Kızlar anasınıfı öğrencisi bütün harfleri öğrenmiş sizce okuma öğretsem mi kafası mı karışır siz olsanız ne yapardınız ? Harfleri kendisi yazıyor bana soruyor hevesi çok var tv de göryor yazyor harf harf söylüyor ama birleştirip okuyamıyor çünkü öğretmiyorum korkuyorum seneye 1. Snfı istemessr hevesi kalmazsa diye sizce ne yapmalıyım bişi diyin ya
Hevesten ziyade senin öğretme yönteminle okulunki çok farklı olacak. Senin öğrettiğin tarzı değiştirmek için uğraşacak öğretmeni.
Eğer öğretmen değilsen hiç girme o işe. Her şey vaktinde güzel.
Ben bir şey soracağım sana. Benim kızım 3.5 yaşında rakamları ve harfleri hem Türkçe hem İngilizce biliyor, bir yerde kelime görünce harfleri tek tek söylüyor ama birleştiremiyor tabi. Okul veya kreşe gitmiyor bu arada. Nasıl bir yol izlesem sence?
Maşallah kuzuma. İngilizce öğretebilirsiniz bence biliyorsanız. Dil öğrenmek için hem yetenekli hem de tam zamanı.
Biz İngilizce bilmiyoruz maalesef. Tabi temel şeyleri biliyoruz okullarda gördüğümüz kadar . Biraz daha büyüsün hem ben hem kızım kursa gidelim diyorum ama geç olmaz umarım
Yok hiçbiriniz için geç olmaz. Dil öğrenmek çok keyifli bir şey. Kızın için de Nova Kids falan var yorumları çok iyi ama fiyatları nasıldır ve ekran veriyor musunuz bilmiyorum. Denenebilir
sordugunu cevapla. ama vakit ayirim bu hu sus su soyle boyle borlesince kelime olur hece olur seklinde ogretme bence . okumayi bilerek basliyir cocuklar zaten yeni sistemde harf gruplari oluo n a e uc harfi bilse nane yi okuyBiliyor mesela cocuk zaten suan ogrendikleri an okumaya basliyir cocukalr
Arkadaşın oğlu öğrenip gitti o rahat etti ama başka çocuklardan aşırı sıkılan olmuş bilip gelince. Anaokulunda ağlamayan çocuk ben sıkılıyorum diye okula gitmek istemiyormuş. Bence riskli bir durum.
Sen öğretme. Sorduğu sorulara cevap ver Yeter. Benim oğlum da anaokuluna gidiyor bütün harfleri biliyo rakamları biliyo. Kendi kendine yazmaya çalışıyor ben müdahale edip öğretmeye çalışmıyorum eğer sorarsa yardim isterse yardımcı oluyorum.
Okulda farklı bir yöntem ile öğretiyorlar birde önceden bilse okulda sıkılacak ilgisi azalacak.
Eline bir kağıt kalem alıyor kendi adını yazmaya calisiyo bazen bana sen yaz ben ona bakarak yazicam diyo.
Benim oğlum da 3 yaşında tişörtüm de yazan harfleri merak edip sorardı sonra ben öğretmeye başladım yavaş yavaş birazda dil konusunda geriydi belki etkili olur diye öğretmek istedim. Öğrendi de tüm harfleri biliyordu tv de dizi film adı yazıyor ya altta oradaki tüm harfleri tek tek söylerdi. 4 yaşında anaokuluna başladı öğretmenine sordum hevesli ise hevesini kırmayacak şekilde öğret sorduğu zaman söyle dedi. Yazı yazmak isterdi Van'a nasıl yazılıyor diye sorardı ben harfleri sıra ile söylerdim o yazardi Sonra dil terapistine gitti orada birçok harfi öğrendi 1.sınıfta okumada neredeyse hiç zorlanmadı. Okulda sıkılır diye ben öğretmek istemedim okumayı birde şimdi farklı okunuyor harfler filan o yüzden kafası karışsın istemedim . Sende sordukca hevesini kırmamak için söyleyebilirsin.
Benim buyuk oglum 2,5 yasinda ogrendi harfleri, 4 yasinda yaziyodu. Biz yazi tahtasinda kodlayarak yazdiriyoduk oyun gibi. 6 yasinda okula baslamadan once kendi kendine kismende olsa sokmustu. Tamamen okuma ve okudugunu anlama cok cabuk oldu okula baslayinca. 2 hafta gibi surede tamamen tum kelimeleri okuyodu. Ben okula baslamadan toplama cikarma hatta basit carpma da ogrettim. Ingilizce de 100e kadar kesintisiz, ondan sonrada 100er 100er sayiyodu. Suan 2. Sinif. Acikcasi hic bi konuda zorlanmadik. Algisi acik bi cocuk zaten. Eger cocugunuz sikilmaz derseniz oyun gibi yaptirabilirsiniz. Alt yapi olusmus olur.
1,491,319 soru
24,370,116 cevap
347,953 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın