0 oy
243 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,873 puan) tarafından

Kızlar kızım 3.5 yaşında . Alfabeden 10 a yakın harf biliyor . Ben bir kaç kere gösterdim. Kendi de istekli idi biraz öğrettim. Eşimde şimdiden öğrensn okuma yazma diyor  . Araştırıp okuduğum kadarıyla erkenden okuma yazma öğrenmesi kendisine okula hayatında zor olurmuş. Yani diğer öğrenciler harfleri tanırken bilen çocuk sıkılırmş. Ben sadece harfleri bilsn istiyorum eşimde okuma yazmayı öğrensn diyor. Sizce zararı var mı. Çocuğu erkenden okuma yazma öğrenen anneler eğitimciler cevap verirse çok memnun olurum.  

15 Cevaplar

+1 oy
önce (6,245 puan) tarafından

Herkes sıkılma konusuna değinmiş ama esas önemli sorun sizin öğretme tekniğinizin okula uymaması bence. 

İlkokul öğretmeni değilseniz eğer, siz kendi bildiğiniz yönteme göre öğreteceksiniz oysa öğretmen güncel tekniklere ve müfredata göre öğretecek. Bu sefer öğretmen, velinin yanlış öğretme yöntemini düzeltmeye çalışacak sürekli.

Benim de kardeşim öğretmen, o da hiç doğru bulmuyor ailenin okuma yazma öğretmensini. Kendi kızına da yaşına ne uygunsa onu yaptırıyor evde. Ekstra öğretmiyor. 

önce (1,873 puan) tarafından

Evet kesinlikle çok haklısın. Rakamlara yöneleym ben en iyisi.

Oğlum 4 yaşında. 2.5-3 yaş arası deli gibi harflere sarmıştı 😄 Konuşması doğdu doğalı çok ileri. Kardeşim öğretmeyin dedi. Onun yerine dil öğretin dil İngilizce öğrettik. Oğlumda üstün zeka şüphesi de var yaşını doldursun diye bekliyor doktoru test yapmak için. Ona rağmen öğretmeyin dedi doktoru da. 

-Reklam-
0 oy
önce (5,418 puan) tarafından

Ben de biraz araştırmıştım iyi oldu ilk sene rahat ettim diyen nadir de olsa var. Onun dışında normalde tavsiye eden yok eğitimcilerden.

Kendi sorup öğrenmek istemedikçe öğretmeye çalışmayın diyorlar bir de. Sizinki öğrenmek istiyorsa başka.

Dün anne baba harfleri göstermiyor dedi. Gördüğü harfi söylüyor. Sayıları bilsn el becerisi gelişsn. Harfleri de bilsin az çok ama okuma yazma kısmını daha çok çok erken . Her şey vaktinde güzel okuma yazmayı okulda öğrensn istiyorum. 

önce (872 puan) tarafından

aman ne gerek var ugrasmaya nasilsa ogrenecek.  kendi kendine gordukleri kaptiklari cok bile bence. zaten yeni sistemde garfleri ogrenirken oluma ogrenilio. bizim zamanimiz gibi heceler fisler cumleler yokki

0 oy
önce (3,566 puan) tarafından

Evet aynen öyle renkler, İngilizce sayılar diğer konuları öğret ama sen şimdi okuma yazmayı öğrettiğinde o arkadaşlarının yanında sıkılacak bırak arkadaşları ile beraber öğrensin 

Evet bende öyle düşünüyorum  .

0 oy
önce (222 puan) tarafından

Erkenden öğrenmesinin ne faydası varmış eşine göre? Ki erken de öğrenemez normal zekaya sahip bir çocuk 5 yaşından önce öğrenemez okuma yazmayı. Boşuna uğraş

Bende istemiyorm daha çok erken.

0 oy
önce (945 puan) tarafından

Okuma yazma değil canim da sayıları nokta nokta şeklinde yazıyorum üstünden geçmesini istiyorum maşallah yapıyor benim kızım cizim kitaplari aldım onları yapıyor 

Maşallah canım kaç yaşında. 

4 yaşında canim ama 1 yıldır böyle alıştı 

Çok iyi canımm bende yaptırmaya çalışıyorm. Ama hemen sıkılıyor . Bir de şey soracaktm boyamayı tam manası ile kaç yaşında güzel boyuyor. Benm kız geçen seneye göre daha iyi boyuyor ama aynı renk boya diyorm kitaptaki ile o farklı renk yapıyor hayır bu renk yapacağım diyor  :)

İlla kitaptaki ile aynı olmasını isteme maksat çizgilerden tasirmasin canim istediği renge boyasını izin ver hiç yapamamasindan iyidir sonucta

0 oy
önce (1,799 puan) tarafından

Canım biz anaokulu dönemide harf öğretmiyoruz kesinlikle sadece  6 yaş grubunda harf tanıtma var son aylarda oda ses çalışması olarak yazmak değil kesinlikle 1. Sınıfta zorluk yaşarsın çünkü her öğretmenin öğretme biçimi aynı değil sesleri çıkarma biçimi aynı değil kimisi eski usül öğretirken kimisi yeni sistemde öğretiyor sistemde değişiyor zaten sürekli, 3 buçuk yaşında çocuğa renkleri sayıları öğretebilirsin çok ilerideyse kızın kavramları öğrenebilirsin mesela aşağıda yukarıda altında üstünde içinde dışında gibi yada ikili komuta geçebilirsin mesela hem renklerine hemde şekillerine göre oyuncakları ayırma yada farklı bi malzemeyi gibi akıl oyunları var bunlarla ilgili onları almanı tavsiye ederim desteklemiş olursun çocuğunu ama harfler için çok erken hiç öğrenen çocuk yokmu var bazıları üstün zekalı oluyor okulda ztn bu çocuklar öğretmen tarafından yönlendirilir farklı yerlere onun dışında çocuğun küçük kas yapısında buluşsel gelişiminede uygun değil 

Aşağıda yukarıda içinde dışında bunları biliyor canım. Ama çok doğru dediğin. Teşekkür ederim ona göre davranacağm bende artk. Anaokul öğretmeni misn acaba canm

Yukarıda tam olarak bunu yazdım ben de. Kardeşim de öğretmen o da aynı şeyi diyor. Bazı veliler çocuklarına yaşından ileri şeyler öğretiyor çocuk yanlış usülle öğrenmiş oluyor sonra biz bunu düzeltmekle uğraşıyoruz diyor. 

önce (1,799 puan) tarafından

Evet canım anaokulu öğretmeniyim hem bizim için zor hem ilkokul öğretmeni için zor anaokulu akademik eğitimden ziyade çocuğu akademik eğitime hazırlayan kısım bi çok beceriyi davranışı burada öğreniyor ki birinci sınıfta tamamen akademik olacağı için zorluk yaşamıyor 

0 oy
önce (23,465 puan) tarafından

Bazı çocuklar kendi öğrenip geliyor. Yapacak bişey yok. Onlar sınıfta en önde olmak istiyor. Öğretmen onları tutmak için ekstra çabalamak zorunda kalıyor. Oğlumun da harflere ilgisi vardı 3 yaş civarıydi.yanlis hatırlamıyorsam. Ufak ufak birleştirmeleri de söylüyordum. Şuan mantığını baya kavradı sayılır . İlgisi varsa ogretirsin. Yoksa zorlama yani. Ben de sınıf öğretmeniyim. Ama çalışmaya li yıllar oldu. Akrabam da sınıf öğretmeni. Şuan birçok çocuk sınıfa bilerek geliyor dedi. Oğluma ogretmemi söyledi. Ben pek umursamadım. Nasılsa öğreneceği.bosey olduğu için. İstiyorsa öğret harfleri. Ama ders modunda ilerleme harfleri öğretirken örneği S harfi ne se deme . Onun adı ssss. Merakı varsa o kendi ilerletir zaten . Öğrense de öğrenmese de dünyanın sonu değil . 

Me değil mmm diyorm . Bakıyorm nasl öğretiyorlar diye. Şimdi nereye gitsek gösteriyor anne bak lll mmm diyor. Hevesi var kırmak istemiyorum. Ama kafam karıştı kimi öğret diyor kimi öğretme

önce (23,465 puan) tarafından

Hevesi varsa soruyorsa cevap verilir. Yoksa masanın başına geçip.ozellikle ogretilmez kısaca 

0 oy
önce (6,027 puan) tarafından

benim eniştem sınıf öğretmeni. kendi çocuklarına öğretmişti, sonra diğer kuzenlerime de öğretti, kendi torunlarına da. 

hepsi iyi yerlere geldiler. zekilerdi çünkü kendi torunu üniversite sınavında ilk bine girdi falan öyle iyiler ama bu her çocukta aynı olmaz. kimi bunu kaldırır, kimine ağır gelir kimi de okulda zorlanır. 

şu an için yaşı küçük, ilerleyen zamanlarda değerlendirmek lazım. çocuğu öğrensin zorlamadan oyunla bazı şeyler öpretilebilir

0 oy
önce (15,283 puan) tarafından

4 buçuk yaşından beri okuyor eğitimciyiz ana baba. Henüz anaokulunda. En fazla azıcık sıkılır bir ay sonra okuyor zaten diğer bebeler de

0 oy
önce (238 puan) tarafından

Bence en iyini yapıyorsun yarın ana sınıfa gitse bile rahat edersin birinci sonrada başlasa bile öğrenmenin yaşı yok ben ce bak ben anasinfana giti şimdi birinci sınıf çok zorlanıyoruz 

0 oy
önce (2,350 puan) tarafından

Yiğenim 4 yasında okuma yazmayı öğrendi kendi cok istedi ama teyzem pişman oldu öğretmen şikayet ediyordu sıkılıyo dinlemiyor yazmıyo diye 

0 oy
önce (17,405 puan) tarafından

Benim kizim kendi kendine öğrendi. Şuan birinci sınıfa gidiyor. Sorun yaşamıyor ve sıkılmıyor. Hatta sınıfta ben okuyorum ve yazıyorum diye kendini havalı hissediyor. Ana okuluna giderken de okuyup yaziyordu. O zamanda sıkılmadı hiç. Küçük kızımda 3 yaşina girecek. Ablasına heveslenip harflerin bir kısmını öğrendi. Ben engel olmuyorum, sadece yanlış öğrenmesinler diye sorularına doğru cevaplar veriyorum. Doğru yönlendirmeye çalışıyorum. 

0 oy
önce (24,494 puan) tarafından

Sizin öğretim şekliniz ile öğretmenin öğretim şekli birbirini tutmayacak ve çocukta hem ben bunları biliyorum düşüncesi oluştuğu için sıkılacak hem de yanlış bildiğini doğruya çevirmeye çalışacak. Çünkü bizim öğrendiğimiz ve öğrettiğimiz gibi seslendirmiyor  öğretmenler harfleri 

0 oy
önce (806 puan) tarafından

Bak r harfini 're' diye okuyup ogretirsen çocuğun harfleri birleştirmede problem yasar rrrrr diye ogreteceksin sessiz harfler bu şekil öğretilmeli yoksa okulda alfabeyi bilmesi avantaj olmaz

Evet aynı bu şekilde öğretiyorm. Bakıyorm zaten nasl öğretiyorlar diye. Eski usul bizim öğrendiğimz gibi öğretmiyorm yani 

0 oy
önce (2,964 puan) tarafından

Benim oğlumda aynı sizin kızınızın yaşında çok hevesliydi harflere bende öğrettim yani aslında sordukça söyledim bu ne dedikçe harfin ismini söyledim. Konuşmasında bozukluk vardı dil terapistine gitti orada da pekişti tüm harfleri biliyor ama okumayı öğretmedim. Anaokulu öğretmeni de öğretmemek gerekiyor ama hevesini de kırmamak lazım sordukça söyleyin dedi. Şimdi 1.sınıfa başladı normal bir şekilde ilerliyor. Harfleri bilmesinin zararı yok ama okumayı öğrenmesin 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 544 göst.
1 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Casperiye (9,080 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,046 göst.
27 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 415 göst.
14 Kasım 2022 Aile & Aşk kategorisinde Mks (12 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,276 soru