0 oy
448 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,856 puan) tarafından

Biliyorsunuz 1 senedr meme kanseri tedavisi görüyorm .  Kızım 3 yaşını 3 ay geçti. Bugün bana kardeş yapar mısın ela nın kardeşi var benm yok dedi. Ne yapacaksın kardeş ile dedim oynayacağım diyor. İçime işledi bu sözü. Geçen de eşimin amcasınn gelinine gittik . Bana ikinciyi düşünüyor musun dedi. Tedavi görüyorum dedim. 5 sene ilaç kullanacagm. RABBIM sürpriz bir şekilde nasip etmediği sürece tüp bebek flan yaptırmam yani illa bi daha çocuğum olsn diye uğraşmam dedm. Büyük mü konuşuyorm Bilmiyorum. 31 yaşına gireceğim. Gerçekten çocukta hiç gözüm yok. Önce sağlığım diyorum. Ama kızımın bu lafı da beni bir miktar üzdü. İleride daha çok der mi kardeşim olsn diye .

18 Cevaplar

+6 oy
(3,084 puan) tarafından

Bugün ister yarın da niye doğdu der. Arkadaşımın dediği şey şuydu; kızı hep kardeş istiyormuş, kardeş doğup eve gelince ve bir daha gitmeyeceğini anlayınca işler değişmiş. Bu sefer de niye geldi demeye baslamis. Çocuğun lafına çok takılmayin yani

-Reklam-
+4 oy
(429 puan) tarafından

Geçen sene kızım da 4 yaşındayken bnm de kardeşim olsun diyordu.sürpriz oldu ve kardeşi oldu bir tane.şimdi de keşke doğurmasaydın bana kardeş diyor.çok takılmayın.çocuklar her şeyi istiyor.

+2 oy
(6,410 puan) tarafından

Hilal meme kanserinde ilk 7 yıl çok önemli. Senin bu çocuk işlerini tamamen aklından çıkarıp bir rafa kaldır. Radikal bir karar al. Çocuk diyenlere tedavim var Dr izin vermiyor de. Seni anlıyorum yarım kaldın ama annesiz çocuklar mı? Yoksa anne ile büyüyen bir tane çocuk mu? Kızın ile konuş anlat ona eminim bir süre sonra vazgeçecek 

+1 oy
(488 puan) tarafından

Çocuk bu canım her gördüğünü istiyorlar gibi düşün:)

Çocuklarda bebeklere karşı biraz meraklılar minik oldukları için görünce hemen benimde olsun derler

Allah sana şifa versin sağlıklıda bir evlat nasip etsin inşallah eğer istiyorsanız

+1 oy
(1,900 puan) tarafından

Üzülme sakın iyileşirsin bi cocugun daha olur. Ben napim bak nick ismim bile tek çocuk başka çocuğum olmicak asla 😔

(1,571 puan) tarafından

Bende merak ettim 

(1,900 puan) tarafından

Malesef benden kaynaklı kızlar

(1,571 puan) tarafından

Sağlık olsun  . Allah çocuğuna hayırlı ömürler versin. Hiç yoktan iyidir yine . 

Ayrıca burda tek çocuktan başka cocuk düşünmeyenler de var . 

(3,365 puan) tarafından

Aynen öyle. Rabbim yavrunun güzel günlerini göstersin inşAllah

(1,900 puan) tarafından

Amin kizlar çok teşekkür ederim ❤️

+1 oy
(6,080 puan) tarafından

Sonradan istediğine pişman oluyor kızım Eylül de tam 4 yaş olacak sürekli kardeş istedi şimdi götür geri ver istemiyorum diyor öncelik senin sağlığın

+1 oy
(4,824 puan) tarafından

Önce tedavini tamamla kafan rahatlasın derim. Secim tabi ki senin, takdir Allah in ama cocuk bu bugun ister yarın unutur. Yasin henuz genç. 

(1,856 puan) tarafından

Öyle tabi ki de şuan için önemli olan tedavim

+1 oy
tarafından

Yanlış anlaşılmasın bu sizin için geçerli değil genel konuşuyorum çocuk bu şeker istemiş gibi dondurma istemiş gibi kardeşte isteyebilir önemli olan duygusal değil mantıklı düşünmektir gerçekten siz hazır mısınız gereken sevgiyi maddi gücü verebilecekmisiniz bu önemli 

(1,856 puan) tarafından

Sağlığım önceliğim. Maddi durumum var evet ama sağlık her şeyden önemli  

+1 oy
tarafından

Ya hayatım benimki de kardeş istiyordu hem kardeşini kimseye vermiyor hem de kardeşiyle evde geçinemiyor çok şükür şu an iyisin kuzucuğumun her şeyden önce sağlıklı ve anneye ihtiyacı var senin sağlığın her şeyden daha önemli sen onu arkadaş da olursun annede

+1 oy
(1,368 puan) tarafından

Üzme kendini tedavine odaklan sen , çocuğunun şuan sana ihtiyacı var kardeşe değil .nasip olmuşsa tabiki olur RABBİM den başkası bunu bilemez . RABBİM en kısa sürede sagligina kavuşmayı nasip etsin , eğer hakkınızda hayırlısıysa ikinci çocuğuda nasip etsin .

İlk çocuğun tüp Bebek mi acaba.

Benim oğlum 3 yaşında tüp bebek le oldu şükür ama tam abartısız 3 yıl gittim hastaneye ,sebeb ,azosperm i .

Oğlum 3 yaşında girdi gurbet tek başına bakıyorum sıkılıyor .bide ne bileyim benim annem vefat etti onları temsil eden kardeslerim var en azindan çıkarsız arayabilecegim  yaşım 30 artık kanamaların yani regl azalmalari oldu ,oda Triod hasimato triodu yuzudnen 4,5 ay hergun oğlumla gittim hastaneye haftanın 5 günü hastanededik 8 de gidip 5 de evdeydik üniversitesite hastanesi .

Şükur ikincisi de tuttu sağlıklı bir şekilde kucagima almayı nasip etsin RABBİM.ama çok çok zorlu bir surecti çocukla hergun 3 araç degisitirip gidip birde 3 araç değiştirip dönmek hep dua ettim RABBİM oğlumun emeğini boşa çıkarma hergun benimle die .

Ondan öncede asla ve asla ikinci çocuk aklımda dahi yoktu çünkü tüp Bebek maliyetli yıpratıcı süreç çünkü ama işte bende çok kesin konuşmustum zamanla insanlarn fikirleri değişebiliyor 

+1 oy
(4,860 puan) tarafından

Zaten bi hastalık sürecin var çocuk bu süreci idame ettirmeni zorlaştırır buna emin ol senin morale ihtiyacın var uykusuz gecelere, gaz sancısına, sürekli dur durak bilmeden iki çocuğun yemesi içmesiyle uğraşacağın dönem değil diye düşünüyorum bunu en çok kendin için yapma iki çocuklu olarak hayatın bu kadar zor olacağını bilemezdim zor ve yorucu, önce iyi ol önce sağlık 

+1 oy
(3,365 puan) tarafından

Önce sen iyi ol, inan kardeşten çok anneye ihtiyaç var. He dediğin gibi olur herşey yolunda giderse Rabbim verirse amenna. Bende tek çocukla yakalandım kansere. Dondurulmuş embriyom vardı. Onkoloğumun ısrarıyla tekrardan transfer yaptırdım. O da ilerde kardeş isteyecek ve herşey için geç olmasın diye baskı yaptığından. Ki Allah razı olsun ondan. Gel gelelim tek bebek değil iki bebek olunca oğlumun tahtı fena sallandı☺️ Çok kavga ediyorlar ama o 2 dk anlaşmaları bile çok sevimli. Rabbim gönlüne göre en güzelini versin inşAllah cnm ❤️

+1 oy
(6,041 puan) tarafından

Kuzum sanki sen genel olarak dışarının yorumlarını çok önemsiyorsun gibi geliyor bana. Çocukla ilgili birkaç postun daha var ve içeriğinde falanca ikinci çocuk sordu ifadeleri var. 

Eşinin amcasının gelini sana ikinci çocuk sormuş. Bak eşin değil, amcası bile değil, amcasının eşi yenge bile değil gelini sormuş bir de. Tam olarak dıdısının dıdısı biri. Burada iki ihtimal var. Ya kendin istiyordun isteğini çok bastırdın, yoldan geçen karınca bile sana ikinci çocuğu soruyor gibi hissediyorsun. Ya da kendinin değil başkasının yorumunu çok önemsiyorsun. Her iki durum da sana zararlı. O yüzden sen öncelikle çocuğu falan boşver, kulağını tıka sağlığını koru. Sağlıkla sınanmak çok çok zordur. Sen şükürler olsun ki sınavı geçmişsin. Rabbim seni evladına bağışlamış. Şu an gündemin ikinci çocuk olmamalı diye düşünüyorum. Kızın ister evet çünkü o daha çok küçük kardeş nedir idrak edemiyor, onu bir oyun arkadaşı bir oyuncak sanıyor.

Naçizane önerim, sağlığını korumaya bak. İnsanların ne dediği de önemli olmasın. Yedi kat uzak akraba da ağzını tutuversin, onca zorluk yaşamış birine ikinci çocuk sorulmaz. 

+1 oy
tarafından

Gün aydın canım 

İlk önce sağlık tabi ki 

Can canan gibi misali 

Moralini yüksek tut 

Dengeli beslen 

Uykunu al 

Kafanı takma yorma kendini 

Tıp ilerde 

Teknoloji ilerde 

Yaşın çok genç 

Sağlığa kavuş yine yaparsın bebek istersen 

Benim Yaşım 43 

5 yaşında oğlum var 

2 olmuyor bende bıraktım kendimi kendi halime 

+1 oy
(83 puan) tarafından

İlk çocuğun tüp Bebek mıydı ki duyduğuma göre tüp bebek yaptiran kadınlarda rahim yolları kapalıysa açılıyormuş yani diğer gebelikleri normal yollada oluyormuş. Eğer çocuk düşünüyorsan bir kadın doğum uzmanı ile konuş istersen çünkü kullandığın ilaçlar son derece ağır bu arada geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah. Eğer doktorun hamile kalabilirsin derse korunma ama çocuk odaklı da olma hani olursa olur gibi düşün eşinle de oturup konuş hamilelik vücudu baştan aşaya yenilediği için hastalığına da iyi gelebilir hamilelik 😊 inşallah güzel şeyler olur canım 

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

yeniden bir doğum istemiyorsanız ki zaten sağlık açısından riskli görünüyor. belki koruyucu ailelikle kızının kardeş isteğine çözüm bulunabilir. hem istediği yaşta kardeşi olmuş olur

+1 oy
(5,420 puan) tarafından

kardeş, çocuk istedi diye değil anne baba istiyor diye yapılır. 

kızının böyle demesi seni üzmüştür ve inan bunu anlayabiliyorum. 

zaten 5 sene ilaç kullanacağım diyorsun, kızın bu konuları açtığında geçiştir. senin sağlıklı olman kızın için daha önemli. o da zamanla bunu anlayacaktır, şu an çok küçük. bir de bunu üzülme,senin morale ihtiyacın var

+1 oy
(3,433 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sağlık sorunlarınız olmasa bile çocuğun lafıyla zaten kardeş yapılmaz. Bugün ister yarın gitsin istemiyorum der. Bu konuyu çok kafanıza takıyorsunuz. Kardeşi olmasın ama sağlıklı bir annesi olsun. Ona kimse sizin gibi bakamaz buna emin olun

İlgili sorular

+4 oy
2 cevap 92 göst.
0 oy
2 cevap 149 göst.
+2 oy
12 cevap 334 göst.

Kategoriler

1,475,074 soru

24,148,906 cevap

334,813 kullanıcı

...