1. sınıfa başlayan kızım okula nasıl alışır?

+3 oy
353 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (251 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar kızım bir sınıfa başladı 35 haftalık hamileyim 4 buçuk yaşında da küçük kızım var hergun sancilana sancilana okula gidip geliyorum ilk günden öğretmen söylemeye başladı bugün hicbirsey yapmadı dedi bn konusstum sabahına alıştı bu seferde çok konusuyo dedi ilk gün boyama yapmadı artık hevesleniyor yapiyo geçen sene anaokuluna gitmedi işte öğretmen sürekli bunu soyluyo yapmiyo sikiliyo üstüne dus kız disiplinli davran öğretmen kızar de diyo öğretmen basindan beri bana şikayet edip duruyo kızım kalem tutuyo cizgi ciziyo ama öğretmen yapamıyor diyo bn anaokuluna göndermedim ama evde ilgilendim çizgi kitabıyla hep yaptırdım ama yok öğretmen yapamiyo diyo çizgi çalışması yaptırmadı direk güzel yazı defteri istedi onda başlatacak mis kızım daha alışma sürecinde hepsini bı anda beklemek doğrumu öğretmen direk zorlanmadan öğrensin istiyo ilk cocugum bilgim yok direk öğrenmek olurmu çocuk daha alışma sürecinde 5 gün uyum haftasina gitti daha yeni alıştı bugun ağlamış ogretmende yapmak istemiyor diye ağladı dedi meğerse ayakları hamlamis ondan ağlamış boyamaları güzel yapiyo bana getiriyo sana suprizim var diyo çok hevesli bn elimden geldigince uzerine dusucem ama hepsi bir anda olurmu 

9 Cevaplar

+4 oy
önce (5,520 puan) tarafından

Geçen sene anaokuluna neden göndermediniz

önce (10,912 puan) tarafından

Tamam da sen bu durumu okul ile görüşmeden kendi kendine bir karara varmışsın Bi gidip görüşseydin yardımcı olurlardı gerçekten anlattığın gibiyse 

önce (251 puan) tarafından

Haklısın canm ama pişmanım yapacak bir şeyim yok ve şuan cabalayip ogretecegim elbet aşarız daha iki gün oldu yavaş yavaş hepsi olacaktır 

önce (10,912 puan) tarafından

İnşallah ya çocuğun psikolojisine çok dikkat et okuma yazmayı öğrenir her türlü yeter ki bilinç altında kalacak bir şey yaşamasın 

Yok canm okulunu seviyo ama kendini aciklayamamis bugün söylemiş öğretmen dinlememiş anlamamış ayağı agriyomus yoksa okulu çok seviyo hata boyama falan yapiyo sevine sevine babasına attiriyo bana diyo sana Bir suprizim var diyo 

önce (2,728 puan) tarafından

Evet annede bazı yerde arkasina düşmemiş   benmde üç çocuğum var smdi ana okuluna gönderemeyck kadar durumum.olmasa üçüncü yapmazdım  ekstra servis de gerekiyor.bebelerle okul yoluna düşülmüyor bunun kışıda var arkada diğer yıl kreşe gidecek bir çocuk daha var  olsun ona birşey demem ama üzülüyorum çocukların mahrum kalması yasadim şehirde çocuk sayısı ciddii anlamda çok ama çocuklar Çoğu şeyden mahrum  bu konu ayrı ama öğretmen de normal değil bunu kullanmış gibi daha bismillah bizde başladık daha çizgi flan görmedik bide boyama yapmayı her çocuk sevmez bu başarısız beceriksizlik de değil oğlum sevmiyo bı dönem detaylı çizim boyama yapardı bugün yarı yamalak yapmış öğretmenimizse arkasına düşmedi öğretmen kızar demesi bile anormal on yargı ile gelmiş sanki çocuk kendini ifade edememiş ki normal her çocuk edemez yeni daha üzüldüm önemli olan bundan sonrası ve okulda sadece olmuyor benmki evde öğrendi çoğu şeyi aşırı sıkıldı ana okulunda yani evdede öğreneblr ama sadece çizgi boyama degl uyum kurallar toplum içinde davranış ne yapması gerektiği kendini ifade etmesi çizgiden daha önemli inşallah alışır kızınız da kendinizide suçlamayın daha pozitif olumlu olun kızıniza iyi gelecek bizim Duygu durumumuz çocuğa geçiyor 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,332 puan) tarafından

Şu öğretmenleri eleştirmeyi bırakıp da bi kendilerine mi baksa şu anneler artık! Çok biliyordunuz kendiniz okutsaydınız çocuklarınızı. Gerçi az önce öğretmen olan anne de öğretmeni eleştiriyordu. Kime ne diyelim 

Sizin konuya gelince öğretmen ilk günden mükemmel yapmasını beklemez sen olayı yanlış anlıyorsun. Kızın anaokuluna gitmemiş, parmak kasları gelişmediği için yazmakta zorlanıyordur bu yüzden de yapmak istemiyordur. Anaokuluna gitse öğretmenin dediğine ve sınıf kurallarına uymayı öğrenirdi parmak kasları gelişir çabuk da yorulmazdı. Ayrıca çocuk dediğin öyle keyfine bırakılmaz, zorlanacak tabi ki, zorlanmadan gelişim olur mu? Sporcular nasıl güçleniyor, yata yata mı? En zor antrenmanlar sayesinde güçleniyorlar. Çocuklar da zorlana zorlana alışacak, gwlilecekler

Emoss daha mobingin ne olduğunu bilmiyorsun mobing yapıyor diyorsun. Mobing öğrenci öğretmen arasında olmaz, iş yerinde yöneticiyle çalışan arasında olur. Ayrıca çocuğu nazlamsk öğretmenin değil ailesinin işidir. Çocuk öğretmene öğrenmek için gider. Biz demiyoruz çocuğu yerden yere vursun ama öğretmen nazlanmak zorunda değil çocuğunuzu. Benim de 69 aylık kızım var, okula hazır olmadığını düşünüp göndermedim. Anaokulu ararken de özellikle disiplinli tatlı sert bir öğretmen aradım. Hayat toz pembe mi sanıyorsunuz, nazlandın diye beklediğiniz çocuklarınız daha ne zorluklar ne zorbalıklar görecek. Böyle nazlanan prensler prensesler iş hayatında karşımıza geliyor, 10 tane rapor yazılacak 7sini ben alıp 3ünğ de sen yaz diyorum bana mobing yapılıyor diyor

önce (310 puan) tarafından

Evet, mobing sadece işyerinde olur. Hm öyle mi:) Nasıl da inanarak yazmışsın. Güldüm kusura bakma. Canım benim mobing dediğin olay öyle senin sandığın gibi sadece işyerinde işveren işçi arasında olmaz ;) Mobing demek sessiz psikolojik şiddettir. Bir öğretmenin sürekli bir çocuğa yapamıyor beceremiyor deyip onu aşağı çekmesi de mobingdir. Lütfen benim işim kelimelerle. Bunu bana mı öğreteceksin:) ikincisi; kadın çocuğu için endişe duyuyor öğretmenin yaptıklarını dile getiriyor sen ne için ahkam kesiyorsun gerçekten anlamayadık.  Senin çocuğun var mı? Burada olduğuna göre var. Sen de şu durumu öğretmenle yaşayabilirsin. Senin de çocuğun okulun ilk haftası zorbalığa uğrayabilir. Bu durumda abartma bir şey yok deyip geçiştirecek mısın? Bence önyargılarını bir kenara bırak ve insanlık adına konuş. 

Sen mesajı okuyabiliyor musun acaba? İşin kelimelerle ama okuyamıyorsun. İlginç 🤔 

İyi geceler değerli anne💐

Cocuğukla okul arasındaki en güçlü bağdır öğretmen bunu tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum  en etkili faktör de sevgisi hissetmektir yok öğretmen kızar yok disiplin şart vs hepsi bı yere kadar benim Kendi abim bile öğretmeni sayesinde şuan çok farklı bir hayat yaşıyor sınıf arkadaşları da dahil kimisi en azından serserilikten  çıktılar öğretmenn ön yargısini hissettim keşke destekleyici motive edici konuşabilir çocuklar böyle eleştirildiği zaman daha çabuk pes eder  kendi oğlumdan biliyorum gazla çalışıyor az moral vermek zor olmamalı sonuçta aileden ilk defa çıkmış okula gelmiş ilk ya hani 

+1 oy
önce (456 puan) tarafından

Dakka bir gol bir ne öğretmenis arkadaş ucmasinimi bekliyor ilk haftadan bazı öğretmenlere de aklım ermiyor artık vallahi evet anaokula gitseymis çok çok daha iyi olurmuş ama yapacak bişey yok artık  birazda öğretmen ugrasicak görevi gereği... bı ogretmenimiz var Allah ondan bin kere razı olsun Suriyeli çocuklara geri kalmasınlar diye okulda ücretsiz ders veriyor .. diyeceklerim bu kadar 

Aynen canm bugün gene şikayet etti çocuk yapmak istemiyo agliyo diye meğerse çocuğun ayakları hamlamis agriyomus ondan yapmamış daha bide içeriye velileri almiyolar çantaya kitablari doldurmuş surtina takmış bahçeye indirmiş kaldirimda kızım oturmuş hungur hungur agliyodu banada dedi kız ogret disiplin lazım dedi bende ayağından ağladığını anlamadm bahçede kızdım meğerse yavrumun ayakları agriyomus baş bas bagiriyo ayaklarim agriyo diye ağladı eve geldi saatlerce ağladı ağrı kesici verdim uyudu 

0 oy
önce (990 puan) tarafından

Tam kaç yasında cnm geçn yıl neden göndermedin anaokuluna onun sıkıntısını yasıyor büyük ihtimal anaokulu cok önemli olmsdı biraz daha gitsin sınıf tekrarı yaptır seneye gitsin daha iyi olur ay olarak biraz küçükse cocugun

Yaşı gitmesi zorunlu canm  öğretmen yaşı tutsa anaokuluna gitsin derdim dedi 2020 23 Haziran doğumlu 6 yas 3 aylık  geçen sene gözümü korkuttular bizde çok sikisiktaydik beş bin aliyolar yazdırmaya dediler bende yazdirmadim ama o kadar pişman oldum ki 

Daha uyum haftasind ağıtı bide bugün giti aslisirmi acaba 

0 oy
önce (4,889 puan) tarafından

kizin hangi ay dogumlu  ? 72 ayi doldurmadiysa anaokulu hakkiniz var , 1 . sinif sizin icin biraz zor gececek gibi , cocukla ilgilecek kimse var mi siz dogum yaptiginizda

Annem gelecek annem bebekle ilgilenir eşim evde olacak izinli olacak ilgileneceğiz hepimizde kızım 2020 23 Haziran doğumlu 

önce (4,889 puan) tarafından

Anladim Allah yardimciniz olsun ,bu arada cizgileri guzel yazi defterine ciziyorlar , 2. hafta direkt harflere basliyorlar . o temeli 1. sinifta degil anaokulunda aliyor artik cocuklar :( 

Anladm canm böyle bilseydim gönderirim anaokuluna çok üzgünüm ama elimden geleni yapacağım 

0 oy

Öğretmen sabırsız davranıyor. Henüz okulun ilk haftası çocuktan uçmasını bekliyor sanırım. Anaokuluna gitmemiş olması tek başına sorun değil. Çocuğa zaman tanımak lazım. Yapamıyor edemiyor dedikçe bu çocuk bu sözlerden etkilenir kendini yetersiz hissetmeye başlar. Çocuğuna cesaret ver yaptığı her işte tebrik et. 

Ben bilemedim ki canm gerçekten istemiyo sandım kızdım ogretmende beni sinir etti yapamiyo agliyo dedi meğerse canı aciyomus 

Bak canım benim çocuk istemeye de bilir. Henüz okulun ilk evresinde. Çocuğu anlamak sakinleştirmek ve okulu sevdirmek öncelik. Aksi taktirde çocuk gerçekten okuldan soğur. Burada çocuktan beklenti içerisine girmek saçma. 

Bu nasıl öğretmen ki kız öğretmen kızar de diyo vida kızım canımın açısından yapmamış ya acıdım yavruma eve geldi saatlerce ayağım ayağım diye ağladı ağrı kesici verdim bir uyudu ki gerçekten anlamamış olabilir ama direk kız diyo bn bu çocuğa yemin ederim bı defa kızmadım okula başladı özgüveni kırılmasın diye dikat ederken öğretmen kız demesi sinir etti

Kız ne demek ya neden kızacakmışım deyip tepki gösterseydin ya. 

İnan yüz göz olmak istemedim yarın konuşacağım kesinlikle ağlarsa bidaha sorsun hrle neyi var 6 yaşında daha benm gözümde bebek bırakırken bile aklım kaliyo 

0 oy
önce (625 puan) tarafından

Bazı öğretmenleri anlamıyorum gerçekten şurda okullar başlayalı kaç g ü n oldu da hemen yapamıyor edemiyor demeye başladı. Anaokuluna da gitmediyse çok normal bir durum. Eğitimci değilim elbette herkesin çocuğu anadınıfına gitmek mi zorundaymış gitmeyen çok var. Çocuk yeni bir ortama giriyor yeni şeyler öğreniyor haliyle zorlanması başta yapamamsı alışması çok normal değil midir? İşte şu şekilde çalıştırın konuşun denemekten vazgeçmesin zamanla olacak diyeceğine size badkı mı yapıyor inşallah çocuğın yanında böyle konuşmuuordur. Uğraşmak istememiş bacım sadece siz üzerine düşün kasları gelişsin diye parmak egzersizleri var onları yaptırın kalemle parmaklarına tokatla bağlayıp yazsın zamanla olur inşallah. Çocuğunuzun yanında bu şekilde konuşulmasına da izin vermey ı n 

Benim anlatmak istediğim bu 6 yaşındaki çocuktan ne bekleniyo bunu demeye çalışıyorum çocuğun yanında sürekli yok yapamiyo falan herşeyi soyluyo yani hele bir hafta imkan verin çocuk bir ortama ayak uydursun ne bu hemen yazdırma hevesleri bu öğretmenlerin çocuk anne karninda ogrenmiyo zamanla hepsi olacak yani inan canm biktim sürekli şikayet ediyo uyum haftasından beri bnde cabalayacagim aşacağız üstelik hamileyim strese giriyorum

Bak bacım biraz sert konuşacaksın hocam diyeceksin bu çocuk okula yeni başladı şunun şurasında kaç gün oldu ki benim çocuğumdan ne bekliyorsunuz bu şekilde hamile halimle beni strese sokuyor kızımın yanında bu şekilde konuşarak moralini bozuyorsunuz. Biraz zaman verin önce bir okuluna alışsın. 

Yarın sert şekilde konuşacak tabi kırmadan tartışmadan bugün kızım çizgi cizmemis ağlamış ogretmende agliyo yapmak istemiyo dedi bende ondan sandım boşuna kizdim çocuğa kız dedi öğretmen meğerse ayakları agriyomus sattlerce ağladı çocuğun sırtına çantayı takmış ağır kitablari koymuş çocuğun ztn ayakları agriyo bahçeye indirmiş kaldirimda hüngür hüngür agliyodu eve gelene kadar ağladı evde saatlerce ağladı anne ayaklarım agriyo o yüzden yapamadm öğretmen kızdı dedi ogretmene söyledim ayağım agriyo diye ama dinlemedi dedi 

Yavrum ya kıyamam. Keşke herkes öğretmen olmasa. Rabbim merhametli vicdanlı işini severek yapan iyi insanlara denk düşürsün. İnşallah 

Amin canm insalah

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Burdakiler niye kafasına göre yorum yapıyor daha okullar bugün açıldı öğretmen neden hemen yapamıyor diyor bizim sınıf öğretmeni herkes aynı anda öğrenecek diye birşey yok dedi benimki iki ay içinde öğrenir yanındaki çocuk üç ay sonra her çocuğun gelişimi farklı sonuçta hemen çocuğu okuldan soğutuyor yardımcı olması gerekiyor çocuk öğrenmeye hevesli öğretmeniyle konuş gerekirse müdürün yanına git anasinifina gitmedi diye böyle yapıyor ama hakkı yok yani benim oğlum anasınıfına gittiği halde çizgilerde zorlanmış gitmek istemiyor zamanla alışacak elbette bu arada benim oğlumda ,23 Haziran 2020 doğumlu ❤️

Kıyamam yaa nasıl bir öğretmen bu insanın bu hayatta en büyük şansı ilk öğretmeni l üzüldüm valla keşke tercih yapılsa sınıfını değiştirsen burda bir arkadaşta aynı anlattığın şekilde öğretmen sürekli bu çocuk yapamıyor falan demiş iki sene üst üste anasınıfına yollamış annesi video falan çekmiş çocuk çizgileri yapıyordu olan çocuğa oldu bir senesi yandı resmen sakin sen vazgeçme çocuğu okuldan alma anasınıfına falanda gönderme her çocuk anasınıfına gitmiyor sonuçta 

Aynen canm bende çok üzüldüm çocuğuma bosunada kızdım çünkü öğretmen yapmak istemiyo kız disiplin ver dedi bende anlamadm şimdi vijdan yapıyorum üzülüyorum yok bn vazgecmicem cabalayip ogretecegim kızım çok hevesli boyama yapiyo anne sana bı suprizim var diyo bı seviniyo ki anlatamam 

Birde kız demiş ya valla ben bu öğretmenden şüphe etmedim değil yani daha küçücük çocuk ne bekliyor bu çocuktan direk gözüne batmış çocuk Allah akıl fikir versin çocuğu soğutmasın bari okuldan

Bizim sınıfta geçen haftadan beri içeri girmeyen çocuk bile hala ağlıyor annesi için öğretmen hiç demedi yani bu çocuk ağlıyor yapamıyor zamanla alışacak sonuçta 

Evet bende fark ettim başından beri gözüne aldı ta uyum haftasında başladı şikayet etmeye 

0 oy

Canım ama okulu sadece çizim için değil uyum sağlaması adınada katkı sağlar uyum haftası birşey yapılmadı bizde öyle bende üç gün gönderebld servise verdik bnmde iki küçük çocuk var öğretmen hemen niye şikayet etmiş anlamadım ama sana şunu soylim uyum sağlayamadığı için öğretmen ona mı odaklandı acaba çocuğun önünden olumusuz birsey konuşmayın çocuklar onu kafasında Çok kuruyor ve kullanıyor acele ediyor gbi düşünmeyin evde tekrar edin çizgi ise onu eli alışsın yapacak brisey yok şuan yapamadığı için hevesi kırılmış olablr oğlum bugün üç tane kelebek çizmiş beğenmemiş hâlbuki ben çok beğendim kitabını unuttuk diye çizmiş bilemiyorum daha yolun başı yapmadı sıkıldı diye düşünmeyin yarı yamalak boyar zaten kimi çocuk bu onun yapmadgi anlamına gelmiyor kimisi sıkılıyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1. sınıfa başlayan çocuğun okul uyum süreci ortalama ne kadar sürer?
İlkokul birinci sınıfa başlayan çocukların yeni ortama ve rutinlere tam uyum sağlaması genellikle 2 ila 4 hafta arasında sürmektedir. Uyum haftasında çocukların hem fiziksel yorgunluk yaşaması hem de ayrılık kaygısı hissetmesi oldukça doğaldır. Bu süreçte çocuktan akademik başarıdan ziyade okul ortamına aidiyet geliştirmesi beklenmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Anaokuluna gitmeyen çocuk 1. sınıfta yazma konusunda zorlanır mı?
Anaokulu eğitimi almayan çocukların ince motor becerilerinin gelişimi, evde desteklenen çalışmalarla telafi edilebilir ancak sınıf ortamındaki grup disiplinine alışmaları zaman alabilir. Çocuğun kalem tutma ve çizgi çekme gibi temel becerileri evde destekleniyorsa, öğretmenle iş birliği içinde bu süreç sabırla yönetilmelidir. Zorlayıcı bir yaklaşım, çocuğun okuldan soğumasına neden olabilir.
Çocuğumun okulda çizgi çalışması yaparken ağlamasının temel sebebi nedir?
Okulda yaşanan ağlama nöbetleri genellikle fiziksel yorgunluk, yeni ortama uyum stresi veya beklentilerin çocuk için ağır gelmesiyle ilişkilidir. Özellikle hamlık veya parmak kaslarının çabuk yorulması, çocuğun görevleri yaparken zorlanmasına ve başarısızlık hissiyle ağlamasına yol açar. Bu durumda öğretmenin beklentilerini kademeli artırması ve çocuğun motivasyonunun korunması kritiktir.
Öğretmenin 1. sınıf öğrencisinden beklentileri nasıl dengelenmelidir?
Öğretmenin beklentileri ile çocuğun bireysel gelişim hızı arasındaki denge, okul-aile iş birliği ile kurulmalıdır. İlk haftalarda akademik performanstan ziyade çocuğun okula karşı olumlu tutum geliştirmesi en önemli hedeftir. Öğretmenin disiplin önerileri, çocuğun gelişimsel özellikleri ve içinde bulunduğu özel durumlar (yeni kardeş hazırlığı vb.) göz önüne alınarak esnetilmelidir.
Yeni kardeş bekleyen bir çocuk okulda nasıl desteklenmelidir?
Yeni bir kardeş bekleyen çocuk, aynı anda hem okul sorumlulukları hem de ailedeki değişim süreci nedeniyle duygusal olarak hassaslaşabilir. Bu dönemde çocuğa 'ilgi ve sevgi' merkezli bir yaklaşım sergilemek, okul başarılarını övmek ve üzerindeki baskıyı azaltmak adaptasyonu hızlandırır. Çocuğun küçük başarılarını takdir etmek, onun okul motivasyonunu ve özgüvenini artıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 416 göst.
0 oy
14 cevap 1,070 göst.
0 oy
4 cevap 354 göst.
0 oy
4 cevap 381 göst.

Kategoriler

1,520,568 soru

24,777,578 cevap