+1 oy
445 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (384 puan) tarafından

Kızlar kızım 2019 Aralık 28 doğumlu Eylül ayında 69 aylık oluyor kararsız kaldım birinci sınıfa giderse ezilirmi yoksa anasinifina mi gitsin 

21 Cevaplar

+1 oy
önce (3,434 puan) tarafından

Bence 1 sene daha anaokuluna gitsin benim oğlumda 2018 Aralık 25 ti ogretmeni kesinlikle tekrar yapsın anasinifini dedi iyiki de yapmış tekrar cok fark var arada bu sene 1. Olacak cok şükür 

önce (384 puan) tarafından

Heryerde araştırdım 10 yorum varsa 9 u gönderme diyor 

önce (350 puan) tarafından

aynen oyle . kucuk kucuk gidecegine buyuk buyuk gitsin . benim kizim da gondermedim . ocak digumlu oldugu icin bir sene sonra 81 aylik oldu . oyle basladi

-Reklam-
+1 oy
önce (8,199 puan) tarafından

Yani bilmiyorum benim oğlum Aralık 2018 doğumlu geçen sene vermedim bu sene vercem. Bana çok küçük gelmişti gecen sene bi de kendini de çok koruyamiyordu bu bir sene baya fark etti

önce (203 puan) tarafından

Bende öyle yaptım kasım 2018 dogumlu bu sene hazır diger oglumda ekim 2021 dogumlu sanırım onuda 1 sene erteletirim

önce (8,199 puan) tarafından

O 1 sene çok fark ediyor küçükken daha korkuyorlar büyüdükçe gözleri açılıyor 

+1 oy
önce (2,874 puan) tarafından

72 aydan önce başlamasını hiçbir uzman onermiyor. Keşke benim de erteleme şansım olsa ama benimki tam 72 aylık oluyor. Sınıfın küçüğü olacağına büyüğü olsun. 

+1 oy
önce (4 puan) tarafından

Benimde kızım 8 aralık 2018  ben 2 yıl anasınıfına gönderdim zaten anasınıfındaki ödevleri zor yapıyordu 1. Sınıfı hiç yapamazdı yoruluyorum diyordu o yüzden bu yıl 1. Sınıfa gidecek inş

+1 oy
önce (24,534 puan) tarafından

Bence gönder canım bende yollucam 19 temmuz 2019 doğumlu 

Sizinki zaten zorunlu ama arkadaşın erteleme hakkı var

Neden canım küçükmü 6 yaş işte

Sizinki eylülden once olduğu icin zorunlu canım arkadasinki son ay olduğu icin göndermemesi en uygunu 

Evet 72 aydan küçük olması sorun oluşturuyor soyut düşünme gerektiren becerilerde. hiçbir öğretmen erken başlamasını önermiyor. Çocuklarda bir ay bile çok fark ediyor

Anladım canım 

+1 oy
önce (12,964 puan) tarafından

Bence daha küçükler. Benim kızım da 25 Aralık 2019 doğumlu bugün gidip dilekçe aldık okulda. doldurup okula vericem 1 yıl  erteletmek için. 

Ay gecen sene oğlumda dilekçeyle tekrar anasifina gitti 2018 25 Aralık benim oğlumda 2 sene gitti 

önce (12,964 puan) tarafından

Kızımı vermemiştim  anaokuluna. Zaten 1. Sınıfa baslamayacagi belliydi o yüzden bu sene anaokulu na verecegim diye planlar yaparken kızım hiç bir şekilde anaokuluna da gitmek istemiyor okul lafı duyunca ağlıyor nasıl yapsam hiç bilmiyorum 

Arkadaşımın oğluda 2. Senesini gitmedi okula anneside zorlamadi bu sene 1. Sınıfa gidecek 

+1 oy
önce (15,644 puan) tarafından

Bence gönderme seneye gönder kızım şubat 2020 doğumlu seneye göndereceğim aralarımda gark yok

+1 oy
önce (1,252 puan) tarafından

Tecrübeli olarak kesinlikle bir sene daha beklesın oğlumda 68 aylık olacak anasınıfına kaydettim

+1 oy
önce (8,330 puan) tarafından

Öğretmenler bile 76 aydan önce göndermeyin diyor.Gönderme bence de.

+1 oy
önce (270 puan) tarafından

7 den önce vermeyin bence 

+1 oy
önce (236 puan) tarafından

Bunu önce sizin bilmeniz gerekiyor bızler çocugunuzu tanımıyoruz annesi olarak çocugunuzu en iyi siz tanırsınız cevrenizden akıl almak yerine bi uzmandan değerlendirme alıp ona göre karar vermenizi tavsiye ederim ki süreciniz sağlıklı ilerlesin

+1 oy
önce (3,304 puan) tarafından

Normalde gitmesi iyi olur derdim ama, sınıflaki arkadaşlarından ciddi küçük olucak kızınız. Bence 1 sene daha bekleyebilir. Ekim, kasım bile değil, 1 hafta daha geç doğsa yıl değişeceği için zaten almayacaklardı. Acele etmeyin, okulda çok zorlanır

+1 oy
önce (510 puan) tarafından

Bir sene daha anasinifina gitsin. Çünkü herkes erteletiyor ve 1 yıl çok farkediyor

+1 oy
önce (8,253 puan) tarafından

5 yaşında ki çocuğun ilkokulda işi yok canım bir sene büyükler ile surekli mücadele edecek yazık günah değil mi 

önce (334 puan) tarafından

Kesinlikle öyle benim kızım Eylül 2018li post açan kişinin çocuğuyla aralarında tam 15 ay var düşün 15 aylık bir bebek ile yeni doğan biri bebeğin gelişimi bir mi asla değil 

Benimki de bu sene 1. Sınıf olacak

+1 oy
önce (4,251 puan) tarafından

Yeğenim 2019 20 Kasım doğumlu anasinifa gidicej bu sene

+1 oy
önce (1,543 puan) tarafından

Bizde 74aylik olduk birinci sınıfa kayıt yaptırdık baklaim inşallah güzel olur bir yıl dahaanasinifi kaldıramayacaktik artık.bir yerden baslamak lazım 

+1 oy
önce (18,225 puan) tarafından

2020 ocak doğumlu isteğe bağlı cikmis bnde kararsız kaldım 

0 oy
önce (254 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Gönderme. Ezilir. O yaşta çocuklarin merhamet ve empati duygusu çok gelişmediğinden hirpalanir cocuk. Ben kendim öyle gittim çok çektim. Şimdi oğlum aynı durumda göndermeyi düşünmüyorum. Çünkü düşünsene normalde zaten yaşıtlarından kucuk. Bir de böyle bir önceki sene erteletenlerle de aynı sınıfta olma ihtimali var iyice küçük kalacaklar. İki kere okusun daha iyi ana sınıfını 

0 oy

Benim kızım 3 Eylül 2018 dogumlu bu sene 1. Sınıfa gidecek gerisini sen düşün 

0 oy
önce (2,932 puan) tarafından

Benim kızımda aralık 2019 doğumlu isteğe bağlı birincş sınıf cıktı ama ben tekrar anaokulan göndereceğim başkalarının cocukları canavar gibi ezilmesini istemiyorum yeterince hassas zaten

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 457 göst.
20 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Esmer ghh (117 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 458 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Miraeymen (590 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
10 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Selin&& (1,301 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,876 soru