0 oy
341 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (3 puan) tarafından

Selamun aleyküm bacılarım,

3 yaşına yeni girmiş bir kızım var. Bir süredir gözlemlediğim ama anlam veremediğim bir durumun içindeyim. Kızım sürekli olarak biriyle konuşuyor ve adı İsmail. Konuşuyorum onunla sorular soruyor anlamaya çalışıyorum, nerede kızım diyorum İsmail Burda bak anne diyor. Arabada bir anda İsmail diyor hani İsmail annecim diyorum oturuyor ya anne diyor. Gibi gibi şeyler. Geçen Gratise girdik rafların arasında dolanıyorduk ben birseye bakarken bir an kızıma baktığımda kimse yokken sanki biri varmış gibi gözlerini bir yere dikmiş gülümsüyor hareketler yapıyordu. Geceleri uykularında sık sık konuşuyor korktum anne rüya gördüm diyor hep hayvanlar görüyor ve yılan gördüm evimize girdi pencereden, yada köpek gördüm ayağımı kemirdi bana saldırdı gibi şeyler söylüyor ani sıçramaları bağırarak uyanmaları ama çığlıkla terli terli kalkıyor. Psk ye gittik ama iyi bir doktora denk gelemedim yeniden gideceğim. Büyüklerde bir hoca bulalım okutalım falan diyor. Endişeliyim ne yapabilirim?

14 Cevaplar

0 oy
önce (5,372 puan) tarafından

ismail kim? yani bu ismi nerden duydu da onu kullanıyor? 

oyun yapıyor olabilir bu arada o da bir ihtimal 

önce (3 puan) tarafından

Hayatımız da İsmail diye kimse yok, sadece eşimin dedesi var onu hiç görmedi ben bile 2 kere gördüm adı bile geçmez. İzlediği çizgi filmleri kontrol ettim böyle birşeye denk gelmedim. Neden sürekli aynı isim bilmiyorum ama İsmail diye biri hep var..

önce (5,372 puan) tarafından

o kesin bir yerden duymuştur o ismi ya izledi ya birinden duydu

-Reklam-
0 oy
önce (29,877 puan) tarafından

Hayal gücü yeni gelişiyor telefon tablet veya TV falan izliyor mu belki orada birşeyler görmüştür ve rüyasına girmiştir hayali arkadaş konusuna gelince isminin ismail olması biraz komik geldi çok çok özür dilerim ama bu konuda bilgim yok neden hayali arkadaş olur neden dolayı öyle yapar bilemiyorum küçükken çevremde duyardım bende hayal etmeye çalışırdım ama yapamazdım değişik bir durum demekki 

önce (3 puan) tarafından

Bende bunu anlayamıyorum birde adı var İsmail diyor çok tuhafıma gidiyor çizgi filmlere izleme geçmişine baktım İsmail diye bir karaktere denk gelmedim, sürekli evimizin içinde gittiğimiz yerlerde bile bizimle İsmail ona göre.

önce (29,877 puan) tarafından

Çevrenizde var mı bu isimde birisi belki orada duydu ya da dediğim gibi anlık bir misafirlikte TV den duymuş da olabilir 

0 oy
önce (11,443 puan) tarafından

İzlediği çizgi filmlerden falan etkileniyor olabilir mi 

önce (3 puan) tarafından

Bende öyle düşündüm inceledim baktım öyle İsmail adında birini göremedim, elif kuzey aras sinem falan da değil İsmail yani. Birde o var gibi yaşıyor sen böyle otur diyor komutlar veriyor yada yanımızdaymış gibi bakıyor gülümsüyor ve bunu farkında olmadan yapıyor gözü dalar gibi psikolojik bir durum mu yoksa ilahi dini vs sıkıntılı bir şey mi idrak edemiyorum her kafadan bir ses çıkıyor beni de evhamlı bir hale getiriyorlar. 

önce (11,443 puan) tarafından

Bazen bazı çocuklar da hayali arkadaş oluyor inşallah korktgunuz gibi bişey değildir. Ama isereseniz de bir hocaya okuyun zarar gelmez 

0 oy
önce (2,263 puan) tarafından

Kuzenimin kızının da Ceren diye hayali arkadası vardı etrafında etrafımızda Ceren diye biride yoktu hatta bikere yanına oturdum bana kızdı kalk ordan ceren oturcak oraya diye psikiyatri ye götürdüler hayal dunyasında olabiliyo demişti 3 ay surdu 3 ay sonra kendiliğnden gecti sorduk hatta bikeresinde burdan taşındılar demişti şimdi lise ögrencisi kuzenimin kızı ve hatırlamıyo bile

0 oy
önce (1,887 puan) tarafından

Ay kiyamam ben ona ya hayali arkadasinin olması normaldir ama gece uykularında sürekli olarak kabus gormesi gece terörü diye biliyorum canim. Mutlaka tekrar bi dr git.

önce (3 puan) tarafından

Umarım sadece uyku terörüdür biliyosunuz bazen herşey tıbbi olmayabiliyor ondan korkuyorum

0 oy
önce (4,640 puan) tarafından

Benim de vardı hayali arkadaşım.

0 oy
önce (6,985 puan) tarafından

Kız kardeşim de öyleydi aramızda 7 yaş var kızımda tam o yaşta geçen yıl yani öyleydi hayali cnm. B kızımda dersi ama ismi hatırlayamadım ya. Oda gelecek derdi tamm hadi onuda çağır yemek yiyelim derdim öyle öyle unuttu gtti 

0 oy
önce (3,110 puan) tarafından

Benimde kızkardeşim o yaşlardayken,Çisem diye hayali arkadaşı vardı.birde küçükte değil büyükmüş.hamile derdi.her seferinde bi hikaye anlatırdı.birgün çisemin ayağını yılan ısırmış,kayınbabasıyla evliymiş.hep bu tarz şeyler anlatırdı.birde çevremizde bu isim hiç yok.şimdi ortaokula geçti ama çok korkuyor.evde tek lavoboya gidemez.altında yatan bi sebebi vsrmı bilmiyorum.

0 oy
önce (15,954 puan) tarafından

Kızım da kişi yoktu ama mesela mavi bir arabasını olduğunu söylüyordu 

Biz soruyorsuk nerede araban diye uzak bir yerlere park ettim,Gece siz uyuyunca geziyorum arabamla diyordu 

Mavi bir araba görünce senin araban mu diye sorduğumuz da hayır siz göremezsiniz sadece ben ve kardeşim görüyoruz diye anlatıyordu ☺️

3 3.5 yaş arası böyle anlatıyordu sonra bıraktı ☺️

0 oy
önce (1,594 puan) tarafından

Bizde işim yok ama bazen birşeyler diyor anlamadım kızım diyorum sana demedim anne diyor bende üstüne düşmüyorum

0 oy
önce (57 puan) tarafından

Hayalı arkadaş o donelerde olabılıyor bızımde 2.5 yaşındayken vardı evde sıkıldıkları ıcın hayal dünyasından yaratıyorlar zamanla unutuyorlar korkma canım bızımkıde el sallardı konuşurdu kardesım geldı derdı Hocalık bır durum yok canım götürme boşuma doktora ıstersen ara ara goturebılırsın ama normal bır süreç 

önce (3 puan) tarafından

Bende hocaya götürmek istemiyorum aslında küçücük çocuk birşey falan olur en iyisi doktora götürmek

0 oy
önce (68 puan) tarafından

Illaki parkta bi yerde duymustur o ismi cocuktur sen gotur doktora yine de ama endiselenme bence hocalara hic goturme bence insani dolandirmkatan baska bi ise yaramyorlar benim oglumda bazen anne ruyamda kurt gordum kopek gordum kocamandi saldirdi filan diyor muhtemelen biz bazen bak kopek isirir bizi kurt gelir filan diyoruz aklinda kalmis 

önce (3 puan) tarafından

Umarım bunların hepsi normaldir 

0 oy
önce (6,037 puan) tarafından

Oğlumun da hayali bir sürü arkadaşı var. İdil, Osman, Kemal, Aras... Hiçbiri de çevremizde olan insanlar değil. Bu isimlerden sadece Aras okuduğu kitaplarda ara karakter olarak geçiyor. Ekran zaten izlemiyor. Ama sizin durumunuz gibi değil tam olarak, bu kankaları bizimler her yere gelmez mesela. Ya da kendi kendine konuşmaz gülümsemez. 

İzlediği çizgi filmlerin arasında İsmail adı geçiyor olabilir. İzlediği her şeyi mutlaka baştan sona siz de izleyin. Kesinlikle eline verip bırakmayın. Saçma sapan bilinçaltı karakterlerle dolu çizgi filmler. Aslında hiç izlemese daha iyi ama maalesef tanışmış ekranla. Bir de muhakkak bir uzmana götürün. Ankara'daysanız Rukiye Çolak Sivri öneririm.

önce (3 puan) tarafından

Teşekkür ederim istanbuldayım, iyi bir doktora götürmem gerekiyor sanırım:)

0 oy
önce (1,134 puan) tarafından

Canım bu yaşlarda oğlumun da vardı 

Kapıyı aralık bırakır del del derdi 

Zaman zaman ona kızar bağırırdı 

Kovalardı arkadasından koşardı

Şimdi o mu oğlumu bıraktı 

Oglum mu onu bıraktı bilmiyorum 

Çoğunlukla videolarda 

Elif sinem aras berat izliyor 

İsmail hiç duymadım 

Canım istersen doktora götür 

Varsa hocayada goturebilirsin 

önce (3 puan) tarafından

Evet benim kızım da kuzey elif, elif sinem, Ömer kayra gibi kanalları izliyor bende baktım onlarda hiç öyle bisey yok anlam veremiyorum bu yüzden.

önce (57 puan) tarafından

O kanallar zaten çok kötü ya kızlar yanlış anlamayın ama ızletmetın o kanallları saçma sapan seyler gelıp duruyor yok cadı yok siren adam ıskeletler benım oğlumda  bır kaç kez kuzey izledıgıni gördüm baktım çocuk gecelerı bıle uykusunda korkuyor YouTube yu sıldım sakın yanlış anlamayın çok kötü kanallar bırseyler ızleteceksenız bıle egıtıcı ıcerıkler olsun zaten o kanallarda bır çok hayal ürünü şeyler  evlere zıyarete gelıyor falan çocukların dengesını bozuyor 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 372 göst.
0 oy
27 cevap 1,608 göst.
+1 oy
3 cevap 83 göst.
0 oy
5 cevap 327 göst.

Kategoriler

1,474,903 soru

24,146,947 cevap