+1 oy
258 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (117 puan) tarafından

Eşimle 8 yıllık evliyiz evlenmemize eşimin ailesi tepki göstermişti kültür farkından dolayı ben batıliyim eşim doğulu. Böyle söyledim diye linçlemeyin sakın aramızda çok buyuk bi ültür farkı var ama ben bunu sonradan anladım ben doğma büyüme şehirliyim apartman çocuğuyum hayatımda hiç soba görmedim köy görmedim hayvan bakmaktan köy islerinden kurban kesmekten anlamam üni mezunuyum babam annem kardeşim öğretmen eşim ise lise mezunu ailesinde kimse okumamış babasi ilkokul mezunu. 9 kardesler . Ailesi ve eşim aşırı şekilde geri kafalılar bunları söylüyorum diye linclemeyin ama aşırı boyutta cahiller bagnazlar. Kızların okumasına karisirlar. Kadınlar kizlar hava karardı mi disari çıkamaz. Kadın tek başına carsida Tek basina dolasamaz Kızımı cimnastik kursuna yüzme kursuna İngilizce kursuna gönderiyorum diye laf söylüyorlar. Gerçekten çok yoruldum artık bide sadece bunlar da değil eşim de aşırı derece de anneci. Yani evlenip de hâlâ annesinden ayrilamamis tiplerden. 5 yıldızlı otele tatile gideriz laf ederler. Evime robot süpürge alırım laf ederler. İnsan evine aldığı şeyi saklamak zorunda kalır mı ya gerçekten çok yoruldum şimdi niye evlendin o zaman dersiniz aşktan gözüme perde inmiş o perde kalktı ve hayatin gercekleriyle tanıştım 

9 Cevaplar

+2 oy
önce (1,724 puan) tarafından

Ben aleviyim esim sunli şükür bise görmedim ki bende doğumluyum dersim kızıyım 

O iş esinde bitiyor canm ben hep derim kimse benim evime karışmaz ve benim bitane esim var onda değil hatta geçen resim paylaşıyorum diye kayinvaldem söylemiş kimene dedim esimi paylaştım dış kapının insanları kayinvaldem Allah icin dediki kızım hakli

önce (756 puan) tarafından

Canım desene aynıyız 

Eskisehirliyim ama ben 

Hiç takma ver cevabını onlar düşünsün 

önce (756 puan) tarafından

Aynen öyle canım ben de öyle yapıyorum 

İyi yapiyosun cnnnnnn

-Reklam-
+2 oy
önce (442 puan) tarafından

Aynı durumdayız cidden kadın tek başına bir yere gidemez su bu hepsi var ve bizdede çok sıkıntı oluyor kayinbederim çok ama çok cahil bizimkilerde memelekete gidicem tek başına otubusle gelmesin diyor anlamıyorum ne var bunda laf ederler diye çok anlamsız 

+1 oy
önce (5,446 puan) tarafından

Yapacak bisey yok bence şu saatten sonra 

+1 oy
önce (1,011 puan) tarafından

Bence bunun Batı veya Doğu ile hiçbir alakası yok inan farkli ailerde büyumusuz 

Herkesin büyüdüğü ortam farklı yaşantılar farklı görgü kuralı farklı bunu evlendikten Sonra cok iyi anladim 

+1 oy
önce (7,881 puan) tarafından

Eşinle severek evlenmişsiniz evlendikten sonra mı sıkmaya başladı yoksa sevgiliyken de böylemiydi

Bende doğuluyum kaynım da Batı da büyüyen bi kızla evlendi ama eşine ayak uyduruyor. Kaynanamlar da aynı şekilde tatilini vs hiç söz konusu etmezler. 

Sizin tatilinize evinize aldığınız hiç bir şeye karışamazlar eşin bunun önüne geçmeliydi. Seviyosa ayak uyduracak kusura bakmasın

+1 oy
önce (6,604 puan) tarafından

Hadi ailesi neyse de eşin bari öyle olmayaymış

+1 oy
önce (54,055 puan) tarafından

eşini yontmaya bak sen is onda bitiyo

+1 oy
önce (3,342 puan) tarafından

Ben doğulu eşim doğulu ama ben şehirde büyüdüm eşim köyde ona rağmen aramızda ipler bazen sertlesti zamanla oturdu buradaki konum eş kaynim mesela yurt dışından biriyle evlendi kiz için dil öğrendi sonra gitti evlendi sonuç o kıza kız ona ayak uydurmaya calisiyor kaynim eşinin arkasında durduğu içinde kimse onlara çıt diyemiyor 

+1 oy
önce (803 puan) tarafından

Bende İstanbuldan doğuya gelin geldim . Kültür gelenekler bakımından aşırı farklıyız . Yeri geliyor ben ayak uyduruyorum yeri geliyor onlar . Çok farklılar ama gelişime açık olanlar da var . Dediğin gibi çocuğumu gönderdiğim kursa aldığım çiçeğe laf edenler de var . Onların hepsine aynı cevabı veriyorum. Ben size karışıyor muyum ? Hayır . Bitti . İlk zamanlar çok takardim. Aldığımı gittiğim yeri saklardim. Sosyal medyada hiç bişey paylaşmazdim . Tabi şuda var eşim de farklılıklara benim zevklerime karışmaz . Şikayet ederdim şuraya gittik şunu yaptik diye laf ediyorlar diye . Sesin ağzın yok mu ver cevabını derdi . Sanırım senin eşin de kapalı . Önce eşini alıştır gerisine Sana Ne de . 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 273 göst.
+1 oy
18 cevap 416 göst.
+3 oy
8 cevap 369 göst.
0 oy
29 cevap 764 göst.
1 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Ipek_V (86 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,768 soru