+1 oy
402 göst.
Diğer kategorisinde (7,934 puan) tarafından
Ya kızlar Miran pasam 16 aylik oldu ama eline birsey verince kesinlikle yemiyo yere atiyo herseyi ben veriyorum nasil alıştirabilirim kendi yemesine?

7 Cevaplar

0 oy
(2,319 puan) tarafından
Benim kızım 25 aylık nagi mesela şuan önüne mandalina ve elma dilimleri koydum biz yiyoruz o sadece eline alıp ema mandalinayı da portakal sanıp pubaka diyor asla ağzına koymuyor eşim ağzına koymaya çalışıyor başını çeviriyor. Önüne ne koysam asla yemez eline ne versek dediğin gibi atıyor.  Günde 2 kez çorba 1 kez meyve püresi kefir kıvamında yapıp zorla veriyorum. Çok üzülüyorum başka çocuklar gibi yemek yememesine 1 parça ekmeği ağzına almamasına hep dua ediyorum Allahım inşaAllah en kısa zamanda kızım yemek yemeye alışsın herşeyi yesin diye. Ama ne yaptıysam alışmıyor önüne meyve bisküvi kek çikolata fln herşey koyuyorum ama malesef yemiyor neden bilmiyorum kızımdan 6 ay küçük yeğenim tavuklu pilav sarma yiyor onu görünce kızım için çok üzülüyorum neden oda yemiyor diye. Yemeyen çocuk gerçekten zor... 
(521 puan) tarafından
Cok zor canım cok zor bizimki de asla mama sandalyesine oturmuyor tv ye bakarak yedirmeye calısıyorum zorla oda işte
tarafından
Aynen bacım aynen Allah sabır versin bazen çıldırıyorum ağlıyorum sinirden herşey kalıyor dökülüyor üzeri kirleniyor yese bari yüreğim yanmaz
tarafından
Korksa ayri dert korkmasa ayri dert wallahi bnmki 22 aylik kız ama cikmadigi ne koltuk tepesi kaldi ne tv unitesi. Evde küçük tarzan gbi dolaniyor. Azcik korku olsa belki bukadr tepelerde gezmez. Korkuyoruz wallahi dusecek bişey olacak diye. Küçük bisiklet vardı üstüne çıkıp ayakta duruyordu bir gun düştü agladi kapidan dışarı firlattim bisikleti.
(521 puan) tarafından
Kız aynı bensin yapıyorum o kadar sırf yesın diye yok hep hiç oluyo çöpe gdiyo bnde cok sinirleniyorum dayanamıyorum yut almila ye almila diye diye ömrüm bitti
(2,319 puan) tarafından
Ay benimki 25 aylık üniteye çıkıyordu diye ünitenin ayaklarının altına güveç kapları koyup yükselttik. Masaya çıkıyor diye sandalyeleri kaldırdık. Koltuk tepelerine çıkıyor sürekli peşindeyiz düşmesin diye 10 gün önce fln da üstüme çay döküp bacağımı yaktı hala yanık bacağım hep soyuldu. Yani 1 saniye durmuyor.
-Reklam-
0 oy
(12,085 puan) tarafından
Benimkide 18 aylık asla yemez kraker elma havuç ekmek salatalık hep elinde sıkar suyumu çıkarır mınvıklsr yada yere atar dediğin gibi alıştıramadım bende
(7,934 puan) tarafından
Bi yöntemi vardir insallah nereye kadar biz vercez
(12,085 puan) tarafından
İnşallah canım ya
0 oy
tarafından
Katı mi yemiyor yani 
(7,934 puan) tarafından
Yani kati iyi kotu yer ama yemegini hep ezip veririm mesela tavuk balik buyuk parca ve çignenmesi zorsa hic ugrasmaz direk atar agzindn
0 oy
tarafından
Cignemeyi biliyo mu canm yoksa hep pure tarzi seyler mi verdin
(2,319 puan) tarafından
Havva.nur canım ben 5 buçuk aylıkken ek gıdaya geçtim oturak aldım hep blw verdim 7 aya kadar kendi yemeye alıştı eline kavun kayısı herşey verirdim yerdi dediğin gibi halı batıyordu 3 ayda 2 kez yıkamaya gönderdim yeterki alışsın dedim ama 7 buçuk aya girdi ağzında bekletmeyi öğrendi artık ne yaptıysam yemedi geri çıkardı eline ne verdiysem attı şuan 2 yaşında hala yemiyor sadece kefir kıvamında çorba ve meyve püresi zorla veriyorum. Yani blw yle alakası yok benimkinin videosu var 7 aylıkken fln elimde kek vardı maşaAllah ısırıp ısırıp yiyor ama 7 buçuk aylık oldu birdaha asla yemedi :(
tarafından
Nazar mi degdi acaba ya of ben birinin yaninda bisey yedirmeye cok korkuyorm kotu niyetten degil de kimin nazarinin degecegi belli olmuyo ya :(
(2,319 puan) tarafından
Valla bilmiyorum günah almak istemiyorum ama eşim meyveyi şapır şapır yediği videoları annesi teyzesi gile atıyordu bende hep diyordum bak nazar değer bilmem ne diye sonra Bi baktım artık hiç yemedi. Bende kimsenin görmesini istemiyordum :(
tarafından
Evet canm bence nazar olmus ya kem gozluler hemen yapistiriyolar ben de birinin yaninda yedirmemeye calisiyorum ama esim herkese anlatiyo ne bulsa yiyo ayirt etmiyo diye kac defa uyardim ama yok anlamiyo. Ogluma alkis yap deyince alkis yapmayi ogretmistim 8 aylikken bi yere oturmaya gitmistim orda alkis yap dedim yapti herkes ay nasil yap deyince de yapiyo falan dedi suan 9 aylik inanir misin alkis falan yapmiyo kendimi yirtiyorum yap diye gosteriyorum yok asla yapmiyo ben de nazar degdigini dusunuyorum senin ogluna da kesin nazar degmistir ☹
(7,934 puan) tarafından
Kopyala yapistir sibelin bebegiyle ayni benimki
Bende denedim her yolu ama yok illa ben verince yiyo
0 oy
tarafından
Aşkım valla bilmiyorum benim paşa 13 aylık yer herşeyi 
(7,934 puan) tarafından
Maasallah pasaya
0 oy
(1,404 puan) tarafından
Ya sanırsam daha ek gıdaya başladığı zamanlarda önüne koyup ağzına götürmesini öğrenmesi lazımdi diye düşünüyorum çünkü neye alisirsa bu seefer öyle gidiyor belki alıştı sizin onu yedirmenize öyle öğrendi.
(7,934 puan) tarafından
Yok önüne koyuyodum hep yemezdi
0 oy
tarafından
Bence dönemsel bisiy olabilirmi canım..sevdiği yiyeceklere karşıda mi öyle ..belki yemek seciyodur
(7,934 puan) tarafından
Yok cnm ne olursa olsun bnm vermemi istiyo
tarafından
Peki sen verince yiyomu

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 374 göst.
6 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Misafirrrrrr (178 puan) tarafından soruldu
0 oy