Kaç saattir kafamı toplamaya çalışıyorum öfkeyle kalkıp zararla oturmak istemiyorum o yüzden sizinde fikirlerinizi almak istiyorum
2.5 yaşındaki oğlumun konuşma gecikmesi var yurtdışında yaşadıgımız için burdaki dil terapistleri Türk olmadıgı için çözüm bulamıyorum bu konuşma gecikmesi artık beni üzmeye endişelendirmeye başladı bi süredir aklımda olan ama henüz kafamda netleştirmediğim bi durum var düşünme aşamasında olduğum için henüz eşimle paylaşmadım bugün öğlen kayınvalidem kayınpederim kayınbiraderim ve elti adayım geldi bahçede otururken konu oğlumun konuşma gecikmesine geldi eşim bu durumu sorun etmediğini uzmanlardan gerekli görüşleri aldıgı için zamanı gelince konusacagını söyledi bende bi densizlik yapıp herkesin içinde acaba oğlum ve ben bi süre için Türkiyeye dönüp dil terapisti alıp sonra tekrar buraya mı dönsek diye düşünüyorum dedim eşim kalakaldı nerden çikti bu diye söylenmeye başladı bende sadece düşündüğümü nasıl olur diye aklımdan geçirdiğimi söyledim eşim ilk defa bağırdı bana ben yine oğluma sana hasret mi kalacam yine ayrı aile mi olcaz tam düzenimizi kurduk aile olduk sen herşeyi mahvediyorsun beni önünü ardını düşünüp kesin dönüş yapsaydın çocuk oyuncağı mı bu diye bağırmaya başladı sakin ol lütfen diyebildim sadece eşimi ilk defa o halde gördüm kalakaldım şaşkınlık içinde kayınpederim eşimi alıp içeri götürdü ben ağlamaya başladım eltim kayınvalidem beni sakinleştirmeye çalıştılar kayınvalidem keşke önce düşünüp eşinle paylaşıp sonra bizim yanımızda konussaydın dedi haklıydı aslında o an nasıl pat diye söyledim bende bilmiyorum 1 saat sonra eşimin ailesi gitti o dakikadan beri eşim ilk defa yüzüme bile bakmadan tek kelime konuşmadan oğlumuzu alıp odasına götürdü onunla beraber uyudu kameradan baktıgımda uyumamış oğlumun saçını okşayıp sarılıyordu kötü bi niyetim yoktu aslında sadece oğlumun durumu için bi çözüm arıyorum acaba yanlış mı düşündüm yada eşim neden bu kadar tepki verdi yada ben ne yapmalıyım
Kendini onun yerine koymayı dene mesela . Sizden ayrılmak istemiyor besbelli . Ve sorun etmiyor oğlunun durumunu . Bence biraz daha zaman gecsin duruma göre bakarsın
Erkek çocukları geç konuşur, geç konuşan çocuklar akıllı olur gibi söylentiler var . Bence az daha bekleyin . Bazı çocuklar geç konuşuyor gerçekten
2 ayrı uzman aynı şeyi söyledi genetik geç konuşacak 3 yaşına kadar konuşmazsa o zaman yol izleriz dediler
Bekle o zaman cnm .
Burada bir arkadaşımın oglu 3 yaş 1 aylık, daha yeni yeni kelimeler etmeye başladı. Eltimin oğlu 2.5 yaşında max 2 kelimesi vardır. Ona da doktor otizm olabilir dedi başta ama sonra hareketleri vs pek sıkıntı görmedi takip edecekler. Çevremde belki 8 10 tane geç konuşan cocuk var şu an bile. Yani çoğu çocuk artık böyle eskiden bu kadar yoktu sanki bu dönemde arttı. 2 yeğenim de erkenden kreşe başlayarak dili açıldı onlar da konusmuyordu küçükken. 3 yaş eşik. Biraz daha beklemelisin bence canım.
Birazda acele etmemin sebebi 4 yaş kreş zorunlu burda 4 yaşına kadar bide İngilizce öğrenmesi gerekiyor malum resmi dil türkçe dil meselesini çözeceğiz ki bide İngilizce öğrenecek dil bilmeden kreşe başlarsa sıkıntı yaşayabilir 5 ay var 3 yaşına çift dil dolayısıylada biraz endişeliyim
Rabbim selamet versin git sen de yanlarına sarıl sen de eşinin saçlarını okşa
Onu ilk defa böyle gördüm açıkçası birazda çekiniyorum yanına gitmeye hay dilim kopsaydı da önce eşimle konussaydım
Deme kız öyle tövbe estağfirullah çekinme o şuan seni bekliyordur eminim ben de geldim de yanınıza sizi çok seviyorum de sarıl hiç üzme ne kendini ne eşini ne de çocuğunu.
Öyle yapacam
Benimde oğlumda aynı şekilde konuşma gecikmesi var ve aynı 2 5 yaşına girmesine 1 ay var bende korkuyordum fakat babası ve halası 3 buçuk yaşında konuşmuş size hak veriyorum bende çok korkuyordum neden konuşma gecikmesi var diye şuan dil terapistine gidiyoruz orda sen haklısın oğlun için gelmek istiyorsun ama keşke bi ilk eşine deseydin baya üzülüp etkilenmiş demekki bi şekil yap gönlünü al bari
Kelime var şükür anne dede gel ve belirgin babıldama hani böyle zorla konusmaya çalışır ama o kelime bi türlü ağızdan çıkmaz ya o şekilde
Susadığı zaman ne yapıyor mesela iyi bari en azından az da olsa var kelimesi inşallah bir an önce konuşurlar aeni anlıyorum bende öyleyim
Aaaıııaa diye söylenerek elimi tutup mutfaga götürüp sulugunu işaret ediyor kelimesi var olmasa çoktan Üzüntüden kendimi yerlere atmıştım
Benimki işaret etmiyor maaalesf susadığı zaman alıp bana getiriyor içiririm diye ama beni çok iyi anlıyor dışarı gidiyoruz diyince ayakkabısını alır gelir yada banyo yapıyoruz diyince koşar banyoya falan umarım en kısa zamanda konuşurlar
Aslında istediği bişeyi size getirmesi bile işaret sayılır bunu uzmanımız söylemişti yani ille parmakla göstermesi şart değil benimkininde komutu algısı herşeyi tam şükür anlamadıgı bilmediği bi nane yok tek sorun konuşma işte inşallah çocuklarımız konuşur artıkta bizde bu üzüntülerden kurtuluruz
Bence bir sıkıntı yoktur diye düşündüm.cocugu gec konuşan tanıdıklarım var, zamanla hiç bir sıkıntısı kalmadı şükür.tepkiside ayrı kalmak istemediğinden diye düşündüm
Belli etmiyorum ama deli gibi korkuyorum türkiyede tüm testlere yapıldı hiç bir sorun çıkmadı genetik denildi kritik yaş olan 3 yaşına kadar konusmazsa o zaman yol alırız dedi 2 ayrı uzman bende geç konusmuşum birazda ona güvenerek başta sorun etmedim ama artık içim içimi yiyor 3 yaşa bişey kalmadı eşim oğlumuza çok düşkün tekrar ayrı kalmak istemiyor o da haklı bende Oğlumun durumundan dolayı bi çözüm arıyorum
Anladım inşallah bir sıkıntı çıkmaz düzelir hemen.anlaşırsınız sizde
Çok teşekkür ederim inşallah
Söylemenden bir yanlışlık yok haklı olarak evladını düşünmüşsün sen canım eşinde bilakis evladından ayrı kalmak istememiş belli yani. Hiç mi konuşmuyor yani tek tük kelimeleri dahi yoksa endişelenmekte haklısın isteyeceği şeyi ifade edemiyor mu yada hareketiyle belli edemiyor mu? Bunlar önemli benim oğlumun da konuşması çok gerideydi bizde doktora götürdük bir sorun yok zamanı gelince konuşacak dedi kreş önerdi bu sene kreşe başladı sınıfındaki herkes sen ben gibi konuşurken oğlum tek tük konuşuyordu enazından kendini yine ifade edebiliyordu ama yetersizdi kreş inanılmaz etki etti şuan yarım yamalakta olsa konuşuyor evde bir iş yapsam ne yapıyorsun niye yapıyorsun diye soruyor yani zamanı vardır belki her çocuk kendine özel oğlum şubatta 4 yaşına girecek kardeşi ise 2 yaşına girmeden çok güzel konuşur kendini ifade eder. Bence eşinizle konuşun onu anladığını sadece evladım için bir çıkış yolu arıyorum diyin
Bence eşinizle konuşun aranızda bu sorun olmasın ona da hak verin sende bana hak ver de biranda söyledim yanlış anlaşılmak istemiyorum deyin ikinizinde düşüncesi çocuğunuz olmuş uzatmayın bence küstünüz ve dargınlığı siz bir adım atın
Bendede hata var zaten ne diye eşimle konusmadan herkesin içinde pat diye böyle bişey söyledim bilmiyorum eşimede hak veriyorum oğlumuza düşkün olduğu için bi anda böyle bişeyle karşılaşınca tepki verdi
Kendinde söylüyorsun canım başkaları varkende düşünmeden yada ona fikir danışmadan biranda söylemişsin o yüzden gönlünü al derim çocuğunda inan zamanı var konuşacak benimkinde de olduğu gibi
Sizin süreciniz nasıldı peki
2 yaşına kadar sizinki gibi anne baba dede mama derdi isteyeceği şeyleri el hareketiyle anlatmaya çalışırdı renkleri gösterir sayıları anlatırdım bir tek sayıları 10 a kadar sayabiliyordu doktora gittiğimizde oğluma seslenerek gel bakalım şu çekmecede mavi balon verir misin dedi oda çekmeceyi açtı ve aynı rengi verdi doktorumuz 3 yada 5 kez tekrarladı ama konuşacak annesi zamanını bekle dedi aradan 1 seneden fazla geçti tek tük konuşmaya başladı ama kreşin çok etkisi oldu şuan konuşuyor kreşte olanları anlatıyor arkadaşlarının isimlerini söylüyor açıldı biraz yani ama bak doktprumuz o zaman bana şöyle dedi el hareketiyle su istiyor diyelim ne istiyorsun ben seni anlamıyorum suuuu mu istiyorsun diyerek o cümleyi uzatıp tekrar tekrar söyle dedi yada toooop mu istiyorsun bu toooppp diye vurgula canı bişi istedi mesela yeeemmmeeekk diye vurgula dedi öyle yaptık gerçektende işe yaradı
Sadece bu konuya birden sinirlenmesine anlam veremedim. Bağırıp kızacak kadar bir durum yok aslında. Muhtemelen başka konuların devamı gibi oldu ve öfke patlaması yaşadı diye düşünüyorum. Her ne kadar haklı da olsa (önce onunla konuşmalıydın), başkalarının yanında sergilenen tavrın bir kabulu olamaz.
İki dil ile büyüyen her çocuk bu durumu kaldıramıyor bazen. Yani dil karmaşası da yaşıyor olabilir. Önerebileceğim en önemli şey, mümkün olduğunca yaşıtları arasında vakit geçirmesi.
Daha öncesinde hiçbir sorunumuz yoktu ne tartışma ne kavga sadece bu olaya çok tepki verdi eşim oğlumuza çok düşkün ayrı olduğumuz dönemde günde 10 defadan fazla arardı oğlumuzu birleşmemizi hep bekledi bide balık burcu oldukça duygusal oğlumuz söz konusu olunca bende hatalıyım aslında eşimle konusmadan pat diye aklımdakini herkesin yanında söyledim neden söyledim onuda bilmiyorum aslında oğlum tek dil ile büyüyor İngilizce hiç öğretmedik önce Türkçe öğrensin diye
Yaşıtları arasında, çocuklarla birlikte mümkün olduğunca vakit geçirsin o zaman. Doktorlar da şimdilik sorun görümüyorlasa bekleyin biraz daha.
Çocuk bakımında anne - baba eşit derecede görüş bildirmeli. Eşini karşına alıp sakin kafayla konuşursanız, ikiniz de rahatlarsınız.
Eşime kızmıyorum zaten sadece ilk defa eşimi böyle gördüm her konuda anne baba olarak mutlaka ortak karara varırız fakat benim bu konuda korkum ağır bastı eşimle konusmadan danışmadan kendimce bişeyler düşündüm belki yanlış belki doğru fakat oğlumla ilgili korkuyorum sadece
Eşiniz, sizin içten içe kesin bir karara vardığınızı ve haber verme gereğinde bile bulunmadığınızı düşündü muhtemelen.
Sizi, oğlunu kaybetme korkusu yaşamış bir an. Yine de kendini kontrol edip bağırmaması gerekirdi, muhtemelen kendi de bu konuda pişmandır.
Ama ilk adımı atıp iletişime geçmesi gereken kişi sizsiniz. Eşiniz sizden şu an makul ve rahatlatıcı bir açıklama bekliyor.
Zaten eşime kızmıyorum kızamam ona aylarca hasretle bekledi bizi ayrı oldugumuz dönem günde 10 defa oğlumuzu görüntülü arardı uyku saatlerini bile kaçırmazdı sadece eşimi ilk defa böyle gördüm o biraz sarstı beni oğlumuza çok düşkün bi Baba bende oğlumuzun bu durumu yüzünden kendimce çözüm arıyorum
32 aylık oğlum bizimde konuşması çok yok çocuk doktoru oğlum da sorun görmedi konuşur dedi tıp da bir açıklaması yok ama nedense erkek çocuklar geç konuşuyor dedi dil terapistine yolladı oda konuşma geçikmesi var dedi broşür verdi bunları oynayın falan dedi iki aya konuşur dedi ben bide özele götüreceğim senin oğlunda yabancı ülkede yaşadığınız için iki dil olunca zorlanmış olabilir eşin sizden ayrı kalmak istemediği için kızmış belli güzelce konuş sarıl gönlünü al sonuçta sende evladını düşünüyorsun türkiyeden de çok uzaktasın kolay değil dünyanin bir ucunda yaşamak sende eşini çok sevmesen orada yaşamazsın zaten herkesin yapabileciği bir şey değil
Broşürde hangi oyunlar vardı
Bu broşürü verdi buna bakabilirsin
Kukla oyunu şarkı oyunu kitap okuma etkinliği taklit oyunları oynayın dedi bide internette küçük çocuklar için evde yapılan etkinlikler var onlardan yapın dedi internetten yükselen zekanın kitaplarını aldım konuşmaya yönelik bakalım onlarda yarın gelir
Bunlarada bakayım çok teşekkür ederim
Rica ederim
Canım öncelikle çocuğun konusunda biraz rahatlaman lazım, benimki de 30 aylık olmak üzere kelime söylüyor fakat cümle kuramıyor. Üzülüyorum ben de fakat doktorlar 3 yaşa kadar sıkıntı yok diyor. Bu seni biraz rahatlatsin. Emin ol bir anda aciliyorlar, çevremden gördüğüm kadarıyla. Eşin konusunda ise eşin çok haklı fakat öbür güne sinirinin geçmesi gerek, yani uzatmamasi lazım. Sana tavsiyem biraz sakinlessin, rahatlasin sonra gidip konuş.
Zaten türkiyede tüm testleri yapıldı hiçbir sorun görülmedi 3 yaşa kadar süre verdiler bende 2.5 yaşında konuşmuşum genetik sanırım ama 3 kelimesi var sadece bari yeni kelimeleri olsaydı elimden geleni yapıyorum ama kendimi yetersiz hissediyorum eşimin uzatacagını sanmıyorum oğlumuza çok düşkün ondan ayrı kalmayı bi daha kaldırabileceğini sanmıyorum
Çocuğunuz erkek çocuğu geç konuşabiliyor benimde oğlum 3 yaştan sonra doğru düzgün cümle kurdu 4,5 yaşında net konuşuyor doktor normal erkek çocuğu dedi...sadece ben 3 yaşa kadar çocuğum doğru dürüst çocuk görmedi durumum ve yaşadım yer itibariyle çalıştığım yerle ilgili köydeyim akrani yoktu parka gotursem çocuk ancak hafta sonu gelen tatilciler geldiğinde çocuk kovalıyorduk...3.yasdan sonra izin kullandım memlekete gittim orda eş dost komşular ortam oldu parka götürdüm sosyallesti anca konuştu yani...
Türkiyedeki uzmanlarda bi sorun görmedi 3 yaşa kadar süre verdiler konusması için sonrasını ona göre yol izleriz dediler artık tedirgin olmaya başladım 3 yaşına bişey kalmadı hala 3 kelimesi var
Göz teması varmı?birde kendi vücudundaki organlarını biliyormu? Bezi bıraktımi? Yemek yemesi kendisi yiyormu?
Göz teması mükemmel komut almada sıkıntı yok kendi yiyip kendi uyuyor bezli maalesef hazır değil tuvalet eğitimine organları tam bilmiyor sadece göz burun agızı biliyor
3 yasında 50 kelimesi baba nerde tarzi cumlesi vardi doktor tavsiyesi ile b12 basladik dusuktu degeri oyun grubuna basladik 3.5 yas suan daha duzeldi 15 gundur kayinvalidemdeyim simdi daha iyi konusuyor bu surecte kitapta okudum televizyon telefon yazin yoktu simdi kısıtlamalı bakiyor
Tv tablet telefon vermiyoruz sadece haftada 1 kere 15 dakika kırmızı balık izleme hakkı var oda tvden açıyorum harici olarak ekran kesinlikle yasak hala 3 kelimeden fazla konusmaması endişelendiriyor
Ayrılma kaygısı bence ya donmezsen turkiyeden diye yukseldigini düşünüyorum..
Çocuğundan ayrılmak istemiyor dil terapisti sadece turkiyedemi var orada yokmu 2.5 bencede biraz erken 4 yaşına kadar bekleyenilirsin oğlun 2 dil arasında yetişiyor bunu unutma çocuk hem algılamaya çalışıyor hemde konuşmaya aklı kariyorda olabilir birde rkek çocukları biraz daha geç konusyor..
Ama bir sorun daha var çocukta endişe ettiğin şey varsa o zaman sizi ülkeye salmak istemiyecek yada atıyorum seni ailenden biri e birsey olsa 2 3 ay kalmak zorunda kaldı oğlunu gondermek istemeyecek mi acaba..
Eşinle şimdiye kadar bir çatışma yaşamadığını içi tepki gormemsisin bence ufak bir fikir ayrıldığında demekki icindekini ailesini yanında bile gosterebiliyor sen zihnindekini soylemissin oda susup yalnızken söylememis..
Bazen ellerimizi tartışmalarda anlayiyoruz ne kadar seni kırabilir olduğunu...
Üzülme sende şu akar yolunu bulur
Burda terapist var tabi ama Türkçe dil terapisti yok türkiyede yetiştiği için çift dil ilerlemedik şimdi İngilizce terapiste verirsem tamamen dil karmaşası yaşar zaten uzmanda uygun görmedi eşim oğlumuza çok düşkün ayrı oldugumuz dönem saat farkına rağmen uyku saatlerini bile kaçırmadı günde 10 defadan fazla görüntülü arardı çok bekledi çocugumuzla buraya yerleşmemizi tekrar ayrı kalma düşüncesini kaldıramadı sanırım ona kızmıyorum bende çocugumdan bu kadar uzun süre ayrı kaldıktan sonra birleştiğimizde tekrar ayrılma gibi bi düşünce olsa belki bende tepki verirdim aslında bu konuyu aramızda hiç konuşmadan pat diye herkesin içinde ne diye söylediysem bendede hata var korkularım sanırım mantıgımın önüne geçiyor
Ya söylemiş olabilirsin insaniz onunda tepkisi çok abarti olmuş sen istediğin bir şeyi dile getirdiğinde o zaman oda sana bunu yapacak tecrübe diyorum ben biraz bu konularda tekrarını yaparim aynı şekildeki bana davranıyor diyede gozlemlerim yoksa bir anlık sinirle babamı yaptı diye bazen insanlar kötü zamanda gerçek yüzünü çıkarıyor bu kocasından dahil..
Benim en korktuğum evlilite din mezhep farklıydı ilerde çocuğum olursa kime nereye yonlencek diye düşünürdüm..
Suan 2.5 yasinda ingilizce almasın diyorsun ama 10 yasinda ingilizce şu gibi öğrenmek zorunda kalacak hayat şartı o çünkü sürekli Türkçe diye baskılara bence
Burdaki Uzmanlar önermedi türkçe algısı çok iyi yeterince açık fakat tam olarak türkçe konusmadan İngilizce öğrenmesi şuan dil gelişimini etkiler diye yoksa bende çift dil ilerleme taraftarıydım konusma gecikmesini dahada tetikleyeceği için 1 yıl için erteledik cümle kurmaya başladıgı an başlayacağız İngilizce eğitimlere eşimle durumumuzu çözdük burdan davetle türkçe dil terapisti getireceğiz pazartesi prosedürlere başlayacağız konusma gecikmesini ne kadar erken çözersek İngilizce eğitimede başlayacagız çünkü 4 yaş kreş zorunlu burda 3 yaş tercihe bağlı o zamana kadar dil meselesini çözemezsek oğlum çok sıkıntı yaşayacak birazda bu yönde endişeliyim o yüzden acele ediyorum bazı şeylerde
eşin ayrı kalmak istememesinde haklı. konuşmaya gelirsek yurtdışında olduğun için ve eşin de yabancı olduğu için 2dilde konuşuluyordur çevresinde. Birden fazla dille konuşmaya çalışmak tek dilden daha zordur. tek bir dil öğrenen çocuk yeri gelir yaşında bile patır patır konulabilir ama 2dil de belki 3 belki daha ilerisi
bi de erkek çocukların bir çoğu konuşmada gecikiyor nşye bilmiyorum
Buranın resmi dili İngilizce kreşe göndersek dil gelişimini kötü etkiler uzman önermemişti cümle kurmaya başladıgı an İngilizce eğitime başlayacagız Türk kreş araştırıyorum burda eğer olmazsa davet ile türkiyeden dil terapisti getireceğiz çünkü 4 yaş kreş zorunlu burda o zamana kadar dil meselesini çözüp bide 2.dil öğrenecek kaygılar düşünceler endişeler çözüm arıyorum işte kendimce
bol bol kitap okuyun bir de dediklerini anlamayın azıcık zorlansın..
diğer yprumlara da baktım bunun için doktora falan da götürmüşsün bir sıkıntısı yokmuş, o yüzden hiç strese girme. Gün gelecek oğlum bir sus kafamı dinleyeyim diyeceğin günler gelecek 😍kızım 29 aylık tam anlamıyla değil ama baya çözdü sayılır konuşmayı, bazen öyle bıdı bıdı bir şeyler anlatıyor ki, bizi konuşturmuyor kız sus diyorum 😂
Ayy inşallah o günler gelir
gelir gelir strese girme eşini de çocuğu da strese sokma. kaygılarında haklısın ama ne kadar rahat olursan o kadar çabuk düzeliyor çoğu şey
Haklısınız aslında ben fazla stres yaptıgım için bu durum herşeye yansıyor
Kızmakta haklı ama bu kadar büyük tepki vermesi hem abartı hem de saçma. Sen sanki ben yarın hemen gidiyorum dememişsin. Sadece sana neden benim haberim yok bunu daha sonra beraber konuşuruz diyip konuyu kapatması lazımdı. Saçma geldi eşinin tavrı.
Oğlumuza çok düşkün ayrı kaldıgımız dönem günde 10 defa görüntülü arar uyku saatlerini dahi kaçırmazdı çok bekledi bizim gelmemizi kızmakta haksız değil kendisinin durumdan haberi yokken ne diye milletin içinde böyle bişey dediysem onuda bilmiyorum sanırım oğlumla ilgili endişelerim sağlıklı düşünmemi engelliyor
Kızmakta haklı tepkisinde haksız. Senin gerçekten niyetini öğrenmeden seninle konuşmadan bu tepki çok gereksiz. Bence kendini suçlama . Senin korkunu ve endişeni anlaması lazım. Oğluna düşkün olması annesine gereksiz çıkışlar yapabileceği anlamına gelmiyor. Sanki onu terkedip gidecekmişiniz gibi tepki vermesi de çok ama çok garip.
Bence gidin eşinizle oturup konusun tatlıya bağlayın konuyu
Çocuğunuza gelecek olursak konuşur merak etmeyin erkek çocukları kızlara göre biraz daha geç konuşabilir diye biliyorum eşiniz dil terapistleri ile de görüşmüş dediğinize göre o zaman bir sorun yok demek zamanı bırakın benim erkek kuzenim 6 yaşında konuşmaya başladı zaman herşeyin ilaci
Uzmanlar 3 yaşına kadar süre verdi zaten 3 yaşına az kaldıgı için endişeleniyorum
Benim kızımda da konuşma sorunu vardı 2 yaşına girdiği halde ikili cümleleri yoktu kelime sayısı azdı dil terapistine çocuk gelişimsel pediatri uzmanina ve çocuk psikiyatrisine götürdüm eşim çok panik yaptığımı söylese de içim asla rahat değildi hepsi de bi sorun yok 3 yaşına kadar zamanı var dediler dil terapisti bana ne çocuklar geliyor sen görsen için rahatlar demişti patlama dönemleri oluyor birden açılır dedi kimi çocuk konuşmaya gerek duymuyormuş şimdi 3 yaşında işine geldiği zaman konuşuyor şarkılar söylüyor endişeni anlıyorum ama sakin ol bı problem yoksa konuşur hiç bir sorunu olmayıp 4 5 yaşına kadar konuşmayan çocuklar var ben kulak burun boğaza da götürdüm dil bağımi var acaba diye doktor bana kızdı çocuğu rahat bırak diye bol bol sohbet edip kitap okuyacaksın dedi
Annelik içgüdüleri galiba hep endişe ediyoruz
3 4 yaşına kadar eltimin oğluda konuşmadı çok sınırlıydı daha doğrusu ama şuan bülbül gibi sizin hatanız Tekken soyleseydiniz bu tepki olmazdi sanırım eşinizin gönlünü alın gerisi Allah büyük
Oğlumla ilgili endişelerim sağlıklı düşünmemi engelliyor sanırım zaten kendimede kızıyorum ne diye herkesin içinde böyle bişey söylediysem uzmanlar 3 yaşa kadar süre verdi 3 yaşına az kaldı o beni endişelendiriyor
Endişe etmek en büyük hakkin tabi annelik kaygı bozukluğu yapiyo bence bünyede ☺️bol bol konuş evde onunla inş 3 yaşında bülbül gibi konuşur bazı çocuklar geç bazıları erken
1,490,127 soru
24,353,680 cevap
346,617 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın