Göğüs küçültme ve karın germe ameliyatı riskli mi?

0 oy
222 göst.
önce Diğer kategorisinde (397 puan) tarafından

Kızlar doktora onay verdi ameliyat için karin için zayıfla biraz daha öyle yapalım dedi göğüsümde okey ama korkuyirum meme ucu çürümesi olanlar uçsuz olanlar varmış çok kişi doktorum da bu olmasın diye uğraşıyoruz ama olabilir bu riskte var dedi. Göğüslerim baya sarkmis göbeğim de almış başını gidiyor 

4 Cevaplar

0 oy
önce (10,338 puan) tarafından

Olanı gördüm sorun olmayanda var şans işi bu her ameliyat riskli ben olsam olurdum ama sonrası sancılı süreç bence

önce (3,443 puan) tarafından

her ameliyat riskli ama bu ekstra baya bi riskli. benimde en buyuk hayalim bbl 360 lipo karin germe. memden sorunum yok😂 ama emboli riski cok fazla damarlarin icine yag kacma riski. yagi sıvılastiriyorlar ya . kanuller damarlarida zedeleme olasiligi var haliyle damarin icine yag kacsa yag embolisi oluo hide sivi elektrolit dengesizligi.

en riskli estetik ameliyat bu 3 ü.

doktorla on gorusme yaptim. dedim hicam ölenler cok oluyormus korkuyorum. hani beni rahatlatsin diye biseyler der sandim. demesinmi evet vhatsap gruolarimizdada paylasilio ölüm orani fazla olan bir ameliyat ama sende oyle bi risk olmaz .😂 sanki ben seçilmis kisiyim mubarek. sanki ben 6 li cay bardagi setiyim de bi tanem

kirilsa kalan bes tanesiyle idare edilir hibi hayatim hakkinda sende olmaz dio sen ölmessin. mal adam haytm ulan bu benim nekadar rahat dio. sende risk olmaz diye. ozelde doktor hide

önce (13 puan) tarafından

Kiz sen diğer vakalara kıyasla zapzayıfsin ne  yağı olacak sende ondan demiştir doktor Allah seni🤣

önce (3,443 puan) tarafından

😂😂 i zaten sey zayiflama amelyati degilde şekillendrme ameliyati.😂😂 bunlari ozellikle zatiflamis kisilere yapiolar vucudu sekillendrmek

icin. kilolulara once zayifla sinra ameliyat diolar :))

-Reklam-
0 oy
önce (15,151 puan) tarafından

Her operasyon kadar riskli. Ampute olan göğüs ucuna rastlamadım ama benim doktorlarım çok iyiydi. Üniversite hastaneleri tavsiye ederim bu tarz operasyonlar için. Ayrıca göğüs ucu kaybı bile olsa tekrar yapılabiliyor yenisi

0 oy
önce (1,520 puan) tarafından

Ya bişey sorucam, devlette belli bir kiloda doku çıkmazsa mene ameliyatını ücretsiz yapmıyorlar. Sen kaç kilosun ve göğsün ve vücudun kaç beden? Ben 85D sütyen giyiyorum 83 kilo ve 44 bedenim. Acaba ben de o ölçüye uyar mıyım diye merak ettim de

önce (397 puan) tarafından

Benim göğüs bedenim 95 C 75 kiloyum göğüsüm ve göbeğim çok sarkık. Hep göğüs altın pışık oluyor senin gigusun küçükmüş bence çok değil 

önce (1,520 puan) tarafından

85 sırt genişliği D cup göğüs büyüklüğü canım, sen 95C giyiyorsan göğsün benden küçüktür. Benim göğüs altında pişik pek yok ama evde bile balensiz sütyen giyiyorum o yüzden omuzlarımda çökme oluyor 

0 oy
önce (1,600 puan) tarafından

Ben kayseri erciyes fakültesinde plastik cerrahisine gittim göğüslerimi muayene etti 28 aralık'a ameliyat günü verdi ücretsiz olacağım inşallah Selametle geçer

önce (855 puan) tarafından

Ne ameliyatı olucaksın canım

önce (397 puan) tarafından

Bana gün vermedi seni sıraya yazdık seni araycaz dedi 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

▶ Göğüs küçültme ameliyatında meme ucu çürümesi riski nedir?
Meme küçültme ameliyatlarında meme ucu kaybı veya çürümesi, dokunun kan dolaşımının bozulması sonucu nadiren görülebilen ciddi bir risktir. Cerrahlar bu riski minimize etmek için dokuyu besleyen damarları koruyan özel teknikler kullanır ancak özellikle sigara kullanımı, diyabet veya aşırı sarkıklık gibi faktörler bu riski artırabilir. Ameliyat öncesinde doktorunuzla doku beslenmesi ve kullanılan cerrahi yöntem hakkında detaylı bir planlama yapılması hayati önem taşır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
▶ Karın germe ameliyatı öncesi kilo vermek şart mı?
Karın germe ameliyatı öncesinde ideal kilonuza yakın olmak, ameliyatın başarı oranını artırır ve iyileşme sürecindeki komplikasyon risklerini önemli ölçüde düşürür. Aşırı kilolu hastalarda ameliyat sonrası yara iyileşmesi daha zor olabilir ve karın duvarındaki gerginlik dikişler üzerinde baskı oluşturabilir. Doktorlar genellikle doku kalitesini artırmak ve ameliyat sonucunun daha estetik olması için hastaların bir miktar kilo vermesini tavsiye ederler.
▶ Devlette göğüs küçültme ameliyatı için kriterler nelerdir?
Devlet hastanelerinde göğüs küçültme ameliyatı genellikle fiziksel sağlık sorunlarına yol açan makromasti durumlarında karşılanır. Bel, boyun ve sırt ağrısı, omuzlarda sütyen askısı izi veya kronik pişik gibi fonksiyonel şikayetlerin belgelenmesi, ameliyat onay sürecinde belirleyici rol oynar. Hastanelerin plastik cerrahi bölümlerinde muayene olup, vücut kitle indeksiniz ve şikayetlerinizin cerrahi endikasyona uygun olup olmadığını netleştirmeniz gerekir.
▶ Karın germe ve meme küçültme aynı anda yapılır mı?
Karın germe ve meme küçültme ameliyatları, kombine estetik cerrahi prosedürleri olarak aynı seansta yapılabilir ancak bu durum hastanın genel sağlık durumuna ve operasyon süresinin güvenli sınırda kalmasına bağlıdır. İki operasyonun birleşimi toplam anestezi süresini uzattığı için cerrahın hastayı kapsamlı değerlendirmesi gerekir. Özellikle iyileşme sürecinde hastanın fiziksel olarak hareketliliğinin kısıtlanacağı göz önünde bulundurularak, uzman görüşü ile karar verilmelidir.
▶ Göğüs küçültme ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Göğüs küçültme ameliyatı sonrası ilk 2 hafta yoğun ödem ve şişlik görülebilir, tam iyileşme ise yaklaşık 6 hafta sürer. Bu süreçte ağır kaldırmaktan kaçınmak ve özel destekli medikal sütyenler kullanmak dikiş yerlerinin korunması için zorunludur. Enfeksiyon riskini önlemek için doktorun önerdiği pansuman takvimine uymak ve ameliyat bölgesini nemden uzak tutmak, meme ucu sağlığının korunması açısından en kritik adımlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 280 göst.
5 Nisan 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nidamsenam (958 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 197 göst.
0 oy
7 cevap 590 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Azizeak (248 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 329 göst.
3 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevimm12 (331 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,522,389 soru

24,803,641 cevap

374,613 kullanıcı

...