Sürekli panik atak yüzünden acile gitmekten yoruldum, ne yapmalıyım?

+1 oy
321 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,026 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar hanımlar😕 biraz dertleşmek istedim. Biliyorum kısa bir zaman bu ama 6 7 aydır panik atağım var ve bu süreçte 5 6 defa acillik oldum daha dün 4 saatim acilde geçti şuan yine acildeyim serum taktılar. Nasıl kurtulacağım bilmiyorum 2 küçük çocuğum var eşim zaten annesi için yıllarca sürekli hastanelerde dolaşıp durdu oğlum oldu astımı var sık sık bronşiolit olup hastanelerde yattı kızım oldu aynı şekilde onda da sık sık bronşiolit olup ya acilde ya hastanede yattı 6 7 aydır ben böyleyim elimde değil inanın çok mahçup hissediyorum çok şükür rabbime kötü bir hastalığımız yok rabbim çaresiz dert vermesin kimseye ama panik atak olduğunu bile bile yinede acaba şuan gerçekten birşey mi oluyor diye düşünüp acile gitmek ve sonuç aynı olunca kendimi herkese karşı kötü hissediyorum ben bile kendime delirdin mi İnci diyorum ne yapacağım bilmiyorum kimse yüzüme birşey demiyor ama bakışlar herşeyi anlatıyor abartıyorsun der gibi bakıyorlar🤦🏻‍♀️ biraz rahatlamak için yazmak istedim 🤲 

image

12 Cevaplar

+1 oy
önce (1,172 puan) tarafından

Annemin vefatindan sonra 6-7 ay ben de yaşadım ama kendi kendime atlattım. Geldiği zaman kendi kendini telkin et beyninin oyunu oldugunu düşün geçeceğini düşün ne bileyim. Ben hiç acile gitmedim bu arada. Başkasının ne düşündüğünü umursama. Destek almayı dusunebilirsin.

önce (5,026 puan) tarafından

Başınız sağ olsun 🤲 benim de geçen yıl 29 mayısta doğum yaptım bebeğim küvezde kaldı erken doğdu sonra o çıktı 35 yaşında kaynım kalp krizi geçirdi vefat etti 1 ay sonrada kayınvalidem vefat etti ve lohusa halimle bunlar beni etkiledi sanırım. Bende telkin etmeye çalışıyorum nefes egzersizi yapıyorum psikiyatriye gittim ilaç kullanıyorum ama fayda etmiyor yeni bir ilaca başladım 5 gün oldu eski ilacı azalttım yeni ilacı düşük dozdan alıyorum yanına eksra kaygı panik azaltıcı yardımcı ilaç kullanıyorum buna rağmen böyleyim bilmiyorum bu ilacıda 1 ay deneyim olmadı psikologa gideceğim 🤦🏻‍♀️ 

-Reklam-
+1 oy
önce (4,654 puan) tarafından

Kimse canıma bu eziyeti vermek istemez. Benim için de öyle düşünüyorlar. Çocukları yalandan doktorlara taşıyorum diye. İnan o günün işi öbür güne x2 olarak geri dönüyor. Yorgunluk da cabası

Bol bol istigfar ve salavat çek. Rabbim seni bu sıkıntıdan kurtarsın 🤲🏻

Vallahi insan bunalıyor ama gitmeyince de rahat edemiyorum ya şuan gerçekten sorun varsa ve ben gitmediğim için birşey olursa korkusu oluyor.

Çekiyorum ama tam kendimi veremiyorum 😕 

+1 oy
önce (6,520 puan) tarafından

Kalp krizi geçirdiğini mi sanıyorsun.

Evet 😕 

+1 oy
önce (1,031 puan) tarafından

İncicim kan değerlerine baktirdin mi ? Ben de bir sure yasadim ve hala da nadiren gelir gider ben kontrol edebiliyorum simdilik elhamdulillah. Acil seruvenlerim de olmustu ama bir sekilde yonetebiliyorum simdilik. Benim kan degerlerim de ferritin cok dusuk cikmisti o da cok etkiliyor bir baktir derim. Olmadi ilac kullan psikiyatr arastir dogru ilacla rahat edersin.

Ferritin değerim 6ydı demir ilacı kullanıyorum 12ye çıktı 5 aydır psikiyatrik ilaç kullanıyorum 5 gün oldu ilaç değişti belki ondan dolayı da bu hafta 2 defa acile gitmişimdir çünkü ilaç değişince yan etki yapıyor ilk zamanlar 🤦🏻‍♀️ 

önce (1,031 puan) tarafından

İlac degisimi cok etkiliyor canim ondan olabilir. Benim de 7'ydi ferritin bir aydir kullaniyorum demir ilacini farkli bi etki hissetmiyorum ama az da olsa yükselmistir diye umud ediyorum bakalim.

+1 oy
önce (106 puan) tarafından

Evet gerçekten de zor bir durum. Bunu yaşayan bilir ve anlar zorluğunu ben psikologa gütmiştim hemen birden ertesi gün iyileşmiyorsun ama zamanla bu tarz düşünce davranışların azalıyor odak noktanı başka yerlere çek hobi edin. Kafanı güzel şeyler ile meşgul et. Başka bağımlılıkalrın varsa kurtulmaya bak. Birde tam ölçüm kan değerlerine baktır çinko bakır mg dengesizliğide insanın dengesizliğe sokuyor. Son olarak ben safran takviyesi kullanmıştım eczaneden aldım araştırabilirsin o kadar iyi geldi ki ben bir kutu içtim en fazla 3 ay kullan ara ver faydasını mutlaka görürsün

5 aydır psikiyatri kontrolündeyim ilaç kullanıyorum her gittiğimde doz yükseliyor ama fayda etmiyor maalesef 😕 kan değerlimde de sorun yok ferritin 6dı ilaç kullandım 12ye çıktı halada kullanıyorum. Hangi takviye aldınız acaba adı ya da resmi var mı araştırayım bende 🤲 

önce (106 puan) tarafından

Ben safran takviyesini güncel ecz. Sahibi Esra Özkan sayesinde almıştım çokta fayda gördüm. İnstagramda adı var güncel eczane diye arama yapın sayfasına girin takviye almak isterseniz ise randevu alıp size yardımcı oluyorlar merak etme güvenilir insanlar normal ecz de bulunan şeyler aslında ama neyi ne zaman nerde basıl kullanmak gerektiğini şıp diye bulup gösteriyor. Allah’a şükür olun şuan çok iyiyim. Gece bende acile gitmenin me demek olduğunu bende anlarım 

Takip edeceğim dediğin siteyi teşekkür ederim canım inşallah hepimize şifa olurda rahatlarız 😕🤲🤲 

+1 oy
önce (3,785 puan) tarafından

Cok gecmiş olsun cnm ne gbı belirtiler olıyur 

Bnm de gecende nefes kesilmesi gbı bısey yasadım cnm korktum boyle aklıma kotu bsy geldınde ıcım daralıyor gbı olıyır panik atakmı ki acba

Nefes kesilmesi şeklinde yaşayan da varmış ben aile hekimi ile sohbet ederken anlattım durumu kendiside tıp fakültesi zamanında panik atak olmuş nefes alamıyorum camları açıyorum birgün muz yerken boğuldum yani boğulmuş gibi hissettim muz boğazımdan aşşağı gitmedi üstümle başımla duşa girdim zor kendime geldim dedi yani bununda çeşit çeşit hali var 

Cok kotu oluyır gerçekten cnm ya

Rabbim şifa versin inşallah hepimize 

+1

Amin cnm sana da cok gecmiş olsun 

+1 oy
önce (9,986 puan) tarafından

Çocukluğumdan beri var bir geliyor bor gidiyor ben alıştım 😂 ilaçlarını içeceksin bol bol temiz hava nefes tekniği panik atak gelince seni oldurmeyecek balkona çok sakin kal nefesini ağzından çek bekle 5 saniye burnundan ver ve bu sekilde tekrar yap elini yüzünü ekseni yıka sakın kalmaya çalış.

Severiz fiyakalı 😊 ben evde zanax bildiriyorum bu sekilde cpk ciddi olursa içiyorum yarım  hop uyku saati geliyor

Panik geldiğinde yerimden kalkamıyorum ya baygınlık hissi geliyor ayağa kalkarsam düşerim diye korkuyorum nefes egzersizi yapıyorum psikiyatriye gidiyorum düzenli ilaç alıyorum olmuyor ama 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zanax kullanmadım hiç 5 gün oldu ilacım değişti 2.basamak ilaca geçtim bakalım bunun ne gibi etkisi olacak bilmiyorum ama kötü hissediyorum hergün kendimi 

+1 oy
önce (15,279 puan) tarafından

ablamda da var, kaç kere kriz geçirdi. ona da diyorum psikiyatrik destek için ne bekliyorsun? çocukların bunu görmesi iyi bir şey değil, yolda, arabada kimse yokken bu krizi geçirsen ne yapacaksın?

terapi alman lazım, gerekiyorsa ilaç kullanman lazım. dmeke ki bir şeyleri artık vücudun kaldırmıyor, isyan ediyor. ona yardımcı olmalısın

Psikiyatri kontrolündeyim ilaç kullanıyorum ama fayda etmiyor maalesef 🤦🏻‍♀️ yeni bir ilaca başladım daha kuvvetliymiş bu da fayda etmezse bir psikologdan yardım alacağım o da olmazsa akapunktur felan yaptırmayı düşünüyorum umarım geçer bu şekilde yaşamak çok yoruyor 😕 

+1 oy
önce (2,000 puan) tarafından

Benimde 1 yılım falan böyle geçti beni ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderiyorlardı her seferinde daha sonra zaman geçtikçe yönetmeyi ogrendim sende öğreneceksin Allah şifa versin insallah yaşamayan bilemez 

Allah razı olsun canım hepimize şifa versin inşallah 🤲🤲 bende arada kendi kendime atlatıyorum ama her Allahın günü her saat bu durumu yaşamak çok yordu ve sürekli ölüyorum düşüncesi evde 2 küçük çocukla çok zor geçiyor 😕 

+1 oy
önce (20,111 puan) tarafından

İncimmmm🥹❤️Çok geçmiş olsun bacım yaaaa

Bacımm Allah razı olsun düzelemiyorum ben ne olcak böyle bilmiyorum 😕😕😕😕😕❤️ 

+1 oy
önce (85 puan) tarafından

Öncelikle çook geçmiş olsun

Bende de panik atak var doktor başlanğıc evresinde demişti ama çok berbat birşey. Bir keresinde banyoda olmuştu sesimi duyuramıyordum Allah düşmanıma bile göstermesin. Ben panik olacağımı anlayanda kendimi bir şekilde tutuyorum an'da kalıyorum,işte olay bittikten sonra tutamıyorum kendimi. Ve ben sayıyorum normal 1234 değil. Mesela saniye dakika sayıyorum yada olduğum ortamda ne varsa onu sayıyorum ve bence kendimi frenlememde yardımcı oluyor. Tekrar çok geçmiş olsun

Allah razı olsun 🤲🤲 sizede çok geçmiş olsun 🤲 benim ilerlemiş 1.basamak ilaç fayda etmedi 5 aydır denedik olmadı 5 gün oldu 2. Basamak ilaca geçtik daha kuvvetli dedi doktor bakalım vücudum alıştıktan sonra da böyle sık olacak mı bilmiyorum. Bende ya nefes egzersizi yapıyorum yada odadaki 5 kırmızı şey ya da 5 şeyin adını aklıma getiriyorum ama olmuyor dahada dibe düşüyorum 

önce (6,233 puan) tarafından

Önce Rabbine sonra doktorlara sığın bacım inşallah geçecek 🫶🏻

+1 oy
önce (6,233 puan) tarafından

İnşallah kolaylıkla atlatırsın bu süreci bacım 🫶🏻

Allah razı olsun bacım çok zor başına gelmeyen anlamıyor bende duyduğumda anlam veremiyordum ama başıma gelince nasıl çaresiz kaldığımı görünce anladım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Panik atak krizi sırasında acile gitmem gerektiğini nasıl anlarım?
Panik atak belirtileri ile kalp krizi veya ciddi fiziksel rahatsızlıklar sıklıkla karıştırılsa da, panik atak genellikle ani başlayan çarpıntı, nefes darlığı ve yoğun ölüm korkusu ile kendini gösterir. Eğer daha önce yapılan detaylı tetkiklerde kalp veya akciğer sağlığınızla ilgili yapısal bir sorun bulunmadıysa, bu belirtiler genellikle kaygı bozukluğunun bir parçasıdır. Ancak, alışılmışın dışında bir göğüs ağrısı, geçmeyen nefes darlığı veya bilinç kaybı gibi durumlarda tıbbi destek almak en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli panik atak geçiriyorum, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Panik atakla başa çıkmada en etkili yöntem psikiyatrik destek ve bilişsel davranışçı terapidir. İlk adım olarak bir psikiyatriste başvurarak anksiyete seviyenizi kontrol altına alacak bir tedavi planı oluşturmalısınız. Terapiler, atak anında kaygınızı yönetmenize ve vücudunuzun verdiği fiziksel tepkileri yanlış yorumlamamanıza yardımcı olur. Düzenli egzersiz, nefes teknikleri ve profesyonel terapi desteği, acile gitme ihtiyacını kademeli olarak azaltacaktır.
Panik atak nedeniyle hastaneye gitme korkusu neden olur?
Panik atak hastalarının acile gitme isteği, vücuttaki fiziksel değişimleri 'hayati bir tehlike' veya 'ölümcül bir hastalık' olarak yorumlama eğiliminden kaynaklanır. Kontrolü kaybetme veya o an öleceği düşüncesi, hastanın güvende hissetmek için tıbbi bir ortama sığınma ihtiyacını tetikler. Bu durum aslında bir savunma mekanizmasıdır; ancak sürekli acile gitmek anksiyeteyi besleyen bir kısır döngüye dönüşebilir. Uzmanlar, bu döngüyü kırmak için panik anında uygulanan topraklanma egzersizlerinin öğrenilmesini önermektedir.
Panik atak belirtileri ile fiziksel hastalıklar nasıl ayırt edilir?
Panik atak belirtileri, çarpıntı, terleme, titreme ve göğüs sıkışması gibi fiziksel hastalıklarla büyük benzerlik gösterir. Ayırt etmenin en kesin yolu, semptomsuz dönemlerde yapılan detaylı kan tahlilleri, EKG ve akciğer kontrolleridir. Doktorunuz fiziksel bir sorun olmadığını doğruladığında, yaşadığınız atakların kaynağının psikolojik olduğunu kabul etmek iyileşme sürecinin ilk adımıdır. Belirtilerin süresi genellikle 10-30 dakika arasında değişir ve sonrasında vücut yavaşça normale döner.
Çocuk bakımı ve panik atak süreci nasıl yönetilebilir?
Çocuk bakımı gibi stresli sorumluluklar anksiyete tetikleyici olabilir, bu nedenle öncelikle kendi ruh sağlığınız için profesyonel yardım almayı ertelememelisiniz. Siz iyi olduğunuzda çocuklarınıza daha sağlıklı bir bakım verebilirsiniz. Aile üyelerinden destek istemek veya günlük rutinlerinize 15 dakikalık kısa nefes egzersizleri eklemek, gerginliği azaltmanıza yardımcı olur. Kendinizi suçlu hissetmek yerine, bunun yönetilebilir bir sağlık durumu olduğunu kabul ederek bir uzmanla tedavi planı oluşturmanız en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 343 göst.
2 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Busra34 (138 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 595 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sevdaa 21 (1,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 366 göst.
16 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Patulya (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 538 göst.
8 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde gamii (535 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,537 soru

24,698,070 cevap

368,756 kullanıcı

...