+4 oy
539 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,744 puan) tarafından

Ara ara bu şekilde gün tabağı aşeriyorum, gebe olayım veya olmayayım, farketmiyor.

Şöyle ağlayan kek ya da browni yanına kısır, ekşi sarma veya Antep dolması, patates salatası, börek, poğaça ve açık limonlu çay…

Yok mu gün yapan biri çağırsın beni🫠

13 Cevaplar

+4 oy
önce tarafından

Of if bende çok severim dün yedim daha ahahahahaha davetliydim

önce (1,744 puan) tarafından

Ağzımın suyu akıyor be vicdansız beni niye çağırmadın püüü

önce tarafından

Bende davetliydim ah canım gel yapayım istediğin gün tabağı olsun 

Komşum olsan gelirdim😭

Bu işin sonu ev yemeği yapan bir firmadan sipariş olacak belli oldu

önce tarafından

Ahahahahaha üzülme üzülme 

-Reklam-
+3 oy
önce (2,731 puan) tarafından

O sqrmanın kenarına çikolata sosu bulaşqcak.lezzeti ordan geliyor.gebe değilim ama nasıl canım istiyor.kendime yapıncada tadı çıkmıyor

önce (690 puan) tarafından

İsteyerek mi 3 hamile kaldın cnm 8 buçuk aylıkta küçükmus yaa

Hadi yapalım diye yapmadık ama şimdi olmasın dur da demedik yani.

Eşim 7 ben 6 kardeş olarak büyüdük, çok kalabalık kardeş olayını seviyoruz. Elhamdülillah bakabilecek maddi manevi güç de var. Bana da sürpriz oldu aslında, bu kadar erken beklemiyordum. En az 3 sene olsun aralarında diyordum ama evdeki plan çarşıya uymuyor.

Bir de benim rahim küçük, çocuklarım içeride uzun süre kalamıyor. Belki de Allah, rahmim eski boyutuna gelince gebeliğimde yine sıkıntı olabileceği için böyle art arda vermiştir. Kim bilir?

Çünkü ilki 33 haftalık doğdu, ikincisi 38. Doktorum ilkinden hemen sonra olduğu için (oğlum 2,5 aylıkken gebe kaldım) rahim büyük kalmış, bu sebeple de 38. Haftaya kadar ilerleyebilmiş. Bu gebelik için de aynısını söyledi, şu an eski haline dönmek üzereyken gebe kaldığın için inşallah bir sorun beklemiyoruz, birkaç sene sonra olsaydı yine ilki gibi olabilirdi dedi. 

önce (4,263 puan) tarafından

Maşallah canım bir taneyle pert olan ben 😄 Allah yardımcın olsun inşallah 

Pertlik bambaşka mevzu ya ben de pertim. Ama birle iki arasında çok fark yokmuş onu farkettim. O zaman 2 ile 3 arasında da çok fark olmaz diyorum. Tabi bundan sonrası inşallah hemen olmaz, bu üçü de eşimin çifte korunmasıyla oldu. Allah verince oluyor. 

önce (4,263 puan) tarafından

Gerçekten Rabbim nasip etti mi oluyor. Benim eşim de çifte korunuyor inşallah sıkıntı olmaz 🫶

+3 oy
önce (3,380 puan) tarafından

Yapiyorum bende  bazen gün varmış gibi😀

Ben birini yapabilsem diğerini yapamıyorum. İki çocukla otursam kârdayım o yüzden illa davet lazım

önce (3,380 puan) tarafından

Bende bir çocuk var birde kocam çocuk 😄 başladığında yapiyorum ya 

+3 oy
önce (1,264 puan) tarafından

Sadece kısır var buyur gel 😁 elektrikler yok yoksa başka şeyler de yapacaktım canım her zaman her saniye istiyor gün tabağını 😁😁

önce (6,364 puan) tarafından

Bende tavuklu pilav var kapıp gelemmi sana 😂 sende gün tabağı bende mevlüt tabağı geçinir gideriz 😌

Offf offf yok dermiyim sence bacım kap gel yiyelim hemde kapıda oturup keyiflenelim😋😁😁

Ne kadar gğzel olurdu🥰 acı biber turşum salatalık turşum ve ayranumda  var tek tulumba tatlısı eksik hahahah😂

Post sahibi hamiş kanka biz daha çok konuşmayalım sen benim neler sevdiğimi az çok biliyorsun bende senin biliyorum sen gel de tatlılar da benden 😂😂

Ayyy bilmiyordum özür dilerim pardon 😔

+3 oy
önce (6,330 puan) tarafından

Gün tabağı değil ama şöyle dolu dolu çok lezzetli görünen masalara hep özenmişimdir

Bazen 10 çeşit yapılan yerlere davetli oluyorum, gittiğimde hiçbiri benlik olmuyor. Genelde doğu tarafına ait yemekler hep, ağır yağlı ve etli. O yüzden doluluk değil de, nokta atışı o gün tabakları var ya üfüfüf

+1

Doğu tarafı mi yağlı mi etli mi tam benlik😀

+3 oy
önce (5,065 puan) tarafından

Basligi gorup postu acarken kafamda canlanan menu bol cikolata tadi gelen bi islak kek salcasi bahrati yerinde bi kisir bol zeytin yagli eksi eksi yaprak sarma citir borek ve cay geldi aklima bi kac sn daha gec acilsaydi post biraz daha cesitlenirdi 🤭 damak tadimiz baya yakin sanirim su antep dolmasi kuru dolma oluyo dimi hic nasip olmadi bana etrafimda yapan yok hic ayyy canim cekti aslinda burdaki bacilarla bi gun yapsak efsane olurdu ♥️

Dur bacım dur kadın hamile 😂

Hepimizin aklında aynı sahne canlandı

Kiz kim hamile 

Alaska

Neee kiz 3uncu mi geliyo aaa cok sevindim Rabbim hayirli evlat eylesin insaAllah saglikla gelsin minik 

Heee aynısını tarif ettin, gel ben sana yaparım Antep dolma. O konuda elim lezizdir elhamdülillah.

Valla geliyor, Rabbim nasip etti.

Benim rahmin boyu küçükmüş, diyorum ki acaba rahim eski haline dönünce tekrar evlat sahibi olmam çok zor olacağı için mi Rabbim üçünü de art arda verdi… İmtihanın böyle güzeline can kurban 🫠

Her şey bir yana, yok mu şöyle gün yapan biri beni de çağırsın😭

Ah cicegim keske imkansar sartlar malesef cok zor Rabbim cennette nasip etsin insaAllah 

Bi onceki postunu okumamistim haberi duyunca simdi girip okudum elestirilmekten cekiniyosun sanirim 3uncu mu geliyo diye basit bi cumlende bile kendini savunmaya calismissin canim rizki veren Allahtir sen daha iyi bilirsin anasi sen bababi esin olan bi kul daha yaratmis Rabbım ne yaparsan yap onune gecemezsin hem ayrica kime ne istedigin kadar dogur yani lutfen beni yanlis anlama senin ilmin benden kat kaf fazla daha iyisini bilirsin ama kimseye kendini aciklamak zorunda degilsin ben cok sevindim Allah icin Rabbim hayirlisini versin 🤲 

@Alaska konudan bağımsız.bahsettiğin servikal yetmezlikmi.çünkü bendede vardı.zor hamile kalıp ilaçlarla iğnelerle gebeliğim devam etti.3 de kaybım var.

Kız vallahi çekinmek ya da açıklamaktan kaçınmak değil, daha ziyade yanlış insanlara doğru haber verilmiyor.

Benim bedenim, benim rahmim, benim eşim, benim çocuğum, benim kararım. Kime ne?

İşte eşimin ailesi biraz sıkıntılı insanlardı, hele bir de ilk iki çocuğumda bana türlü türlü arızalar çıkardıkları için, hatta ilkini onların bize yaptığı şeyler yüzünden stres kaynaklı erken doğurmak zorunda kaldığım için ne kadar saklarsam o kadar kârdayım demekti.

Zaten ikinciyi 5 aya kadar sakladım diye küsüp kızıyorlardı, bir daha uğraşmak istemedim.

Valla sıkılıyorum insanlardan, bu gebelik diğerleri gibi de değil, tamamen tiksinti var her şeye ve herkese karşı.

Abileri erkek doğurayım istemezler, şirket ortak olmasına rağmen bize işçi muamelesi yapıp kendileri çok harcamalarına rağmen eşime asgari ücretin biraz üstü verirler.

Medresem ve annemler o tarafta diye Fatih’e taşınmak istiyorum, onda bile bencillik ediyorlar. 3 çocuklu biri olacağım ve ben “sadece” anne değilim ki… sohbetlerim var, ruhum beslenmeyince çocukları nasıl besleyeceğim? Nefret nefret nefret.

Eşimle tek başımıza verdiğimiz bir savaş ama Rabbim yanımızda.

İçim dolu, kusura bakma. 

@geberikgelin O da var ama benimki direkt rahmin küçüklüğü.

Hastalık derecesinde değil ama normal bir kadınınki gibi de değil. Uterus hipoplazisi diye geçiyor ama benimki tam o kadar değil.

O sebeple çocuklar karnımda 40 haftaya kadar kalamıyorlar, bir yerden sonra rahim kapasitesini dolduruyor ve doğumu başlatıyor.

Bu sebeple benim gebeliklerim hep hastane yatışı vermeli yüksek riskli gebelik diye geçiyor. Sinir stresten uzak kalmam gerek.

Mesela plesenta boyu genelde iki el kadardır, benimki bir el kadar oluyor çünkü rahmin duvarları bu kadar genişliyor.

Oğlum 33 haftalık 2015 kg 47 cm, kızım 38 haftalık 2600 kg 49 cm doğdu.

Şimdiki için de 40’a gitmez dedi doktor, o yüzden 37’ye ulaşırsak kârdayız. İnşallah sağlıkla sıhhatle kazasız belasız hayırla afiyetle huzurla mutlulukla hallolur her şey. 

Anladım canım.bende o haftalarda doğum yapmıştım.

Rabbim sonuna kadar tamamlanmasını nasip etsin inşallah.sağlıkla al kucağına

Ah guzel kardesim seni oyle iyi anliyorum ki Rabbim yar ve yardimciniz olsun insaAllah 

Ay inanmıyorum art arda üçüncü çocuk daha küçüğü sekiz aylık değil miydi 

Allah'ım yardım etsin size ben hâlâ 23 aylık kızıma tek başıma bakarken zorlanıyorum 

Nasip hayatım nasip. Ben halimden gayet memnunum elhamdülillah. Ayrıca rahmimde sıkıntı var, sonradan sıkıntı olabilir yani tekrar çocuk yapmam. O yüzden Allah her şeyin en hayırlısını bilir ve onu yapar diyerek susmak düşüyor bize.

Teşekkür ederim, Rabbim sana da kolaylıklar ihsan etsin. 

+3 oy
önce (4,807 puan) tarafından

var olmaz mı ya. 

burda bir iki pastane çay günü yapıyor. güne gitmeden gün tabağı yiyorsun 😂

yanıma yoldaş bulamıyorum ya, benim gibi iştahlı arkadaşım yok 🤦🏼‍♀️

Hemmmmennnn geliyorum neresi orası?

önce (4,807 puan) tarafından

adana merkez 😝 valla çeşit çeşit ürünler var tam gün menüsü aklına ne gelirse 😅

+3 oy
önce (1,090 puan) tarafından

Hergün olsa her gün yerim valla

Bıkmam bıkmaaaammmmm

önce (1,090 puan) tarafından

Bende bende bak işte canım çekti yine 

+3 oy
önce (7,814 puan) tarafından

Biz komşularla yaparız arada. Onlarla yapmasak ta ben kendime eşime çocuklara yaparım. O gün yemek yapmam gün tabağı hazırlar çay koyarım

Üfüfüfüfüf ben de istiyorum yaa vaktim olsa da yapsam iki bebeyle evi toplarken canım çıkıyor

önce (7,814 puan) tarafından

Bilmez miyim. 3 çocukluyum şuan yorgunluktan gözlerim kapanıyor. Seninkiler daha küçük sanırım. Allah yardımcımız olsun.

+3 oy
önce (2,897 puan) tarafından

Ben de çok severim. Bizim burda bir yer var, bu şekilde gün menüsü gibi on çeşide yakın yiyecek yapıyor. Gidince istediğini tabağına alıp tarttiriyorsun. Fiyatı gramında göre oluyor ama biraz pahalı. Aşırı dara düşünce gidiyorum 😀

Ben de böyle bir yer bulacağım sanırım olmuyor böyle

+3 oy
önce (163,443 puan) tarafından

Oohaa sabahın 6sinda aklıma ne düşürdün gelse aserme yaa😍

Benim her gün aklımda ya yiyip kurtulmam lazım 

önce (163,443 puan) tarafından

Ben yesemde çıkmaz aklımdan şimdi🤣

+3 oy
önce (23,662 puan) tarafından

Ben ara ara yaparım da ama bu kadar çeşit değil tabi bazı günler yemek yerine yaparım 

Müsait olsam ben de yapacağım da popişim yer görmüyor ki iki bebekle

+2 oy
önce (20,932 puan) tarafından

Gün tabağı değilde günün her saati farketmeksizin patates salatası istiyor canım gebeliğimin başından beri patates salatası ve buz olmazsa olmazlarim 😁

Bende de aşerme değil de böyle yeter artık bunu yemeliyim gibi bir şey oluştu. O gün tabağına ihtiyacım var bir şekilde halledeceğim inşallah 

önce (20,932 puan) tarafından

Onu yemeden doydugumu hissetmiyorum onu illa ki yemem lazım 

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 549 göst.
31 Aralık 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hersey-nasip (369 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,305 göst.
29 Nisan 2020 Diğer kategorisinde Tuba☀️ (5,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 301 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Onlygirl (573 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 356 göst.
27 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Bambam (268 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,401 soru

24,098,443 cevap