+3 oy
470 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,264 puan) tarafından

Benim 16 yaşında bi yeğenim var aramızdan su sızmaz arkadaş gibiyiz. Aramızda küçüklüğünden beri gelen bi sevgi bağı var. Neyse bu annesinden gizli crop giymeye başladı. Evden başka çıkıyo dışarda başka giyiyo gizli insta hesabı var ve daha bir sürü şey. Defalarca uyardım durdurmaya çalıştım ama dinlemiyo. Bende son çare ablama anlattım dikkat etsin önlem alsın diye. Devir kötü sonuçta. Bugün esti gürledi. Tek güvendiğim insan sendin annem teyzem arkadaşımdın beni sırtımdan bıçakladın artık aramızda sadece kan bağı var başka birşeyim değilsin falan yazmış. Çok üzülüyorum onu kaybetmek çok üzdü o benim küçük bebeğimdi acaba söylemesemiydim :( 🥺

17 Cevaplar

+2 oy
önce (5,575 puan) tarafından

Ben bir teyze olsam kardesime sikayet etmek yerine kardesim nasil davraniyo da bu cocuk bu seylere ozeniyo veya gizli yapiyo diye sorgulardim. Belli ki evde baski var ve baski her zaman icin cocugu yanlisa daha da iter. Ben henuz teyze degilim ama kiz kardesim cocuguma hata yapti diye kizsam bile neden yaptigini soyler(distan bi goz olarak) ve beni uyarir. Bence dogrusu da bu.

önce (1,264 puan) tarafından

Canım ben ablamı da emiştemi de biliyorum sorun onlarda olsa zaten bu duruma getirmezdim. Ben A yerine gidiyorum deyip B yerine gitmek evde başka dışarda başka giyinmek sosyal medyada eğleniyoruz ayağına erkeklerle konuşmak küfretmek bunları hangi aile kabul eder? 

önce (5,575 puan) tarafından

Ailenin kabul edip etmemesi degil mesele, neden boyle diye sorgulamak gerek. Belki ablan ve enisten evde cocuga senin bildigin sekilde davranmiyo, belki yeterli veya kendi istedigi sekilde ilgi ve sevgi gormuyo. Sonucta bunlar tam ergenlikteki cocuklar. Bi sekilde ben buyudum tribindeler ve bunu kanitlamak gostermek isterler. Bizde o yaslarda olduk. Bende babama baska yer diyip baska yere gittim neden biliyo musun? Babam kisitlayici bi insandi ve ben dogruyu soylemek istesem bile kizacagi icin demezdim ama anneme derdim annem cunku hem yanlisimi uygun dille soyler hemde bana guvenirdi. Yani benim babamda kimine gore mukemmel olabilir disardan ama evde nasildi kimse bilemez, keza sende ablanla enisteni net bilemezsin. O yuzden ben sahsen cocuktansa ablan ve enistenin tutumunun cocugu buna ittiginin kanisindayim. Belli ki biseyler eksik ama kabul edersiniz ama etmezsiniz. Hem bunu kendi ergenliginde yasamis biri hemde kendi anne olan biri olarak bunu boyle goruyorum.

-Reklam-
+1 oy
önce (1,642 puan) tarafından

Keşke annene söylemek zorundayım.ondanda bişey saklama.filan diye bi konuşma yapsaydınız.en azından annesinin duyavağını bilirdi.birde ablanızın aşırı tepkisi onu daha çok kamçılayıp hırçınlaştırabilir.

Annene söylerim deyince muhtemelen bidaha yapmam deyip benden de gizleyecekti. Offf bilmiyorum annemin hiçbirşeyden haberi yok nasılsa diye her şeyi yapıyodu bende başına bişey gelir diye korktum 🥺

+1 oy
önce (2,758 puan) tarafından

Yoo söylemekle doğruyu yapmışsın 

Ailesinin bilmemesi ona cesaret veriyodu

+1 oy
önce (654 puan) tarafından

Keşke soylemeseydiniz yada soyeldiginizde bundan haberi olmasaydı teyze anne yarısıdır gözetim altında tutabilirdiniz onu köşeye sıkıştırmadan 16 yaş çok zor bir dönem 

Aslında ben ablama bunu söyledim dikkat et yakından takip et diye o da açık açık söylemiş yani şimdi bunun kime faydası oldu ablam yanlış hareket etti

önce (654 puan) tarafından

Hepimiz o yaşlardan geçtik bu onu yalana daha da çok saklamaya itecek sadece baskıyla hiçbir şey elde edemez ablan Yasi çok tehlikeli seninle olan ilişkiside zedelenmiş yani keşke ablan gidip direkt olarak söylemeyip sadece daha dikkatli olmalıymış işbirliği yapabilirdiniz sana anlatıyormuş zaten yaptıklarını ben o dönemlerde annemi arkadaş gibi her şeyimi söylerdim onaylamasa bile en azından haberi olurdu Allah korusun başıma bir şey gelse beni nerede arayacağını bilirdi bana o fırsatı verdiği için anneme minnettarım ben o dönemlerde bana karşı çıksaydı da bunu iyi niyetli olduğunu anlayamazdım çünkü ergenlikle gerçekten şu an ne kadar anlatırsanız anlatınız sizin ona ne niyetle yaklaştığınızı anlamayacak 

+1 oy
önce (966 puan) tarafından

Yanlış olan aile baskısı, koruyucu olalım derken kaybetmek istemeyiz gençleri. Umarım en kısa zamanda eskisi gibi olur aranız ve ailesiyle sorun kalmaz

Aslında ailesi aşırı baskı kuran insanlar değil. Ablam her zaman gel anlat bana söyle der yeğenim bi sınırı olmadığı için yaptıklarını saklıyo

+1 oy
önce (2,975 puan) tarafından

Yani şurada okul döneminde bir şeylere heves edip, gizliden bir şey yapmayan çok az insan vardır. Size olan güvenini bayağı sarsmışsınız. Belki ileriki yıllarda size hak verecek ama şuan 16 yaşında bir genç-ergeni kırdınız. Ailesinden yana olan baskı sonucu gizli saklı yapmaya çalışmış. Aile bu konuda biraz tolerans tanısa zaten bir sorun olmazmış. 

Hayır kesinlikle ailesi baskı kuran insanlar deği. Biz falanca yere gezmeye gidiyoruz deyip bambaşka yerlere gitmek erkeklerle buluşmak evde başka dışarda başka giyinmek sosyal medya da eğleniyoruz diye erkeklerle konuşmak hiçte masumane edilecek davranışlar değil. Hele ki bu devirde. Olaya kendi kızınız olarak bakın bir de

Şöyle söyleyeyim, ailedeki temel eğitim, iletişim sağlam olduğu sürece, bir şekilde hevesini alıp, tekrar kendi değerlerine geri dönerdi. Bu konularda arkadaş çevresi çok önemli. Girdiği ortamları az çok bilir, doğru kişilerle iletişim kurarsa, zaten 'yoldan çıkma' olmaz. Şuan ailesi de öğrendiği için, bu sefer çocuk-ebeveyn arasında da güzensizlik olacak. 

Dediğiniz doğru ama çocuk bunu gizlerse arkadaş ortamı vs nasıl bilinecek. Ayrıca bu hatalar yapılırken ortada gezen sapık katil birine denk gelirse ne olacak. Yani o bahsettiğiniz bağ güven aile eğitimi vs ergenlikte alt üst oluyo. Yani anlatmama gerek yok etrafımızdaki ergenlerin hepsi böyle inanın hiç teoride bilinenler gibi değil 

Endişenizi çok iyi anlıyorum. Benim de yeğenlerim var ve tam ergenlik dönemindeler. Bu tür durumları engellemek için genelikle anneleri ile konuşuyorlar. Anneleri yönetiyor durumu. Yüzde yüz kontrol altına alınamaz tabi ama en azından dediğiniz gibi bir kontrol mekanizması oluyor. 

+1 oy
önce (4,389 puan) tarafından

Bence sen dogru olani yapmissin cnm. Kendini suclama. Uuarmissin daha once, kotulugunu istemiyirsun sonucta en azindan kardesine onlem almasi icin haber etmissin. Ergen ofkesiyle boyle konjsmus  cok surmez duzelir araniz eminim

+1

Evet onun iyiliği için yaptım. Biz şu parkta oturcaz diyip ankaranın en tehlikeli yerlerine gidiyolar ya başına bişey gelse eğleniyoruz ayağına erkeklerle konuşuyolar sapık katilin birine denk gelse. Ailesi bilmediği için her şeye müsaade ediyo başına bişey gelse en büyük sorumlusu benim bildiğim halde sakladığım için

önce (1 puan) tarafından

Bence iyi yapmışsın söylemeseydin daha da kötüsü ola bilirdi zamanla düzelir aranız merak etme

+1 oy
önce (3,384 puan) tarafından

Valla doğrusunu yapmışsın çok yanlış evden başka çıkıp dışarda başka olmasi ailesinin bilmesi lazım di merak etme sana döner sınırı geçince , ben.lisedeyken çok arkadaşım vardı uzun etekle.evden çıkıp okul.tuvaletinde diz ustununde üstüne kataldiklarini gömleğin dugmelerini açıp acayip makyaj yaptıklarını ailesi okulda sanıyor di onlar dışarda ne olduğu belli olmayan erkeklerle bulunuyorlardı gizli gizli telefon kullanıyordular 

Devir eski devirde değil gençler dur durak bilmiyo hiçbirşeyden korkmuyo. Dışarısı katil sapık dolu. Evladım gibi seviyorum ben onu hiç kötülüğünü istemiyorum. Şimdi kızsa bile ilerde anlar anlamazsa da canı sağolsun. Yorumlarda kaç kişi kendi kızı bu durumda olsa bu kadar pozitif bakardı bu olaya acaba

önce (3,384 puan) tarafından

Herkez aile baskısından bahsetmiş de valla baskıda olmalı gençlik hiç iyye gitmiyor tamam gençtir özgürdur faln ama aile baskisida olmalı televizyonda neler neler duyoruz görüyoruz , benm oğlum 4 yaşında kreşe gidiyor karma sınıf sınıfın kız öğrencileri aileleri erkek çocuklarla oynamasını istemiyormuş tembih ediyorlarmış erkek cocuguyle oynama diye ama görsen smdiden o kzilari nasıl giydiriyorlar mini mini etekler askılı dekolteli üstler keşke erkek cocuguyle oyanama dedikelri gibi kizlarinida güzel giydirseler 

0 oy
önce (3,400 puan) tarafından

biraz ispiyonlar gibi olmuşsun. 

ergen, heves ediyor ama crop giydi diye de ispiyonlamazdım ben. 

evde ne kadar baskı görürse dışarıda o kadar çok açılır. çok gördüm ben evde tesettürlü üniversitede mini etekli olan. 

yanlış olan crop giymesi deği yanlış olan doğru söylememesi ve ailede baskı görmesi. acaba annesi ona nasıl tepki verdi? 

Hayır crop giydi diye söylemedim gizli saklı iş çevirdiği için söyledim. Sorun şu ki annesine karşı ben asla açık giymem sevgili yapmam gizli saklı iş çevirmem diye güven veriyo ve arka planda yapıyo bunları. 

o zaman annesiyle ilişkisinde sorun var. onu da annesi düzeltecek 

0 oy
önce (2,562 puan) tarafından

Bir insan yapacaksa her türlü yapar buna engel olamazsınız. Baskı sadece yalana iter insanı. Annesi şimdi öğrendi diye giymeyecek mi zannediyorsunuz . Binada su saatinin oraya saklar bir yerlere saklar yine giyer. Ergen sonuçta en azından siz ne yaptığını biliyorsunuz şimdi size de anlatmayacak. Siz arkadaş kalıp kontrol altında tutabilirsiniz. Durum sadece crop ise bu tabi. Tehlikeli şeyler varsa tabiki de soylemeliydiniz

Hayır mesele crop değil gizli iş çevirmesi. Sevgili sosyal medya edindiği arkadaşlar ve giyim tarzı. Evde başka davranıp arka planda başka biri olması. Farklı şehirlerdeyiz ben kontrol edemem genelde yaptıktan sonra söylüyo bana da

arkadaşımın evi müstakildi daha lisedyken çıktığı bir çocuk vardı 13 yaşından beri çıkıyorlar biz bunu yaşadığımızda 18 yaşındaydı. oğlan çiçek aldığında odasının altında ipe bağlar, odasına çıkınca da gizli gizli çekerdi. yapan her türlü yapıyor. aynı şehirde üniversite kazandılar sonrada evlendiler zaten. 

önce (2,562 puan) tarafından
+1

Annenin anlayışlı olması lazımdı. Bak benim ailem derdi ki bize yalan söyleme. Erkek arkadaşim olduğunda annem tanışmak isterdi. Allah göstermesin senden haber alamazsam kime soracagimi bileyim derdi. Hiç baskı gormedim anne ve babamdan. Hiç yalan söyleme gereği duymadım. Ergenlik çok tehlikeli ablanin biraz anlayışla ve arkadaşça yaklaşması lazım . 

0 oy
önce (1,161 puan) tarafından

Annesine söylemek yerıne sen uyarsaydın güzel bir dille ispiyonlamışsın resmen yeğenini

Canım oraya yazdım okumadın sanırım. Defalarca uyardım defalarca durdurmaya çalıştım engel olamadığım için söyledim 

0 oy
önce (283 puan) tarafından

Belki Barış irsiniz

0 oy
önce (8 puan) tarafından

Bu olay değilde kendi teyzem adına konuşayım en güvendiğim oydu herşeyimdi annemden bile ileti tutardım sonra benim hakkımda bişeyler hakkında dedikodu yaptığını duydum ona söylediğim tek şey sen yapmasaydın herkes yapsaydı sen yapmasaydın oldu dünya başıma çöktü gibi hissettim demem o ki keşke böyle olmasaydı şuan teyzemle görüşmüyoruz umarım siz biz gibi olmazsınız 

Bilmiyorum ama başına bir şey gelseydi o zaman daha çok üzülürdüm. Çok küçük ve cahil dünyaya bu kadar yelken açmak onu büyük bi hataya düşürebilirdi. Ergen aklıyla belki affetmez ama ilerde büyüdüğünde anlayacaktır diye düşünüyorum 

0 oy
önce tarafından

Söz tutan kız olsa en başında gizli iş yapmazdı. Şimdiki gençlikte bı kin bı patlama var ne söz geçiyor nede kulakları duyuyor. Allah hidayet nasip etsin. Sen en iyisini yapmışsın. Benimde evladım böyle gizli işler cevirse duymak istedim. Ozendigi iyi şeyler değil. Sen doğru olanı yapmışsın. Yarın bir gün bizimde evladımız olacak. Elden duysak daha kötü senin kızın instası var yada senin kız crop giyiyor sokakta diye elden duysa kadın ne tepki vereceğini şaşırır en iyisini yapmışsın aile disiplini şart. Sonuçta ablan dövecek değil koca kızı daha dikkatli olur onun iyiliği için.

Bir çok insan bunu anlamıyo. Yani evlatlarımızı nasıl koruyabiliriz derdindeyiz. Gerçekten şimdiki ergenlerin bi sınırı yok

önce tarafından

Aynen canım malesef benimde 17 yaşında erkek kardeşim var çok iyi anlıyorum. Erkeği gene zaptedebiliyorsun bı şekilde ama kız evlat zor. Daha çok zarar gorebilir. Sen en iyisini yapmışsın. Burdaki çoğu kişide evlatlarının gizlisi saklısı olsun istemez eminim. Ablan nasıl üzülmüştür sen demesen daha kötü sonuçlar dogabilirdi.

0 oy
önce (465 puan) tarafından

Yani devirin kotulugu kıyafete göre asla görülmemeli kız crop giyiyor diye yanlış yolda mi bence kıyafetle yargılamak çok yanlış her kapalı giyinen nasıl namuslu değilse her açık giyinen de namussuz değil  

Senin yuzunden ailesi Allah bilir kıza nasıl davrandı ya en başından tepkili davranacaktin ya da susup karismayacaktin 

Şimdi ailesi bu kızı güvenip okula bile yollamaya ak belki 

+1

Yazılanı iyi okumadınız sanırım mesele crop mu? Ben orda  evde başka dışarda başka olduğunu gizli saklı işler yaptığını yazmışım siz sadece crop mevzusuna odaklanmışsınız. Senin yüzünden ne demek yahu başına olmadık işler gelse kimin canı yanacak bizim. Olayı açık kapalı namuslu namussuza nasıl taşıdınız anlamadım. 16 yaşındaki bir kızın gizli saklı işler çevirmesinden bahsediyoruz. 

0 oy
önce (2,448 puan) tarafından

Ablanıza söylemeden önce bunların olacağını biliyor olmalıydınız

Ben ona tesbir al dikkat et diye söyledim o da gitmiş teyzen söyledi demiş yani olayı böyle patlatarak işleri kendi adına da çıkmaza soktu

önce (2,448 puan) tarafından

Umarım barışırsınız

0 oy
önce (22,401 puan) tarafından

Söylemekle iyi ypmissin. Ailesi iyi takip eder en azindan. Siz arayı duzeltirsiniz bir şekilde. Zaten aileden arkadaş olmaz. Bu yaşlar için söylüyorum. Ailesiona doğruyu göstermek zorunda. Ablan ne tepki verdi bilemem ama çocuğundan haberi olması gerekli kesinlikle. Sizin de aranız düzelir yavaş yavaş ama eskisi gibi sana güvenmez artık o ayrı mesele. 

Başına bişey gelmesinde eskisi gibi olmasada olur. Bilmiyorum en azından bunun ortaya çıkması gözünü korkutur yine yakalanırsam diye boyundan büyük işlere kalkışmaz diye düşünüyorum.

önce (22,401 puan) tarafından

Tabii ki çocuğun güvenliği ilişkinizden daha önemli. Allah korusun. Ablanlar en azından gözü kapalı guvenmezler. Takip ederler. Çocuk da bu tedirginlikle adımlarını daha temkinli atar belki. 

İlgili sorular

+2 oy
20 cevap 914 göst.
+2 oy
16 cevap 1,114 göst.
24 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 434 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sekerparemm (750 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,643 soru

23,974,177 cevap

326,215 kullanıcı

...