0 oy
200 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (95 puan) tarafından
Kizlar sarmayı nasıl pisiriyorsunuz bir türlü tutturamadim pişirmesini çiğ kaliyo alttan yaniyo suyunu falan nasıl yapiyosunuz yumuşak güzel pismesi için çocuğuma yapacmada anlatirmisinz

6 Cevaplar

0 oy
(3,804 puan) tarafından
Bol yağ atarım  salçalı su ekleyip üstüne limon dizerim 
(95 puan) tarafından
Su miktarı nasıl ayarlayacm
(95 puan) tarafından
Ne kadr sürede pişecek bide
(3,804 puan) tarafından
Baya üstünü geçiriyorum ben tencerenin ağız kısmına 1 2 parmak kalana kadar koyuyorum kaynadıktan sonra en küçük ocakta en düşük ateşte 1 saate yakın kayniyo ama pişme süresi yaprağa bağlı
-Reklam-
0 oy
(461 puan) tarafından

Yaprak güzelse her türlü oluyor bunu bilirim bunu söylerim :D

(95 puan) tarafından
Şoktan aldım yaprağı paketli güzele.benzemiuo
(461 puan) tarafından
Onu denedim ben ya sert o pismez   onu önceden sıcak suda beş DKKa hasla süz öyle sar
(95 puan) tarafından
+1
Bulamadım başka yerde çocuk isteyince ordan aldım ama pismedi işte öyle yapayım bide haslayip
0 oy
tarafından
Sarmaların üstünü basacak kadar su koyuyorum sonra yüksek ateşte kaynayana kadar bekletiyorum kaynayınca en küçük gözde en ksık derecede kapagı kapalı bi şekilde pişiriyorum
(95 puan) tarafından
Soğuk sumu sıcak sumu ne kadar pişiyor süre olarak
tarafından
Soguk su koyuyorum canım kaynayana kadar yüksek ateşte tut bide suyunun azaldığını anlarsın zaten üstten bi tane al tadına bak pişmişse indir 1 saat falan kalıyo ocakta maksimum
0 oy
tarafından
En altına yaprak ser öyle yanma olmaz sarmayı dizince üstüne kapak kapatıyorum dağılma olmasın içine sonra sıcak su az sarma ile eşit geçecek kadar kısık ateşte pişiriyorum suyu çekince kapat 
(95 puan) tarafından
Suyun çektiğini anlatamiyom işte yaniyo
tarafından
Sesi duyman lazim
0 oy
(7,239 puan) tarafından
Salçalı baharatlı su yaparım üstüne domates limon tabak gibi birşey koyuyorum sıkışsın açılmasın diye o kapağı geçene kadar suyu koyuyorum pişme durumuna göre ekleme yapıyorum tencerede yavaş yavas pişiyor 
0 oy
(2,376 puan) tarafından
En üstüne yaprak kapatırım en düşük ateşte pişiririm.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 70 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 211 göst.
10 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Lale030507 (271 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 66 göst.
+1 oy
3 cevap 110 göst.
16 Nisan 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde sweet rainbow (203 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,309 soru

24,042,852 cevap

329,212 kullanıcı

...