0 oy
212 göst.
önce Diğer kategorisinde (175 puan) tarafından

Hayırlı geceler hanımlar ablamla evlerimiz çok yakın bu zamana kadar çok samimi günlerimiz oldu. Ama zamanla farkettim ki benim yaptığım desteğin hiçbir zaman karşılığını almıyorum. Artık bu konuda kendimi çekmek istiyorum. Ama birden kestirip atsam suçlu duruma düşerim o sebeple yavaş yavaş kendimi çekmek istiyorum. Bulunduğum yerde baska bir akrabamda yok bazen bundan dolayı bu tavrımı sürdüremiyorum. Sizlerden bu konuda tavsiye istiyorum hemde sohbet etmiş oluruz. 

4 Cevaplar

+2 oy
önce (1,104 puan) tarafından

Yanlış düşünüyorsun. Sırf bu yüzden bağ koparılmaz. Sen iyilik yaparken karşılığını beklersen hayat boyu mutsuz olursun. Yaptığın iyiliklerin ya karşılığını beklemeyeceksin yada iyilik yapmayacaksın. Yanlış anlama canım ama ben senin iyiliğin için söylüyorum 

önce (175 puan) tarafından

Denedim canım eniştemi yada kızının okulu bu öne sürüyor ama başkalarını alabiliyor yemeğe , o yüzden böyle düşünüyorum 

önce (1,104 puan) tarafından

Hmm o zaman yavaş yavaş mesafe koy canım dediğim gibi yaptıklarını yavaş yavaş azalt bir zamandan sonra tamamen yapmayı bırak o zaman hatalarını anlarlar diye düşünüyorum 

Evine de gitmiyorum artık çünkü kızım durmuyor diye rahat edemiyorum ama ablamda bu konudan hiç rahatsız değil, kendi hazırlamaz ama bana kahvaltı ya gelir mesela . Yani evine gitmek işine geliyor anlıyacagın , bu halinde bile bende yemeye geliyor. Ama kendisi hazırlayıp çağırmıyor

önce (5,184 puan) tarafından

Ay aynı benim ablam kaç kere yatılıya geldi 4 4lük hizmet ettim. Lohusa idim kolik bebek + 2.5 yaşında kızım 3 4 gün yatili kaldılar ne çocuğu 5 dk tuttu ne bir bardak sofraya koydu. Lohusa kolik + 2.5 yaş 2 bebekle destek olmak yerine ben hizmet ettim kendisi çocuksuz bu arada. Kendimiz birkaç ay sonra evlerine gittk öğlene kadar uyumalar ne bir kahvaltı 1 hafta kaldık ondada sadece 3 aksam yemek hazirladi ve çalışmayan bir insan evde oturuyor çocuğu da yok yani yapmamak için hiç bir bahanesi yok. Bende daha evime yatılı kabul etmemeye karar verdim çünkü bana ancak yük oluyor. 2 bebekle kahvaltı yemek çay faslı hazırla sofra kur topla bulaşık hiç birinde yardim etmedi yiyip içip koltukta yayılıyordu😂

önce (5,184 puan) tarafından

Bakma burda birkaç kişi olumsuz yorum yapacaktır  yok her şey karşılıklı mi diye evet kimse kusura bakmasın ben yapıyorsam bebekle yoruluyorsa o da yorulmak zorunda aksi takdirde evime gelip hizmet beklemesin.  Burdakilerin ablası ablalık yapıyor ondan yazdıklarına anlam veremiyordur inan aynı durumda olsalar ilk önce onlar mesafe koyardı

-Reklam-
+1 oy

Artık görmedigim değeri kimseye göstermek istemiyorum. 

+1 oy
önce (32,741 puan) tarafından

Gördüğün değer kadar değer vereceksin anca öyle anlar karşıdaki insan birden uzaklaşınca suçlu olurum diye düşünme bu durum seni üzüyosa izin verme üzmesine uzaklaş kafan rahat etsin boşver

+1

Bende böyle düşünüyorum dengeli olsun istiyorum herşey 

+1 oy
önce (5,225 puan) tarafından

Siz kafayı peynir ekmekle mi yiyiyor sunum kardeşler arasında sen bana yaptın ben sana yaptimmi var ya bir ablasi var onuda uzaklaştırmaya çalışan kadından hayir gelmez kimseye

+1

Mesele anlamamışsın sanırım Canım burda yazmamın nedeni genelde benden gidiyor diyorum , onun ufak çocuğu yokken bile beni yemeğe çağırmayıp ama bende yemeğe gelmesi ama başkalarına gelince onları ağırlamak istemesi . Bu her durumda böyle oldu hep ben veren taraf oldum bu dengesiz teraziden yoruldum , kendime ağır gelen birşeyi yapmak istemiyorum , eğer ablamda bu bilinçte olup ben gidip yiyiyorum onun ufak çocuğu var bende çağırayım yoruluyor deseydi zaten böyle düşünmezdim. Annemiz hastaydı beraber baktık ama dışarıya karşı sanki ablam hep çok yapmış gibi davranırdı ama genelde herşeyi ben yaptım bir ayın 25 günü ben bakıyorsam toplasan 5 günü anca bakardı hep eniştemi bahane edip bir şekilde bana atıyordu sorumluluğu ablamın beni kullandığını düşünüyorum kısaca . 

Bu zamana kadar kendimi yok saymak kendime yaptığım en büyük hayırsızlık . 

İlgili sorular

+1 oy
0 cevap 128 göst.
12 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elif.alparslan (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 238 göst.
12 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Elif.alparslan (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 505 göst.
+1 oy
11 cevap 531 göst.
12 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Hosmerim (3,029 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,485,879 soru

24,293,748 cevap

343,619 kullanıcı

...