0 oy
252 göst.
Diğer kategorisinde (97 puan) tarafından

Kafayı yemek nasıl bir şey anlatır mısınız lütfen anlatın ben kafayı iyice yedim o kadar kötüyüm ki kendimi çok belli ediyorum ben bir şey düşündüğüm zaman anlaşılıyor veya da kendimi belli ediyorum bu psikolojiler nasıl kurtulacağım anlamıyorlar sen öyle zannediyorsun demeyin benim düşündüğümü işi bana söylüyor böyle kafayı yiyeceğim delirmek üzereyim

5 Cevaplar

+1 oy
(3,203 puan) tarafından

Psikolojik tedavi gören lazım ilaç kullanman lazim

(97 puan) tarafından

İlaçları hiçbir işe yaramıyor

(3,203 puan) tarafından

Neden yaramasin düzenli kullan

-Reklam-
+1 oy
(1,597 puan) tarafından

Ayfer sana kaç kez söyledik bir psikoloğa görün diye Allah yar ve yardımcın olsun inşallah 

(1,597 puan) tarafından

Hahahahahahahaa özgecim hepimiz platformca delirdukkkk😂😂 yaa geçen de üst üste Ayfer post açtı hissediyorum falan dedi bende şaşırmıştim yani hissetmeyen var mı ki 🤦‍♀️😁

(12,107 puan) tarafından

Belki de hissetmememiz gerekiyor hahah ayfer kendi gibi bizim de psikolojimizi bozduu 😂

(1,597 puan) tarafından

Allah o öküz kocasını bildiği gibi yapsın inşallah hep onun yüzünden bu kız bu hale geldi ve defalarcadur post açıyor bir doktora git diyoruz ilaçlar ise yaramıyor diyor eee ne olacak peki böyle devam edersen kafayı yiyeceksin 

Ve bize de yediriyorsun vallahi 

(12,107 puan) tarafından

Çok psikolojik şiddet görmüş eşinden ama tek yaptığı şey buraya post açmak. Bu çözüm değil ki. 🤷‍♀️

(1,597 puan) tarafından

Vallahi öyle artık bizde gülüyoruz geçiyoruz ama ne zaman postunu görsem dua ediyorum gerçekten yaşadığı şeyler hiç kolay değil ama böyle de ömür geçmez ki 

0 oy
(6,880 puan) tarafından

Ne zmndan beri çekiyorsun şimdi doktora gtsen iyi olmuştun. Ayferdi galiba. Sende sıkılıp sıkılıp 

Buraya yazıyorsun tamm yaz ama artık insanların düşünceleriyle dalga gecoyorsun 

(97 puan) tarafından

Ayrıldım ayrılalı hayatımda biri girmedi ondan da olabilir mi veya biri gelirse hayatıma bana iyi gelir mi bence hayatıma kimse girmediği için de olabilir diye düşünüyorum 😂

(6,880 puan) tarafından

Kız boşver kafan kulağın rahat ya evlatlarin varsa yeterdir sana yani bnce yine sen bilirsin. 

Gerçi sevmek sevilmek herkesin hakkı 

0 oy
(3,794 puan) tarafından

“Kafayı yemek” deyimi aslında bir kişinin aklını kaçıracak derecede sinirlenmesi, üzülmesi ya da yoğun strese girmesi anlamında mecazi bir ifadedir. Bazen de çok fazla aynı şeyi düşünmek, saplantılı hale getirmek ya da küçük bir şeye aşırı kafayı takmak için söylenir. Yani gerçek anlamda akıl sağlığını yitirmekten değil, daha çok aşırı zihinsel yorgunluk ve duygusal zorlanma halinden bahsedilir.

Bu durumdan kurtulmak için öneriler:

1. Nefes ve rahatlama egzersizleri: Derin nefes alıp vermek, kısa meditasyonlar yapmak zihni sakinleştirir.

2.Düşünceyi bölmek: Aynı konuya sürekli takılmak yerine dikkati başka bir şeye yöneltmek (yürüyüş, müzik, kitap, sohbet) işe yarar.

3.Yazıya dökmek: İçinde dönen düşünceleri kağıda yazmak zihni boşaltır.

4.Fiziksel hareket: Spor, yürüyüş, dans gibi aktiviteler endorfin salgısını artırır, stres azalır.

5.Uykuyu düzenlemek: Yorgun zihin daha çok takıntılı hale gelir, bu yüzden uyku çok önemlidir.

.6. Sosyal destek: Dertleri güvendiğin biriyle paylaşmak yükü hafifletir.

.7. Profesyonel yardım: Eğer bu “kafayı yemek” hali çok sık ve ağır yaşıyorsan, bir psikolog veya psikiyatrdan destek almak en sağlıklı çözümdür.

0 oy
(26,754 puan) tarafından

Yani çok düşünmek şeytandandır canım akışına bırak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 147 göst.
9 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (9,956 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 321 göst.
0 oy
6 cevap 438 göst.
9 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Tmrtgc11 (70 puan) tarafından soruldu