1. sınıf mevcutları 36 kişi çok mu, ilk gün ne giydirmeliyim?

0 oy
100 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,138 puan) tarafından

Kzlar 1.sinif olduk sınıfımız  36 kişilik her sınıf 36 kişi sizde kaç kişi var bide bizm henüz liste kıyafet falan istenmedi yarın verilicek 1 saat tek gidicez biz formayı aldk bugün kendimiz yarın üniforma ile mı götüreyim yoksa kıyafet falan henüz denmedi diye sivil mı gtsek   bu arada 2 uzun kol 2 pantolon bide tshirtunu aldk okulun. 2.000 falan tuttu

9 Cevaplar

0 oy
önce (2,340 puan) tarafından

Bizim sınıf mevcudu 28 kişi . Okul kıyafetini henüz almadım bu hafta sivil götürecem.  Ben sordum okul kıyafetini yedekle birlikte 2bin tutuyor bu hafta içinde hallederim inşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (187,740 puan) tarafından

bizde suan 12 ama yil sonuna kadar 16 olur dedi ogretmenimiz

0 oy
önce (234 puan) tarafından

Benm kızımda bir sınıf baslicak 29 kişiler yarın 9 da çağırdılar sivil gidicez ztn üç saat falan olacakmış beslenme goturmucem kırtasiye listesini öğretmen verir ona göre alırız çanta kalemlik suluk beslenme çantası hepsini aldık okul kiyaftei ve kırtasiye listesi kaldı 

0 oy
önce (126 puan) tarafından

Bizim 11 kısıyız daha öğretmen bile belli degıl pazartesi belli olacak bizim uyım haftamız perşembe cuma

0 oy
önce (11,480 puan) tarafından

Şuan okul ve sınıftan tamamen habersiziz çünkü nakil işlemi  kayıt falan yaptık anca okul uniformasi aldık yarın inşallah okula oğlumla birlikte gidicez sivil gidicez daha şubemiz bile e devlete girmiş geçici şube yazıyor herşeyi inşallah yarın halledicez bu arada pantolon ve kollu üstünü tek 650 aldik çantasını aldık 990 (çanta,beslenme çantası,kalemlik)suluk ve beslenme kabini tek 800 tlye aldık inşallah hayırlı bir şekilde okulumuza basliycaz ilk öğrencim heyecanlıyız bakalım 

0 oy
önce (35 puan) tarafından

Bu bilgileri nerden buluyorsunuz, ben hayla öğretmen kim okullara ne zaman gidilecek bilmiyorum

önce (7,007 puan) tarafından

Şubeyi internetten öğrendik. Öğretmeni okulun camına asmışlar listeyi ordan gördük. Okulun instagram hesabından da paylaşım yapmışlar saatini.

0 oy
önce (39,809 puan) tarafından

Bu hafta uyum haftası olduğu için forma diye diretmezler size. Sivil gitsin bir şey olmaz. Benim çocuklar 2. Sınıf oldu. Sınıf mevcudlari 12 ydi sanırım. 2 si benim çocuklar zaten. 

0 oy
önce (7,007 puan) tarafından

Bizim sınıf az kişi. Forma da daha almadık. Müdür isteğe bağlı demişti. Normal giysiyle gidicez galiba

0 oy
önce (1,943 puan) tarafından

Aslında sınıf mevcutlarının 25 kişiyi geçmemesi lazım. Bizim geçen sene 22 kişilikti çok kalabalık değildi :) 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1. sınıf mevcutları 36 kişi olması normal mi?
İlkokul 1. sınıflarda 36 kişilik mevcutlar, sınıf kapasitesine ve okulun fiziksel şartlarına göre değişiklik gösterse de Türkiye genelindeki devlet okullarında sık karşılaşılan bir durumdur. İdeal sınıf mevcudu pedagojik açıdan 20-25 civarı kabul edilse de, okul yoğunluğuna bağlı olarak bu sayı devlet okullarında 30-40 arasına çıkabilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okulun ilk günü çocuğumu formayla mı yoksa sivil mi göndermeliyim?
Okul yönetimi tarafından resmi bir bilgilendirme yapılmadıysa, çocuğunuzu okulun ilk günü sivil kıyafetle göndermek en sağlıklı tercihtir. Okul yönetimi genellikle ilk gün yapılacak uyum programında kıyafet düzeni ve okul kuralları hakkında velilere detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.
Okul alışverişi yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Okul forması veya kıyafet alışverişi yaparken öncelikle okul yönetiminin listesini beklemek en doğru yöntemdir. Okul yönetimi, markası veya modeli belirlenmiş kıyafetleri ilk gün verilen listede paylaşır; böylece gereksiz harcama yapmadan okulun belirlediği standartlara uygun alışveriş yapabilirsiniz.
1. sınıf uyum haftasında okula ne götürmek gerekir?
Uyum haftasında veya okulun ilk günlerinde çocuklar genellikle çanta veya ağır ders materyalleri götürmezler. Sadece öğretmen tarafından özel olarak belirtilmediği sürece, çocuğunuzun yanına küçük bir su matarası ve varsa beslenme saatine uygun hafif bir atıştırmalık almanız yeterlidir.
Kalabalık sınıf mevcutlarında 1. sınıf öğrencisi için ne yapılmalı?
Sınıf mevcudu 36 gibi kalabalık olduğunda, çocuğunuzun öğretmenle iletişimini güçlendirmek için uyum sürecinde daha aktif bir gözlemci olmalısınız. Öğretmenle okulun ilk toplantısında tanışarak çocuğunuzun sınıf içindeki yerleşimi ve genel uyumu hakkında bilgi alabilir, evde destekleyici okul çalışmalarıyla eğitimini destekleyebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 280 göst.
18 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Annelikkkkk (1,138 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 1,096 göst.
22 Mart 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 296 göst.

Kategoriler

1,519,709 soru

24,765,991 cevap