31 haftalık hamileyim, hastane çantasını ne zaman hazırlasam?

+1 oy
155 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,618 puan) tarafından

Hepinize günaydın mutlu huzurlu neşeli bir gününüz olsun inşallah 🎀

Ben kalktım hemen pazartesi gidecek malzemeleri etiketledim asetat kalemi ile yazdım kenara koydum. Çocuklar 10 da gidecek bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum rabbim zihin açıklığı versin 🤲

Bugün genel süpür sil işim var yemek yapmam lazımm.  31+5 oldum ama çok çabuk ağırlaştım ya kramplar ağrılar.. hayırlısıyla doğsaydı dışarıda olması içimde olmasından,iyidir 😂🎀❤️ bu arada hastane çantasını ne zaman hazırlasam.? Ne zaman kıyafetleri yıkasam erken mi daha

5 Cevaplar

+2 oy
önce (4,060 puan) tarafından

Günaydınlar amin amin Rabbım hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah bütün yavrularimizi 🤲

Benim hiç işim yok bugün yemeği de kolaya kaçarım artık gece de kaç defa uyandım hatırlamıyorum beynim çatlıyor resmen büyük kızım sağolsun da biraz rahatsız diye sabaha kadar uyutmadı bizi gündüz uyuyabilsem azcık uyurum artık 6 da uyandım kahvaltı hazırladım eşim işe gitti bende oturuyorum kızım uyansa da beraber kahvaltı yaparız artık 

Bence hazırla yavaş yavaş Rabbım kolaylık versin inşallah sağlıkla sağ salim kucağına alırsın 🤲

önce (187,814 puan) tarafından

ppuuuhahahhahahahahahaaha ne durumlara dusmussjn hulyosss aahhh aahh vaah vaah kiyamam laa sana 🤣🤣🤣

Sus kizzzz dico rahatsız yoksa minikte bir sıkıntı yok çok şükür 😀

önce (187,814 puan) tarafından

onada gececek ne sandin sen evde biri hasta oldumu tüm ev halkina geciyo 

Allahin izniyle geçmez öyle kötü değil boğazı biraz kızarmış onu da doktor ilaç yazdı evde de ilaçları var doktorun verdiği ilaçları da babası akşam gelince getirir sobayı yaktım duş aldırdım ıhlamur içiyor şimdi kendine geldi azcık çok şükür 

-Reklam-
+1 oy
önce (437 puan) tarafından

Gunaydinnn

Bende doguma temizlik yapiyorum az kaldi. Bende 30. 4 oldum. Hastane cantami hazirladim ama pijama zibin battaniye terlik gibi seyler duruyo. Yika bence hazirda dursun. Bende agirlastim baya. Saglikla kucagimiza alalim insallah.

önce (1,618 puan) tarafından

5 al 4 öde var e- bebekte bacım zıbınlar netten iste gelsin. Bende dün anne bebek çantasını bavul içi organizer bebek setini sipariş verdim. Terliğim kaldı birde hastane süslerim kaldı nasipse trendyoldan isterim. Pijama da altlı üstlü düğmeli aldı annem ben uzun kollu giyemiyorum hırka koyucam yanıma kısa kollu üst alt uzun aldırdım. 

Aminnn sağlıkla al inşallah cinsiyeti ne :) kaçıncı bebiş

önce (437 puan) tarafından

2. Bebis canim erkek cinsiyeti.

0 oy
önce (3,027 puan) tarafından

Hayırlı günler olsun inşallah 🌸 

Sabah 6,5 da kalktım sırayla okula gönderdim. Rabbim esirgesin yavrularımızı. Küçük cicegimle evdeyiz kaldık başbaşa 

Kıyafetleri yıkayıp çantanı hazırla . Ben erkenden hazırlamıştım kafamda rahat etmişti

Sağlıkla kavus bebeğine inşallah canim 

0 oy
önce (4,114 puan) tarafından

Oğlan uyursa mutfak ve çamaşır beni bekliyo yemekte yok bakalım çantanı hazırla bence ne olur ne olmaz kenarda hazır olsun ben hep 34 haftadan sonra Hazir hale getirmistim olurya insan ne koyacağını unutur hatırlar bide hazır oldumu icin rahat eder eğer bişey olursa şu çantayı al çik demiştim büyük oğluma anne bebek o cantadami sanki diyordu😂😂sus al gel benim ağrım olacak unutur derdim sende sağlıkla kucağına al zamanında inş 

0 oy
önce (6,627 puan) tarafından

Oğlumu öğlen uykusuna yatıracağım sonra uzanmak istiyorum yoruldum şimdiden 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

31 haftalık hamileyim, hastane çantamı ne zaman hazırlamaya başlamalıyım?
Uzmanlar, hastane çantasının 32 ile 34. haftalar arasında hazır bulundurulmasını önerir. 31. haftadan itibaren hazırlıklara başlamak, ani gelişebilecek erken doğum risklerine karşı hazırlıklı olmanızı ve son haftalarda ağırlaşan fiziksel durumunuz nedeniyle daha az yorulmanızı sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
31 haftalık gebelikte bacak krampları ve ağrılar nasıl geçer?
Hamileliğin son dönemlerinde görülen krampları hafifletmek için magnezyum ve kalsiyum alımınızı doktorunuza danışarak düzenleyebilirsiniz. Gün içinde bacaklarınızı yüksekte tutmak, düzenli hafif yürüyüşler yapmak ve bol su tüketmek kas gerginliğini azaltarak ağrılarınızı önemli ölçüde hafifletecektir.
31 haftalık hamilelikte çabuk yorulma ve ağırlaşma normal mi?
Evet, 31. haftadan itibaren vücudun taşıdığı ağırlığın artması, bebek hareketlerinin yoğunlaşması ve vücuttaki ödemin artması nedeniyle çabuk yorulmanız oldukça normaldir. Bu dönemde vücudunuz sizi yavaşlamaya ve enerji tasarrufu yapmaya zorladığı için kendinizi çok zorlamadan sık sık dinlenerek hareket etmeniz önemlidir.
Hastane çantasında mutlaka bulunması gereken temel ihtiyaçlar nelerdir?
Hastane çantanızda anne için gecelik, emzirme sütyeni, ped, kişisel bakım ürünleri ve hastane çıkış dosyası bulunmalıdır. Bebek için ise en az 3-4 takım zıbın, battaniye, bebek bezi, ıslak mendil ve mevsime uygun dış giyim eşyalarını eksiksiz bir şekilde önceden yerleştirmeniz süreci kolaylaştıracaktır.
Hamileliğin son aylarında günlük işler nasıl daha kolay yapılır?
Gebeliğin son dönemlerinde günlük işleri kolaylaştırmak için ağır ev işlerinden kaçınmalı ve görevlerinizi küçük parçalara bölerek gün içine yaymalısınız. Özellikle uzun süre ayakta kalmanızı gerektiren işlerden kaçınmak, eğilip kalkarken destek almak ve yorulduğunuz anlarda mutlaka molalar vererek dinlenmek vücudunuzu korumanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 698 göst.
30 Mart 2026 Diğer kategorisinde Miross-95 (1,129 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 271 göst.
12 Temmuz 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Fatocan4545 (2,013 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 312 göst.
5 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 737 göst.
13 Nisan 2026 Ev & Yaşam kategorisinde Miross-95 (1,129 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,520,522 soru

24,776,895 cevap

373,543 kullanıcı

...