0 oy
517 göst.
Diğer kategorisinde (3,674 puan) tarafından
Ne tirileceymis arkadaş olmiyca varsa olmyyor işte 3 tane tencere bulaştırdım karamelim olmuyorrr 

Kesiliyor ya sicak su ekliyorum ya iste daha ne istiyor valla ilk defa deniyorum hevesim kursagimda kaldi 

Simdi o tencereleri temizlemesi var karamel oldu hepsi

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Nasıl yapıyorsun anlatır mısın bi
(3,674 puan) tarafından
1 çay bardağı seker ve 1 yemek kasigi tere yağını kavuruyorum rengi dönünce kenara alip 2 çay bardağı sicak şu ekliyorum yavas yavas dokuyorum ancak daha bardaginyarisina gelmeden kas kati oluyor
tarafından
Değişik bi tarifmiş bak şimdi sana anlatıyım kremayla yapanda var nişastayla yaoands ben nişatalı tarifi daha çok seviyorum onu yapsrım hep.
1 su bardağı toz şekeri yanmaz tavaya alıp orta gözlü ocakta en kısık ateşte rengi kahverengileşene kadar eritiyorsun ondan sonra yarım su bardağına 1 buçuk tatlı kaşığı nişasta koyup karıştırıyorsun şekere ilave ediyorsun o suyu çekene kadar 1 su bardağı su ekliyorsun 5 7 dk arası kaynatıyorsun kıvam alınca 1 yemek kaşığo tereyağ ekle bu kadar
(3,674 puan) tarafından
Benimki de buna benzer yalniz sıralaması farkli masmavi3 mutfaktadan bakıyorum
Karamele ilk once 2 cay bardağı su ekleyip ondan sonra nişastasını ekliyor ama sorun benim karamelimde olmuyor
tarafından
Oranın tariflerini hep yaparım ama ben 5 6 senedir bu şekilde yapıyorum ve hep tuttu
(1,822 puan) tarafından
Kiz karamel oyle yapilmaz once teflon tavaya sekeri koy kisik ateste seker erisin iyice kasik sokma icine rengi doner sonra krema veya sut koy karistir iyice suyu koyunca kaskati kesilir o ama alti acik devam edecen o kaynadikca katiligi gidecek normal bi kivama gelecek
-Reklam-
0 oy
(995 puan) tarafından
Canım karameli su ile yapma krema ile yapsam daha iyi olur
(3,674 puan) tarafından
2 krema kullandim şimdiye kadar 3 olursa cok agir olur diye tarif su ile
Masmavi3 mutfaktadan bakıyorum
0 oy
tarafından
Suyu karamele kaynar dokuyosun dimi karameli ocağa köy altı yanikken yavaş yavaş kaynar su ekle canım
(3,674 puan) tarafından
Yani evet kaynar sayılır elimi yakiyor
(1,164 puan) tarafından
Doğru yapıyorsun canım suyu ekledikten sonra kaskatı olur zaten onu kaynatmaya devam et karıştır kaynadikca eriyecek sonra kenarda nişastayı suyla hazırla karameller eriyince nişastayı ekle
0 oy
(22,057 puan) tarafından
Bikere bende yapayım dedim niyetlendim senin gibi yapamadım keki oldu karamalı olmamıştı 
0 oy
(553 puan) tarafından
Kuzum yorumdan okudumda suyu koyunca katılaşır zaten karıştırmaya devam et seker tekrar eriyip normal kıvama dönüyor
0 oy
tarafından
kuzum ne yapiyorsan nefis yemek tarifleri uygulamasindan bak yap birebir tutuyor ...
0 oy
(887 puan) tarafından
Karameli tam denemis ölcusunu biro yazabilir mi canlar yatın bende deniycem

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 998 göst.
7 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sevgii-iyilestirir-8 (225 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 137 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde ftos_kym (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 382 göst.
13 Eylül 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sengul81 (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 229 göst.
8 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Alpingo!!45 (747 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,310 soru

24,056,532 cevap

329,936 kullanıcı

...