Emzirirken psikiyatriste gitsem bebeğime zarar verir mi?

0 oy
315 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (77 puan) tarafından

Selam ben buraya bir konu hakkımda en az 5 kere yazmış üyeyim kısacası olaylardan sonra depresyona düştüm.dün psikologla Onlayn konuştuk,bana psikiyatriye gitmemi önerdi ama ismi ağır psikiyatristin.sanki deliler öyle yerlere baş vuruyorlar ama ben deli değilim sadece içinden çıkamadığım bir duruma düşmüşüm.Sizce yönlensem mi?bebek emziriyorum ya ilaç falan yazarsa

14 Cevaplar

+5 oy
(30,967 puan) tarafından

Psikiyatriste giden insanları deli olan değerlendirenlerin de psikiyatriste ihtiyacı var bence 

(77 puan) tarafından

Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz 

(30,967 puan) tarafından

Sen git canım herhangi bir rahatsızlığımız varsa onu iyi edecek uzmana görünmek lazım. Hiç kendimi bu kadar çıkmazda hissetmedim ama hissetsem giderdim. Emzirdiğini söylersin ona göre yazar veya iyi gelmezse kullanmaz başka bir uzmana görünürsün ama kendi kendine geçecek olan çoktan geçerdi 

(77 puan) tarafından

Araştırıyorum annemler söylüyorlar sen kendin kendini terbiyelindir ama olmuyor.instagramda araştırıyorum inşaAllah iyi birisini bulurum 

-Reklam-
+3 oy
(7,858 puan) tarafından

Nasıl beden sağlığı önemli ise ruh sağlığı da o kadar önemli hatta daha önemli. Emzirdiğinizi söylersiniz ona göre ilaç yazar. Bence bir bebeğin anne sütünden çok sağlıklı bir anneye ihtiyacı var.

+2 oy
(13,521 puan) tarafından

Kendimde terapiye giriyorum kızımıda götürüyorum ikimizde deli değiliz 

+2 oy
(1,212 puan) tarafından

Psikiyatri ye gitmek deli olmak değil ki

+2 oy
(476 puan) tarafından

Ben yaklaşık 6 aydır gidiyorum piskiyatriye vallahi on tane deliyi cebimden cikartirim iyiki gitmisim

+1 oy
(9,908 puan) tarafından

Yani ilaç yazarsa bebeğinin zaten küçük olduğunu göz önünde bulundurursunuz söylersin belki de konuşmak iyi gelir gitmelisin bence

+1 oy
(4,913 puan) tarafından

Sen kendinin deli olmadığına emin misin? Bu nasıl uslüp? 

+1 oy
(6,733 puan) tarafından

Konusup derdini anlat ona göre yonlendirir bağımlılık 6 aydan fazla kullanirsan yapıyor diye biliyorum yanlış degilsem ben deli değilim düşüncesi bile korkuttu insanı anlatımın o kadar yanlış ki

0 oy
(1,915 puan) tarafından

Psikiyatriye giden hemen deli mi oluyor . Nasıl hastalanınca doktora gidiyorsak, psikolojimiz bozulur moralimiz olmaz kendimizi iyi hissetmeyincede o bölüme gideriz. Derdini anlatırsın sana yol gösterir. İlaç kullanacak seviyedeysen yazar kullanır ve iyilesirsin. Emzirdigini soylersin ona göre ilaç verir 

(1,915 puan) tarafından

Google doktor değil maalesef . En iyi değerlendirmeyi doktor hastasına göre konuşarak bilgi alarak verir

(77 puan) tarafından

Onlayn acaba derdimi anlar mı 

(1,915 puan) tarafından

Sormadan bilemezsin

(14,033 puan) tarafından
+1

google a sorarak hastalık teşhis edemezsin, çıkarımda bulunamazsın.

her ilacın bir yan etkisi vardır, doktorlar fayda-zarar hesaplar ona göre tedaviyi önerir. 

bir ilacın bağımlı yapması, ne kadar sürede kullandığın hangi dozda kullandığınla alakalıdır. bir de aynı ilaç sende bağımlılık yaratırken ben de yaratmayabilir. 

internetten hastalık veya tedavi araştırmayınz işin uzmanına gidin. 

ilaçlar eğer süte geçiyorsa ona göre önlem alınır. 

eğer gerçekten ilaç kullanman gerekiyorsa memeyi kesip mama verirsin. anne sütünden daha çok sağlıklı bir anneye ihtiyacı var çocukların. 

(8,905 puan) tarafından
+1

Ben 1 günde hatta bir öğünde emzirmeyi kestim ilaç içmem gerekiyordu ağırdı ilaçlarım. 

Bir bebeğin anne sütünden önce sağlıklı bir anneye ihtiyacı vardır. Her şekilde karnı doyar ama ömür boyu o annenn evladı olucak

0 oy
(110 puan) tarafından

Neyiniz var , bende emziren bir anneyim ve kendimi hiç iyi hissetmiyorum. O kadar kötüyüm ki 

0 oy
(768 puan) tarafından

Ben zır deliyim o zaman 😂 5 aydır psikiyatrik destek görüyorum ilaçların bağımlılık yaptığı falan da yok arada almayı unutuyorum yani yine aynı ben yine aynı ben çok yanlış deliler psikiyatriye gider düşüncesi gerçekten keşke akıl sağlığını koruyamayıp  kendi ruhunu bedenini kötü hisseden herkes gitse de asıl o zaman  delirmese 

0 oy
(6,157 puan) tarafından

Canım eğer durumun çok ağır değilse pasiflora diye bi ilaç var birçok markada var bu. Onu yazıyorlar daha sakin daha paniksiz olman için ama senin durumun ne onu bilmiyorum bana da test yapmışlardı lohusayken puanım 95 çıktı yani çok çok yüksek bi depresyon geçiriyordum. Antidepresanlık durumdasın ama yazamam emziriyorsun dedi ve pasiflora önerdi ama ben onu da almadım. Gitmek ayıp değil benimle çok güzel konuştu olumlu konuşması bile sana yetiyor 

0 oy
(9,393 puan) tarafından

Ben konuşmadım ağır konuşuyorum sen git ilaç yazıyor çok yüksek doz yazmıyor emzirdigin icin

0 oy
(2,280 puan) tarafından

delilikle ne alaka . deliler ruh ve sinir hastaliklarina hastaneye yatar klinik vakaa.  ilac alman gerekiosada alacaksin ilacini. bebegini sutten oesmen gerekiosada kesip mama vereceksin bukadar basit

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Emzirirken psikiyatrik ilaç kullanımı bebeğe zarar verir mi?
Emzirirken psikiyatrist takibinde kullanılan birçok ilaç, emzirme dönemine uygun olarak seçilebilir ve güvenli kabul edilebilir. Doktorunuz, ilacın anne sütüne geçiş oranını ve bebeğin üzerindeki potansiyel etkilerini hesaplayarak, bebeğiniz için en düşük riskli tedavi planını oluşturacaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Psikiyatriye gitmek sadece ağır ruhsal sorunlar için mi gereklidir?
Psikiyatri, sadece ağır ruhsal hastalıklar için değil, depresyon, anksiyete ve başa çıkılamayan duygusal süreçlerde uzman desteği almak için gidilmesi gereken bir tıp dalıdır. Psikiyatristler, ruh sağlığınızı dengelemek için ilaçlı veya ilaçsız tedavi seçenekleri sunan tıp doktorlarıdır.
Emzirme döneminde psikiyatrist desteği nasıl alınmalıdır?
Emzirme döneminde destek alırken psikiyatristinize mutlaka emzirdiğinizi belirtmelisiniz. Doktorunuz, emzirme sürecinizi göz önünde bulundurarak ilacın etken maddesini ve dozajını bebeğinize en az zarar verecek şekilde belirleyecek veya alternatif terapi yöntemleri önerecektir.
Doğum sonrası depresyon belirtileri nelerdir ve ne zaman doktora gidilmeli?
Doğum sonrası depresyon belirtileri arasında sürekli mutsuzluk, bebekle bağ kurmakta zorlanma, uyku sorunları ve yoğun kaygı yer alır. Bu belirtiler günlük işlevselliğinizi etkilemeye başladığında veya yaşam kalitenizi düşürdüğünde vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmanız önerilir.
Psikiyatri randevusunda bebek emzirme durumu nasıl paylaşılmalıdır?
Psikiyatri randevunuzda ilk görüşme anında mutlaka bebeği emzirdiğinizi ve emzirme sıklığınızı doktorunuza bildirmelisiniz. Bu bilgi, doktorun tedavi planını oluştururken kullanacağı en kritik veridir ve ilacın süte geçiş düzeyi ile bebeğin maruziyetini yönetmek için gereklidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 259 göst.
3 Nisan 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Gaye_Nur (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 230 göst.
0 oy
2 cevap 218 göst.
8 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 302 göst.
29 Mart 2021 Diğer kategorisinde Rabisko (1,468 puan) tarafından soruldu