Psikiyatriste gitmekten korkuyorum, ne yapmalıyım?

0 oy
326 göst.
önce Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından

Sürekli huzursuzum agresif oluyorum uyuyamiyorum stres yapıyorum düşüncelerden yatamiyorum ama korkuyorum gitmeye kimi bağımlı olurum diyor kimi kilo alırsınız diyor ne ypcam bilmiyorum carpindi panik atak var

10 Cevaplar

0 oy
önce (104 puan) tarafından

Gitmezsen daha fena hasta olur kalp rahatsızlığına kadar gidersin sence hangisi daha korkunç geliyor sana ne alaka kilo almak ne alaka bağımlı olmakla böyle bişey yok kim demişse yalan söylemiş sana git tedavini ol düzel neden eziyet ediyorsun kendine korkacak bişey yok dişçiden korkuyorum desen anlarım alt tarafı gidip derdini kaygılarını anlatacaksın doktor da seni rahatlatacak konuşarak ve ilaçlarla neyinden korkuyorsunnnn

önce (38 puan) tarafından

Aynen öyle gitmek istiyorum adım atamıyorum iyi gelmese aynı olursam diye

önce (104 puan) tarafından

Denemeden bilemezsin bunun için de gitmen lazım git bi dene inşallah şifanı bulursun 

-Reklam-
0 oy
önce (33,694 puan) tarafından

Kimin ne dediğinin ne önemi var. Önemli olan senin ruh sağlığın değil mi ? Kilo almaktan ya da vermekten daha önemlidir diye düşünüyorum 

0 oy
önce (3,988 puan) tarafından

Hiç korkulacak birşey yok . Gittim tedavi mide oldum . Konuşurken çok rahatlıyor insan. Gereekli görürse ilaç veriyor. Gerekli görmezse psikologa yönlendirir zaten. İlac verirse senin rahatsızlığına göre dozunu veriyor. 

Nasıl hastalanınca doktora gidiyorsak öyle yani . Aynı

Bilinçsiz insanların ne dediği önemli olmasın.

Allah sifani versin inşallah 🌸 

0 oy
önce (3,389 puan) tarafından

Ben 2 ay önce gittim ilaç kullandım hiçbir faydasını göremedim .kullanmıyorum  .bağımlı olmazsın hani zaten ilacı kullanmayı bıraktığın zamanlar yavaş yavaş vucudu alıştıra alıştıra biraktiriyor doktor . Kilo konusunu bilemiyorum ama benim kullandığım ilaç bana hiçbir şey yedirmiyordu tok hissediyordum hep midem bulanıyordu yemek görünce 

0 oy
önce (5,764 puan) tarafından

Kimin ne dediği niye bu kadar önemli kendileri bağımlı olup ruh ve sinir hastalıklarına mı yatmışlar yada 40 kilo iken bir ayda 140 kilo mu olmuşlar

önce (38 puan) tarafından

Kilo dyorlar bağımlı diyorlar kafamda herşey siliniyor diyorlar 

0 oy
önce (1,946 puan) tarafından

Sağlığın için korkma milletide dinleyip kendini korkutma doktordan iyi bilemezler 

0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Bağımlı olmak cahil cühelanın yorumu. İlacı kendi kafalarına göre birden bırakanlar çekilme sendromu denilen belirtiler yaşıyorlar, bunun için aha bağımlı oldu diyorlar. Her ilaç kilo ve uyku yapmıyor, her ilaç her insana da uymuyor. Doğru ilacı bulana kadar birkaç kere ilaç değişikliği veya ilacı alacağın zaman değişebilir. Mesela sabah alıyorsundur sendeki etkilere göre değerlendirip belki akşam al der doktor. Kontrollere düzenli gidersen, ilaç alınca yaşadığın belirtileri bir yere not edip gittiğinde doktora anlatırsan, kendi kendine de bırakmaya kalkışmazsan bir sorun olmaz. Benim mevsimsel depresyonum vardı, babamın hastalığı zamanı anksiyete de eklendi. Toplamda 5-6 yıl aralıklı olarak ilaç kulandım, bırakırken doktor kontrolünde bıraktım hiç sorun yaşamadım. Kullandığım ilaçlardan biri kilo almak şöyle dursun iştahımı öyle kapatıyordu ki kullandığım dönemde ciddi kilo vermiştim

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Ben ilaca karşı değilim kullandığım dönem oldu ilaç senin duygularını biraz aliyor maalesef.uyku ilacı sik8nti değil sana iyi gelen bir uyku ilacı alabilirsin . Hatta doktor bana dedi uykunun gelmediği günler çeyrek al her zaman almana gerek yok. Ama bu sürekli en az 6 aylık kullanman gerken ilaç herkese iyi gelmiyor . 4 ay kulllandim anksiyetemi takıntılı daha da arttırdı . Şuan da pek iyi bir donemd e değilim vaka cesaret edemiyorum ilaç kullanmaya . Psikologtan terapi aliyorum

0 oy
önce (5,309 puan) tarafından

Bu gidişle kendıme ve kızımı pısıkatriye goturmem gerekıcek korkulvak birşey yok bence ya

0 oy
önce (402 puan) tarafından

İlaç kullanmak zorunda değilsin ilk başta konuşarak tedavi olmak istiyorum eğer ise yaramazsa duruma göre ilaç başlayalım ilaç kullanmak istemiyorum ona karşı da biraz panigim dersen 

Seni ilk psikolaga sevk eder orda 4 5 seans görürsün pskilog gerekli görürse tekrardan psikaytriste yönlendirir zaten seni 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Psikiyatriste gitmekten neden korkuyorum ve bu korkuyu nasıl aşabilirim?
Psikiyatriste gitmekten korkmak, tedavi süreci ve ilaç kullanımıyla ilgili yanlış bilgilendirmelerden kaynaklanan yaygın bir durumdur. Öncelikle bu korkunun kaynağının, çevrenizden duyduğunuz önyargılı yorumlar olduğunu anlamanız gerekir. Psikiyatristler, hayat kalitenizi düşüren panik atak, uyku bozukluğu ve huzursuzluk gibi semptomları bilimsel yöntemlerle yönetmenize yardımcı olan tıp doktorlarıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Psikiyatrik ilaçlar bağımlılık yapar mı ve kilo aldırır mı?
Psikiyatrik ilaçların büyük çoğunluğu bağımlılık yapmaz ve her ilaç kilo aldırmaz. Tedavide kullanılan ilaçların türü, dozu ve yan etkileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Doktorunuz, sizin özel durumunuzu ve endişelerinizi değerlendirerek bağımlılık riski taşımayan ve kilo artışına neden olmayacak en uygun tedavi seçeneklerini sunacaktır.
▶ Sürekli huzursuzluk, uyku sorunu ve panik atak belirtileri için ne yapmalıyım?
Sürekli huzursuzluk, uykusuzluk ve panik atak gibi belirtiler yaşıyorsanız, ilk adım profesyonel bir destek alarak bu durumun altında yatan tıbbi sebebi belirlemektir. Bu belirtiler hayatınızı ciddi oranda kısıtlıyorsa, bir psikiyatristle görüşmek yaşadığınız kaygıyı yönetmenize ve uyku düzeninizin normale dönmesine yardımcı olacak en etkili yöntemdir.
▶ Psikiyatrist randevusunda ilk görüşme nasıl geçer ve neler konuşulur?
İlk randevuda psikiyatrist, şikayetlerinizi, uyku düzeninizi, yaşadığınız panik atakları ve genel ruh halinizi detaylıca dinler. Doktorunuz, tanı koymak ve tedavi planı oluşturmak için sağlık geçmişinizi sorgular ve varsa endişelerinizi paylaşmanıza olanak tanır. Görüşme tamamen sizin ihtiyaçlarınıza yönelik bir değerlendirme süreci olarak ilerler.
▶ Panik atak ve anksiyete belirtileri kendi kendine geçer mi?
Panik atak ve yoğun kaygı bozukluğu belirtileri çoğu zaman profesyonel destek almadan kendiliğinden geçmez ve tedavi edilmediğinde kronikleşebilir. Erken müdahale, semptomların kontrol altına alınmasını sağlar ve günlük yaşam kalitenizin hızla artmasına yardımcı olur. Bir uzmana danışmak, bu süreci çok daha kısa ve kolay bir şekilde yönetmenizi sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 550 göst.
15 Nisan 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Asya25 (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 256 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 349 göst.
29 Mart 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (2,175 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 1,089 göst.

Kategoriler

1,521,645 soru

24,793,666 cevap

374,275 kullanıcı