Sabahları şiddetli mide bulantısı ile uyanıyorum ne yapmalı?

0 oy
212 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (792 puan) tarafından

Günaydın nasılsınız uyandınız mı kızlar

Ben gene şiddetli mide bulantısı ile uyandım malesef.

Of, of evde dünya işim var buda bana dert oldu bugün çok iş yapmam lazım 😐 

13 Cevaplar

0 oy
önce (1,875 puan) tarafından

hayırlı sabahlar kızım acaba ne zaman sabah 9 a 10 a kadar uyuyacak diye düşünüyorum 😅 aksilik bugün eşimin alarmına ben uyandım kızım uyuyo 🥲

önce (30,087 puan) tarafından

Muhtemelen okula başladığında o zamanda kaldırmak güç olacak 😅 Analığın çilesi bitmez 

önce (889 puan) tarafından

okula basladıgındada uyuyamayızkı onu okula gotur gel kahvaltı yap şunu yap bunu yap gun bıter yıne 😂 

önce (30,087 puan) tarafından

İşte şimdi erkenden uyanan bebeği o zaman uyandıramayacaksın zaten:) 

önce (1,875 puan) tarafından

o zamanda ben uyutmayacam onu 😁

he anladım uykusuzluktan yanlış okumusum😅 

-Reklam-
0 oy

uyuyabıldınızmı dıye sorsaydın daha dogruydu 😂😂 geçer merak etme ben mıdem bulanırken gavıscon kullanmıstım ıyı gelmıstı dene ıstersen bı banada dk yazmıstı 

önce (792 puan) tarafından

İnşallah geçer 2 çocukta 9 ay kustum bunda ins erken biter 

inşallah canım asurelık bugdayla yogurt corbası yap oda ıyı gelıyor 

0 oy
önce (8,333 puan) tarafından

Hamilelikmi var . Çubuk kraker ye sabah kalkar kalkmaz o bastırır bulantı başlamaz 

Bende 3 çocuğu okula gönderdim en küçükte daha uyuyor . Bende bi odaları topladım oğlum şöyle uyanmıcak gibi belki bende yatarım. Fırsat bu fırsat 🙃

4 çocuk mu var :) evet hamilelik var 

önce (8,333 puan) tarafından

Evet canım 4

Allah kucağına almayı nasip etsin hayırlısıyla 

Amin Allah razı olsun 

0 oy
önce (12,890 puan) tarafından

Uyandık ama çok uykum var off biri okula gidecek birine süt vermem lazım 

0 oy
önce (362 puan) tarafından

Günaydın hamdolsunn iyiyim. Yatak keyfi yapıyorum sana kolay gelsin. İşi gözünde büyütürsen çok gelir, sen işten değil iş senden korksun. Motive edeyim bari 😊 

+1

Teşekkürler:)

0 oy
önce (972 puan) tarafından

Ay ben gece hiç uyumadım okadar uykum varki bugün oğluşumun diş buğdayını vercem nasipse saçını kescez şimdi babasıyla araba aldiydik oda bugün geliyor herşey üst üste heyecandan uyuyamadık eşimle 😴🫩

Ayyy ne güzel Allah bağışlasın 

Amin cümlemizinkini bacım 🥰

0 oy
önce (1,462 puan) tarafından

Sabah 6 alarmı ile uyanan ben🤣

İki büyüğü sabah 7 de liseye gönder onlara kahvaltı hazırla 

7 demeden uyanan 2 buçuk yaş bir cadı

8 de uyanan 8 yaş 1 cadı daha 

Şimdi kahvaltı hazırlayıp eşimi uyandircam 

Sonra saat 1 de kız okula gidecek onu goturcem 

Sonra gel kızı uyut yemek yap vs vs vs amaaaan hergun ayni seyler

Allah yardımcın olsun 

0 oy
önce (3,381 puan) tarafından

Bende yeni uyandım annemle öğlen sonrası adliyeye gitcem avukut için bakalım hayirlsis

Hayırdır 

önce (3,381 puan) tarafından

Eşimden ayriliyorum barodan avukata başvuru yapcam

Ah canım ya rabbim ıslah etsin kocanı Allah yardımcın olsun kuzum😑

0 oy
önce (2,621 puan) tarafından

Günaydın gece 3 gibi yattım kalktım saat 9 annem ameliyata alındı benide evde uyku tutarmi😕şimdi bebemde kalktı gün başlıyor hayırlısıyla bakalım mide bulantısı zor ya benimde 4 ay bitene kadar hep oluyordu 

Çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin 

önce (2,621 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

0 oy
önce (3,107 puan) tarafından

En geç 7 -7.30 kalkan ben.

7.15'te kalktım, aslında 6.30'da kalkmıştım kızıma kızdım saat 6'da kaldırıyor beni 2. sınıf gidiyor 

8.15 te okula gidiyor kaçtır sabah erkenden kaldırıyorum beni sanki çok uyuyorum ya 🤦‍♀️

Kızlarımı okula gönderdim yatakları topladım elbiseleri serdim. Başka bir makine çalıştırdım ortalığı topladım oturma odası ve mutfağı süpürdüm. Akşamdan birkaç bulaşığım kalmıştı makineye attım. kahvaltı yaptık 

Şimdi de çayımı içiyorum 🙃

0 oy
önce (1,342 puan) tarafından

Gunaydin canim 

Gebe misin kiz geciyo merak etme bende hic kalmadi rahatim suan 

8 de kardesimi ise gonderdim cocukda uyandi bi sut verdim eline geri yattim o cizgi film izledi 9 bucugu geciyodu kalktigimda yatak odami cocuk odasini banyoyu kucuk odami hizlica toplayip camini actim makinada camasir doluydu onu da calistirdim cocuga kahvalti hazirladim o yiyo simdi butirmesini bekliyorum bende yicem 

Cok bi isim yok camasiri sererim mutfagimi salonumu toplarin cok daginik degil zaten bi de yemek yaparim 

Aklimda annemde ameliyatta suan 

0 oy
önce (16,918 puan) tarafından

Miray nasılsın

1.02 haftaya geçer inşallah bulantı limonlu şeyler Mideni yormayacak şeyler ye canım 

Kayınpedere böbrek verecek benim kayınvalide de hastaneye gittiler Ankara’ya dün gece ayı da gitti

Çocuklar sabah hiç huylari değildir küçüğüm kalktı dokuzda kızı da uyandırdım beraber uyusunlar diye birazdan hep beraber zıbarırız☺️

önce (5,712 puan) tarafından

Geçmiş olsun şirin kayınvaliden vefaliymiş helal olsun 🫠

İyiyim şirinim idare eder sen nasılsın  

Çok geçmiş olsun Rabbım şifa versin 

önce (16,918 puan) tarafından

Allah razı olsun kızlar 🙏

0 oy
önce (5,712 puan) tarafından

Çubuk kraker denedinmi sabah bulantılari için 

Biz de yeni kalhvalti Faslı bitti ama gün 9 da başladı 

Denedim bugün Çubuk denedim hapı içtim ama faydası yok hiç 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sabahları yaşanan şiddetli mide bulantısı nasıl geçer?
Sabah mide bulantılarını hafifletmek için yataktan kalkmadan önce başucunuzda bulundurduğunuz kuru bir kraker veya galeta tüketmek mide asidini dengelemeye yardımcı olabilir. Ayrıca güne yavaş başlamak, ani hareketlerden kaçınmak ve gün boyunca küçük porsiyonlarla sık aralıklarla beslenmek mideyi yormadan bulantıyı kontrol altına alabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gebelikte sabah bulantısı ev işlerini yapmama engel oluyor ne yapmalıyım?
Gebelikte mide bulantısı nedeniyle ev işlerini yapmakta zorlanıyorsanız öncelikle mükemmeliyetçi olmaktan vazgeçip işleri küçük parçalara bölerek zamana yaymalısınız. En ağır işleri enerjinizin daha yüksek olduğu saatlere ertelemek, dinlenme aralıkları vermek ve mümkünse eşinizden veya yakınlarınızdan destek istemek bu süreci daha rahat atlatmanıza yardımcı olur.
Hamilelikte sabah bulantısı neden olur ve ne zaman biter?
Hamilelikte sabah bulantıları genellikle ilk trimesterde artan hCG hormonunun etkisiyle ortaya çıkar ve çoğu kadında gebeliğin 12 ile 14. haftaları arasında kendiliğinden azalır. Hormonal değişimlerin yanı sıra kan şekeri düşüklüğü ve koku hassasiyeti de bu süreci tetikleyebilir ancak belirtiler çok şiddetliyse mutlaka bir hekim görüşü alınmalıdır.
Mide bulantısı varken gün içinde nasıl beslenmeliyim?
Mide bulantısı yaşadığınız günlerde midenizi boş bırakmamak en önemli kuraldır çünkü açlık mide asidini artırarak bulantıyı şiddetlendirir. Yağlı ve ağır kokulu yiyeceklerden uzak durup protein ağırlıklı soğuk gıdalar, sade yoğurt, tost veya haşlanmış patates gibi mideyi yormayan besinleri azar azar tüketmek enerji seviyenizi korumanızı sağlar.
Şiddetli sabah mide bulantısı hangi durumlarda tehlikelidir?
Sabah bulantıları günlük yaşamı kısıtlayacak kadar şiddetliyse ve buna 24 saatten uzun süren kusma, sıvı tüketememe, idrar renginde koyulaşma veya aşırı kilo kaybı eşlik ediyorsa mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır. Bu belirtiler vücudun susuz kaldığını (dehidratasyon) gösterebilir ve tıbbi müdahale gerektirebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 342 göst.
17 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 383 göst.
30 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 236 göst.
30 Mart 2026 Diğer kategorisinde Miross-95 (792 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 776 göst.