+5 oy
896 göst.
önce Diğer kategorisinde (755 puan) tarafından

Eşimin ailesi koyu katolik eşim ise 6 yıldır müslüman. Oğlum doğduğunda kulağına ismini eşim okudu kayınvalidem aynı anda vaftiz edilmesini eşim ve benden rica etti doğumdan sonra ülkeme dönünce konu havada kaldı eşimin yanına temelli geldim kayınvalidem ve kayınpederim bi kaç defa daha ricada bulundular vaftiz edilmesi için eşimle ortak kararımızdı çocugumuzun dinine karışmayacagız kararı ilerde kendisi verecek diye bunu eşimin ailesine ilettik anlayışla karşıladılar kayınvalidem vaftiz edilmesiyle Hristiyan olacak değil kulağına ezan okununcada müslüman olacak değil torunumuzun kararına saygı duyarız ama büyükanne büyükbabası olarak o töreni görmek istiyoruz bunu bizden esirgemeyin diye ısrar ediyorlar ama baskı yapmıyorlar eşim sen istersen yaparız istemezsen ilerdeki seçiminde ona göre yol izleriz diye kararı bana bıraktı bi yandan kırmak istemiyorum sonuçta evlenirken farklı dine mensup olduklarını biliyordum kayınvalidem ve kayınpederimi çok seviyorum Öz ailemden daha önce gelir benim için bi yandanda için rahat değil sebebini bilmiyorum ama huzursuzum ne yapacagıma nasıl karar vermem gerekiyor

31 Cevaplar

+1 oy
önce (23,389 puan) tarafından

Bence bunu İslam kuralları çerçevesinde değerlendirmeniz daha doğru olur. Çünkü hassas bir nokta. Anne baba olarak muslumansiniz ve çocuğunuzun da Müslüman olmasını istersiniz haliyle. Neden vaftiz edilsin ki. Bence bunu iyi bir bilene sormanız lazım. Burdan alacağın akılla hareket etme. 

Ya mesela bu de şöyle bişey var. Benim annemler de oğlumun sünnet düğününu görmeyi çok istiyorlar. Ama ben hiç oralı olmuyorum. Sünnet düğünü falan yapmayacağız. O duygu içinde kalacak annemin . Kalabilir. Hiç önemsemiyorum. 

Anne babalarımızın her isteklerini yapmamıza gerek yok

önce (755 puan) tarafından

Eşimle net konusacağım artık eminim

önce (23,389 puan) tarafından

Ne diyeceksin 

Önce onun cevabını dinleyeceğim ne olursa olsun konusturup onun cevabına göre evet yada hayır demeyi düşünüyorum

-Reklam-
0 oy
önce (7,814 puan) tarafından

Yani dinine karısmayacağız derken büyürken iki dinin birden mi eğitimini vereceksiniz yani çocuk büyürken alır o dini eğitimi ileride nasıl bir yol izler orası ona kalmış ama aile kendi dinini çocuğa öğretmeli ve sevdirmeli.

Hayır Dinine kendi karar verecek dememizin sebebi eşim ailesi katolik olduğu halde lisede deizme yönelmiş yıllarca hiçbir dini benimsememiş kulağına adı okundugu zaman kayınvalidem buda senin gibi dini olup sonradan dinden çikarsa ne olacak dediğinde çocugumuzun kararına saygı duyarız o ne isterse o olur dediği için öyle spontane gelişti çift dinli yetiştirmeyi düşünmüyoruz fakat büyükanne ve büyükbabasınıda görecek farklı dini ilerde ister istemez sorgular sorguladıgında ne karar verir bilemem sadexe vaftiz töreni için aklımda bi yıgın soru içimde sürekli bi huzursuzluk var

0 oy
önce (7,172 puan) tarafından

Sizin is tam yabanci damat dizisine dönmüs bence bir imama sor ama icin rahat degilsede yapma 

Sahte vaftiz töreni olursa tam o dizi gibi olcaz herhalde 😂

0 oy
önce (4,955 puan) tarafından

Şöyle ki, eşin müslüman oldu ama sadece seninle evlenmek için mi? yoksa gerçekten müslümanlık aklına yattığı için mi? Eşin hala deist düşüncedeyse eğer, aileyi de belki kırmamak adına aile arasında bir tören düşünülebilir. Çünkü ileride dini seçimi çocuğa bırakacağınızı ifade etmişsiniz ki bence bu çok doğru bir tercih, eğer vaftizi yapmayıp kulağına ezanla isim okuyorsanız bu çok da tercihine karışmamak olmuyor aslında. Bu nedenle bu detayı eşinle konuşup karar vermelisiniz. Bence çok da büyütülecek bir sorun değil, ikiniz de istemiyorsanız açıkça ifade edebilirsiniz aileye.

Kendi kararıydı 2019 yılında yeni Zelanda camı saldırısını hatırlar misiniz 1 ay boyunca ülkedeki farklı dine mensup herkes camı etrafında el ele tutuşarak çember oluşturup camilerimizi korudular koruyanlardan biride eşimdi orda bi müslümanın islamiyeti Müslümanlardan öğrenseydim asla müslüman olmazdım diyen yusuf İslâm müslümanımız varken Hristiyanlardan böyle eleştiri yapan bir Hristiyan var mı cümlesinden etkilenip yusuf islamı araştırıyor ordan islamiyeti araştırıyor 1 ay sonra müslüman olabilmek için sultanahmet camisine gidip müslüman oluyor ve bunların hiçbirinden haberim bile yoktu sürpriz oldu banada kararı çocugumuza bırakacağız Dinine kendi karar verecek dememizin sebebi eşim ailesi katolik olduğu halde lisede deizme yönelmiş yıllarca hiçbir dini benimsememiş kulağına adı okundugu zaman kayınvalidem buda senin gibi dini olup sonradan dinden çikarsa ne olacak dediğinde çocugumuzun kararına saygı duyarız o ne isterse o olur dediği için öyle spontane gelişti eşim kararı bana bıraktıgı içşn ağır bi sorumluluk hissediyorum

önce (4,955 puan) tarafından

İkiniz de müslümansanız tabi eşin topu sana atmasın, beraber karar verin. Çok büyük bir sorun değil aile kendi adına mutlu olursa ama onlar da aslında çocuğunun tercihine saygı duyup bu beklentiyle gelmeseydi tabi daha iyi olurmuş. Yine de aile arasında ufak bir tören yapabilirsiniz tabi tercih size kalmış. 

0 oy
önce (780 puan) tarafından

Bence yaptırma ayrıca vaftiz çocukları suya mı batırıp çıkarıyorlar saçma sapan bir şeyler internette görmüştüm çocukları ağlaya ağlaya mahvoluyordu.

Bi kaç gündür bu konu gündemde ama hiç merak edip bakmak aklıma gelmedi nasıl bişey şu vaftiz töreni diye aklımdayken bi bakayım nasıl bişeymiş

0 oy
önce (290 puan) tarafından

Sen onların dinini bildiğin gibi onlarda senin Müslüman olduğunun biliyodu yani o çocuğu sen doğurdum sen karar vermelisin bizim dinimizde hoş görü esastır onlara saygi duymalisin ama bazı davranışlar insanı dinden eder dikkat et ilerde sen muslumanligvogretirsen tabiki o çocuk onu secer benim bebeğim yaşına girecek mesela babası namaz kılarken gördüğü ici namazligj yerde gordumu mesela gidip anlini koyuyo mesela 

Biraz önce kararımdan emin oldum eşimle konusup artık netleştireceğim

0 oy
önce (5,233 puan) tarafından

İlerde kendi dinini seçsin demişsiniz . Ama bu vaftiz olayında malum fotoları çekilecek yada ilerde dedesi babaannesi anlatacak

Çocuk eğer Müslüman olmayı seçerse ve size hesap sorarsa oda var. Çünkü seçmediği bir dinin ritüellerini yapmasına göz yumacaksınız . Ve anne babası müslüman olan bir çocuk bu

Madem aşırı ısrar etmiyorlar kibarca reddedin . 

Dinine kendi karar verecek dememizin sebebi eşim ailesi katolik olduğu halde lisede deizme yönelmiş yıllarca hiçbir dini benimsememiş kulağına adı okundugu zaman kayınvalidem buda senin gibi dini olup sonradan dinden çikarsa ne olacak dediğinde çocugumuzun kararına saygı duyarız o ne isterse o olur dediği için öyle spontane gelişti ilerisinide düşündüğüm için birazda sorumluluk hissediyorum

0 oy
önce (1,057 puan) tarafından

Canım ben Olsam izin verirdim onlar sana saygı ve sevgi gösteriyorlar sende onların bu ricasını kabul et çünkü çocuk zaten sizinle yaşayacak ve sizin hayat tarzınızı yaşayacak onlarda o dine inanıyorlar bizde kendi dinimize onlarda Kutsal kabul ediyorlar bu töreni sembolik bir tören yap gitsin çocuk Hristiyan mi olacak sanki karar senin tabiki 

Akşam eşimle konusacagım açıkça kararımı bildireceğim bakalım o ne diyecek

0 oy
önce (4,410 puan) tarafından

Kalbinin sesini dinle. Belki alakasız olacak ama çocuğum Amerikan vatandaşı olduğu için dogum yaptığımda sünnet ister misiniz dediler evet dedik sünnet ettirip çıktık. Normalde biliyorsun geneli Hristiyan bir toplum. Ama anne babası Müslüman 🧿❤️ en güzel cevabı kalbin verecek 

Verdi zaten 1 saat sonra konusacağız artık konu havada kalmayacak bende sıkıldım bu durumdan

0 oy
önce (60 puan) tarafından

Yabancı damat diye b dizi vardı nikonun babaannesi gibi vaftiz diye tutturmuslardi 😀

Sen bu konuyu konuşmadan önce bı müftülüğe git orada bı görüş al hemde için rahatlar daha sağlıklı karar verirsin 💐

önce (71 puan) tarafından

Şimdi yorum yaptım yorumları okumadan tek değilmişim drmekki dizi çok gercekceymis böyle oluyormuş 😄

Tek fark benimki zorla veya gizli saklı olmuyor kayınvalide kayınpederimi çok sever hürmet ederim onlarda bana ama böyle bişey yapmazlar

Olması gereken de bu canım ama sen içini dinle 

Onun sayesinde kesin olarak kararımı verdim eşimle paylaşmayı bekliyorum

0 oy

Aklına yabancı damat dizisi gelen tek ben miyim 😄 içindeki huzursuzluk yerine oturmayan şeylerin sana sinyalini veriyor anlıyorum elbette çok zor ama ben müsade etmezdim 

Artık eminim eşimle kesin olarak konusacagım konu havada kalmayacak artık bende sıkıldım bu durumdan

Evet canım en doğrusu

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 312 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,704 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 439 göst.
+1 oy
2 cevap 85 göst.
22 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Masum anne (338 puan) tarafından soruldu
+1 oy