0 oy
853 göst.
Diğer kategorisinde (248 puan) tarafından
5.5 aylık oğlum 34 aylik  kızım var yani yaklaşık  3 buçuk senedir ya hamileyim ya emziriyorum. Ve ben bekarken 54 kilodaydim şuan 77 kiloyum benimde gözüm var bende aynaya bakıyorum görüyorum neyin ne olduğunu ama şu hamilelik ve emzirme sürecinde yaşadığım kilomla ilgili laflar kadar ağrıma giden bisey olmadi kimisi daha 6 aylık hamileyken ! Çok kilo almışsın diyenmi istersin kendi kaba etine bakmadan benim kollarıma laf edenmi istersin çok üzüldüm çok ağladım. Ve bugün yine bir densizin lafıyla çok üzüldüm ablamın arkadaşı beni en son lise yada üniv yıllarında görmüştür ve ben şuan 37 yaşındayım!! Ablamla görüntülü konuşurken o kişi yanindaymis merhabalastik ikinci lafı kaç kilosun oldu kilomu söyleyince belli maşallah yanaklar tombiş tombiş dedi ve ben o kadına hiç bişey diyemedim sen bana diyene kadar gözlerin görünmüyor sislikten diyemedim seninde benden aşağı kalır yanın yok maşallah diyemedim!! Ve ben emziriyorum be kadın 2 çocuk annesisin hiç mi bilmiyorsun bu süreçleri kolay verilen bişey olsa çocukların kapı kadar olmuş sen verseydin veriliyorsa!! Şimdi bu hak olmuyormu bu vicdansizlik zorbalık olmuyormu öyle kızgın öyle ofkeyilim ki sütümün çektiğini bile yiyemedim akşam Allah'a havale ettim ben böylelerini umarım bir daha karşılaşırız bu sefer 2 çift lafım illaki olacak! 

22 Cevaplar

+5 oy
(7,827 puan) tarafından
Kilo vermek elbet zordur ama emziriyorum diye sürekli yeme canım emzirmenin arkasına sığınma hem hamileykend kiloyu illa gebeliğe bağlamayın
(7,827 puan) tarafından
He gülüm hee
Sana bn akıl vermedim kendi kendine triplendin sn bu öfkeni bna değil kendine kus bide sen ve senin gibiler demişhiç bir kötü söz demeden neyse Allah başetsin snnle :)
(1,641 puan) tarafından
Kız karışmak gibi olmasın ama benim bebeğim 4 aylık olacak evlenmeden önce 62 kilo 170 boy vardı evlendim 74 oldum doğuma 95 le girdim doğum sonrası 80 e düştüm şiçdi tekrar 90 oldum yemediğim gün sütüm de azalma oluyordu belki arkadaşta böyledir
tarafından
Yoruma kizmissin da canım ben de emziriyorum 6 aylık çok kilo aldım her gün diyet yapım deyip yapamıyorum vs boğazımı kismiyorim bunu gebelik ya da emzirmeye baglayamam nerede görülmüş pasta börek süt yapar diyee :) canım cekiyo yiyom iste
(6,679 puan) tarafından
Sut artiran besinler ekmek tatli çikolata ve ya hamur yiyecekleri deyildir
Boyle beslenirsek sadece kilo aliriz..saglikli ve duzgun beslenirsek hem kilo almayiz hemde sutumuz azalmaz..
Emziriyorum diye her şeyi yersek sora veremeyeciyimiz kilolari aliriz
(7,827 puan) tarafından
Hay Allah razı olsun sizden anlayanlar çıktı :)
-Reklam-
+4 oy
(1,929 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Emzirmek aslında kilo vermek için çok iyi bir dönem. Az karbonhidrat çok sıvı tüketerek kilo vermeniz mümkün. Avantaja çevirin bu dönemi. Kilo insanın kendisini mutsuz ediyor 
tarafından
Cok haklısınız
(1,929 puan) tarafından
Post sahibi banada kızacak diye korkarak yazdım ama gerçek bu :)
(8,879 puan) tarafından
Ben emzirmeyi bırakınca kilo aldim valla emzirirken gayet güzel kilo vermiştim bekarki halimden daha zayıftım
(1,929 puan) tarafından
Bende emzirirken çok kilo veriyorum. Emzirmeyi bırakınca toparlanıyor insan.
(7,827 puan) tarafından
Kız bizden akıl istemiyo lütfen haklısn diyip geçmemiz lazımdı sonra çemkiriyo :)
(1,929 puan) tarafından
Evet haklısınız ama yorum yapmadanda geçemedim :)
(7,827 puan) tarafından
Banada söylendi baya ki kırıcı değildim :)
(1,929 puan) tarafından
Evet vallahi sabah sabah uyandım yorumu okuyunca :D
(7,827 puan) tarafından
İnsanlar değişik :D
(1,929 puan) tarafından
Yiyin Aman dememiz gerekiyor :))
(7,827 puan) tarafından
Aynen canım öyle diyenlere mutlu olmuş doğru diyince kötüyüz
(1,929 puan) tarafından
Allah senin iyiliğini versin vallahi çok hoşsun :) yorumuna hala gülüyorum :D gör bizi post sahibi iki cümle yaz:)
(7,827 puan) tarafından
:D çemkirmek için gelir
(1,929 puan) tarafından
Beklemedeyim :D
+1 oy
tarafından
Keşke susmasaydin. O söylediğine utansaydi mall gibi kalsaydı da birdaha kimseye böyle salakkk salakk , hadsizce konusamasaydi.. Bu ülkede kadın kadının düşmanı. Sürekli bı alay etme, aşağılama. 
(248 puan) tarafından
Aynen öyle maalesef örneğide mevcut postta
0 oy
(4,893 puan) tarafından
Kimse için üzme kendini çocuklarım büyüsün veririm de geç. Çok güzel bi annesin sen. Seni kırdığı için tabiki hakkına girmiş oldu
0 oy
tarafından

Bende ilk evlendiğmde 46 kilo idim şükür şimdi 2 cocuk annesyim 

72 kiloym ki kilomu da seviyorm bana da yakişyo fazlasini almamaya çalşyrm sadce 

..

Sende bu kadar kafaya takma kendine yakiştrmysn kiloyu diyetisynle birlkte daha rahat verirssn

(248 puan) tarafından
Ben hayatım boyunca kendimde kiloyu sevmedim ilk gebeligimden sonra emzirme süreci bitince vermeye başladım 68 kiloya düştüm hamile kaldım gündüz bende bişey yiyemiyorum benim derdim çay yani yediklerim tatlı krizim çok tutuyor ama onuda kesiyorum artik
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Vallahi bende ikincide emziriyorum aslinsa baksan abartili da yemyrm oyle ama sistim kendim rhtsizim yani saglik olsun takma bana da diyorlar elbet onun da zamani gelecek simdilik bir surec diye dusun insanlar hep konusur her konuda konusur herkesi taksak napariz
(248 puan) tarafından
Valla zaten gündüz bende bişey yiyemiyorum kosturmaktan tatlı aşırı tüketiyorum artık onu kestim bugün itibariyle
tarafından
Cnm ben ilk evlendigimde 54 kiloydum boyumda 1.75 esimdende biraz uzun sayilirim 2-3 cm falan ilk cocugumu dogurdum cok zayifsin dedi esimin ailesi yemek yemiyormusun acmi geziyorsun 2. Ye hamileyim ayy cok kilo almissin dedi esimin ailesi  70 kilo oldum bu arada 12+5 inci haftadayiz elestirmek istiyen illa bir bahane buluyo yani ve doktorum kilon gayet iyi gidiyo hatta biraz almalisin dedi hamile kaldiktan sonra 4 kilo vermisim yiyemiyordum bulantidan hala oyleyim esimde 100 kiloydu onada ailesi ayy sen evlenince cok zayiflamissin dedi ailesi esimin yani bunu diyenlerde ayni kisiler ;))
0 oy
tarafından
Abla niye susuyon ki versene cevabını ben 24 yaşındayım Haziran'da 25 olcam kendimi bildim bileli zayıfım hatta aşırı zayıfım bekarligimda en fazla 41 kiloyu gördüm o da 1 ay sürdü genelde 36 37 38 oluyodum hatta depresyon döneminde 35e kadar düştüm o kadar çok laf duydum ki o kadar çok çocukluğumda kimse beni sevmezdi bile arkadaşım olmadı **** diye dalga geçtiler ye biraz ye kurudun dediler büyüdüm genç kız oldum hala her gören ay ne kadar zayifsin kilo al biraz diyodu biriyle tanışınca ilk lafı ne kadar zayifsin oluyodu birine sarılınca kemiklerin batiyo diyorlardı senin rahmin kurumustur çocuğun olmaz dediler ama en çok zoruma giden annemin lafiydi kilo alamıyorum diye ne öldün ölülere karıştım ne kalktın dirilere karıştım diyodu o kadar üzülüyorum ki uzuldukce istahtan kesiliyodum iyice kendimden nefret etmiştim biraz kilolu durayım diye Ağustos sıcağında bile pantolonun içine 2 kat tayt giyiyodum evde bile annem biraz daha kilolu görsün diye hep akşamları yatmadan yokken iki bardakta su içip öyle tartilirdim akrabalar içinde benim adım vitaminsizdi vitaminsiz yukarı vitaminsiz asagiydi hatta onu kim napsin evlense afedersin adam ilk geceden öldürür belini kırar dediler ama ben hiç kimsenin yapamadığı şeyleri yapardım sağlığım çok iyiydi her gün evi süpürür siler banyo tuvalet yikardim yemek yapardım ayda bi kere cam kapı körlük halı herşeyi yıkar siler temizlerdim ayda 1 bayram temizliği yapiyodum yani sonra evlendim ilk geceden hamile kaldım hamile kaldığında 36 buçuk kiloydum 18 kilo aldım 54 buçuk kiloyla doğum yaptım oğlum erken doğum olmasına ramen 3600 50 cm doğdu bi kucak topak bi çocuk doğurdum çok şükür şuan kırkım çıktı 46 kiloya kadar düştüm ideal kilodayım bana evlenemez diyenler hala bekar çocuğun olmaz dediler top gibi oğlum oldu çok şükür bin şükür şimdi diyolar ki kuru muruda maşallah Merve'ye baya toparlandı deyip hayret ediyolar ben de çok üzüldüm seni çok iyi anlıyorum 
tarafından
Annenin tavrına çok üzüldüm
(424 puan) tarafından
Kız ben sen kadar zayıf değildim ama söylediklerinin çoğunu bende yaşadım insanlar hep aynı şeyleri söylüyorlar 45 zor oluyordum ben de benim oğlan da 3600 doğdu herkes şaşırdı kumanda kadar bebe doğurur bu diyolardi ahh insanlar işte çoğunun içi boş teneke sesleri çıkıyor anca
tarafından
Mervecim hepsini okudum ve çok sevindim senin adına, bazı yerlerde aynı şeyleri yaşamışız. Zayıf olmak bizim tercihimiz değil ne kadar ugrassak da alamıyoruz. Ben daha dogurmadim inşaallah seninki gibi toparlak ve sağlıklı bir bebeğim olurda herkes susar. Şu anki kilonu koruman dileğiyle ;) mutluluklar :)))
tarafından
Hepinize cevabınız için teşekkür ederim tesir kilomuzda bizim tercihimiz olsa ama değil yapacak bişey yok takdiri ilahi kimisi zayıflamak ister kimisi kilo almak bunun için kalp kırmaya 8nsanlari üzmeye değmez hepinize ideal kilolar hanımlar :)
0 oy
tarafından
Vqlla canim böyle hadsizleri düşüncesizlik bende sevmiyorum. Sen aldırma ama onemlinolan senin bebeğinin doymasi.  Elbette aşırı yeme ama gereken her şeyi de ye!! İnan bana bu kilolar gider , hersey gider ama yeter ki bebeğinin cani senin canın sağ olsun. Sana şunu da söylemeliyim susma öyle durumlarda içinde kalıp kendini yiyeceğine bırak hadsizlik edene cevabını yapıştır. İsterse küssün. Lafın nereye varacağını bilmeden konusan aldığı cevaptan da gocunmasin..

Ben 2. Doğumdan sonra emzirme sürecinde iyi kilo almıştım binkiz var kilolu etli butlu daha bekar.. ! Bana nerde görse aaaa Fatoş abla çok kilo almışsın,  herkesin yanında der ... bir değil iki değil. En son milletin yanında gene bende yoldan geçiyorum Fatoş abla ama sen baya baya kilo almışsın yaaa dedi... döndüm... Elif ben iki çocuk doğur dum da sen ne doğurdun??? Dedim oradakiler güldü... öğün bugün benle konuşmuyor lendin bilirsin... onların kalbi varsa senin de var .
0 oy
(266 puan) tarafından
Takma bebegim şöyle seyleri ya ilk hamileligimde 30 kilo aldim :D herkez yok vermezssin yok doguramazssim yok emzirirkende veremezssin diyp durdu ve sonuc :D aldigim 30 kg geri verdim hemde emzirirken !

Ve suanda hamileyim 23 haftalik basladilar gene yok varemezssin bunu diyen kisilerde hep cocuktan sonra kilo vermemeks insanlar ha :D 

12 kilo almisim doguma kadar bi 20 kilo olur eminimki bu kiloyuda veririm onlarda agzi acik bnden zayiflama tarifleri isterler :D  bende onlarla dalga gecerim :D  
0 oy
(849 puan) tarafından
Siz ne zamanki kendinizle barışık olursanız o zaman herşey yoluna girecek..önce siz kabullenin söylediklerinizi, bunun bir süreç olduğunu ve sonrasında memnunsanız kilonuzla bu kiloda devam edeceğinizi değilseniz sağlıklı beslenerek vereceğinizi..ne yazık ki insanların patavatsızlıkları, dış görünüşle yargılamaları bitmez..ben çok yaşadım bunları, dışarı çıkmak istemediğim zamanlar olmuştu ama kendimize yapıyoruz..bırakın onun bunun ne dediğini..önce siz kendinizi sevin, kabullenin..kilo bu alınır verilir, inanın 31 yaşındayım aldığım verdiğim kiloların haddi hesabı yok inanın veriliyor..sadece bu süreçte şu tavsiyede bulunabilirim yemeklerinizi ne kadar doyurucu tutarsanız abur cubur ya da tatlıya olan düşkünlüğünüz azalır, kendinizi aç bırakmayın..kendinizi her koşulda sevin..
0 oy
(769 puan) tarafından
Fazla olmadıkça şu kiloya üzülen kadınları anlamıyorum kendimde dahil boyum bir 70 kilom önceden 48 di aşırı zayıfladım düğünüme 4 ay kala 85 kilo oldum evlendim 75 e düştüm sonra bebek dogumdu derken 63 kiloya düştüm aradan 9 10 ay geçti yine 76 77 kiloya çıktım zerre umrumda değil biz insaniz hep aynı kalamayızki tombiklik o kadar da kötü bir şey dgl ya aşırı olmamak şartıyla e senin kilon çok fazla değilki boy kaçtı ?
0 oy
tarafından
Gerçekten bazen insanları anlamakta zorlanıyorum. İnsanların zayıf veya kilolu olmaları kendi tercihleri olabilir ya da olmayabilir, bu onun kanayan yarası olabilir kanatmanin ne anlamı var. 43-44 kiloyla hamile kaldım 5 aylık oldu ve 52 kiloyum inanın işitmedigim laf kalmadı, zorlu bir süreç sağlık açısından ve her ağrım sızım zayıf olmama bağlanıyor.

Bir arkadasimda aynı dönemde hamile kaldı şu an 69 kilo ve ikizlere gebe, kadincagizin isitmedigi şey kalmadı çok kilolusun çok kilo aldın vs. onun da tüm ağrıları ve sancılı süreci kilo almasına bağlandı.

Yani demem o ki kimseyi memnun edemeyiz, illa konuşacak bir şey buluyorlar. Ben bana söyleyenlere bu benim tercihim ben zaten kilo almak istemiyorum deyip ağızlarını kapatıyorum ama herkes bundan da anlamıyor. Tuttuğum hapı çıkaracak kadar her yediğimi kusan bir gebeydim 39 kiloya düştüm hastanede yattım buna rağmen insanlar kilo al, bir şeyler ye deyip akıl veriyor. Ben yaşamaya çalışıyordum onlar laf sokma derdin de 

Bana kalsa normal dönemde 43 değil de 55 olmak isterim ama demek olmuyor, almak da vermek de zor. Önemli olan sağlıklı olmak. Ayrıca şu bu kırılacak diye ağzımızı acmiyoruz fakat herkes bizi kırıyor maasallah kimsenin umrunda değiliz, bir daha yüzünü görmeyeceğimiz insanlar çok dert etmiş gibi konuşmasın.
0 oy
tarafından
Maalesef kadın kadının her yerde kurdu burada da öyle geçenlerde kiloyla ilgili bir post açıldı millet birbirine demedigini bırakmadı zayıflar kilolulara vıcık vıcık et şöyle kötü böyle kötü kilolular da zayıfları lincledi kemik torbası kara kuru çırpı diyerek ve hiç dusunmediler karşımdaki bir kadın kilo almak isteyen veya kilolu olup zayiflamak isteyen birisi bunları okursa uzulurse diye bu resmen psikolojik şiddetin alası bir kadının güzellik kıstası kilo değildir kadın her bedende güzel olabilir önemli olan nasıl hissettigidir.
0 oy
(8,669 puan) tarafından
Valla zayıf olsanda zayifsin diyolar 45 kiloyum emzirme sürecinde çok zayıfladım hiç alamadım valla bende anlamadım
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Zorbalık desen var kul hakkı desen var. Neden insanlar hep zayıf arar gözleri üstüne birde zayıf olana da aman çok zayıfsın diye söylenirler nedir bu yani gerçekten anlamıyorum ben küçüklüğümden beri kiloluyum ve de yapılıyım. Ortaokul lise zamanları çok maruz kaldım bu tür zorbalıklara. 
0 oy
tarafından
Bende çok zayıfım neler diyolar bende çok üzülüyorum anlıyorum seni kendilerine diyince kızarlar başkalarına rahat rahat ağzına geleni söylüyorlar 
0 oy
(7,118 puan) tarafından
Başkalarının yorum yapması burnunu sokması sinir bozucu orası ayrı ama emzirmek demek saglıksız ve gereksiz yiyeceklerin yenmesi demekte değil. Biz kadınların kilo için hep bahanesi vardır. Kimisi eşim böyle seviyor zayıflamamı istemiyor der. Kimisi emziriyorum der. Bu durum uzar gider. Emzirirken saglıklı beslenme ve bol su içerek zayıflamak zor değil. Anne sütüne karbonhidratın, şekerin, tatlının faydası yok malesef. Bunlar bizim arkasına sığındığımız bahaneler. Emzirirken 23 kilo verdim sütüm de gayet iyi geliyordu. Diyete başladığım da kızım 2 aylık yoktu bile. Haaa kilo alsam da versem de kimsenin burnunu yasantıma sokmaya hakkı yok o başka.
0 oy
(158 puan) tarafından
Ah canım 22 yaşında bekar kız kardeşim 100 kiloya yakın bebekliğinden beri çok kilolu şeker hastası kullandığı ilaçlar var ve en fazla 20 kilo verebiliyo sonra yine alıyo diyetler sporlar bir türlü veremiyo her gören ayy ne kadar kilo almışsın biraz zayıflasana diyo çok üzülüyo kırılıyo oda artık biraz daha konuşursan senide yerim diye dalgaya vurup tersliyo herkes belki bi hastalığı var belki ilaç kullanıyo da bu halde diye hiç düşünmüyo yüzüne yüzüne konuşmak ne kadar kolay :(
0 oy
(1,641 puan) tarafından
Arkadaşlar siz hassas kantar mısınız diye bir cümle okudum geçen bende evlenmeden önce 62 170 dim evlendim 74 oldum doğuma 95 le girdim bayramda bebeğim 2 aylıktı ve göbeğim hala duruyordu gören bir tane daha mı çıkacak sen doğurmamışsın dedi bunları diyen hep bekarlar bende siz doğum yapınca görelim en azından bende boy var sizde o yok dedim en azından korse taksaydın dediler yok rahat edemiyorum dedim susturdum kendilerini nasıl mükemmel görüyorlarsa artık 
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Zorbalık bence kimin ne yaşadığını kimse bilemez kimisi hemen verir kimisi vermez bu kimseyi de ilgilendirmez insanların kilosu hakkında kimse kendinde yorum yapma hakkı bulmamalı hatta genel dış görünüşü hakkında da. Herkesin ayrı bir hikayesi var .

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 641 göst.
12 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde gookceen (4 puan) tarafından soruldu
+2 oy
8 cevap 328 göst.
23 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Su1880 (198 puan) tarafından soruldu
+1 oy
31 cevap 1,286 göst.
11 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Huzurum91 (14,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 841 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,455 soru

24,099,241 cevap