Kızlar kızım 2019 Aralık 28 doğumlu Eylül ayında 69 aylık oluyor kararsız kaldım birinci sınıfa giderse ezilirmi yoksa anasinifina mi gitsin
Bence 1 sene daha anaokuluna gitsin benim oğlumda 2018 Aralık 25 ti ogretmeni kesinlikle tekrar yapsın anasinifini dedi iyiki de yapmış tekrar cok fark var arada bu sene 1. Olacak cok şükür
Heryerde araştırdım 10 yorum varsa 9 u gönderme diyor
aynen oyle . kucuk kucuk gidecegine buyuk buyuk gitsin . benim kizim da gondermedim . ocak digumlu oldugu icin bir sene sonra 81 aylik oldu . oyle basladi
Yani bilmiyorum benim oğlum Aralık 2018 doğumlu geçen sene vermedim bu sene vercem. Bana çok küçük gelmişti gecen sene bi de kendini de çok koruyamiyordu bu bir sene baya fark etti
Bende öyle yaptım kasım 2018 dogumlu bu sene hazır diger oglumda ekim 2021 dogumlu sanırım onuda 1 sene erteletirim
O 1 sene çok fark ediyor küçükken daha korkuyorlar büyüdükçe gözleri açılıyor
72 aydan önce başlamasını hiçbir uzman onermiyor. Keşke benim de erteleme şansım olsa ama benimki tam 72 aylık oluyor. Sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun.
Benimde kızım 8 aralık 2018 ben 2 yıl anasınıfına gönderdim zaten anasınıfındaki ödevleri zor yapıyordu 1. Sınıfı hiç yapamazdı yoruluyorum diyordu o yüzden bu yıl 1. Sınıfa gidecek inş
Bence gönder canım bende yollucam 19 temmuz 2019 doğumlu
Sizinki zaten zorunlu ama arkadaşın erteleme hakkı var
Neden canım küçükmü 6 yaş işte
Sizinki eylülden once olduğu icin zorunlu canım arkadasinki son ay olduğu icin göndermemesi en uygunu
Evet 72 aydan küçük olması sorun oluşturuyor soyut düşünme gerektiren becerilerde. hiçbir öğretmen erken başlamasını önermiyor. Çocuklarda bir ay bile çok fark ediyor
Anladım canım
Bence daha küçükler. Benim kızım da 25 Aralık 2019 doğumlu bugün gidip dilekçe aldık okulda. doldurup okula vericem 1 yıl erteletmek için.
Ay gecen sene oğlumda dilekçeyle tekrar anasifina gitti 2018 25 Aralık benim oğlumda 2 sene gitti
Kızımı vermemiştim anaokuluna. Zaten 1. Sınıfa baslamayacagi belliydi o yüzden bu sene anaokulu na verecegim diye planlar yaparken kızım hiç bir şekilde anaokuluna da gitmek istemiyor okul lafı duyunca ağlıyor nasıl yapsam hiç bilmiyorum
Arkadaşımın oğluda 2. Senesini gitmedi okula anneside zorlamadi bu sene 1. Sınıfa gidecek
Bence gönderme seneye gönder kızım şubat 2020 doğumlu seneye göndereceğim aralarımda gark yok
Tecrübeli olarak kesinlikle bir sene daha beklesın oğlumda 68 aylık olacak anasınıfına kaydettim
Öğretmenler bile 76 aydan önce göndermeyin diyor.Gönderme bence de.
7 den önce vermeyin bence
Bunu önce sizin bilmeniz gerekiyor bızler çocugunuzu tanımıyoruz annesi olarak çocugunuzu en iyi siz tanırsınız cevrenizden akıl almak yerine bi uzmandan değerlendirme alıp ona göre karar vermenizi tavsiye ederim ki süreciniz sağlıklı ilerlesin
Normalde gitmesi iyi olur derdim ama, sınıflaki arkadaşlarından ciddi küçük olucak kızınız. Bence 1 sene daha bekleyebilir. Ekim, kasım bile değil, 1 hafta daha geç doğsa yıl değişeceği için zaten almayacaklardı. Acele etmeyin, okulda çok zorlanır
Bir sene daha anasinifina gitsin. Çünkü herkes erteletiyor ve 1 yıl çok farkediyor
5 yaşında ki çocuğun ilkokulda işi yok canım bir sene büyükler ile surekli mücadele edecek yazık günah değil mi
Kesinlikle öyle benim kızım Eylül 2018li post açan kişinin çocuğuyla aralarında tam 15 ay var düşün 15 aylık bir bebek ile yeni doğan biri bebeğin gelişimi bir mi asla değil
Benimki de bu sene 1. Sınıf olacak
Yeğenim 2019 20 Kasım doğumlu anasinifa gidicej bu sene
Bizde 74aylik olduk birinci sınıfa kayıt yaptırdık baklaim inşallah güzel olur bir yıl dahaanasinifi kaldıramayacaktik artık.bir yerden baslamak lazım
2020 ocak doğumlu isteğe bağlı cikmis bnde kararsız kaldım
Gönderme. Ezilir. O yaşta çocuklarin merhamet ve empati duygusu çok gelişmediğinden hirpalanir cocuk. Ben kendim öyle gittim çok çektim. Şimdi oğlum aynı durumda göndermeyi düşünmüyorum. Çünkü düşünsene normalde zaten yaşıtlarından kucuk. Bir de böyle bir önceki sene erteletenlerle de aynı sınıfta olma ihtimali var iyice küçük kalacaklar. İki kere okusun daha iyi ana sınıfını
Benim kızım 3 Eylül 2018 dogumlu bu sene 1. Sınıfa gidecek gerisini sen düşün
Benim kızımda aralık 2019 doğumlu isteğe bağlı birincş sınıf cıktı ama ben tekrar anaokulan göndereceğim başkalarının cocukları canavar gibi ezilmesini istemiyorum yeterince hassas zaten
1,470,876 soru
24,091,426 cevap
331,766 kullanıcı