5 yaş 7 aylık oğlumu 1. sınıfa göndermeli miyim?

0 oy
313 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (356 puan) tarafından

Ee devlette çıkmış 1. Sınıf Ama ertelenebilir diyor

Ben göndermek istiyorum 

12 Cevaplar

0 oy
(3,823 puan) tarafından

6 yaştan önce önermem

-Reklam-
0 oy
(6,800 puan) tarafından

Ne acelesi var ki? Yani bi sene daha anasınıfına gitse ne kaybeder? 

0 oy
(34,038 puan) tarafından

Ödevler erken kalkmalar çocuk için büyük sorumluluk üniversiteyi de dahil edersek hayatının ya 12 ya 16 senesini zaten okuyarak geçirecek acelesi olduğunu düşünmüyorum. İlk okulun sayfalarca yazma okuma ödevi bence beş yaşındaki çocuğa uygun değil. Benim oğlum Aralık doğumlu beş yaşına girecek bu sene anaokuluna yazdırdım iki sene anaokulundan sonra ilkokula göndereceğim 

0 oy
(5,129 puan) tarafından

Hayır tabii ki de. Zaten zorunlu değil 

0 oy
(17,337 puan) tarafından

kimi çocuk adapte olabiliyor benim yeğenim böyle küçük gitti ve okulj çok sevdi, çok da başarılı. okul birincisi ikincisi dalan oluyor şimdi

ama senin çocuğun adapte olabilecek mi? 

anaokulunda gelişimi nasıldı? 

akran zorbalığı yaşarsa bunu idare edebilir mi, öğretmenle seninle paylaşabilir mi yoksa içine mi kapanır 

enine boyuna düşünmen lazım. 

0 oy
(913 puan) tarafından

Anasınıfına gitti mi ?

0 oy
(113 puan) tarafından

69 aylıkken ilk kızım onu gönderdim. Sonra kardeşini 69 aylıkken erteledim 81 aylık gitmiş oldu. Kendime ve evladima yaptığım en büyük iyilik bu oldu bence. Kavgalar sinir krizleri ile dolu bir deneyimdi ilki. Okuldan nefret eden bir çocuk elde ettim sonucunda. Ama diğerinde elhamdülillah sorun yaşamadım 

0 oy
(1,702 puan) tarafından

Kesinlikle gönderme. Benim ilk kızım gitti öğreniyor ama hirs yok. Sadece öğrendiğime kalıyor. Okumanın anlamını bilmiyor.  Diğer kizima okul çıktı ben göndermeyecegim 

0 oy
(5,848 puan) tarafından

Anaokuluna gitmesi gereken yaşta neden 1.sınıfa gönderiyorsunuz

0 oy
(10,592 puan) tarafından

Hayır bacım gönderme çocuğa yazık olur sadece okula gidip bir imza atacaksın o kadar 

0 oy
(2,008 puan) tarafından

Ocak doğumlu mu cnm 

(356 puan) tarafından

Evet Ocak 14 canım 

0 oy
(5,333 puan) tarafından

Benim kızıma da isteğe bağlı 1. Sınıf ve anasınıfı çıktı ama ben anasınıfına kaydettirdim . 1. Sınıf için daha çok küçükler. Bu yıl ay olarak sınıfta büyük olacak seneye de 1 . Sınıfta aynı şekilde 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ 5 yaş 7 aylık çocuğun ilkokula başlaması için hangi becerilere sahip olması gerekir?
5 yaş 7 aylık bir çocuğun ilkokula başlaması için öncelikle öz bakım becerilerini bağımsız yapabilmesi, yönergeleri takip edebilmesi ve duygusal olarak ayrılığa hazır olması gerekir. İnce motor becerilerinin gelişmiş olması, kalem tutma ve basit çizgileri takip etme gibi temel okul hazırlıklarını yapabilmesi akademik sürece uyumunu kolaylaştırır. Sosyal açıdan akranlarıyla sağlıklı iletişim kurabilmesi ve uzun süre odaklanma yeteneği de okul başarısı için belirleyicidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Çocuğumun ilkokula başlamasını ertelemek için hangi kriterlere bakmalıyım?
Çocuğunuzun ilkokula başlamasını ertelemek için en önemli kriter gelişimsel hazırbulunuşluk düzeyidir. Eğer çocuk yönerge almakta zorlanıyorsa, oyun odaklı kalmayı akademik sorumluluğun çok önünde tutuyorsa veya duygusal olgunluk açısından akranlarından geride kaldığı gözlemleniyorsa erteleme değerlendirilebilir. Uzmanlar, özellikle bilişsel ve duygusal olgunlaşmanın akademik baskıyı karşılayacak seviyeye ulaşması için bir yıl daha beklemenin uzun vadede özgüveni artırabileceğini belirtmektedir.
▶ 5 yaş 7 aylık çocuğun 1. sınıfa başlamasının avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Bu yaşta okula başlamanın en büyük avantajı, çocuğun erken yaşta akademik disiplin kazanması ve merak duygusunun yüksek olduğu bir dönemde öğrenmeye başlamasıdır. Ancak dezavantaj olarak, fiziksel ve duygusal olgunluk henüz tam olarak oturmadığı için okul fobisi oluşabilir veya çocuk sınıftaki daha büyük yaştaki arkadaşlarına kıyasla kendini yetersiz hissedebilir. Erken başlamak, çocuğun sosyal çevresini genişletirken aynı zamanda oyun ihtiyacının kısıtlanmasına da yol açabilir.
▶ İlkokul kaydında okul erteleme dilekçesi nasıl verilir?
İlkokul kaydını ertelemek için velinin, çocuğun fiziksel veya zihinsel gelişiminin ilkokula başlamaya uygun olmadığını belirten bir sağlık raporuyla birlikte okul yönetimine yazılı dilekçe vermesi gerekir. Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) üzerinden alınan değerlendirmeler, okulun eğitim komisyonu tarafından incelenir ve çocuğun bir yıl daha okul öncesi eğitime devam edip etmeyeceğine karar verilir. Bu süreç genellikle kayıt dönemlerinde resmi prosedürlerle yürütülür.
▶ Çocuğumun okula hazır olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını anlamak için dikkat süresini, kalem kullanma becerisini, kurallara uyumunu ve kendi başına temel ihtiyaçlarını giderme kabiliyetini gözlemlemelisiniz. 20 dakikadan fazla bir etkinliğe odaklanabiliyor, karmaşık olmayan cümleleri anlayabiliyor ve arkadaşlarıyla oyun oynarken empati kurabiliyorsa okula hazır olma ihtimali yüksektir. Şüphe duyduğunuz durumlarda okul öncesi öğretmeninden veya bir pedagogdan gelişimsel değerlendirme desteği almanız en sağlıklı yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 2,518 göst.
4 Ağustos 2026 Aile & Aşk kategorisinde matmazel. (108 puan) tarafından soruldu
+3 oy
23 cevap 1,797 göst.
0 oy
7 cevap 730 göst.
24 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Helbest (273 puan) tarafından soruldu
+3 oy
9 cevap 954 göst.

Kategoriler