2020 doğumlu kızımı 1. sınıfa göndermeli miyim?

0 oy
625 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından

Kızım 2020 li 1. Sınıf çıkıyor aceba göndersem mi endişeleniyorum nasıl tek basina wc ye gidecek filan 

20 Cevaplar

+4 oy
önce (83 puan) tarafından

Bence okul çağı gelmiş, gelişimi de normal olan bir çocuğu sırf endişeleriniz yüzünden bekletmemek gerekir. Hepimiz anne olarak kaygılanıyoruz ama çocuklar hayatı yaşayarak öğreniyor. Tuvalet konusunda da ilk günlerde öğretmenler zaten yardımcı oluyor, çoğu çocuk çok kısa sürede alışıyor. Okul sadece okuma yazma öğrenilen bir yer değil; kendi işini yapmayı, sorumluluk almayı, arkadaş edinmeyi ve hayata hazırlanmayı da öğretiyor. Biraz onlara güvenmek, gelişimleri için yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri.

NOT: 6 kez 1.sınıf okutmuş sınıf öğretmeniyim. :)

önce (19 puan) tarafından

Hocam bizimde isteğe bağlı çıktı + olarak 2 yıl okul öncesi egitimi aldı ve çok istekli ilkokula yazmak okumak istiyor ve tekrar anaokula gitmek istemiyor fiziksel temizlik vs.yaoabiliyor ne önerirsiniz 

Allah korusun olacak olan seneye gönderdiğinizde de olabilir bu mantıkla. Bu kadar korumacılık faydadan çok zarar verir. Bırakın kendi yolunda yürüsün. :)

Okul öncesi öğretmeninin görüşünü alın 1.sınıfa hazır olup olmadığına dair. Fiziksel olarak gelişimi iyiyse 2 yıl okul öncesinde parmakları da gelişmiştir. Ay farkı çok değilse gönderin bence ama dediğim gibi önce okul öncesinde okutan öğretmenine danışın en iyi o gözlemlemiştir.

önce (19 puan) tarafından

Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam 68 aylık ve öğretmeninin görüşünü aldık gidebilir dedi tekrar anaokulu sıkılır dedi bu yorumunuz bana o kadar iyi geldiki inanır mısınız çoğu öğretmen isteğe bağlı lafını duyar duymaz aman gelmesin aman söyle olur felan diyor 

Rica ederim. Sağlıklı başarılı eğitim öğretim hayatı olsun kuzucuğun. :)

-Reklam-
+1 oy
önce (924 puan) tarafından

Hangi ayda doğdu 

önce (13 puan) tarafından

Nasıl yapacağız ki benim Oğlum da 7 yaşında giti şaun 4. Sınıfa gidecek aceba anasınıfına mi gondersek 

önce (4,919 puan) tarafından

Arkadaşlar benim kendi fikrim kızım 2019 temmuz doğumlu ve ben gönderdim keşke rapor alsaydim ben çok zorlandım eğer karamsar iseniz göndermeyin sakın 

Anasınıfı için de görüştüm öncelik 2021 lerin dedi nasl yapcz bende şaşrdm 

Benm ilkimde 3. Sınıf oldu Şükür zorlnmdk pek ama şimdi ki çocuğum küçük ya 

önce (4,919 puan) tarafından

Canım gönderme bak yada sübyana gönder. İnan bak oyun çocuğu oluyor dedim ya afedersin i**gibi süründüm ben bu yıl çocuk ağlaya ağlaya gitti . Tuvalet sıkıntımız olmadı köyden alaturkaya alışıkti ama okulda çok zorlandım yani o değil ben zorlandım 🥲😄

İlk çocuğum da bilyrm odevsiz bı günümüz yoktu 

Bazn yorulup yazmazdi 

Ben deliryrdm resmen , çoğu yük biz annelerde farkındayım 

Eşim gonderme taraftarı çanta beslenme çantasını fln heves le almş bakalm artk hayırlısı 

+1 oy
önce (4,968 puan) tarafından

Valla kızım 26 Ağustos doğumlu ben bile okul zamanı gelince ne yapsam diye düşünüyorum. Çünkü 20 gün doğsa gitmeme hakkı olacaktı. Sizin yerinizde olsam yollamazdım

önce (993 puan) tarafından

Ya konudan bağımsız @nurr001benim kızımda 26 Ağustos doğumlu. Kızının mizacı nasıl? 

Duygusal, sinirli, aşırı hırslı, tahammülsüz. Bunlar sadece kötü anlamda değil ama. Bir şeyi öğrenmek için çok çabalar bu güzel ama yapamadıkça çok sinirlenir. Tabiki daha küçük zamanla değişir bunlar. Sizin ki nasıl bir karakteri var

Çok enerjiktir, öfkesini kontrol etmekte zorlanır, bir şeyi yapmadığında çok sinirlenir ve yapabilene kadar kafayı ona takar, sonunda yapar. Kalabalığı çok sever

@BenAnneOldum Kalabalık dışında kızımda aynen öyledir. Benim kızım hiç sevmez kalabalığı. Hangi yıl doğumlu acaba 

2020 doğumlu. Benim kızım tek çocuk, pek çevremiz de yok. Babayla benden başka sadece anneanne ve babaanneyi görüyor, o yüzden yalnızlık çekiyor sanırım kalabalığı sevmesi ondan.

+1 oy
önce (1,408 puan) tarafından

Benim oglumda 11 Eylül 2020 doğumlu hiç strese girmedim sadece ödev konusu bizi yoracak diyorum tuvalet konusunda alıştırmaya çalışın anaokuluna gitmediyse yollamayin tabi 

Senin oğlun kızımdan 11 gün büyük anaokuluna gitmesi peki tekrar anaokuluna alırlar mi

önce (4,876 puan) tarafından

Eylül doğumlu çocuğu tekrar devlet anaokuluna almazlar ram raporu olmadan

O zaman ben bir kaç hafta gonderecm olmasa sınıf tekrarı ya ama el becerisi olsun mesajla harfleri sayilirai yaza biliyor bir yerde bir yazı görse aynısını kendi defterine yazıyor yada bana der buraya canım annem yaz ve yaziyorum oda aynısını yazıyor hiç anasifina göndermedim

önce (4,876 puan) tarafından

Devamsızlıktan kalma gibi bir durum olabiliyor ama dediğim gibi devlet anaokuluna almazlar o şekilde de. Ya özel anaokuluna vereceksiniz ya evde duracak ya da ram raporu alacaksınız istediğiniz anaokuluna gidecek

+1 oy
önce (34 puan) tarafından

Benm kızım çok narin birşey olsa nazlanır gelişim olarak da öyle 17 buçuk kilo , çok minnoş halsiz ufacık şeyde üzülür bişey öğrenmesi değil derdim illa da öğrenir ama sosyal olarak sınıfa derde nasıl adeptemolup kendimi koruyacak sınıfında büyük çocuklar olacak mı dilekçe ile erteletenler 7 yaş olacak benim kızım tam Eylül de 6 yaşına girecek Birde diyorum ki ablası 2 ye geçti aynı okulda ablası okulu bitirince ablasız o okulda 1 sene kalacak göndermezsem ram rapor alıp onu da almak istemiyorum 2 sene ablasız o okulda kalacak 

Haklısın artık gonderecem bir sekilde  

önce (37 puan) tarafından

Ayn gider destek ol hakkınızda hayırlısı olsun güzelim 

Sizinde inşallah bu arada Vanlı misiniz 

önce (37 puan) tarafından

Evet vanliyim Manisa'da yaşıyorum 

Oraya gelin mi gitin bende vanliyim ondan sordum 

+1 oy
önce (28 puan) tarafından

Canım ben oğlum da 2019 Ağustos doğumlu öğretmeni çok ılımlı birisiydi çocuklarla çok yakından ilgilendi birde karşı komşumuzun oğluyla aynı sınıfdaydılar Zorluk çekmedi bence endişe yapma göndermen de sorun olacağını sanmıyorum 

Doğru diyorsun ya ben biraz endişeliyim gözümde hala çok küçük 

+1 oy
önce (674 puan) tarafından

Bence küçük anasınıfına gönder. Benim kızım 2021 doğumlu ben 1.nci sınıfa göndermeyecem, anasınıfına gönderecem

İşte alirlar mi anasınıfına

önce (674 puan) tarafından

Alırlar zaten 

+1 oy
önce (2,988 puan) tarafından

Eylül ayında doğmuş bence yollamayın küçük 

Kaydı çıktı bacım keşke anasinifa  alsalar

+1 oy
önce (741 puan) tarafından

22 eylul 2020 dogumluysa mecur okula gidecek RAM raporu yoksa ki o raporu almak zor.Buna karar vermek icin bence gec kaldiniz.

Cocuk okula baslar yapamazsa sinif tekrari yapabilir ya da hic okula gitmez .

Okula gitmezse de hicbir devlet anaokulu almaz sadece özel anaokuluna yazdirabilirsiniz.

Cocugunuzu en iyi siz tanirsiniz ama gondermeyin diyenler ne yasiyor anlamiyorum ,egitim sisteminden habersiz gibiler.

Not. bizde eylul dogumluyuz 72. ayda okula basladik ,tecrubem var yani.

İşte hiç anasınıfına göndermedim 

+1 oy
önce (1,492 puan) tarafından

Eylul 2020 ler zorunlu oluyor ama

Öyle mi bakalım okula gidecem bu gün 

+1 oy
önce (619 puan) tarafından

6 yasinda alıyorlar ben 6 yasinda yolicam inşallah 

Evet ben oğlumu 7 yaşında gönderdim 1 sınıfa 

Kizim simdi 4 yasimda kres ve ana okuluna yolicam 3 bucuk yasimda yine yarin sezon krese yolladım 

İşte bende daha önce hiç kızımdan aylirmadim çok üzülüyorum  oğlum 7 yaşında direk 1. Sınıfa giti 

Evde olmuyor canim geçen sene şubata verdim 3 bucuk yasinda cunku hamile kalmayı düşünüyordum bebek gelip kizim evden gitmesin diye ama cok faydasi oldu 

+1 oy
önce (11,222 puan) tarafından

Benim oğlum 24 Eylül 2020 doğumlu gondericem geçen sene ana okuluna gittik bu sene hayırlısıyla ilokula hazır o konuda da öğretmenlere yardımcı olmalarını söylerim de ztn öğretmenler söylüyor 

Benimde 22 Eylül 2020 doğumlu keşke daha önce anaokuluna gönderseydim  artık birinci sınıfa gonderecem mecbur

+1 oy
önce (952 puan) tarafından

Hayatım 6 yaşıns gelmiş. Tek başına wc ye gidiyordur zaten artık diye düşünüyorum. Ben de 6 yaşında başlamıştım okula. Zor olmadı. Biraz sıkıldım sadece o kadar. Gönder gitsin bence 

Ya evdeyken tek basina giderde yabancı bir yerde olursak benimde WC ye götürür ama bence dediğiniz gibi bir iki güne okulda alışır 

+1 oy
önce (14,226 puan) tarafından

Benim kızım da 2020 doğumlu iki yıldır zaten anaokuluna ve kreşe gidiyordu yani bu yıl 1 sınıfa gitmeleri lazım tuvalete de gidemiyorsa şimdiye öğretmeniz lazımdı ana okuluna gitmedi mi 6 yaşında tuvalete gidememesi normal değil 

Yok anaokuluna göndermedim  tek başına WC işini hal eder sadece  yapanci bir yerde olursak benimde kapıda durmmami istiyor 

Özel değilse anaokuluna neden göndermedin çocukların alışması için önemli bir süreç çünkü anaokulu Ekim Kasım yada Aralık doğumlu değilse zaten erteletmen bi hayli zor alıştırmaya çalış tuvalet konusunda 

Ya ufakti geçen sene 4 yaşındaydı ne ara 5 yaşına geldi anlamadım  zaman su gibi akıp geçti yemin ederim biraz da eşim engel oldu dedi küçük tür filan sence birinci sınıfa gitsin mi direk oğlum 7 yaşında direk birinci sınıfa giti fazla zorlanmadik 

Üstteki  yorumlarda Eylül doğumlu yazmışsın zaten RAM raporu almadan erteletemezsin yani Eylül doğumlular dilekçeyle ertelenmiyorlar bence gitsin alışır çünkü zaten yaşı yeterli ihtiyaç olmadan ben gidip de çocuğuma gelişim geriliği raporu almam benimki de temmuz doğumlu bu arada ve 1 sınıfa başlayacak ama iki sene gitti anaokuluna benim şansım oydu yani alıştı çocuğun 1 buçuk ay sonra 6 yaş oluyor 5 ide geçmiş 

Değil mi göndereyim ya zaten ince mator gelisimi baya var mesala kendi başına yemek yer etrafı toplar kendi başına yatar ev ye gider evde de sayıları harfleri yaza biliyor bir yazıyı bir yerde görse onu defterine yaziyor canım annem yazmayı biliyor daha bir çok şeyi biliyor sadece ben tedirgin oluyorum

0 oy
önce (1,656 puan) tarafından

Eğer tuvalet eğitimi varsa gönderin. Yani sosyalleşmesi ve yaşıtlarından geri kalmaması adına gitmesi daha doğru 

Tabi tuvalet eğitimi var 2 yaşındayken verdim ama yapanci bir yerde olunca benim de tuvataletin kapısında beklememi istiyor 

0 oy
önce (153 puan) tarafından

Mart 2020 önce doğumluysa zorunlu sonrasında ise dilekçe ile erteleyebiliyorsunuz diye biliyorum ben

22 Eylül 2020 doğumlu 

0 oy

Yaşı önemli değil, çocuğun gelişimini sen bilirsin. Benim kızım ada 1.sınıf çıkıyor ama ben özele yazdırıp ana sınıfına göndericem çünkü nurda çoğu kişi geç gönderiyor, ana sınıfında bile kızından 10 ay büyük kocaman çocuklar vardı. Sen wc'ye girmeyi sorun ediyorsun ama kızımın okulunda ana sınıfında da kendileri gidiyorlardı, çiş sorun değilde iyi temizleyemediği için kakalı kilotla geldiği çok oldu, zamanla onu temizlemeyi de öğrenir. Ben en çok zorbalanma yönünden geç göndermek istiyorum. Benim kızım çok arkadaş canlısı ama saf, zorbalansa onu bile anlayamıyor, arkadaşlarına her şeyini dağıtıyor falan. Öğretmenide derslerde zorlanmaz ama diğerleri de büyük olunca sosyal ve duygusal yönden zorlanır dedi

0 oy
önce (180 puan) tarafından

Benm kızımda 2020 ki Haziran doğumlu ben göndereceğim bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliyor tuvalete gitmeyi heosini biliyo yer olarak karıştırır okulda ama onada alışacak mecbur 

Benimde ihtiyaçlarıni karşılıyor ama WC tek başına yapanci yerde gitmez 

önce (180 puan) tarafından

Alışır zamanla canm benimkide bana diyo anne okula gidersem tuvaleti nasıl bulacagim o konuda tedirginim ama alışacak öğrenecek yerlerini ezberlicek zmaanla sizinkide alisacaktir zaten okul özgüven gelsin tek yapmayı öğrendim diye var

0 oy
önce (465 puan) tarafından

Aralık 2020 doğumlu seneye göndereceğim inşallah Allahın izniyle

Sizin 1. Sınıf çıkmadı mi

önce (465 puan) tarafından

Çıktı dilekçe verip iptal ettireceğim 

0 oy
önce (5,622 puan) tarafından

Kasım 2020 doğumlu oğlumu göndermiyorum.  Hatta bugün gittim kayıt silme için dilekçe verdim okula . Müdür beyde zaten çok küçükmüş dedi anaokuluna gitmesi daha uygun olur dedi . Zira anaokulu öğretmenimiz de aynı şekilde düşünüyor.  Ocaktan önceki doğumlu öğrenciler için gelişimleri uygun değil ve 1.2. Sınıfta zorlanmıyor bile olsalar 3. Sınıftan sonra kesin zorlanacak dedi . Ondan dolayı bu sene yine anaokuluna gönderiyorum. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

2020 doğumlu çocuğumu 1. sınıfa göndermeli miyim?
2020 doğumlu bir çocuğun ilkokula başlaması, çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimine bağlı bir karardır. Eğer çocuğunuz temel öz bakım becerilerini, özellikle tuvalet ihtiyacını bağımsız olarak giderebiliyor ve yönergeleri takip edebiliyorsa 1. sınıfa başlamasında bir sakınca yoktur. Ancak bu becerilerde desteğe ihtiyaç duyuyorsa bir uzman görüşü alarak okul olgunluğu testi yaptırabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
1. sınıf öğrencisi tuvalet ihtiyacını nasıl tek başına karşılar?
İlkokul çağındaki çocukların tuvalet hijyeni ve kendi kıyafetlerini düzenleme becerisi okul başlamadan önce kazanılmalıdır. Çocuğunuzun okul ortamında tek başına tuvalete gidebilmesi için evde pratik yapmasını sağlayabilir, kıyafet seçimlerinde fermuar veya düğme yerine daha kolay giyilip çıkarılabilen modelleri tercih ederek öz güvenini destekleyebilirsiniz.
Çocuğumun 1. sınıfa hazır olduğunu nasıl anlarım?
Çocuğunuzun okul olgunluğu, ince motor becerilerinin gelişimi, dikkat süresi ve sosyal uyum düzeyine göre belirlenir. Kalem tutma, basit yönergeleri anlama, duygularını ifade edebilme ve yaşıtlarıyla iletişim kurabilme gibi temel beceriler 1. sınıfa başlamak için gerekli olan en temel göstergelerdir.
İlkokula başlama yaşı kaçtır ve erteleme hakkı var mı?
Türkiye'de ilkokula başlama yaşı 69 ayını dolduran çocuklar için zorunludur. Ancak 66, 67 ve 68 aylık çocuklar için veli yazılı dilekçesi ile okul öncesi eğitime yönlendirme veya kayıt erteleme hakkı bulunmaktadır. 2020 doğumlu çocukların okul başlangıç süreçleri, doğum tarihlerine göre hesaplanan ay kriterlerine göre belirlenmektedir.
1. sınıfa başlayacak çocuklarda öz bakım becerileri nelerdir?
1. sınıfa başlayan bir çocuğun kendi başına ceketini giyip çıkarabilmesi, çantasını düzenleyebilmesi ve tuvalet ihtiyacını hijyenik şekilde giderebilmesi beklenir. Bu becerilerin eksikliği çocukta okul kaygısını artırabilir, bu nedenle okul öncesi dönemde bu sorumlulukları oyunlarla teşvik ederek çocuğunuzun bağımsızlık kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 279 göst.
0 oy
17 cevap 839 göst.
0 oy
14 cevap 783 göst.

Kategoriler

1,516,659 soru

24,725,528 cevap

370,416 kullanıcı

...