+4 oy
612 göst.
Diğer kategorisinde (5,774 puan) tarafından

15.08.2015 

25 yaşımdan 117 gün yaşamışım henüz. 

Alanya'dayım. 

Ahretliklerimden biri; çocukluk masumiyetime, ergenliğimin kalp sancılarına, kimi zaman gözyaşlarıma kimi zaman sevinç çığlıklarıma şahit olmuş, aynı anneden doğmasak da aynı kalpte attığım can yoldaşlarımdan biri evleniyor. Nikah şahidi olup, mutluluklarına imzamı atıp Ankara'ya döneceğim.

İşsizim ama kısa süre sonra bir Alman firmasında işe başlayacağım. Heyecanlıyım ama gerginim de :)

Hayatımda biri yok. Hoşlandığım biri de yok. Odağımı işe vermişim. Bünyeye uygun Y kromozomunun kapımı çalması uzun süre ertelenmiş gibi :)

Körelen İngilizcemi parlatmak için videolar izliyorum, sanki ilk iş günü bülbül gibi İngilizce konuşturacaklar :) Kendimi takdim etmek için klişe birkaç paragraf ezberliyorum :) 

Makine Elemanları hesaplarım ve Talaşlı İmalat ders notlarım önümde, okuyorum ama idrak edemiyorum. Hiç içimden gelmiyor bin bir çileyle okuduğum bölümün tozlu anılarına bakmak :)

48-49 kilo ancayım. Göbeğim hiç yok. Beyazım yok. Saçlarım ensede. Kaz ayaklarım teşrif etmemiş. Ancak birkaç yıl içinde buyur edilecek gibi kapıda bekliyorlar :)

Kiracıyım ve ev kiram 750 lira :)

Zaman denen zalim makine, dişlilerini çark ettirmiş. Dünyayı katmış önüne, acımasız ve kontrolsüz bir hızla dönüyor. Ve takvim 15 Ağustos 2025'i, bugünü gösteriyor.

Ankara'dayım hala :)

Bünyeye uygun Y kromozumunu sunmuş hayat çok şükür :)) Evlenmişim. Tarif edemeyeceğim güzellikte bir evladımız olmuş. En tatminkar duyguların birinde, annelikteyim. 

Hala aynı iş yerinde, aynı işi, kıdem atlayarak yapıyorum.

Düğün dernek telaşları bitmiş neredeyse. Kendim de dahil hemen herkes yuvasını kurmuş, düzenini döndürmeye çalışıyor.

Nikahlarına şahitlik ettiğim can yoldaşlarım 2. çocuklarını okula yazdıracaklar neredeyse :)

54 kiloyum, bir doğum ve bir ameliyat geçirmişim. Saçlarımda 3-4 tane beyaz, kaz ayakları emrivakiyle gelmiş yerleşmiş göz çevreme :)

5 kere taşınmışım ama hala kiracıyım :) Ev kiramız 40 bin lira :)

2005'te 15 Ağustos'ta 10 yıl sonrasına mektup yazmıştım. Hayallerimi yazmıştım. Ucundan kenarından geçememişim ahahha :))) 2015'te 2025'e yazdım. Hayallere %80 yaklaşmışım :D

Bugün de 2035'e yazdım yolladım bir şeyler. Bakalım bir 10 sene daha dünyada yerim, yerimiz olacak mı :)

14 Cevaplar

+2 oy
(383 puan) tarafından

guzel bir aktivite . bugun bende yazayim. mail olarak gelenden mi yazmistin:)

(5,774 puan) tarafından

Evet :)) 

2015'ten bugüne baya yaklaşmışım ama 2005'teki beklentiler 180 derece farklı :)))

2105'te Bursa'da eczacı olacağımı hayal etmişim. Bursa'yı bilmem de eczacılık hiç benlik değil :)) Sevdiğim bir çocuk varmış lisede, onu alırım diye düşünmüşüm, Allah korumuş resmen beni :)))

Arkadaşlarımla aynı şehirde olacağımızı yazmışım, onlara da eş ve meslek düşünmüşüm, 0 eşleşme :)))))

(383 puan) tarafından

haha :) olsun daha guzellleri senin olmus:) cok daha guzelleride gelir bi on yil sonrayada:)

-Reklam-
+2 oy
(1,754 puan) tarafından

Ayyyyy çok severim, kalemine sağlık. Kitap çıkarsan okurum (her kitabı okuyamadığım için bu cümle çok değerli benim için)

Yaklaşık 5 sene önce pandemi başında da ben günlük yazmaya başlamıştım, eşimle tanıştığım 2022nin sonuna kadar sürdürmüşüm.

Bu fikir harikaymış, derhal kendime 2030da gelmesi ümidiyle bir mail atacağım, 10 sene bekleyemem. Veya eşimle birbirimize 10 sene sonra gelecek bir mektup yazarız, bu da çok romantik bir şey bence.

Bayıldım ya, harika. Her Berat kandilinde o senenin hedeflerini yazarız biz, diğer sene o hedeflerimizin kaçına ulaşabilmişiz diye.

Berat’tan Kadir gecesine kadar bir senede neler olacağı yazılır ya, o yüzden. Genelde bizim de hep elhamdülillah %80i oluyor.

(5,774 puan) tarafından

Yaa sizinki de çok güzelmiş, eşimle hiç yazmadık aslında o kendi kendine karalar ama edebi şeyler olur onun karalamaları😄 Ben daha ziyade olayları, olayların tesirlerini yazarım. Oğluma mektuplar yazıyorum okur belki büyüyünce, kitap yapar ya da Annemden Mektuplar diye 😄

Senin kalemin de maşallahı var, çok keyif alıyorum ben de kusursuz yazılmış postlarını okurken 😍🌸

+1 oy
(2,777 puan) tarafından

Çok güzel gerçekten.hayallerini gerçekleştirip hedeflerine ulaşmışsın🌸💞.bende daha yaşım gençken yazatım birşeyler çocuklarım okusun ilerde😊

(5,774 puan) tarafından

Çok şükür 2015-2025 hedefleri iyi oranda gerçekleşmiş 😄 Ama 2005-2015 facia, tamamen alakasız yerlerdeymişim hayallerimden😄

+1 oy
(6,345 puan) tarafından

Psikoloji kitaplarını sen yazdın da ben okumadım mı? 🤪 çok sıkıcılar çok, inan bir sayfayı beş kez okudum en son isyan edip köşeye attım, o bana bakıyor ben ona. Görmezlikten geliyorum 🤣

Kalemin çok iyi, inşallah 2035’e kadar bir iki kitap yazmış olduğunu umut ediyorum. 

(5,774 puan) tarafından

Ahahaha canımsın 🤍 Psikoloji kitapları beni de yoruyor, tekrar tekrar okuyorum bazı cümleleri, almıyor kafam 😄 Hangi kitapla bakışıp duruyorsun belki ben de okuyamamışımdır😄

Kitap yazmak için daha çok okumam lazım gibi. Yazar olabilecek kadar seri ve derin bir okuyucu değilim henüz 🪻

(6,345 puan) tarafından

Danışman hocam çok zorlu bir hatun. Canım freud çok severim kendisini yazmış da yazmış ☺️ cinsiyet siyaseti’ni okumaya çalışıyorum. Hocamın ödevleri 🤨

(6,345 puan) tarafından

İnternet ünlülerinin dahi kitap yazdığı şu dönemde. Senin gibi bir yazar pek kıymetli emin ol,

Kısa kısa yazılar yazabilirsin. 

Kısa yazılarını sevdiğim şermin yaşar var mesela. Hatunun kalemine düşünce şekline daha doğrusu dünyaya baktığı penceresini çok seviyorum. Senin de pencereni, kelime hazineni, cümleler ile dansını seviyorum. 

+1 oy
(328 puan) tarafından

Ruh ikizim olabilir misiniz ben 12 yaşımdan beri düzenli günlük tutar her 5 senede bir geleceğime mektup yazarım 5 sene sonra okurum sizden tek farkım hayallerim umutlarım hiç olmadı hep ölüm ve boş boş takvim yaprakları devirmek üzerineydi tüm mektuplarım en son 5 sene önce yazmıştım 1 ay önce bu ülkeye taşınırken okumuştum 35 senedir ilk defa gülmeyi umut etmeyi hayaller kurmayı her bahar çiçek gibi açmayı yazmışım ve 4 gün önce yeni bi mektup yazdım 5 sene sonrası için bakalım sizin gibi hayellerime yaklaşabilecek miyim

(5,774 puan) tarafından

Yaa çok mutlu oldum böyle yazan birileri olduğunu duyunca 😍

Ben de karalarım hep. Bir sürü defterim var, oğluma mektuplar yazıp duruyorum 😄 Belki bir gün kız arkadaşına eşine okur 🤍

(328 puan) tarafından

1 yıl sonra çocugumada yazmaya başlayacagım bende sizin gibi ilerde eşine filan okutur diye düşünüyorum

+1 oy
(1,951 puan) tarafından

Güzel bı düşünce ve ozaman yazdıklarını okuduğun zaman insan yaş aldığı için beklentileride değişmiş oluyo sanırım 🤗

(5,774 puan) tarafından

Evet, özellikle 2005-2015 geçişinde beklentiler ve bakış açısı bambaşkaymış😄

(1,951 puan) tarafından

O yüzden şu zamanda şu aklım olsaydı diye başlıyoruz ya 🤭

+1 oy
(3,841 puan) tarafından

Çok hoş çok güzel bi düşünce hepsi sana anı , harika☺️ 

(5,774 puan) tarafından

Evet, 2005'te ilk yazdığım mektubu öğretmenimiz önermişti. Ç Kulakları çınlasın harikulade bir öğretmendi🤍🙏

+1 oy
(1,056 puan) tarafından

Ne güzel anlatmışsın gözümden kendi hayatım geçti resmen.

Senin tarihe tekabül eden hayatımda 4 aylık evliyim cocuk için hastane kapılarını henüz arşınlamamışım düşüğüm kürtajım tüp bebek denememi henüz yaşamamışım saçlarımın yarısı değil tek tük belki beyazım var kaygı bozukluklarım henüz başlamamış anneliğin ne güzel olduğunu ne yorucu, korkutucu olduğunu bilmiyorum buraya yazamayacağım zor yollardan geçmemişim. Hayatımı seviyorum ama bazen insan çok özlem duyuyo eskiye eski kendine 

(5,774 puan) tarafından
+1

Benim de özlediğim çok şey oluyor. Hatta bazen bir şeyler burnumda tütüyor ama ne olduğunu bile bilemiyorum öyle bir özlem oluyor içimde. 

(1,056 puan) tarafından

O kadar nokta atışı ki o değişik bi his saniyelik bi şeyi özlüyorsun ama neyi bilmiyorsun bazen bi koku anlık bi yere götürüyor seni ama ifade edemiyorsun böyle anladım ama anlatamıyorum 😂

+1 oy
(1,243 puan) tarafından

Bende bir belgesel de izlemiştim. Zaman kapsülü yapıyorlar ve gomuyorlar toprağa.  Belki ilerde öyle bir şey yaparım belli olmaz 😀😀 

Kalemine sağlık güzel ve özenli yazmışsın. 

(5,774 puan) tarafından

Severim durup durup yazmayı 😄

Belgeselin adı neydi hatırlıyor musun 

(1,243 puan) tarafından

Büyük Aile Çiftliği. Youtubede vardır 

+1 oy
(5,108 puan) tarafından

Konu cok duygusal da ben biraz realistim galiba 40 bin karayla nerde oturuyosun 

(5,774 puan) tarafından

Hahaha ben de pek melankolik değilim aslında. 

Ankara Çankaya'da bu kira 😔

(5,108 puan) tarafından

Ha normal o zaman cunku gecen kayinbabam 100 m² 3 senelik ful yapiki dairesini 25 bine kiraladi ona sasirdim 

(5,774 puan) tarafından

Bizim mahallede 25 blne imkansız maalesef 😏 40 uygun bile sayılır. 4+1'ler 55-60 bin 

(5,108 puan) tarafından

Cankaya pahali canim elit bi semt orasi normal 

+1 oy
(59 puan) tarafından

2015... "Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken" Diye tarif ettiğim son senemdi.. Kalbim ortadan ikiye ayrıldı bu postu okurken. 

0 oy
(393 puan) tarafından

Sonra okuyacam kızım durmuyor sorry

0 oy
(21,166 puan) tarafından

Benide tebrik edin sonuna kadar okudum 🤣🤣 Allah en kısa sürede bir ev nasıp etsin inşallah ❤️ ❤️ en azından evin için dua edeyim belki Allah nasip eder 🦋🌸

(5,774 puan) tarafından

Ay duana amiin ama inan hiç ev sahibi olmak gibi bir hayat planım yok aahahhaa :) Ama olursa da hayır demem :D :D

0 oy
(3,530 puan) tarafından

Ne güzel, çok akıcı bir yazı olmuş. 

Aynı sokakta, farklı apartmanlarda oturan, her gün yoldan geçerken karşılaşmışız hissini uyandırdı. Öğrencilik dönemlerinde ki bazı hissiyatlar çoğu insanla ortak sanırım. Aynı çabalar, aynı umutlar, aynı beklentiler...

Çok iyi bir fikir geleceğe mektup yazmak, 😌

(5,774 puan) tarafından

Ah öğrencilik yılları... O zamanki serbestliği özlüyorum, ama gerilim, stres, hayatta kalma çabası... Bunları düşününce bugünü tercih ediyorum :) 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 588 göst.
26 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Zhlfrk (7,617 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 950 göst.
21 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Happymommy (2,143 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 466 göst.
9 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Fatmayaren (879 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 322 göst.