Göğüs küçültme ameliyatı olmayı düşünüyorum, süreç nasıl?

0 oy
122 göst.
Diğer kategorisinde (1,026 puan) tarafından

Göğüsüm bedenime ve yaşıma göre büyük ameliyat olmayı düşünüyorum ama şartları ne nasıl oluyor ondan sonra ki süreç ne bilmiyorum göğüs küçültme ameliyatı olan yada tanıdığı olan var mı? 

3 Cevaplar

0 oy
(8,573 puan) tarafından

Bir arkadaşta gördüm çok.mrmnun kalmıştı iyikide yaptirdik demisti sırt ağrısı kalmamis

(1,026 puan) tarafından

Benim de en çok sıkıntım o artık omzumda esiklik oldu ağırlıktan

(8,573 puan) tarafından

Valla çok iyi duruyordu kadında şikayetçi değildi olabilirsin yani iyi bir doktor bul ul

(1,026 puan) tarafından

İlk önce hangi bölüme gitmiş doktorlar nereye yönlendirmiş biliyor musun canım

-Reklam-
0 oy
(14,164 puan) tarafından

Benim eltim yaptırdı. Kendime yaptığım en büyük iyilik diyo. Onda artık bel boyun ağrısı yapıyordu masa başı bir işi vardı 2 hafta sonrasinda işine döndü 3 ay oldu sanırım korse kullanıyor halen. 4 kiloya yakın doku çikirildi ondan. Kadin genclesti resmen 

0 oy
(12,939 puan) tarafından

ablamın arkadaşı yaptırmıştı, bi 10-15 senesi var. gencecik kız, kocamandı göğüsleri hiç rajat edemiyordu. doktor olabilecek em küçük haline getirmiş süt kanalları etkilenmesin diye, tabi süreci bilmiyorum ama sonrasında inanılmaz hafiflemişti. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Göğüs küçültme ameliyatı hangi aşamalardan oluşur?
Göğüs küçültme ameliyatı, genel anestezi altında yapılan ve genellikle 2 ile 4 saat süren bir cerrahi işlemdir. İlk aşamada cerrah, fazla meme dokusunu ve cildi çıkararak meme başını yeniden konumlandırır, ardından kesiler estetik dikişlerle kapatılır. Ameliyat öncesi detaylı muayene ve radyolojik görüntülemeler yapılarak hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Ameliyat sonrası iyileşme süreci genellikle 1 ile 2 hafta arasında sürer ve ilk birkaç gün hafif ağrılar görülebilir. Hasta, ödem ve şişliği minimize etmek için yaklaşık 4-6 hafta boyunca özel medikal bir sütyen kullanmalıdır. İlk 3 hafta ağır kaldırmaktan ve zorlayıcı fiziksel aktivitelerden kaçınmak, dokuların sağlıklı iyileşmesi için kritik önem taşır.
Göğüs küçültme ameliyatı için yaş sınırı var mıdır?
Göğüs küçültme ameliyatında fiziksel gelişimini tamamlamış olmak esastır, bu nedenle genellikle 18 yaş ve üzeri bireyler için uygun bir prosedürdür. Ancak meme dokusunun aşırı büyümesi nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşayan genç bireylerde, özel tıbbi gerekçelerle daha erken yaşlarda değerlendirme yapılabilmektedir.
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası emzirme mümkün müdür?
Göğüs küçültme ameliyatında kullanılan cerrahi tekniğe bağlı olarak emzirme fonksiyonu korunabilir veya etkilenebilir. Günümüzde uygulanan modern yöntemlerle süt kanallarına minimal zarar verilmesi hedeflenir ancak ameliyat öncesi görüşmede cerrahınızla emzirme planlarınızı paylaşmanız, uygun tekniğin belirlenmesi açısından çok önemlidir.
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası iz kalır mı?
Ameliyat sonrasında kesi yerlerinde bir miktar iz kalması kaçınılmazdır ancak bu izler zamanla solarak ten rengine yakın bir hal alır. İlk aylarda belirgin olan izler, kullanılan cerrahi yönteme göre meme altında gizli kalacak şekilde planlanır ve genellikle 6 ila 12 ay içerisinde büyük oranda belirsizleşir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 196 göst.
11 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Familya (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 241 göst.
25 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Familya (14 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 114 göst.
6 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 695 göst.