0 oy
519 göst.
önce Diğer kategorisinde (46 puan) tarafından

İçimi dökmek için bir kaç şey yazmak istedim. Duygularımi etrafima pek yansıtan birisi değilim. 4,5 yıl önce kontrol diye çıkıp oğlumun çişini yemesi uzerine acil sezeryana alındım. Ve bende travma kaldı. Belki garip gelecektir ama genel anestezi ile oldum. Uyandığımdaki o acıyı asla unutamiyorum. İki hafta boyunca kendim yatıp kalkamadım. Her bünye farklı şimdi 40+5 haftalık hamileyim ssvd istiyordum.(Sezeryan sonrası vajinal doğum) Doktorum 41 haftaya kadar beklerim dedi. Tabii bu süreçte neler yapmadım ki. Yürüyüşler , merdiven inip cikma, squat , pilatesi topunda haraketler, ananas , hurma ,ahududu çayı son olarak Hint yağı. Bugün kontrolüm vardı hiç açıklık yok dedi. Sancımda yok pazartesi günü Sezeryan olacağım. Suni sancı verilmiyor maalesef ssvd olana. İçimde hep normal doğum yapıp hastaneden yürüyerek çıkma hayali vardı. Ama demek ki diyorum böylesi hayırlı olanmis. Kısmet değilmiş diyorum. Ama üzülüyorum da belki hormonlarin etkisinden. İki gün hastenede kalıp geride oglumu birakmakta var bana çok düşkün hiç ayrı kalmadik. Bilmiyorum çok duygusallastim. Neden hiç sancım gelmiyor ki 

22 Cevaplar

0 oy
önce (46 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bebeğim küvezde kaldı. Onu ilk gün hiç göremedim. 10 saat kaldırmadilar beni. Mülayim gibiydim:D 

önce (118 puan) tarafından

Ben iki gün göremedim. Ne zamanki gördüm elini tuttum sütüm gelmeye başlamıştı😢

Aynı benimde sütüm öyle geldi

önce (7,263 puan) tarafından

Bilmiyorsun belki Allah seni normal doğumda yaşayacağın bin türlü sıkıntıdan koruyor. Belki ilk doğumunda da korudu. Belki sen bunu seneler sonra vesile ile öğreneceksin, vay be istesem de normal doğum yapamazmışım hayatta kalamazmışım Allahım nelere kadirsin sen diyeceksin. Büyük resmi görmeden üzme kendini. 

Gebeliğin son günleri diye duyguların şelale. Hepimiz yaşadık, gördük. Her iki doğum da zor. Öyle normal doğum yapayım yürüyerek gideyim de değil. Pertin çıkıyor. Ayaktasın ama bedenen çok yorgunsun. 8 sumo güreşçisini devirmişsin gibi. Doğumdan sonra siyah noktaları azalmıştı, güzelleştim sandım meğer ıkınmaktan pırtlamışlar 😂😂😂 Düşün o harcanan kaloriyi. Aşırı yorucu o da. 3 aylık enerjini 7-8 saatte harcıyorsun. Ben normal doğum yaptım ama 40 gün oturamadım ayakta emzirdim. Dikişler yüzünden. Hayatımda ikinci kez kabız oldum fitil ile tuvaletimi yapabildim. Dikişler enfeksiyon kaptı vajinal fitil de aldım. Kabus gibi günlerdi. Sezaryen doğum yapan arkadaşım benden hızlı iyileşti. 

Ben de senin gibi inatla ısrar ettim normal doğum olsun diye. Sınırımı görmek istiyorum dedim çok afedersin ama ebemi gördüm 😁

Hiç takılma doğum şekline. Gerçekten ikisi de zor. Takılacağın şey senin çaban ve inancın olabilirdi. Orada da mükemmel bir efor harcadın. İnandın, çok istedin, olağanüstü çabaladın. Mühim olan buydu.

Hayat çok sürprizli. Bakarsın bugün olmadı dediğin 1 saat sonra suyun geldi diye oluverir. Ferah ol, sağlığına bebeklerine şükret hep. 

Artık saldım takmıyorum dün çok duygulandım . Şimdi düşüncelerim farklı en azından başıma ne gelecek onu biliyorum ilk sezeryanda hiç birşey bilmiyordum 😀

-Reklam-
+4 oy
önce (24,115 puan) tarafından

Bak dostum iki doğumumunda normal doğumla yaptım. İkisi de suni sancıyla oldu. İlkinde 20 gün oturup kalkamadım. Hiç iyi değildim. İkincisinde dogumhaneden yürüyerek çıkmama izin verseler çıkacaktım. O derece iyiydim. Ama onda da sonrasında tansiyon sorunu yaşadım. Her doğum kendine özgü. Sen normal sezeryan diye bakma olaya. Yavrunu saglikla kucağına almaya bak. Acılar bir süre sonra geçiyor. Bu dogumun daha kolay olur Allah'ın izniyle. 

Tabii önceliğim bebeğim ve benim sağlığım. İnşallah kolay ve hızlı geçer 

0 oy
önce (2,039 puan) tarafından

Hakkında böylesi hayırlıymış postlarını görüyordum pes etmedin sen elinden geleni yaptın zaten bazen ne yaparsan yap olmuyor postlarını gördükçe dua da ediyordum bı videoda görmüştüm oda sezeryan sonrası normal doğum istiyordu suni sancı bile verdiler bir gün boyunca o sancıyı çekti açılması olmadığı için mecbur sezeryana aldılar böylesi de daha kötü o kadar sancı çekip ilerleme olmaması insanın moralini bozar o yüzden iyi düşün iyi olsun belki bu doğumun çok kolay geçecek bilemezsin her doğum çok farklıdır 

Allah razı olsun ♥️🤲 Tevekkül Ediyorum. Açılma 6 cm ve üzeri olup kendi sancim yetersiz olursa bir tık suni verileblir demişti. Hiç açıklık yokken suni veremem dedi. Çıkmadık candan Ümit kesilmez daha iki gün var diyor bir yanım bir yanımda her şeyi oluruna bırak olacağı varsa olur diyor. İnsanız işte Gönül istiyor. Umarım kolay ve güzel geçer 

Bence hiç stres yapma akışına bırak ben ilk hamileliğimde neler yaptım neler kendi sancım gelsin diye artık 41 haftalık olmuştum sancı yok açılma 1 cm di haftam dolduğu için mecbur suni sancı aldım o gün anladım nasıl geleceğine bebek karar veriyor herşeyde bir hayır vardır dedim geçtim şimdi 36 haftalık hamileyim akışına bıraktım öyle ya da böyle sonuçta bebeğime kavuşacağım onun sağlığı herşeyden daha önemli o yüzden oluruna bırak stres yapma ki bebeğin etkilenmesin

Vakitsiz çiçek açmaz onun vakti zamanı belli ne yapsam boş dediğiniz gibi. 

Aynen öyle sağlıklı kolay bir doğumun olur İnşaAllah 

Amin inşallah ☺️ 

0 oy
önce (5,916 puan) tarafından

Hayırlısı be güzelim. Yawrun sağlıklı olsun sende kalkarsın en kısa sürede ayağa inşallah. Bünyen kabul etmiyor demkki normali. Benim açılmam olur ama sancım olmaz . Suni sancı verildi her doğumda . Düşün 5 cm açılmış dedi ama bende tık yok. Genelde ormanlık yada piknik alanlarında yürüdüm saatlerce sonra açılmam olmuştu. İnişli çıkışlı olunca yoruluyor insan. 

Sağlıcakla kucağına al inşallah 

Aynen herşeyin hayırlısı. İlk doğumumda 6 cm açıklık varmış ama acil sezeyana alındım. Teşekkür ederim 

0 oy
önce (76 puan) tarafından

3 normal doğum yaptım basurum beni bitirdi afedersin vajinam genişledi asla memnun değilim keşke sezeryan olsayıdm 

Sezeryanda maalesef basit değil. Zorunlu kalinmadikca olunmamalı çünkü çok ciddi sonuçlara sebep olabilir. Ama her vücut farklı işte 

önce (76 puan) tarafından

Benim dikişlerim çok zor iyileşiyor şu an iki dikişim açılmış şekilde 

0 oy
önce (1,807 puan) tarafından

sezeryandada 3. gun yuruyerek cikarsin okadar sor degil. sponal anestezi olurssn cok rahat

Bunda ona karar vereceğim. Sezeryan sonrası iki hafta zor geçti bende. 

önce (1,807 puan) tarafından

ilk dogumda bende 8 saat suni sanci sonrasi genel anestezi:) nuri alconun hapladigi kadinlar gibiydim iki gun ayilamadim😂😂 spinal mukemmel konforlu. ikincide ozellikle spinal istedim bende

Genel anestezide beni tam 10 saat kaldırmadilar yataktan. Bebeğim kuvezdeydi ilk gün onu hiç göremedim. İkinci günü gördüm. Bende mülayim gibiydim. :D zordu o günler 

0 oy
önce (2,469 puan) tarafından

Sezaryen sonrası 3-4 hafta kadar kendiliğimden yataktan kalkamadım ikinci gün acıdan resmen gözümden yaş akardı ilk gün ayağa kalkamadım  bebeğim kuvezdeydi kimseye göstermediler anne isterse gelip görebilir dediler aşırı yanında olmak istediğim bebeğimin aynı hastanede olmama rağmen yanına gidemedim o derece kötüydüm eğilip doğrulurken zorlanmaktan kaburgalarım şişti buna rağmen doktor normal doğum dese ben yine sezaryen İsterim normal doğum kabus gibi geliyor 

Benimde oğlum küvezde yattı onun yanına gittim geldim. Normal doğumda zor candan can çıkıyor ama acısı doğurana kadar. 

O da doğru ama herkeste durum aynı olmuyor ben sizden daha kötüydüm demek ki ben gidemedim bebeğimin yanına acıya razı oldum kaldırın gidicem dedim kalktığımda acıdan bayilacaktim hemşireler yatırdı izin vermediler 

Benim travmam farklı boyutta Bebek ölebilir demişlerdi. Can halı ile gittim görmeye ve uzakta yoğun bakım ünitesi hastane değişiyorsun. Ağlayarak gittim 

🥹🥹zor bir süreç yasananlar çok zor ve ağır dilerim tekrarı yaşanmaz zamanında doğum olur sağlıkla gelsin dilerim

0 oy

Sezaryen sonrası 3-4 hafta kadar kendiliğimden yataktan kalkamadım ikinci gün acıdan resmen gözümden yaş akardı ilk gün ayağa kalkamadım  bebeğim kuvezdeydi kimseye göstermediler anne isterse gelip görebilir dediler aşırı yanında olmak istediğim bebeğimin aynı hastanede olmama rağmen yanına gidemedim o derece kötüydüm eğilip doğrulurken zorlanmaktan kaburgalarım şişti buna rağmen doktor normal doğum dese ben yine sezaryen İsterim normal doğum kabus gibi geliyor ..

0 oy
önce (4,011 puan) tarafından

İlk doğumda nöbetçi doktor yüzünden 24 saat suni sancı artı alttan fitil yedim ölüm gibi biseydi . Ertesi gün kendi doktorum gelip hala dogurmadigimi görünce herkese bağırıp apar topar sezayene almıştı bak o rahatlamayı sana anlatamam spinal anesteziyle oldu ayaklarım tutsaydi yürüyerek çıkardım o derece rahattım . Benim üstüme çevremden kaç kişi normal doğurdu o kadar acı çektiler oturamadilar basur çıktı çoğunda dikişleri sıkıntı çıkardı çok zor atlattilar süreci ben onları gördükçe şükrettim iyiki sezaryen olmuşum diye . Sana tavsiyem normal diye zorlama belki senin için hayırlısı budur spinal anestezi iste çok büyük rahatlık 

Spinal anestezi isteyeceğim bunda. Zaten şartlamadim kendimi normal doğum diye ama içimde ukte kalmadı değil. İnşallah benimde kolay ve güzel geçer 

İnşallah sağ salim kucağına alırsın ve çok kolay atlatırsın rabbim yardımcın olsun 

Amin teşekkür ederim ☺️ 

0 oy
önce (153 puan) tarafından

Amannn hayat böyle şeylere takılmak için çok kısa .Geçmiş geçmişte kaldı deyip önüne bakmalısın kuzum .Her şey nasip kısmet .Nasipte ne varsa o olur .Bir şekilde gelecek bu bebiş .sağlıkla kavuşun .

Uyumuyo serifeeeee uyumuyooooo 

Yarım saattir sana özelden şeşbeş bı fotoğraf çekip atmaya çalışıyorum atamıyorum jeksbdksbxk bide çok çirkin olmasın diye gamzelerimi çıkarmaya çalıştım galiba yüz felci oldum gözüksün diye djbsjs

Hahahahahhaha of ya:D

Ayy at at :D bekliyorummm 

Yok artık ışıkları kapattım yarınki uyku serüveninde inşallah hsjshdj 

0 oy
önce (4,767 puan) tarafından

Önce normal doğum sonra sezaryen doğum yaptım ikisi de bana zor geldi bir daha doğurmam 😀 sağlıkla gelsin inşallah 

😀 ahaha inşallah teşekkür ederim 

Bu arada sezaryen sonrası vajinal doğum çok daha zor ya ben asla cesaret edemezdim heralde. Çünkü 3 sene oldu sezaryen olalı fakat hala benim anı egilmelerde dikiş yerimde hafif sizi oluyor ben spinal oldum o iğne de çok ağrıtıyor beli 

Ne yapsak bu can acıyacak candan can çıkıyor sonucta

Hiç böyle hayal etmemiştim yoksa bulasmazdim 😀

0 oy
önce (5,206 puan) tarafından

Turkiyede çok acele ediliyor. Hiç olmadı 41+3e kadar beklesin doktorun. Pek ssvd destekçisi değil gibi yoksa birkaç gün daha beklerdi. Ben almanyadayım burda genelde hep 41+3e kadar bekliyorlar

Özel ve sehir hastanesi takipli Gidiyorum. İkiside 41 hafta son dediler. Bilmiyorum . Zaten adet tarihine göre hafta hesaplanması hep saçma geldi . 

0 oy
önce (1,021 puan) tarafından

Sağlıkla kucağına al inşallah önemli olan ikinizin sağlığı yoksa evet anne olarak doğuma giderken evdekine üzülüyor insan duygusal oluyo ama normal olmuyorsa zorlama normalde ok kolay değil bu arada 

Evet şuan tek düşüncem bebeğimin ve benim sağlığım.

0 oy
önce (1,170 puan) tarafından

Kuzum benim aklıma takılan "Çocuk çişini yemesi  üzerine acil sezaryene alındım "

Amniyon sıvısı zaten bebeğin cişi oluyor, onu yutuyor tekrar işiyor 9 ay bu döngü devam ediyor. Acaba sen yanlış mi yazdın ?

Kakasını yapmış yemiş kuveze aldılar. idrarımı yapıyor bebek anne karnına o ayrı 

önce (1,170 puan) tarafından

Aa anladım canım şimdi oldu, bebeğinin şuan kilosu kaç ki seni bekletmiyorlar 

Kilosu değilde zamanı doldu diyorlar. Bundan sonrası risk arzeder dedi

0 oy
önce (3,422 puan) tarafından

Bu kadar dert etme şansım o yüzden de gelmiyor olabilir çok korkmak tedirgin olmak sanciyi etkiliyor bence her doğum zor bünye meselesi 

Evet bünye meselesi saldım artık 

0 oy
önce (2,277 puan) tarafından

Kimsenin yazdıkları seni tatmin etmiyor, önceki postta da şimdi de , kafanda bir noktaya kitlenmişsin orayı aşamıyorsun, bende mecburi sezeryan oldum tersti suyum bitmişti, kmse normal dogurtmadı sezeryan oldum şükür dedim bebegime sarıldım, ablam normal dogurdu ama bebegini kaybetti kalp sıkıntısı varmış eve eli boş geldi öyle zor ki , kakasını yutup ölen bebekler de olabilir, ne güzel kurtarmışlar sizi, şükür etmek icin böyle şeyler mi yaşamak lazım, bence yinede bunları kafanda aşamazsan pskolojik destek al , cunku sen ne olursa olsun normal diyosun, ikimiz de sağıklı olalım demiyorsun, bir noktaya takılıp kalmışsın , Allah imtihan etmesin, son olarak ayet ile bitirmek istiyorum  

Bakara Suresi 216. Ayet

Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz.

Evet ben hep bunu derim kendime ben benim için ne iyi ne hayırlı bilemem Rabbim sen benim için en güzelini en kolayını nasip et derim

0 oy
önce (25,485 puan) tarafından

Önemli olan bebeğin sağlıklı çıkması senin kucağında olması ve onun kokusu Rabbimin verdiğine şükür. Çok sancılı normal doğum yapmış biri olarak söylüyorum doğumun ortasında doktoruma sitem ettim beni neden sezaryan yapmadınız diye ? Bebeğinde kalp atışı düşüyor dediler korkuyla doğurdum valla. Travma olmuş size ama planlı sezaryenle inşallah çok daha kolay geçecektir kalbinizi ferah tutup sonuca odaklanın. Sağlıkla gelsin inşallah 

Her doğum şekli her bünye farklı kimisi hiç zorlanmadan doğuruyor kimisi ise neler çekiyor beden ile alakalı bir durum. İnşallah güzel geçer ☺️ teşekkür ederim 

önce (25,485 puan) tarafından

İnşallah canım. 

0 oy
önce (2,830 puan) tarafından

Allah büyüktür bakarsın o güne kadar acilma oldu Özele mi gidiyorsun ? 

Özel ve şehir hastanesine gidiyorum . Kısmet artık bu sabahtan itibaren oluruna bıraktım 

önce (2,830 puan) tarafından

Şehir hastanesi destekliyor mu

Evet bir tane doktor destekliyor

0 oy
önce (2,956 puan) tarafından

Benm ilk doğum normaldi acilmam vardı sancı yoktu suni sancı verildi öyle ebelerin eline duşmustum ilk de doğum o korku panik üstüne ebelerin bana zalimce davranmaları asla unutmam bebeğim içimde kaldı bunlar üstüme atladılar canım o kadr acıdı bagirmaktan boğazım hepsi yara olmuştu kanosti ağzım kan doluydu 

Asla unutmuyorum 

Ben haftalarca kalkamadım bebeğe bakamadım keşke sezeryan olsaydım diyordum o imkan verilmişti kabul etmemiştim 

İkinci doğumum ilkine göre iyi geçti biraz zordu ama neyse bitti bunlar odaya ben alındıktan sonra içimde parça birakmistilar temizlefiler o zmn zarar verdiler rahime yoğun kanama yaşadim doktor hemşireler hepsi üstümde ben çatala çıkmışım bir hayvanı kesersin gibi uyustuadan bayiltmadan içime kol dirseklerine kadr koydular ben orda ölmek istedim bırakın dedilem bacagimdan kolumdan hepsi ayrı tutmuştular 

Sikayet etcem ama üstünü kapattılar kime ne decem diyr Allah'a havale ettim düşün sesimden annem dogumhaneye girip kızımı verin demişti annemi dışarı cikarmistilar bebegide vermeyiz kızın ölür görürsün demişti 

Ben 2 ay sonra dikişler iyileşti dikişler patlamıştı vajina dudak içi yukarıda na kadr dikisim vardı ben evde lavaboya gidemiyordum hep hastanedeydik bebeği emziremiyordum oturamuyordum hep uzanarak bebeği emziriyordum uzanirdim ama iki bacağı açarak yastık koyardım dizlerimin arasına sezeryan kişilerden beterdim

Anliyacagin herşeyi hayırlısı asla kötü düşünme ben o kadr kötü şeyler yaşadık sezeryan olsaydım ağrısını çeker kalkardim ama berbet geçti normal doğum olmasına göre 

Siz doktor ve ebenin kötusüne denk gelmissiniz rabbim iyi insanlar ile karşılaştırsın. Benim yengemde ebelerin yüzüne çok zor doğum yaptı. Ama ikincide hastaneyi değişti çok rahat yaptı 

İrem bu okudukların seni hiç rahatlatmıyor mu yani geçmiyor mu insanların sana yazdığı şeyler merak ediyorum da , yoksa yine canını sıkmaya devam edecek misin

önce (2,956 puan) tarafından

Evt doktor ve ebeler ama sen normal istiyor olabilirsin ama olmayınca olmuyor zorlama sen ağrısını en fazla bir hafta yaşarsin sonra ayağa kalkıp toparlarsin bak ben iki normal doğum yaptım ikiside 2 ayda ancak ayağa kalkıp doğru düzgün yürüdüm kendimi tam toparlamam daha fazla sürdü 

Benm arkadaşım sezeryandi 3.gun ayağa kalktı eşimin yengesi 8.gun düğüne gitmişti 

Yani bunun normal sezeryandi yok ikisinin sonunda bebeğine ilaki kavusacaksin sağlıkla kucağına almaya bak böyle şeyler düşünme kendini strese sokma 

Daha birşeyler deyip seni üzmek istemiyorum 

Ama sen hala deceksin şunu bil ben geçen hafta spiral için gittiğimde kadınin biri normal diye tutturmuş en son bebekte doadigi için ikiside vefat etmiş 

Bu yüzden çantanı hazirla kendini toparla git doğumuna günün geldiğinde 

Bende başta normal olmadı diye canımı sıkarken okudukca şükrediyorum, doktorlar beni ve bebegimi kurtardı ya Allah'a cok sukur, ben kendi adıma teşekkür ederim 

0 oy
önce (295 puan) tarafından

Canım Allah'tan ümit kesilmez ben ilk doğumda 27 saat hastanede yatıp suni aldım canım çıktı feryatlarim yeri göğü inletti neler çektim ikinci dogumumu 4 ay önce yaptım ne yaptım ettim açılma falan olmadı doğum yine suni olacak diye çok korkuyordum pazar günü yatış yapacaktım 40+6 haftalıkta sonra bir mucize oldu 40+5 te  sabah suyum geldi aniden akşam da iki saate doğum oldu çok şükür Rabbim sana da nasip etsin inşallah 

Öyle tabii ümitsizlik yok rabbim kolay ve güzel olanı nasip etsin diyorum 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 474 göst.
0 oy
4 cevap 225 göst.
+1 oy
6 cevap 367 göst.
0 oy
11 cevap 264 göst.

Kategoriler