+1 oy
289 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (7,388 puan) tarafından

Herkese hayırlı sabahlar öncelikle. Birkaç aydır sürekli kafama takılan bir konuyu sormak istiyorum sizlere. Benim 3 yaşında bir oğlum var yaklaşık birkaç aydır sürekli beni babasını öpmek istiyor durup dururken öyle yanak falan da değil sadece kıyafetlerimizden de öpüyor kolumuzun bacağımızı çoraplarımızı durup dururken geliyor birden öpüyor yapma diyorum kızıyorum anneciğim mikrop kaparsın kıyafetlerimizle üstümüzden öpme diyorum ama aynı dinlemiyor. Geçen hafta köye gittik dedesine de aynı şeyi yaptı gidiyor dedesinin her yerini öpüyor kıyafetlerini falan öpüyor iyice sinir oldum artık ne yapacağımı şaşırdım uyarıyorum Ama dinlemiyor sizce bu durum normal mi başına gelen oldu mu Ne yapmalıyım?

10 Cevaplar

+1 oy
önce (7,388 puan) tarafından

Postum yukarı çıksınnnn

-Reklam-
0 oy
önce (1,082 puan) tarafından

Günaydın canım aslında anlayacak yaşta konuşabilirsiniz sevgini böyle gosteremezsin. Ekbden ya da yanağından opebilirsin de . 

Yoksa hastalanır mikrop kaparsin 

Canım valla kaç defadır diyorum ama yok anlamıyor yapmaya devam ediyor doktora mi götürsem napsam bilemedim artık 

önce (1,082 puan) tarafından

Aile hekimine Sor.

Zamanla geçer .

Bi kuzenim vardı 7 veya 8 yaşlarındaydı sürekli herkesin elinden öperdi. Zamanla unuttu yapmadı. 

Sen ogluna de bak  hic kimse öyle öpmuyor 

Tamam canım çok teşekkür ederim anlatmaya devam edeceğim inşallah anlar da yapmayı bırakır

0 oy
önce (24,467 puan) tarafından

Garip bi durum bunu yapmasına neden olan şeyi bilmek gerek ilk başta nasıl öğrendi yani birden mi başladı 

+1

Önceden sadece beni babasını öperdi yüzümüzden işte gözümüzden yanaklarımızdan filan özellikle çok beni öperdi sonra bu durum gitgide kıyafetlerinizden üstümüzden filan öpmeye döndü 

Sen uyarınca ne diyo peki neden yapıyorsun dediğin zaman bir cevabı var mı sana karşı 

+1

Canım daha konuşamıyor sadece anne baba dede filan diyor

Senin söylediğin şeyleri anlıyordur ama değil mi 

Şöyle bir şey deneyebilirsiniz yeşil küçük kağıtlar kesip üstünüze yapıştırın eşin veya sen birinize yapıştırın diğeriniz de giysiyi onun yaptığı gibi öpsün ama kağıtlar dudağına yapışsın ki görsün çocuk da bak bunlar mikrop sen giysileri öptüğün zaman sana yapışıyor diyerek anlatabilirsiniz hatta ufak bir hastane oyunu da koyabilirsiniz ardından mikrop kapınca ne olacağını kendi gözüyle görürse bırakır diye düşünüyorum 

+1

Evet canım her dediğimizi anlıyor teşekkür ederim tavsiyen için deneyeceğim İnşallah faydalı olur

0 oy
önce (487 puan) tarafından

Günaydın benim kızım da 3 yaşında ya sanırım dönem dönem böyle bir şey öğreniyorlar önemli olan onu unutturmak anlayabilecek ya işte ama senin şu an mesela kızın dudaktan boynundan veya başka bir yerinden asla kimsenin öpmemesi gerektiğini biliyor bir ara o da böyle giysini öpüyordu mutfakta bir şey yaparken gelip sarılıp bacağımı öpüyordu kolumu öpüyordu bunu yavaş yavaş anlattım bak bu şekilde mikrop kaparsın anneciğim hasta olursun bu doğru değil falan derken öğrendi şu anda sadece yanaktan öper sen ısrarla anlat çünkü anlamayacak yaşta değil anlayabilir şu an seni

Tamam canım anlatmaya devam ederim yalnız benim oğlum hala konuşamıyor doktora da götürdüm bir şey yok ama söylediklerimi anlıyor

önce (487 puan) tarafından

Bilmiyorum canım bazı çocuklar biraz geç konuşabiliyor ama anlıyordur dediklerini benimkisi maşallah son 6 aydır çok güzel cümle kuruyor ama kesinlikle bizde de telefon ekran olayı yok onun çok etkisi olduğunu düşünüyorum

0 oy
önce (5,063 puan) tarafından

Unutuyorlar zamanla ben sinir oluyordum yapma etme yok yine bildiğini yapıyor 

0 oy
önce (1,273 puan) tarafından

Benim kızım 2 yaşında oda aynı ama ben kızımın neden böyle olduğunu biliyorum çünkü babanesi öpmeyi çok sever 3 günde kızıma bakıyor sağolsun ben işteyken sürekli kızıma beni öp diyor oda oylelikle alıştı öpmeye 

0 oy
önce (6,314 puan) tarafından

Benimki de bazen başlar öpmeye beni ,öpme seansı başladı derim 😀 yanak alın göz çene kulak burun Allah ne verdiyse 😀 ama baktım geçen gün kuzeninin çenesini öpüyor ne gerek var ,anlayacak yaşta da değil , 23 aylık daha 

Bide ayağını uzatıyor öpmemi istiyor  defalarca farklı zamanlarda uzattı öpmedim ayağını. Geçen uzattı tamam bir defa öpeyim dedim öptüm

0 oy
önce (335 puan) tarafından

Benim oğlumda öyle son 1 haftadır başladı 3 yaşına basacak Ekim'de kıyafet kol yüz durup dururken öpüyor sevgi patlaması yaşıyorlar galiba psikolojik açıdan nasıl bir durum bilmiyorum ama 

0 oy
önce (75 puan) tarafından

Benim oğlum da 23 aylık babaannesinin ayaklarına bayılıyor kayinvalidem renkli çiçekli böcekli çoraplar giyer oğlum ayak ayak ayak diye sevinirdi. Kaynanam da mutlu olur çoraplarını çıkarır ayaklarını falan gösterirdi bu durum bir iki olunca esim annesini uyardı bende sürekli ayak pis dokunulmaz dedim pisin ne olduğunu biliyor suan babaannesini görünce ayak pis diyor ellemeye koklamaya  calismiyor şükür. yapma dersem inadına yaptığı icin o an dikkatini dağıttım pis olduğunu söyledim falan unuttu 

0 oy
önce (1,371 puan) tarafından

Bu sizin ona davranısınızla alakalı olabilirmi siz her yerinden öpüyosanız oda aynısını uyguluyor dur bende mesela oğlum 3yasında her yerinden öperdim baktım oğlum da basladı öpmeye ayak olunca 2 3 kez ayyyy ayak pis eeee ıyy dedim ondan sonra vazgeçti  ayagını koklar gibi ardından da mide bunatsı yasamıs gibi yapın biz böyle geçirdik

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 257 göst.
+2 oy
8 cevap 293 göst.
+4 oy
2 cevap 85 göst.
+1 oy
3 cevap 149 göst.

Kategoriler

1,471,290 soru

24,096,704 cevap