0 oy
122 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,365 puan) tarafından

Kızlar iyi akşamlar.çocuğunuzun ismine nasıl karar verdiniz.benim için çok manidar oldu.

Benim ilk 3 yıl çocuğum olmadı.2 kayıp yaşadım.eşimle artık ne zaman Allah nasip ederse artık diyip herşeyi oluruna bıraktık.ben o dönem çalışıyordum eşime yardımcı oluyordum.neyse o dönem Allahım hakkımda hayırlısı olsun dedim.birgün yine dua ettim içimden ne geldiyse Allaha söyledim.Hz Yusuf gibi ahlaklı onun yüzünün güzelliğinde bir evladım olsun,onu örnek larak yetiştireyim diye dua ettim.ben o ay hamile olduğumu öğrendim.cinsiyet zamanıda eşime Yusuf ismini söyledim tabi o ara kaynanamgil araya girip kayınbabamın ismi olsun diye diretti bende kimlikte 2.isim olarak koydurdum.gerçektende Hz Yusuf güzelliğindr bir oğlum oldu.inşallah huyu da benzer.

5 Cevaplar

+2 oy
önce (4,732 puan) tarafından

Bende Yusuf'umu aynı niyetle dilemiştim ama benim Yusuf'um adı gibi çok çile çekti sonunda Rabbim benden çok sevmiş demekki aldı benden 

Yavruna sağlık sıhhat mutluluk diliyorum Allah ayağına taş değdirmesin 

önce (2,365 puan) tarafından

Başın sağolsun canım.Rabbim cennetinde kavuştursun sizi.

önce (4,732 puan) tarafından

Amin inşallah teşekkür ederim 

-Reklam-
+1 oy
önce (1,801 puan) tarafından

Insallah Allah Salih evlatlardan eylesin. Yani isim annenin içine doğarmış derler. Biz de çok kararsızdık. Bi gun memlekete mi gidiyorum evime mi donuyorum bilmıyorum 6 saatlik otobüs yolculuğu esnasında birden aklıma x isim geldi. Evet ismi bu olsun dedim. Anlamının karakterine yansıması duasıyla x ismini verdik çocugumuza.

Amin canım.gerçekten öyle.isimler karakteride erkiler diye düşünüyorum.daha 2 buçuk yaşında ama çok merhametli inşallah böyle devam eder.

+1 oy
önce (1,605 puan) tarafından

Benim oğlumun ismi Türkiye de sadece 12 kiside var. Daha hamile olmadan önce ismi belliydi. Herkes cok begendi. Kuranda da geçiyor. 

❤️🥰

İsmiyle yaşasın inşallah.nadir isimleri bende seviyorum♥️

+1 oy
önce (6,634 puan) tarafından

İsmiyle büyüsün Rabbim duanıda kabul etsin adı gibi olsun inşallah aile büyükleri de ismine karışmasa olmaz zaten

Amin inşallah.onlar kendilerinide yırtsa oğlum adın ne dediğimde  Yuşuk diyor😂

0 oy
önce (4,890 puan) tarafından

1 sene benimde olmadı bebeğim . Eşimle Hz Ebubekir in hayatını okuyorduk çok etkilendiğimiz bir hikaye oldu eşimle göz göze baktık aynı şeyi düşünmüşüz oğlumuz olursa ismi Nevfel olsun dedik 🤗🥲 2 kere şehit olan sahabe diye geçiyor ..buraya kopyaladım etkilendiğimiz yeri 

Nevfel`in (r.a.) anası, hanımı ve çocukları Sıddık’ı çevirip halkaladı. Her biri ayrı tonda “Nevfel’e ne oldu?” diye sormaya başladılar. Ne söylenebilir ki? Sıkıntıya bak! Hz. Ebubekir gözlerini yumdu ve inlercesine haykırdı. “Ya Allah! Ya Nevfel!” Donduk kaldık. Nasıl bir sessizlik kapladı ortalığı anlatamam. Birden ovayı bir nal sesi doldurdu. Uzaklardan bir toz bulutu kalktı. Yayından fırlatılmış bir ok gibi hızla koşan bir at yıldırım hızıyla yaklaştı. Süvari dizginleri çekip sordu: “Buyur ya Sıddık!” Yüzünden peçesini çıkarıp attı. Aman Allah’ım gelen Hz. Nevfel’di. Daha genç, daha taze, daha nurlu, hem kanlı hem de canlı

Çok anlamlı ve güzel gerçektwn adıyla yaşasınlar inşallah♥️

İlgili sorular

+3 oy
6 cevap 323 göst.
+2 oy
13 cevap 439 göst.
+1 oy
11 cevap 519 göst.
0 oy
11 cevap 422 göst.
8 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Tugceee (1,741 puan) tarafından soruldu