+1 oy
481 göst.
önce Diğer kategorisinde (92 puan) tarafından

3 çocuğu olanlar zor yanları veya pismanmisiniz nasıl yetisebiliyosunuz bana destek verin

12 Cevaplar

+2 oy
önce (35 puan) tarafından

Çocuklar in yaş aralığı vs bence çok önemli

Üst üste doğurup aradan çıkartaym diyen de var kendisi perişan olur 

Tandğm biri var 2 yaşında 1 yaşında 9 aylık gebe yani hepsi bebek hiçbirini emzirmedi vs 

Çocuklar in hakkına da giriyor 

önce (92 puan) tarafından

Benimkiler 6 ve 3 yasindalar

-Reklam-
+2 oy
önce (328 puan) tarafından

Tamamen kurduğunuz düzen ve disipline bağlı eğer disiplin düzen oluşturursanız 3 tane değil 13 tane çocuga bile yetişebilirsiniz

Tabiki oyle ama o çocuğun karaketerinede bağlı bence benim kızım o kadar uyumlu narin bebekken de öyleydi hala öyle ama oğlumu asla zaptedemiyorum söylüyorum anlatıyorum kızıyorum hatta bazen ama Bi türlü egitemiyorum

Erkek çocugunun eğitimi kız çocuklarından çok farklıdır erkek çocugu mizacı gereği hareketlidir enerjiktir ev ortamında enerjisini atamadıgı için hareket alanı kısıtlandıgı için strese girerler ve yaramaz diye adlandırılır bulundugum ülkede Hristiyanlık dahil olmak üzere baskın bi inanç yok deizm ve ateizm ön plandadır %10 kadar budizm inancı vardır Budist inanışına göre kadını koruma evini koruma çalışma ağır iş yapma gibi görevler erkeğe verildiği için erkek çocukları bu güç ile doğarlar ve küçükken bu görevleri yapamadıklarından dolayı bu enerji stresi yaşarlar bu yüzden erkek çocuklari yaramazdır diye bi tabir vardır

0 oy
önce (25,177 puan) tarafından

Benim yok ama çevremde 4 çocuklu insanlar var ve çok da zorlanmıyorum diyor bir tanesi hayretler içerisinde dinliyorum Allah yardım etsin 😵‍💫

Canı cikiyodur be  hava atmaya oyle diyodur hiç bisey yapmayıp gözüyle bakarken bile zorlanır insan 

önce (25,177 puan) tarafından

Bilmiyorum ki benimki tek diye sataşıyorlar bana genelde 😁 belki de belli etmemek adına diyor bilemicem

önce (2,501 puan) tarafından

4 tane çocugum var hiç te canım çıkmıyor :)) 

önce (973 puan) tarafından

Kac yaş sizinkiler 

Benim büyükler 8 ve 6 küçükler 2,5 yaş ve 3,5 aylık 

2 oğlan 2 kız 

Hayatımda düzeni disiplin istediğim ve öyle yaptığım için asla zorluk çekmiyorum çok şükür hiç arkadaşın dediği gibi canımız çıkmıyor :)) 

önce (35 puan) tarafından

Çokta büyük değiller ya 

Yaş arası sizinki de azmış

Benim neden cikiyor 9ve 6 yas 

Bide 11 aylik asla gece gunduz uyumuyor gunduz 20 dakika anca uyuyor bu surede is yapilmyor 

Gecede hep uyanik memede asla uyuyamiyorum

Zeynep hanım sizin yetişememe sebebiniz gece emmesini kesmemeniz gece beslenmesini sonlandırsanız bebeğinizde sizde uyku düzenine kavışacaksınız

Yurtdışında yaşıyorum burda 3 4 çocuklu aileler tatile gidiyor beach partilerine bile gidiyorlar en ufak sorun aksilik yaşamıyorlar üstelik destek bile almıyorlar ailelerinden yada bakıcılardan anneleri oldukça bakımlı ve psikolojisi yerinde babaları da aynı şekilde

Nasil keseceğim bilmiyorum varmi bir fikriniz bende yurt disindayim siz nerdesiniz

Yeni Zelandadayım 3 aylıkken doktor önerisiyle kestim 11.ayına kadar sadece uyandıgında 1 kere besledim 11.ayda tamamen kestim birden yanı ağlayınca kucagıma aldım sakinleştirdim pıspıs yaptım Beyaz gürültü açtım ne olursa olsun asla pes etmedim evi ayağa kaldıracak kadar ağladıgı oluyordu ama biliyordum ki açlıktan uyanıp ağlamıyordu gece uyanması alışkanlık olmuştu 3 günde alıştı şuan 2.5 yaşinda hala geceleri uyanma nedir bilmez kendi kendine uyanırsa ağlamadan uykuya dalar 

Uyandigi vakit ne yapayim peki ayagimda mi sallayim meme vermeden asla uyumaz

Sizin uyutma sekliniz ne idi

önce (117 puan) tarafından

3 aylkken gece beslenme si mi kesilir ya 

Ben 2 saate bir alarm kurmuştum kalp e,zirmk için 

3 yaşına kadar emzrdm , emzirmeyi kesince gece beslenmesi de kesildi 

İşte bunu bırakmanız lazım meme olmadan uyumaz demek baştan pes etmek demektir 2 gün uyumayacak ağlayacak ama 3.günü alışacak uyandığında emmeyeceğini bilecek sallamayı hım tercih etmeyin sallamaya alışırsa bırakması emmesini bırakması kadar zor oluyor kucagınıza alın gezdirin yatagın içinde yüzünü okşayıp sırtına pıspıs yapın konusun iletişim kurun bebekler annelerini anlar dinler ama uyumaz şu bu demek baştan pes etmektir 3 gün direnin 3.günün sonunda kendime eziyet etmişim bunca zaman diye kendinize kızacaksınız

Doktor önerisiyle kesip 2 saatte bi beslemek yerine 11.ayına kadar uyandıgında 1 kere besledim diye belirtmişim o kısmı okumamışsınız heralde

önce (117 puan) tarafından

1 kere çok az ben bile gece acıkıyrm el kadar bebeğin midesi ufack sık acikiyorlr asla o kadar aç bırakmam 

Annesi olarak siz böyle uygun görüyorsanız sizin tercihinizdir Avrupa ülkelerinde sağlık sorunu kilo gibi sorunları yoksa şayet 3 aylıktan itibaren gece beslenmesi 1 defa yapılır 10.aydan itibaren yaşında tamamen kesilir gece beslenmesinin zararları ülkeler arası uzmanlar tarafından çok tartışmalı olsada anneler tercihlerini uygular

Benim kızım da 3 buçuk aylık gece 1 kere besleniyor ve uykusu çok düzenli , ne kadar çocugu alıştırırsan gece o kadar sık uyanır 

Avrupa'daki bi çok doktor tamda bunu savunuyor hem annenin hem bebeğin uyku kalitesi için 3.aydan itibaren (sağlık zorunlulugu yoksa) gece beslenmesini önermezler

O günler banada nasip olurmu ki

Kararlı olursanız tabikide olur hepimiz geçtik bu yoldan 2 3 gün kafamız şişti stres yaptık ama çocuklarda bizde rahatladık

Tamam insallah bugun denecegim uyandigi vakit pis pismi yapayim bitek 

Sabah uyandigi vakit emzireyim oylemi kahvalti yapsin yoksa yemekten sonrami emsin

Ben pıspıs yapıp beyaz gürültü açıp yatakta yüzünü sevip okşayıp konuşuyordum ışığı açmamanız önemli ama karanlıkta uyanan çocuk daha kolay uykuya dönebilir Çocugunuz gece uykusunu kaçta bitiriyor yani güne kaçta başlıyor bide 11 aylık bebek önce ek gıda sonra emmesi gerekmiyor mu ek gıdayı Reddetmemesi için benim bebeğimde ek gıda reddi olmadığı için önce mama verip 1 saat sonra kahvaltı yaptırıp uyutuyordum eğer sizin çocugunuzda ek gıda reddi yada iştahsızlık varsa önce kahvaltı sonra emzirmenizi tavsiye ederim ama annesi olarak tercih sizindir

Gune genelde 7 buçuk Gibi basliyor aksam 8 de yataga girdik iki saatte anca uyuttum emerek uyuyor 

Çok istahsiz bir bebek bide

Emerek uyuttugunuz sürece zaten bebeğinizde sizde bu sürece girmişsiniz önce emmeden uyutmayı yapmanız gerekiyor en fazla 2 3 gün sürer sonra sizde bebeğinizde daha rahat ettiğinizi göreceksiniz iştah sorunu için doktorunuzla görüştünüz mü iştahsız bebeklere genelde emzirmeyi azaltmayı önerirler genellikle olumlu sonuç alırlar

Ayakta sallanmayi da sevmiyor pis pista sevmiyor bilemedim ki nasil bir yol bulacam

önce (4,282 puan) tarafından

Oğlum da iştahsız. Gece 5 kere uyanır emmek için. Şu an 14 aylık olmak üzere. Doktorum da bana kesmemi söyledi ama 1 saniye durmadan çığlık çığlığa olduğu için yapmadım. 18 ayını bekliyorum tam kesmek icin. Yurt dışında böyle. Gece uyku verimli geçsin diye kesilmesini söyler doktorlar. Bu yüzden ben de çekiyorum uykusuzluğu ama az daha sabretmem gerekecek

5 keremi cok iyi canim benimki 20 yi geciyor 

0 oy
önce (1,625 puan) tarafından

Valla eltim zivanadan cikmis ben bir tanede elendim geridekilere başarılar dilerim

İlk cocuk zor oluyor 2de tecrübeli olduğundan daha rahat ama 3u bilmiyorum 

0 oy
önce (1,223 puan) tarafından

2 çocuğum var benim 

Amcamın kızı bile isteye 4. Bebege hamile kaldı.  Maddi durumu iyi birde ilk ikisi büyük çocukların. Yetebiliyor 

Benimde 2 normal kaset test yaptım cikti ama bilemiyorum şimdilik nolacagi belli değil tabi ama düşüncesi bile beni geriyor 

önce (1,223 puan) tarafından

Hayırlısı olsun cnm 

0 oy
önce (271 puan) tarafından

Yasayip gorcem 3. Ye hamikeyim korkularim cok var ama herkes akisina birak dyor :) 

0 oy
önce (158 puan) tarafından

Bende iki tane var zor baş ediyorum en küçüğü daha 11 aylık birdaka peşinden ayrılmıyor 3 cuyu düşünmüyorum bile artık bazen şaşırıyorum benim annem 10 tane doğurmuş nasıl baş etmiş hayret kalıyorum

0 oy
önce (10,388 puan) tarafından

5-3-1,5 yaşlarında çocuklarım var yetisebiliyorum cnk zamanla alışıyor insan ama onlara yetişirken kendimi kaybediyorum desem yeridir😀

Onlar dışında yemekti çamaşırı temizliktir onlar korkutuyor 3 cocuk üstüne birde bunlar 

önce (10,388 puan) tarafından

Vllh cnm doğrusu yüzde %70 yetisiyorum diyebilirim ev bitse bile bulaşıkları yikamam akşamı buluyor bazen

0 oy
önce (782 puan) tarafından

2cocukla hayata yetişmeye çalışan ben

Bende hamileyim.galiba o yüzden şimdiden düşünüyorum napcam diye

0 oy
önce (3,168 puan) tarafından

Yaş araligi fazla dört cocugum var kucug büyütmek değil büyüğü eğitmek zor

Evet o kadar doğru söylemişsiniz ki büyük çocuklarım küçük kızlarımdan çok daha zorr

0 oy
önce (6,833 puan) tarafından

W çocukla delirdim yokluklarini göstermesin Rabbim aralarında 1.5 yıl var ebem ağladı.

Oglun küçük olan çok zorluyor beni.

Tanıdığım biri var 4 çocuklu gatette güzel geziyor keyfinde vala bide dinliyor çocukları annesini . Bnde şaşırmış durumdayım 

0 oy
önce (11,206 puan) tarafından

2 çocuk zorsa 3 çocuk daha zordur Rabbim sana bol bol sabırlar versin. İnşallah çocukların akıllı uslu çocuklardır çok yorup yipratmazlar seni 

İlgili sorular

+4 oy
21 cevap 845 göst.
+1 oy
5 cevap 252 göst.
0 oy
5 cevap 98 göst.

Kategoriler

1,471,772 soru

24,103,122 cevap

332,540 kullanıcı

...