu en kücüğü oluyor yani desen torun sevgisine doymuş desen elinde avucunda bi ceyreği bile yok olan kadın nasil sevgisiyle örüp örüp bekletip vermeyi biliyorken o ise varken bile sakına biliyor asla beklenti icine girmiyorum kimseye sırtımı dayayarakta cocuk bakmıyorum sadece vurgulamak istediğim anne dedirteceksen cocuğa önceliğin de anne gibi merhametin sevgin olsun eğer yoksa o zaman baba anne ol. 

+1 oy
(23,503 puan) tarafından

Kızının anne demesi ile anne olmaz merak etme olsa idi onca sene anne deme ile bize anne derdi. 

(262 puan) tarafından

Ya bn mi anlatamadım. Şimdi şöyle kızım" tıka" dediğinde öteki ye nasil cevirebiliyor. bu sonucta cocok mecazlar daha gelişmemiş öteki anne dedirtirse artık her gördüğünde öteki anne geldi öteki anne gitti olacak niye baba anne duruyor ken niye bizat anne dedirtmeye calişiyor anne deyince ne oluyor yani sana anne dedi ne oldu eli sonunda farkındalığı oluştuğunda anne demeyi birakacak niye bu kadar ısrar ediyor onu anlamiş değilim. 

0 oy
(3,406 puan) tarafından

Belki birebir aynı örnek değil ama benzeri diyelim. Eşimin teyzesi de anneleri gibi olmuş zamanında. O yüzden kızımın kuzenleri de hem babaanlerine hem de büyük teyzeye babaanne diye hitab ediyorlar. Benim çocuklara da hadi babaanneye git, babaanneye ver derken aslında büyük teyzeyi gösteriyorlar. Yani teyzeye de babaanne desin istiyorlar. Ama ben her zaman teyze diye çağırıp, gösteriyorum.

Yani karşıdaki istediğini söyleyebilir, siz yine doğru olan şekilde konuşursunuz. Çocuğunuz şuan ufak, büyüyünce zaten kendi de bilecek kimin nasıl olduğunu. 

(262 puan) tarafından

Farkındayım büğünce zaten algisi acıldığında kim anne kim baba anne bilecek yanlız o sürec boyu kayınbabama eşime komşulara ailme olsun ilgili baba anne roluyla görünmeye calişması bakın bna öteki anne diyor torunum dedirtmek istemiyorum haketse dedirtirimde ama gercekten hic haketmiyor. 

(3,406 puan) tarafından

Bence hiç takmayın. Çocuklar büyüyünce her olan biteni gayet iyi anlıyorlar. Bazı duygular içten gelir. Sırf kelime olarak telaffuz ediliyor diye bir anlam kazanmaz. 

(262 puan) tarafından

Aslında ne gibi cözüm önerisinde bulunurlar diye postu acmiştım ama daha cok yargılandım bu seferde acıklık getirmeye calşırken bû denli iyimser bakan ortak yolu buldurmaya calişanla karşılaşmakta duygulandırıyormuş iyiki yazdınız  tşk ederim 🤗 

(3,406 puan) tarafından

Rica ederim, çoğu kişi de benim gibi düşünüyordur mutlaka ama bazen o anki ruh halimizle olaya daha farklı yaklaşıyoruz🌼

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 104 göst.
+2 oy
7 cevap 241 göst.
+3 oy
17 cevap 545 göst.

Kategoriler

1,470,061 soru

24,081,155 cevap

331,217 kullanıcı

...