0 oy
326 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Et sote yaparken nelere dikkat ediyorsunuz etin yumuşak olması için ayrıca salça koyuyor musunuz 

6 Cevaplar

+1 oy
(3,546 puan) tarafından
Etine göre değişir canım. Çabuk pişen etse direk yaga koyup kavurman gerek. Geç pişen etse yagsız kısık ateşte sulanıp suyunu çekmesi lazım. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşim kasap onun tarifini söyleyeyim sana ilk eti mühürler tavada baya bir süre o suyunu salacak çekmesine yakın biber ve soğan atar onları da öldürür. En son domates azıcık salça ve baharat atar kısık ateşte iyice kavurur . Eğer pismeyecek gibi olursa içine biraz soda atar karbonat yani . 
(1,950 puan) tarafından
Bende böyle yaparim immm valla pammik gibi oluyor et. :D
tarafından
Teşekkürler
(79 puan) tarafından
Herseyini  koyduktan sonra mi karbonat koyuyorsunuz
tarafından
Evet canım eşim öyle yapar baktı mesela et sert azıcık karbonat ekler
0 oy
tarafından
eti tuzsuz pişirince yumuşak olur ilk tuz atınca daha bi sert oluyor genelde. MasterChef de öyle demişlerdi chefler ben denedim öyleymiş. bide ben çok çok az salça koyarım varla yok arası 
0 oy
(1,479 puan) tarafından
Ben biraz sirke damlatıyorum miis gibi yumusak
0 oy
tarafından

Yorumları okuyunca kendi kendimce püf noktaları bilip yapiyrmsm aferin bana:D



Salça koyma taraftari değilim ama

0 oy
(868 puan) tarafından
benim yaptığım yumuşak oluyor yani eti muhurluyorum ve tuz atmıyorum sanirim o yüzden

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 124 göst.
+1 oy
4 cevap 138 göst.
0 oy
3 cevap 178 göst.

Kategoriler


1,481,632 soru

24,239,944 cevap

339,934 kullanıcı

...