0 oy
494 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (42 puan) tarafından

Sabah kahvaltıyı bi şekilde  atlatıyoruz. Akşam anne sen yedir ben yiyemem ellerim kirlenir bak ağzıma koyamıyorum. Suyu sen içir içemiyorum. Merdivende kucağına al. Sürekli bi vurma hali bağırma hali tamam tablet izliyor. Ama başa çıkamıyorum tek başıma hava 50 derece çıkamıyoruz dışarı hadi çıktık diyelim gittiğimiz yerde avm mesela koşturuyor durmuyor herşeyi elliyor. 4 yaşına girecek oğlum hala bebek arabası market arabasına koyuyorum dokunmasın kırmasın kaybolmasın bişey olur diye. Biri bişey yedireceği zaman kıyamet kopar annem yedirsin. Ben olmayınca babasının elinden bile bişey yemiyor ben olmasam tuvalete gitmiyor tutuyor. Zap edemiyorum.  Tv açıyprum izlesin izlemez. Sürekli vurdulu kırdılı şeyler yapıyor. Yerinde 1 sn oturmaz otursa susmaz. Hiperaktif diyorum herkez sizde küçükken öyleydiniz diyip susturuyorlar. Eşime psikoloğa gidelim diyorum. Olmaz  bu yaşta tanı mı koyduralım ilaç mı içirelim diyor. Ama bende tükendim ilgilenmiyor zaten bağırma çağırma.

13 Cevaplar

+2 oy
önce (22,867 puan) tarafından

Çocuk normal. Ama her istediğini yaptıran bir cocuk. Çünkü yapan var. Mesela Suyu sen içir dediğin zaman hayır sen icebilirsin de. Yeterli tekrar ve istikrarla çözülecek bir konu bu. 

-Reklam-
0 oy
önce (929 puan) tarafından

Ay benim oğlanda böyle , nerdeyse 3,5 yaşında , sabah kahvaltılarını kendi yapmaya başladı şükür ama hadi hadi hadi diye diye anca yer. Akşam dediğiniz gibi sen yedir kolum ağrıyor ağzıma götüremem bilmem ne merdiven çıkamam çok ypruldum enerjim kalmadı sürekli şikayet mızmızlanma hali. Yemekler sinir harbine dönüyor , agresif tavrı yok ama yerinde duramıyor kıpır kıpır , ne zaman beni dinleyen uyumlu bir çocuk olacak merak ediyorum

önce (42 puan) tarafından

Herkes çocuğum büyümesin biraz daha küçük kalsın tadını  çıkarayım derken ben bir an önce 15 yaşına gelsin istiyorum

önce (929 puan) tarafından

Evet bende okula başlasın büyüsün laftan anlasın artık istiyorum , bazen insan çok tükeniyor 

0 oy
önce (6,104 puan) tarafından

Tableti tv yi yasakla. Aktivite bulun evde yapılacak

0 oy
önce (3,616 puan) tarafından

Vurduları kırdıları tabletten görüyor olabilir siz aman biraz otursun yaramazlık yapmadım diye tablet veriyorsunuz ama inanın hiç iyi bişey değil oralar da neler görüyorlar neler çıkıyor Allah bilir illa ki gözünüzden kaçan bişiler vardır . Güzel aktiviteler yapabilirsiniz beraber tabletten uzak dursun biraz ve ne olursa olsun ne kadar ağlarsa ağlasın dediklerini yapmayın siz olmadan yemek yemiyorsa bırakın yemesin nereye kadar yemeyecek elbet pes edecek ve yiyecek aman vurmasın etmesin diye her dediğini yapmayın 

0 oy
önce (4,901 puan) tarafından

Benimkinin fazlasi var eksigi yok birini gorunce bunlar 2 misli oluyo gecen bi tabak patates kizartmasini ters cevirdi bugun tostuni firlatti surekli benimle oynayin surekli istegi arzusu yemek yapana kadar 40 kere cagiriyo yagi koyuyorum bi gidiyorum sogani koyuyuprum biseye cagiriyo salcayi koyuyorum biseye cagiriyo dedigi olmasin paldir kuldur girisiyo dun babasina bi tokat cikardi sap dedi onceki gun tirnaklarini koluma gecirdi kesildi kolum yemek yapiyorum o benim siz yemeyin yedigi de 2 lokma aksama pisirdigim yemegi bize yedirmiyo sus diyo surekli bize hele bana dusman sanki oyunlar oynuyorum 32 farzi biliyo bi cok duayi biliyo sofra duasi baslama duasi yemek yaparken okunacak duayi uyku duasini hepsini biliyo subhanekeyi biliyo mesela binbir cesit cocuk sarkilari ogrettim 2 kisi kutu kutu pense oynuyoruz yag satarim bal satarim oynuyoruz saklambac araba yarisi kuryecilik kule yapma futbol boyama sulu kuru ayri ayri oyun hamuru birlikte mutfaga girer pogaca kurabiye yapariz eglenceli sorular sorarim sohbet edelim der cok sever onu masallar anlatırım tamam tv izliyo ama ilgisiz anne oldugumu dusunmuyorum hava 40 derece zaten burnu hassas aninda kaniyo cildi hassas gunese bile allerjisi var cikamiyoruz akdam uzeri balkona cikiyoruz o kadar cocuk resmen bana iskence ediyo ve bende insanim bende dinlenmek istiyorum nefes alamiyorum hic bos vaktim yok olsa da mental sagligim cok kotu mahfoldum ben tek cocukta elendim 3u bedi dogurani tebrik ediyorum 

0 oy
önce (1,767 puan) tarafından

Bi barfiks çubuğu alın sabahtan akşama kadar tırmansın. 

0 oy
önce (4,869 puan) tarafından

Erken yaşta bırakıcaktın kendi döke saça yiyecekti benimki 2 yaşında kendi yer . Tabakları kaşıkları ayrı önüne koyarım yarı eliyle yarı çatalla . Bazen makarnayı alır eliyle çatalla bastırır çatala alır öyle ağzına götürür 😅 ama bu yaştan sonrada bırakcaksınız vermiceksiniz eninde sonunda alışacak kreş zamanı gelmiş artık sizsiz nasıl yicek ozamn 

Hareketlerine bişey demiyorum bazı çocuklar kanı kaynıyor daha hareketli oluyor diğer çocuklarla kıyas yapma her çocuk bir olmuyor bide tableti verirsen bile kontrollü ver yaşına uygun şeyler izlet

0 oy
önce (5,138 puan) tarafından

Tablette neler izliyor? Takip ediyor musunuz? Tamamen kaldıramıyorsanız sakin ilerleyişli bikaç oyunla video bırakın sadece onları izlesin.

0 oy
önce (4,678 puan) tarafından

Tableti tum gun izlettirme. Balkonun varsa ufakta olsa bir havuz kurmni oneririm. Suda oynar oyalanir, yorulur. Tablet cidden agresiflestiriyor. Kendi kizimdan biliyorum. Ona tablet telefon cocuklari salaklastiriyor bak sende dediklerimizi anlamamaya basliyorsun diyorum, o zaman ***** olacagim diye korkup birakiyor bir sureligine telefonu.

0 oy
önce (6,933 puan) tarafından

Telefon tablet tv verme o yuzdende hircinlasiyorlar oyun grubuna yazdirabilirsin orda enerjilerini atiyorlar zaten erkek cocuklari fitrat geregi daha hareketli oluyor kendine zarar vermedigi surece sorun yok hava sicak diye bir yere gidilmiyor haklisin ama en azindan aksamustleri serinlikte cikar disari enerjisini atamadigi icin boyle

0 oy
önce (725 puan) tarafından

Psikolog götürme fikrin çok yanlış eşin çok haklı çocuğa tanı koydurmak. Çok yanlış onun yerine 

Aktivite bulun beraber zaman geçirin 

Tablet verme bozuldu de kaldır etrafı kesmeyecek makas al kağıt kesssin 

0 oy
önce (93 puan) tarafından

Benim kızda öyleydi kreş e verdim tam gün üç yaş ama şimdi pestili çıkmış uyuyor:) kreşe verbence

0 oy
önce (144 puan) tarafından

Yanlış anlaşılmak istemem amacım asla anneliğinizi sorgulamak değil ama yazdıklarınıza bakılırsa baştan sona hatalısınız yaptıklarınızı yapmamayı sadece 3 gün denediniz mi 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 1,097 göst.
0 oy
18 cevap 1,455 göst.
7 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Cio2012 (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 443 göst.
+2 oy
9 cevap 370 göst.
19 Mart 2025 Diğer kategorisinde Buket masal (2,586 puan) tarafından soruldu

Kategoriler